Mazda3

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

12.07.04  14:48

« Re: Re: spotreba na dialnici ..

Megane II combi
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.07.04  12:50

« Re: spotreba na dialnici ..

Mám 105 PS a při 120 rovnoměrně by to mohlo odpovídat, ale při 160 jsem na 10. Při 180 mám 11,6l. Ale měl jsem itala 103 PS a ten bral při 100 6,5 a při 150 8,2 l. Po německu jsme s ním měli průměrnou jízdní rychlost 136 km/hod a jeli jsme za 7,4 l, ale dostat se s ním jakoukoliv jízdou pod 6 nebylo možné. Ta tvoje spotřeba, podle mě, odpovídá krátkému autu s větší čelní plochou (horší aerodynamika) nebo staršímu, vyladěnému motoru či kombíku s motorem o obsahu tak 1,3-1,4l (tady zase podimenzovaný motor).
  • « 00 Reagovat !

foto

12.07.04  11:34

« spotreba na dialnici ..

v nedelu som na dialnici cestou domov skusal kolko to zere pri urcitych rychlostiach . Mam 113PS 1.6 , kolko pali mazda s podobnym obsahom ?
    120- 7l - o.k
    130- 8-8,5l - no neviem, mohlo byt pod 8 :-)
    140- 9,2-9,7l -trosku dost
    160- 11,5-12l -toto prekvapilo cakal som tak 10l
    Ja mam pocit, ze to zere ako obsah 2.0 :-) . Chcel som sa ponahlat, ale vzhladom na stav benzinu, ziadna benzinka, siel som potom uz len do 130 :-) priem. spotreba na ten usek(63km) vysla 9.3l. Inac idealne podmienky, sucho, bezvetrie, prazdna cesta . +10km/h = +1l.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.07.04  16:56

« Re: M3 DSC problem

To bude spíš problém kabelu k čidlu ABS, či samotného čidla některého kola. Tento problém bývá častý v zimě, kdy se utrhne led v podběhu a může poškodit přívodní kabel. Onen chřastivý zvuk je přibržďování po zásahu systému TSR/DSC (nebo jak se to jmenuje). Když systém vypneš, měl by ten zvuk přestat. Je pravděpodobné, že půjde nespolehlivě i ABS. Tyto systémy pracují při rychlosti vyšší než 20 km/hod. A servis si s tím v záruce poradí.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.07.04  13:16

« M3 DSC problem

Mel jste nekdo problemy s tim, ze se za jizdy pri mirne akceleraci na suchem povrchu (asi od 30 km/h) rozsvitila (a potom blikala) kontrolka TCS/DCS a od zadni napravy sel divny zvuk (auto asi samo bribrzdovalo) ? Po opetovnem nastartovani se zda byt vse OK. :(
  • 00 Reagovat !

foto

03.07.04  21:07

« Bez nadpisu

2 centsm: asi ne, ale starou 323 po sedmi letech provozu a 190 000 km "zdědila žena" a je celkem spokojená. Auto s ní už asi tak moc ne, její ranní starty jsou hrozný, žene to studený jak o život. Já zastávám teorii, že auto se ti za to jak se k němu chováž odmění...
    K
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.07.04  20:41

« Re:

KarelB: takto zaběhnutý auto je zlatá střední cesta s výkonem udávaným výrobce a životností motoru i 400000 km při 15-20000 km za rok. Ruku na srdce - budeš ho mít tak dlouho? Já měním nyní auto po 5-7 letech. Dřív mi vydrželo tak 2-3 roky, ale dnes asi 7 let. Životnost je čím dál větší. Jezdím 25-30 tis/rok.
  • 00 Reagovat !

foto

02.07.04  20:04

« Bez nadpisu

2 gem: Moje M3 už je nejspíš zajetá - mám tam 13 000 km, řekl bych že malinko si to sedlo, ale je to spíš znát na spotřebě než na výkonu. Na mé ježdění je těch 150 koní docela dost >:D
    Jinak jsem už měl v ruce celkem dost nových aut aut, základem je ze začátku to moc nehonit ale jezdit svižně a občas ukázat kdo je tady pánem. Nikdy to nedopadlo nějak zle. Potvrdil bych jenom, že záběh už asi není tak potřeba jko dřív - tolerance ve výrobě jsou dneska asi trochu jinde něž kdysi...
    Karel
  • « 00 Reagovat !

foto

29.06.04  14:59

« Re: Re: Re: Re: Kolik nám to jede

no ani si nemal zacinat, akym zabehom sa dosahuje vyssieho vykonu ? Myslis zabeh vo vyssich otackach ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.06.04  14:37

« Re: Re: Re: Kolik nám to jede

gem a Miro: Za zajetí je považován stav, kdy už nešetrným zacházením zpravidla motoru už přípiš neuberete na životnosti. K tomu dnes stačí asi 1000-1500 km u motoru zakoupeného v novém voze. Ale maximálního výkonu a pružnosti dosáhne motor asi po 10-15000 km (u nafťáku ještě o něco později). Fajšmekři vědí, že ještě vyššího výkonu lze dosáhnou jiným způsobem záběhu.
    Miro: Byl to Megan kombi.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.06.04  07:51

« Re: Re: Kolik nám to jede

centsm: tak je ale aj dolezite ci slo o 5dv. alebo nieco vacsie. V tom bude urcite rozdiel. Ale ja ho teraz po 5 tkm este prevetram :)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.06.04  18:35

« Re: Re: Kolik nám to jede

10 000 km na zajetí? To je dost... Zajímalo by mě, jak je na tom KarelB a jeho 2.0?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.06.04  09:42

« Re: Kolik nám to jede

Miro z 23.6.04: Včera jsem měl možnost se projet Meganem II a nesdílím tvůj pocit, že jde špatně do otáček. Šel úplně snadno na 6000. Měl najeto 17000 km, takže ty si budeš muset počkat až jej pořádně zajedeš. Je pravda, že moje M3 se probudila až po 10000 km. Dnes se mi zdá, že max. krouťák je dokonce někde za 4000 ot. Pro pochybovače jsem zkoušel max. rychlost z kopce a obráceně. Naměřeno 210 a 170, tj. průměr 190 km/hod. Všechno ve dvou osobách. Myslel jsem si, že do kopce to bude lepší. Ještě jeden postřeh. Vůbec se nehne hladina oleje (0W/30) v motoru.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.06.04  12:43

« huštění

Miro: Opisuji z návodu: 2,2/2,2 do 3.osob (jedna osoba75 kg) a 2,3/3,1 při plném zatížení. Při rychlostech nad 190 zvýšit huštění o 0,2. NIKDY bych nedal 205/60/16. Kdysi jsem měl Škodu 120 LE s těžším převodem a byla to hrůza. Sice nižší otáčky, ale auto se vůbec nerozjíždělo. Možná, že mě cyklisté při akceleraci brali!
    Na automixu už vyšel příznivější porovnávací test pro M3.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.06.04  12:04

« Re: Re: Re: tabulka rychlostí

dabel: ja mam Michelin Premacy na 16 a uvazoval som o 17, kde boli tusim Turanzy. Len sa mi viac pozdavali Micheliny co sa tuka dobreho vedenia v zakrutach , narovine za mokra. Azda to bola chyba?
  • « 00 Reagovat !

foto

23.06.04  12:03

« Re: Re: Re: Re: tabulka rychlostí

Tlak 3.1 na lahku zadnu napravu mi pride prehnany. Podla mna toto vyrobcom predpisane nie je, skor to bude 2.1 atmosfery - skus sa este raz pozriet. Bezne je predpisany vyssi tlak na predok (tazky) a iba pri plnom nalozeni zvysit na hodnotu o malinko vyssiu ako tlak predpisany na predok (ja mam tusim predok/zadok 2.2/2.0 a plne nalozene 2.2/2.2) Takto mas cely zadok strasne nekomfortny a nicis si pneu.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.06.04  12:00

« Re: Re: tabulka rychlostí

centsm: Turanzy su cestovne pneu, Potenzy naopak "sportove". Turanzy nemaju tak makku zmes ako Potenzy, maju teda vyssiu kilometrovu vydrz - vhodnejsie na "cestovne limuziny". Myslim, ze prvomontaz na Mazdy je ER30, ja mam na mojej Mazde ER70. Tebou popisovane spravanie som nepobadal, naopak nemozem na tie pneu povedat krive slovo: vynikajuce za kazdych podmienok, na mokru perfektne odvadzaju vodu (v porovnani napr. s Michelin je to niekde uplne inde), na suchu dobre drzia.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.06.04  11:40

« Re: Re: Re: tabulka rychlostí

tlak 2,3/3,1 predna/zadna. Nieje to na zadnu moc ????. U mna su maxima, niekde do 2,5. Teraz po meste, nalahko 2,3/2,0. Nerad by som zbytocne dral stred gum.
    to tocenie som myslel nad. 5000 pohoda, ale nahanat to 5500-6000 dlhodobo ? Este stastie ze mame limit 130km/h-4100 ot. Ale bolo by viac ticha pri 3700 :-). Aj spotreba by bola prijatelnejsia . No a na predbiehanie aj tak vyuzivam II,III( ked je naozaj husta premavka a je malo casu na rozbiehanie na IV a V, proste to poriadne taha az do 3500-4000 )). Uvazoval som tam mrsknut 205/60/16 namiesto 205/55/16. Zistal by som tak 3,5% zvysenie rychlosti pri danych otackach, ale to moc nieje. Asi to nestoji za to.Aj ked 140*1.035=145.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.06.04  10:37

« Re: Re: tabulka rychlostí

Miro: první km při výjezdu z Olomouce na Brno máš kopeček, kde velice snadno jdeš přes 200 (potom je tam 90), a každý další úsek s dobrou silnicí k Brnu. Ale většina těchto pokusů byla v SRN. Huštění podle doporučení výrobce 2,3/3,1. Při cestě do Španělska ve čtyřech a s plným kufrem jsme po SRN jeli neustále 160-180 zcela lehce. Ale tyto rychlosti přeci zvládá téměř každé podobné auto. To, že bys nemohl delší dobu jet na 5000 ot/min s Meganem je jenom tvůj nepříjemný pocit. S feldou tam to asi platí. S námi takto jel Megan I kombi s 1,4 motorem a ve dvou. Pravda, často naplno a se spotřeboui o 2 l/100 km větší, ale šlo to. Před M3 jsem měl 1,6 Mareu a jezdil jsem s ní stejně a při prodeji měla téměř 170000 km a byla úplně bez problémů.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.06.04  09:59

« Re: Re: Re: Kolik nám to jede ...

skoda ze Magane II je zprevodovane na kratsie.
    I. ?
    II - 1000/14 a potom nasobok otacok
    III- 1000/20.5
    IV - 1000/26
    V - 1000/32
    Takto to zbytocne vela toci a neda sa jazdit dlhodobo nad 160=5000 ot.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…