Zkušenosti s Meganem Grandtour???
« obitá farba
kade chodím tade kontrolujem ostatné Megany no takýto problém som zatiaľ na žiadnom nenašiel, navyše aj renaulťácke servisy Zvolen a Podbrezová mi potvrdili, že niečo také nezaregistrovali, že nikto to pri nich nereklamoval. Či u nás sypú niečo extra, no nemyslím... som, pracujem a zdriavam a cestujem najmä na strednom Slovensku okolo ZV no hovorím, nijaký iný renault som s týmto problémom zatiaľ nenašiel. -
« obitá farba
A ešte som zabudol, chceš povedať, že technik sa má zamýšľať nad tým po akých cestách chodím? - je predsa jedno po akej ceste chodím, konštrukcia vozidla zodpovedá za to, že pri normálnej jazde sa neičo také ako sa mne stalo nemá stať. Ak by som behal napríklad po poli alebo po lese tak by som asi ťažko jazdil rýchlosťou aby mi kamienky od predných kolies hádzalo popri celom aute až dozadu kde by mi obíjali farbu. Ak by som jazdil po štrku tak tak či tak by to predsa malo hádzať buď do blatníkov, zásterok alebo lemov blatníkov nie však popri aute - či chceš povedať, že sa mýlim? -
« Re: obitá farba
no neviem, ja vpredu ziadne zasterky nemam, zimu to ma za sebou druhu a co popisujes som nepozoroval (aj ked v bratislave zase tak vela snehu nie je) ... nebude to tym ze u vas sypaci sypu nejakym nestandardnym brajgelom? co susdia, nemaju ten isty problem? -
« obitá farba
tak ja TI neviem chceš povedať, že napriek tomu, že používam od výrobcu zásterky, pneumatiky základného rozmeru 195/65 15, disky od výrobcu a mám tie Tebou spomínané nálepky, tak je normálne, že nad týmito nálepkami mám na oboch stranách obitú farbu? - ja totiž tie nálepky mám, problém však je, že mám totálne obitú farbu nad týmito nálepkami!
Chceš povedať, že výrobca môže vyrábať autá, ktoré samé sebe obíjajú farbu? - to sa mi zdá trošku nefér voči zákazníkovi, nikto Ťa na niečo také neupozorní...
Nemá to dočinenia náhodou aj s bezpečnosťou, keď vzadu máš presne stanovený uhol pod ktorým môžu lietať kamienky od zadných kolies a od predných to môže kľudne hádzať do výšky a smeru kam len chce? -
"-- skrytý --" 25.02.06 17:03
tamtam: jaaj, taaak. :-)
Samozrejme, chapal som to hned na prvy krat, len som Ta natahoval. :-) (nieze Ta napadne ju naozaj posielat, to myslim vazne!)
Clovece, musim Ta pochvalit, az ked som precital cely Tvoj prispevok a pozrel som, kto to pise, zistil som ze to je pisane Cechom po Slovensky. Nebyt Tvojho mena, tak nezistim, ze nie si Slovak. Gratulacia! -
"-- skrytý --" 25.02.06 14:53
Zhruba na tom mieste, kde to popisujes, by mala byt taka plastova priesvitna ochranna nalepka - ak ju tam mas, dobre. Ak nie, mohlo by to byt preto.
Nemyslim si, ze by si nieco dosiahol takouto reklamaciou. Skusit mozes, ale byt prijimacim technikom, asi by si u mna tiez nepochodil. Nevedel by som totiz, po akych cestach a akym sposobom si jazdil.
Konstrukcna chyba to urcite nie je. -
« Obitie farby napriek predny zasterkam
Zdravim, mam taky problemik importer mi neuznal reklamaciu obitej farby na oboch bokoch auta (Renault Megane II, vyrobeny 2005, jazdeny od marca 2005) - miesta, ktore prisli o farbu su pritom zrkadlovo na oboch stranach auta na prechode podbehov do lemov zadnych blatnikov (tak ako je zlom zadnych dvery). Importer sa vyjadril, ze je to klasicke obitie farby od skaliek na co sa podla zarucnej knizky zaruka nevztahuje. Nepomohlo ani argumentovat,ze na mieste kde doslo k obitiu je to logicky mozne len z dovodu konstrukcnej chyby kedze od nova pouzivam original predne zasterky z coho jednoznacne vyplyva, ze kamienky musia lietat okolo prednych a zadnych dveri od prednych pneumatik vdaka malemu nechranenemu priestoru od prednych lolies v mieste prechodu prednych lemov blatnikov do podbehov (pripadne popod zasterky?). Tak reku ci niekto nieco take uz na nejakom aute spozoroval, reklamoval, cital o tom....
Ja som sa informoval v dvoch autoservisoch (Zvolen, Podbrezova) a oba mi potvrdili, ze to nie je normalne no zaroven ze taku reklamaciu este nemali, rovnaku info mi podali aj u iportera na sluzbe zakaznikom v Blave, tak neviem ci ist na Slovensku obchodnu inspekciu alebo na Slovensky technicky skusobny ustav alebo ako bojovat dalej, vzdat sa totiz tak lahko nemienim.
A aby som nezabudol na aute mam najazdenych len 14 000 km, bola to v podstate jeho prva zima.... -
"-- skrytý --" 23.02.06 08:49
tv: nie 10l cokolady a jeden polystyren - naopak... Cokoladu som slubil jednu (nie desat/dvadsat), ale treba ju vopchat do tej typizovanej postovej skatule, ktora jak sam uznas nieje zrovna mala (a mensie moc nevidno). Tak je treba pchat tam i hen ten ony polystyren dnu - ci ako to vy vlastne spravne hovorite.... >:D >:D >:D
Takze cokolada 1, polystyren co se vejde - souhlasis??? :P -
maslo: Kestler Petrzalka. Ale uprimne, mal som vcera pocit, ze .... . Ale necham to este tak. Ak to zase zacne, potvrdilo by sa iste tvrdenie, neviem teraz ale kde som to cital, ze to mozu sposobovat caste kratke studene jazdy. Ja osobne do tejto kategorie patrim. Uvidime, budeme skusat. -
tv: reprodukujem to, co mi bolo povedane, ci je to pravda tazko zistim, ale studeny motor sa chova inak. Zo servisu som auto bral na druhy den a hned som si do auta pytal aj veduceho a siel aj cotech-technik, ci ako ho volaju. Musel som skonstatovat, ze ta diera naozaj je zatial prec. Auto bolo rano vychladene, asi -3 a hned z parkovyska som sa ocitol na dvojprudovke, takze aj lahka akceleracia bola a nic, auto nezavahalo a pekne pridavalo. Jedine co ostalo su tie lahke vibracie, ale to neviem ako riesit a necham to tak. Ak je to nieco co odchadza, reklamoval som to a zaruka je este dva roky.
Tamtam: neviem nic podrobneho, ale trosku by som sa priklanal v tvrdeniu tv:Je vsak mozne, ze Mirovi nahrali nejaky firmware, ktory mali chlapci pajcnuty od nejakych chiptunerov a teraz ma Miro v aute tzv. "chip" zadarmo (a oni zase od neho pokoj ). Ale to len spekulujem, neberte ma vazne
vraveli mi, ze ten SW skusali zatial u znamych a celkom na asi 12 autach. Takze neviem ci moc poradim :-) . Uvidim casom, ale tie super spotreby v meste na 9km useku, rekord 5,2 su minulost :-)
neboj, to auto chyby ma, bude co rozoberat :-)
luf- no do otacok som to zatial netahal, bol som teraz PN, uz aj v den, ked som bol po auto, moc som netestoval a rano to nemam ako prehnat, ponahlal som sa do prace, ale studene sa mi to nechce trapit a v meste toho nenazavodim. Ale vyskusam
k tomu riadeniu. Mne sa vzdy zdalo, ze sa ta predna naprava divne chova na priecnych nerovnostiach a ked som bol davno na STK, nieco tam pukotalo. Takze by to aj sedelo, len skoda, ze to nenasli hned, ako som tam dosiel z STK. A to zlepsenie je male, ale kedze mam zimne gumy, nove napravy, poloosy a teraz tie tycky, som v stave, ze uz nemam co reklamovat. Je to nieco, co uz bude v norme. Uz ked to beha podla sklonu lepsie aj na pravu stranu. Nie 100%, ale je to zese o kusok lepsie. Ale stretnut sa mozme -
Ad diera v plyne - tiez mi tvrdili, ze mi prehrali SW a diera sice este stale existuje, ale je menej citelna a dnes rano, ked boli teploty nad nulou, sa vobec nekonala. Nieco na tom novom SW asi bude. Takisto sa mi po jeho prehrani kusocek zvysila spotreba ;-) BTW aj tebe teraz ide motor do otacok ako divy?
Ad riadenie - asi by sme sa mohli znovu stretnut, aby som to vyskusal. Nejaka ta preventivna vymena cohokolvek este v zaruke by bodla >:-[] Ale ja nemam pocit, ze by som sa mal na nieco stazovat, takze mi budes musiet pomoct... -
"-- skrytý --" 22.02.06 09:04
Ja som sa minuly tyzden pytal v Renaulte na novy SW pre 1.6 a bolo mi povedane, ze take nieco zatial nie je k dispozicii. Myslim, ze v ramci dost druznej debaty, ktoru sme viedli s prijimacim technikom, by asi neskryval z lenivosti, keby nieco take existovalo, lebo nam poradil celkom ochotne aj v inych veciach. Jedine ze by to bola supernovinka, o ktorej sa minuly tyzden este nevedelo.
Je vsak mozne, ze Mirovi nahrali nejaky firmware, ktory mali chlapci pajcnuty od nejakych chiptunerov a teraz ma Miro v aute tzv. "chip" zadarmo (a oni zase od neho pokoj :-) ). Ale to len spekulujem, neberte ma vazne ;-) -
"-- skrytý --" 22.02.06 08:56
tv: ale jo plati to i takto, prizname ti 1. misto za originalni reseni a cokolada poputuje do KE v papirove skatuli naplnene penovym polystyrenem v mnozstvi min. 10l (tentokrate dukladne rozdrobenym)....
Miro: to ohledne noveho sw pro ECU motoru by me zajimalo podrobneji - zejmena od kdy se dava v prvovyrobe - jestli vubec (resp. pro jake VINy tedy je toto ta spravna patch - zaplata) a co vsechno resi. Diru v plynu ja bud nemam nebo neumim vyvolat (nez vykrouzim z garaze ve 4. patre ma motor provozni teplotu a po garazi jedu na 1 bez plynu...), ale pokud tam opravovali neco dalsiho mohlo by me to technicky zajimat taky. Vsiml jsem si totiz ze pri urcitem rezimu (nejaky mensi kopec primo - bez zatacek - vzhuru), kde kdyz jedu na IV stupen s plynem asi tak aby mel 2.800-3.000RPM, tak je citit lehoulinke poskubavani (plynu je relativne malo - na dalsi seslapnuti to musi vyrazit a akcelerovat), ktere si bud muzu vysvetlit VVT technologii (promenne casovani sani) ktera prave zacina nasazovat a z klidoveho dorazu zacina otevirat tu zatracenou variabilni kladku vacky dephaser pulley, anebo jednotka ma nejaky neprilis stabilni rezim. Projevuje se to jen ve vyse uvedenem rezimu a cilene vyvolat to zatim dovedu na jednom jedinym kopci (sklon ma zhruba tolik ze dolu na neutral udrzi 90 km/h), nijak me to neobtezuje ale rad bych vedel s cim to mam tu cest... Takze mozna ze i tyhle prechodovy rezimy nejak resi ten novy SW a proto bych rad vedel co nejvic... -
« grarancka 30tkm
takze uz ju mam za sebou. Cena 4963,- SKK z toho asi 1600,- praca. Ostatne olej, filtre. Myslim ze cena o.k. cca 970,- + DPHje pausal za 30tkm.
Co sa tyka diery v plyne zatial odstranena. Udajne prepaleny SW. Motor nema tendenciu zabudnut, ze ma pridavat :-). Slubovali vyrazne znizenie spotreby, to ale este nevedeli, komu ten SW napalili :-) U mna doslo k zvyseniu. Predpokladam, ze pridali za studena bohatsiu zmes a problem s dierou je uzavrety. Ale ta spotreba sla hore naozaj len na prvych par km. Nic dramaticke 1-2l a na 9km useku je to mozno 0,5l, stalo to zato.
Tahanie do strany.
Vymenene tycky stabilizatora riadenia, ked si dobre pamatam. Citim zlepsenie a uz nemam co reklamovat, aj ked to riadenie este nieje uplne o.k na moj vkus, ale auto uz zatahuje rovnomernejsie do oboch stran. Takze o.k.
Este keby to auto povysavali, mohol som byt uplne spokojny. Zatial som si nan od novembra nenasiel cas :-) Pukotania v palubke hlavne spolujazdcov roh budem riesit sam, ked si najdem cas :-)
mame tu nieco nove ??