Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 12.02.06 20:12
« Bez nadpisu
Tom69 + karta a mobil, ktory zmaze jej data: toto je feature, ktore Renault automaticky upgraduje bez poziadania najma tym, ktori su znami castym otravovanim, takze bacha :-)
Pre ostatnych je tento feature zablokovany, pretoze transponder sa mobilom neda prepisat. Dal by sa znicit nejakym velkym elektromagnetickym impulzom, povedzme velkosti atomovej bombicky... -
"-- skrytý --" 12.02.06 20:07
« Bez nadpisu
Miro:
len taka prihoda a keby to aj dalsi urobili, ktory sa s podobnym alebo inym chovanim stretli na ceste, mozno by bolo menej vybrzdovacov celych kolon a krizovych situacii. Toto bol asi 3 tento rok. S niekym si vybavuje ucty a ohruzuje ostatnych. Nemam to rad, lebo nie kazdy pozera aj 10 aut dopredu, co sa deje a ked ti nikto z 90 skace na 30-50km, nemusi to ten co nesleduje situaciu dopredu ubrzdit a mame problem.
Pokial si ten ZA---XY vybavoval ucty telefonicky a brzdil ostatnych, tak suhlas, asi by som reagoval podobne. Ale 158 by som aj tak nevolal, nestali by mi to za to.
Ale pokial si si na nom zgustol len preto, lebo isiel pomalsie, ako by si chcel ist Ty, lebo:
- je cerstvy vodic/ka a prvy krat soferuje na snehu (a to mozno aj kvoli nejakej akutnej nutnosti, inak by siel/sla autobusom)
- nepozna mesto/miesto a nevie, kde odbocit, prip. hlada oznacenie ulice
- ma letne pneu a nejako mu to smyka
- ma nieco s autom a snazi sa dojst do servisu
- ma X inych dovodov
- a navyse nema "miestnu" znacku,
tak si prejavil maximalnu ubohost tak vlastnu vodicom aut so znackami z par najvacsich miest krajiny... -
"-- skrytý --" 09.02.06 20:54
« karta a mobil
panove neresil jste nekdo problem s kartou, na anglickem foru je zminena moznost vynulovani karty mobilnim telefonem, ja nosim kartu vedle mobilu dost casto a tvar meho mobilu primo laka nosit to pohromade (mam V3 Razr). zajimalo by me jestli se s tim nekdo nesetkal. nechtel bych resit to ze nebudu moct s autem odjet 300km od baraku jen z toho duvodu ze mobil ovlivnil zaznam na karte .... -
« garančka
Olej do toho (benzín) lejou ELF 5W40 co tam byl z výroby a co doporučuje výrobce, jinak mění ještě olejový filtr a filtr topení/klimatizace, ten je trochu dražší.
Raději si obvolej víc servisů, protože ceny se velmi výrazně liší!! Např v Praze: první servis - 7000 kč, druhý - 5-5500kč, za Prahou 4500kč. Všude stejný olej. -
« Re:
tv :-O len taka prihoda a keby to aj dalsi urobili, ktory sa s podobnym alebo inym chovanim stretli na ceste, mozno by bolo menej vybrzdovacov celych kolon a krizovych situacii. Toto bol asi 3 tento rok. S niekym si vybavuje ucty a ohruzuje ostatnych. Nemam to rad, lebo nie kazdy pozera aj 10 aut dopredu, co sa deje a ked ti nikto z 90 skace na 30-50km, nemusi to ten co nesleduje situaciu dopredu ubrzdit a mame problem. Ale bola to len prihodicka z rana
PS: netreba na toto moc reagovat, nech to tu nezapelesime, proste len prihodicka s potesenim, ze mozno ... :-)
no a 15.2 idem na Garancku. Som zvedavy na ponuknuty olej, interval vymeny a vyslednu cenu :roll: ide o lahku 30-tisicovku -
"-- skrytý --" 08.02.06 08:16
« Bez nadpisu
dnes som nahlasil na 158 jedno uticko co blokovalo ostatnych, cca 5 aut a rutil sa 30km/h. Asi chcel dokazovat, ze ako sa ma jazdit na snehu. Aj ked z toho asi nic mat nebude, ai sa nan vykaslu ale trochu sa mi ulavilo. Mozno to bol Blavak s ZA 662BP, tez frantik, P206,106 nechcelo sa mi s nim dotahova a tak mi usiel
Co tym basnik chcel povedat? -
« Re:
matoo: tusim mas pravdu, trosku si niekoho vspominam, bolo to dost davno. No myslel som si ze to bude tym, lebo obe zmeny nastali naraz, aj ked som sa obaval, ci som ten kluc neprehliadol :-)
dnes som nahlasil na 158 jedno uticko co blokovalo ostatnych, cca 5 aut a rutil sa 30km/h. Asi chcel dokazovat, ze ako sa ma jazdit na snehu. Aj ked z toho asi nic mat nebude, ai sa nan vykaslu ale trochu sa mi ulavilo. Mozno to bol Blavak s ZA 662BP, tez frantik, P206,106 nechcelo sa mi s nim dotahova a tak mi usiel :*) -
"-- skrytý --" 07.02.06 17:14
« zavada
miro: taky jsem si overil, ze pokud servisu nevyjede podle vin kodu z technicke noty, ze bys mohl mit neco spatne, tak pak to tam proste nemas i kdyz vsechny priznaky tomu napovidaji. Je to velmi tezky orisek, Renault CR servisu tu pripadnou vymenu nechce proplatit pokud opravdu neprokazi ze je vadna soucastka coz u nekteych veci jde docela obtizne. -
« aktualna spotreba
hasi, jazdite obcas s PP na aktualnej spotrebe ? Viete ju udrzat pri rovinke na +/- 0,1l ? Ja hej, ale odvcera mi blika navsteva servisu, teda aspon muslim a LCD blika ako sialene, lebo aktualka mi skace +/- ,6l, co je celkom asi 0,6l a to som dovtedy nezazil. Myslim ze aj ked bolo -20 mi to tak neskakalo. Teraz neviem,ci je to len chladom, ci nieco zblblo zimou a to je len -7, rano -9. Ja viem, blbost, len ma to zaujima
inak v servise mi povedali, ze moja seria s tlmicmi nema problem, ziadna standartna vymena
diera v plyne, vibracie po zahriati a otacky medzi 750-500 , zda sa ze moc o tom nevedia, ja mam udajne vse o.k Uz to niekomu riesili v servise za poslednu dobu ? -
"-- skrytý --" 07.02.06 13:46
« Klepání
Ahoj lidi,
ještě když jsem vlastnil MGT II tak mi také něco strašně klepalo při startu a i při vypnutí motoru: příčinou byl tepelný štít, který je hliníkový a velmi "dobře ohebný". Já ho měl ohnutý těsně u zadní nápravy, kde výfukové potrubí má dvojité koleno a po nastartování, nebo -Stop motoru to tam šeredně drnčelo.
Řešením jsou modračky a pouze kontrola spodku vozu, jestli to není jen tato malichernost, než se v tom začnou rýpat borci od Renaultů.
Doufám, že to pomůže. -
"-- skrytý --" 07.02.06 10:49
« Bez nadpisu
Teda,na to,že mne auta neživí,tak jsem dobrý...se musím pochválit ;-)
Ne,vážně: na tohle přišel můj zaměstnanec a mechanik u jedné L2,které praskl svar.Tak hned kontroloval moji a stejné vibrace.Kmitá to docela hezky.
Na závaží bych moc nevěřil. Hmotu bych dával na řešení rotačních součástí(stat+dyn.vyvážení nebo na řešení sil a momentů 1. a 2. řádů,viz vyvažovací hřídele motorů).
My tam picneme objímky a bude klid. Sice z toho uděláme(výf.systém)nosník,který je stat.neurčitý,ale když si s tím nevědí rady u výrobce,poradíme si sami.
Aby mi na to sahali u Renaultu,no to ani omylem. Nicméně,ten problém musí trvat od roku 2001,kdy L2 vyjela,takže to hoši mohli pořešit. Asi je to pod hranicí jejich rozlišovacích schopností.
A to jsem chtěl tiché auto,nevzal M6 a zdravím tímto Luboše 1 na SK! ;-) -
"-- skrytý --" 07.02.06 10:27
« laguna
Tenhle problem reklamoval jeden majitel laguny uz pred nekolika lety, treba je to ono jak popisuje IT, za tu dobuuz snad vedi jak na to :-)
[odkaz]
Hluk ze spodní části vozu
Stav: Odstraněno po 16 měsících!
Jedná se prý o nějaký "standardní" problém související s přichycením výfuku. To způsobuje klepání a cinkání z podvozku, které sice ve voze při zavřených okénkách - díky dobrému tlumení hluku - slyšet není, ale okénko si raději neotevírat. Mimochodem, právě díky tomuto cinkání se otáčejí chodci na přechodech, což jsem zprvu mylně přikládal tomu, že se dívají na krásný nový vůz.
Tento problém jsem reklamoval mnohokrát, ale prozatím jsem byl uchlácholen slibem, že "v automobilce o tom vědí a až bude nějaké řešení, pozveme si vás".
Nakonec mě nikdo nepozval, ale když jsem dával auto do servisu 16.9.2002, tak jsem se ptal a bylo mi sděleno, že existuje nějaké přídavné závaží na výfuk. Že to tedy vlastně moc nepomůže, ale jestli chci, tak ho tam dostanu. Pochopitelně jsem chtěl, ale už při odjezdu ze srvisu mi bylo jasné, že se nezměnilo vůbec nic. Upřímně řečeno, kdyby mi to tam nenamontovali, vůbec to nepoznám ...
6.11. jsem opět upozornil, že se nezměnilo opravdu vůbec nic k lepšímu. Ale skončilo to pouze u upozornění, řešení není.

8-s :shock:
>:-[]