Zkušenosti s Meganem Grandtour???

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

20.02.06  18:01

« Bez nadpisu

Ja ti ani neviem v com mam problem. Ale vadi mi to >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.06  14:12

« Re:

>niekedy stihne aj vyprsknut par kvapiek<
    a v com je problem? ... ved stieras ked je mokre nie? ... kvapka navrch mu neuskodi a nasucho sa stierat nema
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.02.06  14:03

« Bez nadpisu

Aj ked si nastavis ovladac na styri kvapky, aj tak zle zotiera?
    Moze byt, technika nie je vsemocna, ma pomahat, ale nie rozhodovat za cloveka.
  • 00 Reagovat !

foto

20.02.06  13:42

« Bez nadpisu

Ad dojazd - nejako ma to netrapi. Doteraz kazde auto udavalo dojazd 0km a jazdilo v pohode dalej. Ze toto ukazuje len tri ciarky miesto cisla je iba inak vyjadrene to, ze absolutne netusia, kolko km sa da na zostavajuci benzin v nadrzi spravit. Podstatne pre mna je, ze rezerva je >10l, posledne som z nadrze vyjazdil 58.9l.
    Ad zotretie - aj ked jedno zotretie urobim rychlo, aj tak pocujem ako cerpadlo ostrekovacov zavrci a niekedy stihne aj vyprsknut par kvapiek. Nechapem, preco to nie je ako u starych Peugeotov - packa hore bez aretacie jedno zotretie, ostatne polohy smerom dole. Dazdovy senzor vsetko nevychyta a najma pri jazde v noci v meste casto zotieram okno sam, na spinavom sa lame svetlo poulicnych lamp, ale dazdovy senzor ma este stale malo vody na zotretie.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.06  12:16

« Re:

no neviem ale s tym jednorazovym zotretim problme nemam, proste to urobim tak kratko ze ostrekovac nestihne a je to ... vo co go?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.02.06  12:12

« Bez nadpisu

yyyyy: tak si sa nakoniec vratil tam, kde boli auta pred 20-imi rokmi. ;-) Tak ci tak potiahnes packu dvakrat. Ale je pravda, Renault to ma trochu horsie, na Berlingu je to uplne super.
    Jednorazoveho zotretia skla je naozaj skoda. Na druhej strane mas (aha, sice asi nie vsetci, pripustam) vsak dazdovy senzor a ten na 90% vychyta prave tu potrebu jednorazoveho zotretia sam. Zvysok si musis zrobit manualne prepnutim z polohy nula na cyklovac a naspat.
    Vacsina aut co poznam to ma robene tak, ze ma z nulovej polohy stlacenim smerom dole nezaaretovanu polohu, ktora spusti stierace a smerom hore su jednotlive polohy. Kedze Renault to ma naopak (jednotlive polohy sa prepinaju z nulovej smerom dole), je tazko urobit nieco podobne. To by musel vodic packu dvihat :-) Dobry napad by vsak bol urobit to podobne ako so svetelnou hukackou - prvy doraz iba stierac, druhy ostrekovac. Ale to by sa zase mylilo...
    Tom69: je to tak, kazdy Megane to robi (nie len Tvoj, nebez hned do servisu :-) ). Je to trochu nedomyslene - prave vtedy, ked najviac potrebujes tento udaj, tak Ti ho nedopraju. Podobne Renault usetri uzivatela aj o udaj o priemernej spotrebe pod 30kmh. Asi preto, aby sa im menej znali ludia nestazovali, ze v meste im to zerie nejako vela... :-)
    Tak ma napada, kebyze to takto vymysleli Anglicania, odvovodnili by to jednoducho tym, ze je to "good enough" a ze gentleman vie, ze ked zasvieti takato kontrolka na jeho Rollse, tak ma poslat sluhu dotankovat. :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.02.06  12:05

« Bez nadpisu

Tom69: to tak patri - mas to v navodu... Asi ho spatne ctes. Proc to tak je nevim, logicky mi to moc nepripada ale zapada to do cely koncepce PP (nick PP promine - myslim pochopitelne pal. pocitac >:D :D) kdy zejmena prumerny dojezd je pocitan z cele jizdy a nikoli plovoucim oknem za nejakou relevantni dobu dozadu (napr. VW to ma 50km zpet) - takze aby to nedavalo bludy v dobe, kdy uz jedes na benzinovy pary. Ja to osobne delam tak ze kdyz kdakne rezerva tak kouknu kolik je spotrebovano litru paliva a jedu nejdale tak aby se tohle cislo zvetsilo o 5l - tim mam zajisteno ze (pokud si PP nevymysli) spotrebuju z rezervy do 5-ti litru a to tam taky vzdy bude...
    Enginnering na n-tou, svetla aby malem meli akusticke potvrzovani zvolene funkce, dojezd musis extrapolovat z odebraneho paliva - jeste ze prevodovka je mechanicka... :P :P :P
    tv: nechtel bys sednout k assembleru a nejak to posolichat a dodelat tomu beep tim krakadlem na blikace??? Treba jedno pipnuti - sv. hukacka, dve pipnuti dalkove zapnout, jedno delsi dalkove vypnout... Anebo ze by to rovnou vysypalo telegrafem co to hodla udelat.... >:D >:D :D
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.06  11:27

« Re:

luf> ja som zamozrejme hovoril o variante ovladania svetelna hukacka k sebe a dialkove od seba so "zaskocenim a zostatim"
    oladne hukacky v KRIZOVEJ situacii som nehovoril, skorej som mal na mysli ked potrebujem upozornit niekoho kto ma napriklad nevidi, proste potrebujem celkom iste urobit blik (aby ta krizova nenastala) ale potrebujem to skutocne s istotou, takze nemam v takej stresovej situacii cas davat pozor ci tam som alebo nie, takze to radsej urobim silnejsie a namiesto bliknutia mi zostanu dialkace na furt ... a nastava dalsi problem a krizovka je na svete - venujes sa svetlam a nie riadeniu, proste z ergonomickeho pohladu uplne na hlavu postavene riesenie ... ja som si na to zvykol tak ze to tak ze to proste automaticky robim naplno a 2x ... takze nemam funkciu ktoru normalne auta maju
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.02.06  10:53

« PP - ukazatel dojezdu

Zdravim vsechny, panove nemate nekdo vyzkousen PP ohledne dojezdu na rezervu. Vsimnul jsem si, ze po pipnuti PP, ze jsem na rezerve mi cca po 10 km zmizel orientacni pocet km pro dojezd. Neukazuje to nic, jen tam jsou carky. Jizdu jsem neprerusil.
    Dik za info
  • 00 Reagovat !

foto

20.02.06  10:39

« Bez nadpisu

S packami ste mi nahrali - na tej Corolle boli kruto tuhe. Dufam, ze to vsetko bolo iba tym, ze to bolo nove auto a este neboli vychodene, pretoze prave Corolla Verso sa mi javila ako dobry kandidat na nastupcu Meganu a tuhe packy neznasam :-(
    Ad mercedes - packa na tempomat je p**ovina 1. stupna. To mozu vymysliet len ergonomovia z Nemecka. Pridavas na tempomate a potrebujes zatocit doprava a urobis co? Ak niekedy jazdite autobusmi, vsimnite si to na Mercedesackych autobusoch - pokial nejde kus rovno, tempomat nema sancu pouzit (packa je kratka a s pustenym volantom sa ku nej nedostane). Tempomat sa musi hybat spolu s natocenim volantu, napriklad Maxima ma satelit tempomatu na venci pod volantom. Ale v nemeckom aute sa radsej otaca ovladanie radia, pretoze to je zrejme dolezitejsie (alebo je lacnejsie vyrabat vsetky volnaty rovnake a nerozdelovat ich an tempomatove a netempomatove?)
    Ad dialkove - tlacit packu od seba celkom dobre nejde, pokial tou rukou aj drzis volant. Z ergonomickeho hladiska je to takto spravne, ale ten prechod od hukacky k prepnutiu je malo citelny, mal by tam byt vacsi odpor. Prekvapujuco mi to ale vobec nevadi, uz som si asi zvykol. V skutocne krizovej situacii tomu oproti mne radsej nezasvietim do oci, nebol by som vobec rad, keby isiel par sekund naslepo. :-! Co mi ale vadi je nemoznost jedneho zotretia skla - vacsina aut na potiahnutie packy stieracov k sebe raz zotrie sklo. Toto Renault nepozna, okamzite zapina ja ostrekovac :-(
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.02.06  21:15

« Bez nadpisu

Dialkove: Renault ma naozaj tu prvu aretaciu taku nejaku cudnu, totizto aretacia je sice OK, ale packa chodi relativne tuho a preto je to tazke spravne odhadnut. Berlingo napr. ma packu, ktora chodi lahucko a nie je tazke odlisit, co chcem zapnut. Ale v stresovej chvili aj tak obcas prepnem az na dialkove, prip. este horsie, ak zabudnem vypnut dialkove, ten oproti na mna uz blikne a ja v rychlosti stlacim packu, ale slabo. V momente, ked ju pustam, si uvedomujem, ze to bolo slabo a treba to urobit este raz. Tak to urobim, ale je to cele zle, pretoze ten prvy pohyb elektronika predsalen zaznamenala a svetla vypla, takze ten druhy opravny je znova povel zapnut dialkove... A ten oproti ma zvycajne odmeni niecim podobnym...
    To je ale este celkom dobre. Auta vyrobene pred 15-20 rokmi to mali ovela horsie, prvy doraz na svetelnu hukacku neexistoval. Vtedy asi neratali s tym, ze ked clovek ma zapnute svetla, tak by chcel este hukat (pri vypnutych svetlach hukacka samozrejme existovala). Takze hukacka so zapnutymi hlavnymi svetlami spocivala v rychlom zapnuti a vypnuti dialkovych. Trva to cca sekundu. :-) Tak to mala napr. Citroen AX, C15D, BX, Peugeot 405, 309,...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.02.06  20:27

« Bez nadpisu

No on tam na ty svetla je flip-flop, takze na prvni stisk rozsvecis, na druhy stisk zhasinas... Dokonce je tam ve smeru ke zhasnuti jeste cca 0.3s prodleva, takze na obzoru se vyloupne auto, ja hbite cvaknu ze chci zhasnout a on jeste ctvrt sekundy tomu proti sviti do oci na pozdrav... Pak zhasne. Rozsveci kupodivu okamzite - to je jasny, jde pres tu "houkacku". No ale je fakt, ze houkacka mi problemy nedela, asi tuhle logiku (kdy aretace je az "ve druhe poloze") pouzivam bezne - namatkou ruzny mixery, vrtacky apod., kde na malej stisk jede jen kdyz se macka, na velkej stisk (resp. nejakym druhym tlacitkem - misto aretace) jede samo... Ale ta prodleva mi fakt vadi.... A pak mi jeste prijde ze akusticka houkacka (trumpeta) trobi nak tak moc decentne - asi se nekde poohlidnu po nejaky z autobusu. Tohle fakt spis meci, to Fabie proti tomu byl parnik... >:D >:D :D
  • 00 Reagovat !

foto PP-

PP. 19.02.06  19:16

« Bez nadpisu

este si to nepouzil?
    když tak na tím přemýšlím,tak asi fakt ne... :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.06  17:50

« Re:

>O co jde u těch světel? <
    o to ze vec ktora sa pouziva v stresovej chvili (svetelne znamenie) vyzaduje jemne ovladanie aby sa nezamenilo za vec ktora pouziva ked naopak oproti sebe nic nemam, takze zablikanie konci casto tym ze zostanu dialkace, pritom riesenie je trivialne - dialkace standardne na opacnu stranu ... este si to nepouzil? alebo mi chcete povedat ze to len ja mam take krive ruky??? :?
  • 00 Reagovat !

foto PP-

PP. 19.02.06  17:45

« Bez nadpisu

keby uz konecne prerobili tie nezmyselne dialkove svetla
    O co jde u těch světel?
    dodnes maju pred spolujazdcom hnusny lavor namiesto zvacsenej krytej schranky
    Ten lavor slouží jako polička u modelů,které nemají bag,pokud je tam bag,lavor tam není.Pokud by chtěli zvětšit schránku,museli by udělat dvě verze,jednu s menší schránkou pro modely s bagem a druhou,větší pro modely bez bagu.Mě toto řešení připadá lepší,když nemáš bag dostaneš odkládací poličku,jiné automobilky to nerozlišují.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.06  17:17

« Re:

>dalsich 6:-[] >:-[] >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.02.06  17:10

« Bez nadpisu

Iba 6? Joj, tak to je malo, este dalsich 6 a uvidis. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.06  16:42

« Re:

jazdim renoltmi 6 rokov (stary megan kombi, scenic a novy kombi) ale teda na tie svetla som si nezvykol, je to chaos prvej triedy
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.02.06  16:38

« Bez nadpisu

Tie dialkove svetla su Francuzska dlhorocna tradicia. Bud Ti to nevadi, alebo si na to zvyknes, alebo si na to najprv zvyknes a potom Ti to uz nevadi. :-)
    Fiaty mali dlhe roky vlavo (ci vpravo?) dve packy, z toho jednu na dialkove, potom kapotu, ktora sa otvarala dopredu a dodnes maju pred spolujazdcom hnusny lavor namiesto zvacsenej krytej schranky. Zda sa to nezmyselne, ale oni to robili prave takto.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.06  10:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Som zase tu

no nieco ano, nieco nie ... keby uz konecne prerobili tie nezmyselne dialkove svetla, alebo dali do kufra hacik na tasky to by fakt pomohlo :?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…