Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 21.02.06 19:04
« Bez nadpisu
Přesedlal jsem do Laguny2 ze 2 škodovek a nemám pocit,že ovládání vč. ergonomie a poloh páček je něco dramaticky špatného. GT to má docela podobně,resp. nastejno.Zde bych tomu autu nic nevyčítal. Problém se stěrači se nekoná. Pohodové auto. ;-) -
"-- skrytý --" 21.02.06 18:16
« Bez nadpisu
Ja som nehovoril o packe stieracov, ale o otocnom gombiku na packe stieracov - asi vobec neviete, ze to tam mate.
Ved ja som im napisal, ze nech si precitaju manual a vyskusat si to, ale pohodlnejsie je sem pisat blbosti.
lubosov, lubosov, chlape, Ty ma s.... podpichujes.
Viem, o com hovorim a hovorim Ti, ze ten kruzok ma polohy styri. Ak nevies citat, zavolaj mi, precitam Ti to z knihy ako rozpravku. Chces?
Alebo si vecer zajdi do svojho Megana a hladaj. Najdes, urcite :-)
Tamtam: a ta cokolada plati aj ked tato funkcia bude aktivovana zvastnym (dorobenym) tlacidlom? :-) -
PP. 21.02.06 17:51
« Bez nadpisu
uf,vy jste se tu nějak rozjeli... >:D takže můj názor:
jednorázové setření mi na Meganu taky chybí,byl jsem na to zvyklý a teď to nemám,takže mi to chybí i když už si zvykám. :'-(
Zpočátku jsem to suploval tím ťuknutím do ostřikovače,jenže párkrát se mi stalo,že po cca 10x ostříknutí/setření, mi po dalším ťuknutí už stěrač nestíral,jen ostřikoval.Je to věc sofwaru,buď chybou nebo úmyslně.Aby to zase stříkalo a stíralo zároveń musel jsem zapnout a vypnout stěrače,čímž se to patrně zresetovalo. -
"-- skrytý --" 21.02.06 14:47
« Re: Re: Re: stierace
LUF - ale tato funkcia chyba na vsetkych Renaultoch..........
Ja som mal doteraz 4 renaulty, okrem inych vozidiel, ale na kazdom tato funkcia bola a aj je - len to treba vediet ovladat a vyskusat, hlavne jemne je to ako dotykovy senzor -
« Re: Re: stierace
>nepotiahnes packu stieracov k sebe ako keby si chcel pouzit ostrekovac,ale len do nej "pinknes"<
presne tak to mali vsetky moje auta odvtedy co som sa presvedcil ze cestou skodovky to asi nepojde (mal som 4 skody) ... menovite ford, fiat, dejvo renolt -
"-- skrytý --" 21.02.06 14:29
« Re: stierace
Ved to tu uz yyyyy vysvetlil - nepotiahnes packu stieracov k sebe ako keby si chcel pouzit ostrekovac,ale len do nej "pinknes" 1x, 2x, 3x a po kazdom pinknuti stierac zotrie okno len raz a vobec sa ostrikovac nespusti.......alebo mate ine stierace????? -
« Bez nadpisu
lubosov - si nikdy nemal auto, kde je toto dobre vyriese a preto ti to prijde ako blbost. Ale takato funkcia na vsetkych Renaultoch chyba a tvoje obhajovanie a ani 1000 stranovy manual ju tam nepridaju. My vieme pouzivat stierace :-) Je ti jasne o co ide?
BTW stary R21 to mal vyriesene podobne, ibaze na pritiahnutie packy bezali IBA stierace, na spustenie aj ostrekovaca bolo treba prekonat tuto medzipolohu. Ale pre istotu nemal vyrieseny dobeh stieracov, takze ked si pustil packu, stierace zostali hocikde na skle. IMHO konsrukteri moc o spinavych cestach nejazdia. -
"-- skrytý --" 21.02.06 14:20
« Bez nadpisu
Tak jinak !!! - napr. Fabie ma vsechny polohy co diskutujeme zde (plati to pochopitelne pro verzi bez destoveho senzoru, tedy jen pro pro klasicky cyklovac) - a pochopitelne i zde sterace dokonci kazdy jednou zapocaty kyv (montuje se do aut standardne snad od roku 1965 jako pridrzny dobehovy kontakt - rozpinaci). Cili v tom se zatim nelisime a kazdy si s tim vi rady, souhlas??? Jenze, ta Fabie ma navic jeste jednu dnes vidim ze vetsine zbytecnou polohu "packa dolu - odpruzena poloha". Tato poloha tedy slouzi k cemu???? Ja osobne ji pouzival k jednorazovemu setreni skla (nechte prosim na me kdy a za jakych podminek, proste chci setrit a ted - tecka) a nyni bych tuto funkci chtel realizovat i na Meganu. Spravne ovladani dle manualu tedy patri paku jak a kam??? Opet zduraznuji, ze nechci ani strikat vodu (ani pri spusteni kyvu ani celou dobu jeho behu a ani jindy) a ani nechci krachat libovolnou od volantu dostupnou pakou do jakychkoli aretovanych poloh. Chci tuknout na paku a vyvolat kyv steracu, nic vic... Kdo to vymysli ma u me cokoladu...
Staci??? 8-s 8-s :? -
"-- skrytý --" 21.02.06 13:53
« Bez nadpisu
Kdo je tady rozmazlenej...??? Chceme akorat setrit sporadickej cakanec vody na skle - to je cely. Kdyby sla paka steracu pridrzet v poloze "stirej - now", podrzim ji tam do doby nez smouha ze skla zmizi (je setrena prip. dostatecne rozmazana) a pak plne uspokojen dalsi stirani zastavim uvolnenim packy. Nekdy na to staci jeden kyv, nekdy dva, nekomu treba 4, ale vetsina tu vola po neopakovanem jednorazovem setreni. Bohuzel tuhle polohu ani se senzorem ani bez neho nemame, musime tak vsichni do jednoho krachat pakou sem a tam do senzoricke nebo intervalove polohy prip. ostrikovat pri tom po skle vodu... -
"-- skrytý --" 21.02.06 13:12
« Re: Stierace
Mne to uz pripada, ze ste velmi ale velmi rozmaznani, podla vas by uz mohla byt automaticka prevodovka aj bez plynoveho pedala - vsak naco sa otravovat s takou malickostou >:D mozno ze sa toho aj dozijeme, ale to uz vobec nebude o krasnom pocitu z jazdy. -
« Bez nadpisu
Ked uz sme pri tom senzore - je iba jeden a ked voda netrafi akurat presne nan, alebo gumicka stieraca nechava v tomto mieste cmuhu, mozete na jeho spravnu funkciu zabudnut. Sudruzi z Nemecka si to uz uvedomili a napr. Mercedes E ma senzorov 8 v dvoch radach (pred faceliftom 9 do hviezdice). Som ale zvedavy, kam az pojde vyvoj, pretoze ani viac senzorov neriesi pripad popisany tamtam-om. -
"-- skrytý --" 21.02.06 12:57
« Re:
Pisal som dole o styroch kvapkach - to je ta najrychlejsia reakcia. Ale ani to niekedy nepomoze. Tamtam to vysvetlil uplne nazorne.
Chlapci v tom pripade, ak vam taketo malickosti robia strasne problemy odporucam nabuduce kupit stihacku ta nema ziadne stierace a je po vasom probleme. -
"-- skrytý --" 21.02.06 08:57
« Bez nadpisu
lubosov: tak to jsi tedy na omylu - destovy senzor se (lhostejno od polohy packy steracu) preventivne deaktivuje pri kazdem zastaveni motoru - tj. chces-li aby prevzal vladu nad cistotou predniho skla, je treba ho aktivovat - vysvetlit mu ze o jeho cinnost stojis (provede se prepnutim packy zpet/znovu na polohu senzor nebo pouhym posunem packy do jeho polohy). Ale toto neni nas pripad - protoze my se bavime o situaci ze je sucho cisto ale ty z jakehokoli popudu pozadujes jedno setreni - a na to neni zadna odpruzena (nearetovana) poloha, prepnuti do rezimu senzor je totez co rezim cyklovac... Pravda, zacne to stirat (nejak), ale to nebylo zadano - zadano bylo 1x setrit a dost.
A jinak senzor reaguje na rovnomerne zaspineni skla (tedy minimalne na zaspineni senzoru), pokud ti pri prujezdu pod mostem kapne vapenita voda na sklo kamkoli mimo senzor, ty neuvidis nic ale senzor ma stale cisto tak proc by stiral.... Takze nutnost pece o vyhled rucnim ovladanim musi zustat zachovana, senzor je pouze vec komfortu, nic jineho. Analogicky svetelny senzor nerozsveci v mlze, opet je tvoji povinnosti se starat o vec v podminkach, kdy pomocnici nejsou k uzitku... -
"-- skrytý --" 21.02.06 08:42
« Re:
STIERACE : Vazeni pani, ako to tu citam vychadza mi len jedno: kupili ste si nie najlacnejsie vozidlo, ale manual ste si neprecitali.
Ak mate na vozidle dazdovy senzor, tak na packe ovladania stieracov je 3 polohovy ovladac, ktorym si navolite citlivost dazdoveho senzoru, takze ked vam sklo pospini aj vrabec, tak senzor vam to okamzite zotrie.
Radim vam pri dlhych zimnych veceroch precitajte si poriadne manual k vozidlu. :idea:

Ja nemusim nikam chodit - prejdi sa ty, ved ty mas problem s ovladanim stieracov nie ja. Mne funguju ako maju.........