Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re: Re: obita farba - fotocky
wrokus: nebol bo zly napadteraz ma napadlo, niej problem v nastaveni dveri, podla mna ak ich trosku posinu von, schovaju ram a uz nebude obity a dvere nepodliehaju priamemu zasahu, takze chyba
ale dvere mam nastavene asi ako ty a obite nic nemam. Bol som to teraz pozriet. Takze bude to asi cestami. Teraz si narychlo nepamatam, ci si pozeral aj ine auta v tvojom okoli. Hlavne take ako mas ty. Rozhodne si ale po oprave nasad vacsie zasterky, inu radu nemam a myslim, ze s RSK moc neuhadas. Pozri poriadne zarucne podmienky co sa pise o cistote ciest a co je vylucene zo zaruky. Kedze si jediny, tak asi neuspejes. Beby to bolo na 30% aut, bolo by to ine. Este by sa tam mozno pohla dat priehladna ochranna folia. Nieco podobne sa tusim da kupit na prednu kapotu -
« Re: obita farba - fotocky
hech to dopadne akokolvek, skus potom investovat do tych za cca 300,- ja som kupil v Cerrefoure :-) a uvidis ci to pomoze, mne vycnievaju trosku aj z blatnikov von a mam ich aj dlhsie ako origos, ak nezabudnem odfotim, ale to tvoje obytie je naozaj divne. Ved ked je to uplne vzadu, tak to musi byt az pri vyssej rychlosti. Inak s cestami 2triedy a cez hory opatrne. Tam byva hodne drte a ta svoje urobi. Asi nieje lak co tomu odola, ak sa tam stale jazdi, len preco su obite rohy dveri naozaj nechapem. Divne. Nieco take som zazil pri reklamacii pneumatik. Divne drane a v servise si nevedeli vysvetlit, kde hladat chybu, jedna trosku vylucovala druhu :-)
Mozno soudruzi z france nekde udelali chybycku, ktora sa na beznych cestach prejavy az po x rokoch a u teba skor, kto vie. Teda ak s tym nejazdis po sutoline realy.
teraz ma napadlo, niej problem v nastaveni dveri, podla mna ak ich trosku posinu von, schovaju ram a uz nebude obity a dvere nepodliehaju priamemu zasahu, takze chyba :?: -
« obitá farba
tak yyyyy a Miro
nejazdil som na štrku, ani v kameňolome, jazdím po cestách 1, 2 triedy a po diaľniciach! Práve na to sa spolieham, že to obitie jednoznačne dokazuje, že auto je nebezpečné aj pre ostatné vozidlá na vozovke...
čo sa týka blata a špiny tú mám v podstate vždy nahádzanú až do výšky líšt na dvrách, obitie je však v priestore, ktorý ukazujú fotky. Čo sa týka veľkosti štrku,zato ja nemôžem, rám dverí - pekne na ľavej strane už súvisle bez farby... -
« Re: obita farba - fotocky
to nemyslis vazne, tamtie kratery od zimnehu posypu alebo drobnych kamienkov na ceste nemozu byt ani nahodou, to urobili tazke sutre, to si trenoval na zavody na strkovisku?
este ktomu na tych hranach pri dveriach, tam nemam ani blato po zime
podla toho co si pisal som ocakaval suvislo opieskovanu farbu na nejakej ploche a nie kratery po tazkych sutroch ... ked si predstavim tie gejziry sutrov co leteli a pri tom netrafili podbeh (a tych bola drviva vecsina), tak si neviem predstavit co si z toho uzili auta co sli za tebou ... a som rad ze vo zvolene nejazdim, to by som mal predne sklo uz 3x vymenene -
« obitie farby
tak jazdim na asfalte, vyhradne na asfalte! zial na nasich cestach sa kamienkom nevyhnes, nemozem povedat, ze by som ich vyhladaval, no sam vies ake su nase cesty...
dnes pred tym ako som isiel auto pofotit, som ho umyval a vsimol som si, ze sa nieco podobne zacina pomalicky crtat aj na podbehoch no to tu ani nerozoberam, povazujem to totiz za taku istu chybu, ak neuspejem s reklamaciou tohto tak tie podbehy su uplne nepodstatne a nad tymi sa nikto zamyslat nebude. -
"-- skrytý --" 27.02.06 22:02
« Re: Re: Re: obita farba - fotocky
No odpoved je takova jakou jsem cekal, proti tomu je tezka obrana. Kudy jezdis, ze se ti to takhle oloupalo? Pokud jezdis pouze po asfaltovych cestach, pak chapu tve rozcarovani. Nejde mi ale do hlavy jak to, ze to mas otlucene pouze vzadu? Pokud bys jezdil po nezpevnene vozovce, jiste by byly stopy po celem aute. Nebo snad ne? -
« Re: Re: obita farba - fotocky
Citujem priamo vyjadrenie, ktore som dostal na papieri v servise po tom ako som on poziadal ked mi oznamili telefonicky z Blavy, ze ich technicke reklamaciu zamieta:
"Vasa reklamacia opadaneho laku nemoze byt uznana, pretoze nedoslo k zhorseniu kvality povrchovej vrstvy laku,sposobenej chybou materialu,vyrobnou chybou alebo aplikaciou. Poskodenie laku na zadnom pravom a lavom blatniku sposobilo obitie kamienkami." koniec citacie, tak co Ty nato? -
« obita farba - fotocky
Tak zdravim, no co znamena obita :-! tak sa skocte pozriet na www.fotoalbumy.sk sekcia veda a technika technika Megane II a tam sa uistite, ze netrepem a nestresujem len tak pre nic za nic. Farba je obita poctivo az na plech/zakladku, neviem to az tak odborne posudit, v nijakom pripade sa vsak nejedna o jemne skrabance, su to pekne hlboke odlupky farby...
Naozaj si niekto mysli, ze mam chut kupovat original podbehy od Renaultu po takejto skusenosti s neuznanou reklamaciou ci to mal byt zart? -
"-- skrytý --" 27.02.06 16:39
« Zaruka v ruzných státech
Sorry jsem se upsal, to patrilo na nit CLIO
Minuly tyden jsem byl na seminari COI kde jsem se skolitelkou (reditelka pravniho odboru COI) probiral ruzne aspekty reklamaci. Dnes je situace takova, ze na vymeneny dil bezi zaruka 24 mesicu, ale jen v tom pripade, ze vam servis nenapise zneni (cituji z meho protokolu):
Přezkoumána geometrie vozidla, shledána odpovidající normě, s ohledem na přání a trvale stížnosti zákaznika proveden nad rámec obvyklé péče (původně uvedeno preventivní, po týdnu korespondence bylo toto slovo vypuštěno) zásah - výměna pružin předního pérovaní.
V tomto pripade mi bezi opravdu zaruka pouze do doby zaruky celeho vozidla. Zalezi tedy jak je oprava (vymena) definovana. -
« Bez nadpisu
Specifikuj, co znamena "obity". Ak to znamena, ze tam mas na vrchnom priehladnom laku tukance ako dopichane od spendliku, tak sa na to vykasli a jazdi. Maju to tak vsetky Megany ibaze to je viediet iba ked ich poriadne nalestis, ze toto miesto nie je uplne hladke. Nicomu to nevadi a kym sa kamienky dobiju az na plech, bude mat auto cez milion km. Nissan Maxima ma podobne miesta a po 400t km este stale nie je obity ani po zakladovku. Ak ale uz teraz mas tukance az po zakladovku, stala sa chyba vo vyrobe a stoji za to koli tomu behat. Obrazok povie viacej ako tisic slov, tak sem s nejakou linkou :-)
BTW kvalitu laku u Meganu mozem potvrdit. Uz na Cliu som mal kazdu chvilu otery cudzieho laku od dveri ale malokedy zostali nejake stopy v mojom laku. A Megane je este dalej a na vodicovych dverach mam az jamku od nejakeho neopatrneho otvaraca, ale lak nema ani skrabanec. Poskriabat auto chce poriadnu davku sily, napriklad vybehnut podbehom na betonovy obrubnik a potiahnut po nom auto - preliacenina a oter po zakladovku (ale hlbsie nie) je isty >:-[] -
« SOI-ka
hm, zauimavy postreh o tej SOI-ke, predpokladam vsak, ze niekto uz bude nato mat paky aby sa mi k tomu vedel odborne vyjadrit. Vsak SOI sa odborne vyjadruje napriklad k technickej zhode vyrobkov, k tomu ci vyrobky nie su skodlive, zavadne, zraviu nebezpecne - viem, ze v tomto uzko spolupracuje aj s technickymi skusobnymi ustavmi a prave tu sa spolieham nato, ze ak nic ine tak snad ma aspon na niekoho odporucia. Ak vsak neuspejem som pripraveny napisat aj vyrobcovi do Fr. Uz som si dohodol preklad, no chcem pockat ako dopadnem pri SOI.
apropo lakovanie - neviem, ma to vyznam lakovat ked by mi to po dalsej sezone malo vyzerat rovnako? - ja skorej myslim, ze budem nuteny na odstranenie tohto problemu zakupit nejake tie spoilery minimalne na podbehy a nejake tie lemy blatnikov - a to zial az take lacne nebude... apropo, neviete mi poradit nejake tie firmicky ohladne spoilerov... -
« Re: Re: obitá farba
>dobreho lakyrnika mimo bratislavy <
moja skusenost s renoltackymi lakmi je taka, ze ze su daleko odolnejsie ako co je inak dostupne, takze je mozne urobit diel pomimo lacnejsie (v extreme aj za polovicu) ale vysledok je na zaplakanie ... vyskusane na scenicu, origos opravovacka nema ani naznak skrabancov ani okolo klucky, ale ina cast ktoru urobil "bezny lakyrnik" po roku hnus ktory by potreboval prestreknut -
matuS 26.02.06 18:18
« Re: obitá farba
najvacsi problem je, ze SOI ti vobec nepomoze.
Ich jedina uloha je posudit, ci predajca postupoval spravne v ramci reklamacneho poriadku
T.j. ak predajca zaregistroval tvoju staznost a vyjadril sa k nej (hoc aj negativne) tak splnil svoju zakonnu povinnost a SOI proti nemu nic nemoze. Ak tak neucinil, dostane pokutu, ale pre teba z toho nic nevyplyva.
Jedine, co mozes urobit, ak ta predajca odmietne, je obratit sa na sud. a to je napicu...
sorka, ale to je kruta realita.
lacnejsie riesenie je najst nejakeho dobreho lakyrnika mimo bratislavy a nechat si to urobit. -
« obitá farba
tv
prepac, ja len naozaj nie som ochotny akceptovat, ze po normalnom jazdeni (nehrabem, nejazdim po strkoviskach ale v meste a na dialniciach a cestach 1. a 2. triedy) po prejdeni 14 000 km si mam z vlastneho vrecka hradit nastriekanie pomerne velkej casti vozidla - lacne to asi nebude.
Ak sa nemylim tak normalne obitie je sposobene odletujucimi kamienkami od aut iducich pred Tebou alebo vedla teba no to je vzdy jeden dva kamienky nie poobijana farba na jednom mieste.
zasterky - mas pravdu no neznamena to automaticky, ze prave na tomto bysom mohol stavat akesi porusenie bezpecnosti ked mne lietaju kamienky vysoko od prednych kolies?
No uvidim ako uspejem, ostva mi len umyt auto nafotit a na SOI v BB o mne budu pocut, idem na navstevu... (budem informovat...) -
"-- skrytý --" 26.02.06 13:01
« Bez nadpisu
wrokus, nebud prilis jedovaty :-)
Ak mas nejakym sposobom zle nanesenu farbu alebo nespravnu farbu alebo neviem co, s reklamaciou uspejes. Ale ak budes dovodit kamienkami a originalnym vybavenim, vidim to na male sance...
Lebo mozno oblubujes "dynamicku" jazdu s hrabanim kolies, mozno chodis kade - tade, mozno milion dalsich veci, to sa nikto nedozvie a servis Ti to nemusi uznat a asi ani neuzna. Jednoducho to patri k prirodzenemu opotrebovaniu a mozes sa donekonecna dohadovat, co je prirodzene a co nie.
BTW, tie zadne kolesa a ich zasterky su len nasou specialitou, nikde inde v europe sa nevyzaduju.

tak jednoznačne tie univerzálne zásterky kúpim, no čakám kým bude teplo, dovtedy dúfam zoženiem dobré a najme lacné spoilery (najme podbehy a lemy blatníkov). potom ma už len čaká prestriekanie, a hor s anové zásterky, nalepenie podbehových lemov a hor sa do novej sezóny...
Sklamem Ťa, relly nejazdim, s tým autom a jeho športovým podvozkom by som si to nemohol dovoliť, to by som už asi aj tlmiče meniť musel, no tie potvrdzujú, žejazdím po normálnych cestách, teda slovenských... Nemožem povedať, že by som chodil po štrkových poliach alebo skládkach,normálne jazdím. Nemôžem však s Tebou súhlasiť, že po horských prechodoch treba jazdiť opatrne - chceš povedať, že ja mám úsť po normálnej ceste vzhľadom na posypanie kameňmi nejakou 4é - 50 km rýchlosťou?
Žiaľ kade chodím tade kontrolujem Megany a takéto obitie som ešte na žiadnom aute nenašiel...
Čo sa týka dverí, neviem, nezdá sa mi, že by boli dvere nejako extra podané dnu, všetko je to podľa mňa o tých lietajúcich kamienkoch a nie o dverách, tam s ato prejavuje len preto, že je to hrana do ktorej sa skôr skalka oprie ako do klzkej hladkej plochy dverí... to je len o uhloch