Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 12.04.09 11:37
« Vlhkost v odkladaci prihradce na podlaze u spolujezdce
Zdravim ve spolek panove, narazil jsem na dalsi mensi problem. Pri uklidu auta jsem zjistil, ze mapy ulozene v prihradce v podlaze na strane spolujezdce, jsou nacucane vodou a plesnive. Odkrytoval jsem plast, odkryl koberec a zjistil, ze molitan pod prihradkou je take nacucany vodou. Podel dveri vede hadicka do ostrikovace zadniho okna, takze jsem se domnival, ze zde by mohla byt chyba. Po testu tesnosti jsem to ovsem vyloucil. Kontroloval jsem podlahu i spodek auta, ale neobjevil jsem zadne misto, kudy by se tam mohla voda dostat. Jedinou moznosti by dle meho mohlo byt potrubi pro vzduch vedouci k zadnim sedackam, jen me nenapada, jak by se tam mohla dostat voda. Neresil jste nekdo podobny problem??? Dik za info. Renault Megane II / 2005 -
"-- skrytý --" 21.01.09 19:23
« Re: Benzín nabo diesel
tak u Renaulta je TDI asi hlupost :-) ale ano, su nachylne na kvalitnu naftu, ako kazdy CR. Preco mas taky fasa vyber ze Laguna vs Megane, Laguna je nieco uplne ine , ale 1.8 bude asi dost stara, nie ?
viac info najdete na renaultclub . cz -
-
"-- skrytý --" 17.01.09 20:22
« Benzín nabo diesel
Ahojky, chceme si kupovat Renaulta buď benzínovou Lagunu 1.8 nebo dieslového Megana 1.5.Můžete mi někdo poradit, zda je lepší diesel nebo benzín.Je mi jasný, že spotřeba TDI je minimální, na rozdíl od benzínu, ale obávám se zamrznutí a oprav -
"-- skrytý --" 24.11.08 11:59
« Re: Servis
tak 4r. prehliadku som uz neabsolvoval , kedze padla zaruka. Olej, filtre som si vymenil a dnes prvu cievku, odisla mi 120km od domu a v nedelu vse zatvorene.Inak som 4ks kupil za necelych 4700,- a v Kestlery chceli za jednu bez prace 2890,-. Teraz som si vymenil dve do paru, 1 a 4 a uvidim kedy dalsie. Inak jedna stala 1500, ale kedze som zobral 4ks, dali mi cenu 4700 v autobenexe. Kupil som s logom Valelo, ale vsetko vyraba SAGEM.
Ja by som si na tvojom aute nechal garancku urobit v neznackovom, aspon vies, ze co si mu doniesol, ti vymenil. Ja som nasiel vzduchac s r.v 10/2003 a v 3/2004 som kupoval auto. Takze neviem ci mi naposledy menili za skladovu rezervu alebo tam bol povodny.
STK som presiel v AUTOBOATE uplne hravo. Nic som nechystal , len prisiel a presiel. Mam 1.6. Jedine sa predtym cistili brzdy, hlavne zadne, predne super, zadne sa mozu cistit kazdy mesiac. -
"-- skrytý --" 23.11.08 13:01
« Servis
Nazdar všetci Renaulťáci.
Tento týždeň mám naplánovanú pravidelnú prehliadku po 60tis. Môžete mi niekto "povedať", čo všetko sa vymieňa, resp. čo všetko doporučuje výrobca, pri tomto intervale? Samozrejme okrem oleja. Brzdové platničky mi menili tento rok na jar, tak asi teraz pôjdu dole aj kotúče. Z môjho subjektívneho pohľadu nemám s autom žiadny problém. Všetko, vrátane elektrických, vecí funguje stále ako od novoti. Teraz v decembri bude mať 4 roky a teda ma po servise čaká aj prvá STK a EK. Poradí mi niekto, na čo si treba dať pozor, aby auto prešlo cez kontroly bez problémov? Je to 1.4 16V grandtour. Dík.
PS: Žiadne molitanové kocky som zatiaľ v aute nenašiel. Akurát trochu sa mi zdá, že pri nerovnostiach na ceste začína hrkotať palubovka. Ozýva sa to hlavne z oblasti pred spolujazdcovým airbagom. -
Udaj 30.09.08 16:24
« Megane zkusenosti
Od 04/2004 do 03/2007 jsem jezdil s Meganem Grandtour 1,5dCi 100k, kdyz jsem ho odevzdaval tak mel 149tis. km - jeste pred prohlidkou. Do te doby serv. zasahy: asi 2xbrzdove oblozeni a 1xkulovy cep. Jinak bezne veci. Olej menen pri servisnich intervalech, nebylo treba dolivat. Spotreba za tu dobu 5,5l. Jediny problem, ktery se resil, bylo obcasne zhasinani motoru a nepravidelny chod (asi pri 100tis.), coz se asi po 2 navstevach servisu podarilo vyresit a motor pak sel zase v pohode - neplatil jsem za to nic.Ted jsem potkal nasledujiciho uzivatele, auto uz ma 210tis. a ma nedavno menene turbo - cena snad byla udajne ca 60tis. bez dph, ale nevim co to vse zahrnovalo. Ostatni veci nevim. Taky nevim jestli uz jsou meneny tlumice. Jinak vnitrek zachovaly. Nic vyrazne nedrnci, palubovka drzi, potahy v pohode.U toho auta ocenuju velmi dobry motor/spotrebu.Ergonomii a prakticnost. Myslim i do dnes pekny vzhled, mel jsem Dynamique Confort.stribrne kliky, stresni lyziny, 16"al kola, tempomat. Rezervy auto melo v razeni a v nastaveni rizeni-posilovace, to bych autu vytknul. Brzdy super - ja si na tu jedovatost zvyknul.Tak to jen pro info. Kdyz se ted nekdo pta, tak bych auto doporucil. -
PP. 13.09.08 10:42
« kostka
Zdravím Vás.
Po dlooouhé době (i když jak se dívám,tak je tu celkově mrtvo) jsem si vzpomněl na tohle fórum a koukám že se nic nezměnilo."Stará" parta řeší molitanovou kostku... :-)
Taky mi kdysi odněkud vypadla na podlahu pod volant,od té doby ji mám schovanou ve schránce pod nohama,třeba se ještě někdy hodí...
-
"-- skrytý --" 07.06.08 16:49
« Re: Molitanova kostka
To som nevedel, ze je to take populane :-) Takze to sa musim poponahlat, aby som to nasiel predtym, ako to odpadne. Inak nas Megane stoji vacsinou v garazi (teda mam na mysli, ze ked nie je v pohybe, tak je v garazi), kde je relativne vyrovnana teplota a aj v lete nebyva nad nejakych 25, takze doba "dozrievania" nasej kocky moze byt tym padom o nejaky ten cas dlhsia... -
"-- skrytý --" 05.06.08 05:25
« Re: Molitanova kostka
Dakujem - celkom to tak ako ide :-)))
No ty kostky jsou ted velky hit - statisticky receno dochazi k oddeleni od auta prumerne po 12 mesicich, jsou lidi co jim to odpadava z aut RV2007 cili jsem byl jeste vyrazne nadprumernej... Ono to klidne muze neco co je treba pro montaz (priklad: aby ty dily byly stohovatelne musi se nekam podlozit neco aby se to neprohnulo nezlomilo atd) a pri skladani to nicemu nevadi tak se to neodstranuje. Logicky to drive ci pozdeji samo odpadne. Pokud je to vec konstrukcni (ucpavka, akusticky/vibracne tlumici prvek, podlozka, ...) tak je to strasne diletantsky pridelany, na renault foru se o kostce malem hlasuje a jsou tam spousty ohlasu ze to upadlo skoro vsem >:D -
"-- skrytý --" 01.06.08 16:56
« Molitanova kostka
Vazeni, mam dojem ze zde na foru jsem kdysi cetl, ze povicero z vas naslo drive ci pozdeji kousek molitanu v prostoru podlahy ridice (uvnitr v kabine), ktery evidentne odnekud vypadl - odnekud z prostoru pedalu ci jeste vyse zespodu palubky nebo okoli volantove tyce atd...?? Nevzpomina si nekdo?? Ja jen ze jsem uvedeny kus molitanu prave nasel v aute - je to krychle cca 5 x 5 x 5 cm, na jedne strane na ni je nalepena samolepici paska a je tmave seda. Podle toho jak vypada tak nebyla s nicim v kontaktu (tvarova pamet - jakoby otlacenina tam zadna neni), proste tmava seda krychlicka molitanu co se odnekud odlepila a spadla na podlahu pred pedaly... Ani intenzivnim hledanim neumim lokalizovat misto kde by byla a proc by tam byla. Tak ji vozim s sebou a nevim co s ni. Umel by si nekdo vzpomenout, neresil to nekdo?? Diky. Jo vybava je Dynamique Confort RV 09/05
T.