Mazda3
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
« Re: Re: .
centsm: "bethe: Jsou trojí skla: čirá, zabarvená a determální. Determální přední má např. Renault v paketu s klimatizací. " To si myslel predne bocne ? U akeho modelu to bolo ? Megan II to na prednych bocnych nema.Aspon ja mam ten pocit. Skoda ze sa tam nemozu supnut folie ako do zadu :? -
« .
Tak zkusenosti s tim hodne odrazivym sklem jako u frantiku nemam. Ale musim uznat, ze na to,
ze interier Mazdy je celej v cerne, tak to asi opravdu funguje. V Oktavce bylo vedro vetsi a to byl intrerier sedej. Rozpalenyho volantu jsem v Mazde nezaregistroval. Ale vlastne ani v Koktavce. Mozna, ze do te Corolly dali skla naopak :D -
Lubos.1 21.07.04 13:51
« Re: Re: .
Napr. na P307 je determalne celne sklo. Funguje to vynikajuco. Ani pri najvacsich horucavach som nemal tak rozpaleny volant, ze som sa ho nemohol dotknut.
Pri mojom byvalom aute som musel v lete prikryvat volant (Toyota Corolla).
Dufam, ze nieco podobne ma aj Mazda 6 :) -
"-- skrytý --" 21.07.04 13:07
« Re: .
bethe: Jsou trojí skla: čirá, zabarvená a determální. Determální přední má např. Renault v paketu s klimatizací. Pohlcují sluneční záření. Měl jsem je na minulém voze. Na pohled čirá, ale do vozu bylo z venku obtížně vidět pro jejich zrcadlový efekt. Při částečném stáhnutí okna byl cítit výrazný rozdíl v ohřevu pokožky schované za oknem a vystavené slunci. Ale zase nebyla klima. Řekl bych, že na M3 je tento efekt slabší. Asi záleží na výrobci. Někdo dává jen přední determální, ale silné, jiný všechna a slabší, jako Mazda. -
« .
2 centsm: Pruzi, jo to je lepsi slovo. Tak jsem na tom stejne. Hlavne nerachoti atd, tak je to ok. Jinak jsem nadsenej. Prekvapuje me ale dalsi vec. Je psano, ze mame determalni skla. Ok. Kdyz jsem se dival do ceniku nove Oktavky, tak jsou tam az s priplatkem 20 nebo 30 tisisc. Muze byt nejaky rozdil mezi temi skly v Mz3 a OctII, treba ze OctII ma ty skla s vetsi odrazivosti pro IR zareni? Me totiz pripada, ze se ta Mazda taky pekne vyhreje. Kdyz to srovnam s predchozi Oktavkou, co jsme meli, tak kje to skoro stejny.Jasne, ze kdyz si clovek pusti klimatizaci, tak je to ok, ale cekam jsem vetso efekt tech determalnich skel. Mimochodem, daji se ty skla poznat uz pohledem? Vsimnul jsem si na nekterych autech ze predni sklo odrazi hodne cerveno-ruzove barvy, tak predpokladam, ze to jsou prave ta determalni skla. U Mz3 jsem tohle ale jeste nezkoumal. -
« .
2 centsm: Tak to je dobra zprava. Mne to jeste nezacalo nejak extremne vadit, ale asi se k tomu dopracuju 8-s Zajimalo by neco jinyho. Resili byste v servisu tohle: Zda se mi ze predni loketni operka neni tak pevne uchycena, jako mela predvadecka. Kdyz do ni trochu zatlacim zboku, tak ma malickou vuli. Bez vule ale asi nebude nikdy. Asi jsem tu predvadecku nezkoumal tak dukladne. Ted hledam blechy. -
"-- skrytý --" 20.07.04 15:55
« Re: Re: Otvírání kufru u M3 SDN
KarelB: Částečně už jsem si pomohl tím,že jsem na doraz na víku, který se opírá o pružinu zámku nalepil tvrdší gumu, tloušťky asi 5mm (ne více, už to nezvládá doraz), tím se víko zvedá o několik mm víc. Ale připadám si jako bych dodělával Š 105. V servise mi řekli, že na tom Mazda pracuje a při servisu mi to napraví, ale už to trvá dlouho. -
« Re: Otvírání kufru u M3 SDN
Jedině pomocí klíče. Je to trochu o nervy (hlavně při zavírání) ale jde to. Teď v létě je to ale celkem v pohodě, v zimě (bylo) bude hůř ... Druhá varianta, která mne napadá jsou slušivé rukavice určené k tomuto účelu.
>:D PS: Jediná trochu problematická věc na tomhle autě.
K -
« Re: .
Já jsem se svým současným autem (Golf 4) taky ještě nebyl v myčce, boxy s WAPkou mám asi kilometr od domu, takže je to v pohodě. Přijde mě to tak na 80 Kč maximálně (60 Kč / 12min + 20 Kč šampón a houba). Lak je krásnej, jen občas přestříknu některý místa sprejem na ty asfaltový tečky. A většinou na zimu a po zimě dávám tvrdej vosk. Do kartáčů bych s tím jel tak možná kdyby to auto bylo děsně zaprasený a já bych někam moc spěchal, jinak fakt ne. -
"-- skrytý --" 13.07.04 22:02
« Re: myčka
Bethe: S M3 jsem nebyl v myčce. Na vánoce jsem dostal WAPA, tak myju sám, ale s Fiatem Marea 1,6 SX (pro Miro) jsem 7 let jezdil celé zimy do myčky a na laku to nebylo téměř znát. Několikrát do roka však konzervuju voskem. A to ten ital neměl zrovna kvalitní lak. Na M3 se mi zdá lak daleko kvalitnější, jakoby byl tvrdší.
Rádio se na 2 málo zesiluje a na 3 už je to moc. -
« Re: Re: spotreba na dialnici ..
centsm: ten ital nebola Brava ? Lebo ja som mal 1.2 16v a ked som setril dostal som sa na 5.8 (max. 100km/h, ale malokedy, castejsie do 90km/h) a ked som siel svizne dialnica 120-140km/h, obcas klima , tak som sa dostal maximalne na 6.5. -
« .
Hello, tak uz mame konecne M3 doma. Na spotrebu moc hledet radsi nebudu, protoze je to automat a jezdit se bude temer vyhradne po meste. Kdyz jsem jezdil pianko, tak podle palubniho pocitace byla spotreba vzdycky kolem 9.6 l. Podotykam pri spustene klimatizaci a s neustalym postavanim na semaforech, takze to mozna ani neni tak zly. Jinak si me ten automat docela ziskal. Odpich sice neni jako s manualem, ale na semaforech to clovek hrave dozene (a predzene) rychlejsi reakci na svetla, protoze nemusi radit. Vim, ze to nebude zadnej sportovec, ale stejne mi to v noci nedalo pozlobit jednoho frajirka v otunenym a urcite silnejsim Corradu. Jel kousek za mnou a porad me chtel predjet, ale v protismeru porad jely auta. Dal jsem pedal na podlahu, podradilo to o dva stupne, zavylo to a vyrazilo. Stovka tam byla behem mziku, nez se stacil vzpamatovat, tak uz jsem zase zpomalil. Pak se kolem me prohnal tak stodvacitkou. Asi musel supet. Nerikam, ze je to nase auto rychlejsi, ale nez zareagoval, tak jsem mu zmizel. Musim rict, ze oproti hatchbacku, ktery jsme mivali pujcenej, ma sedan mekci odpruzeni, coz jsem privital. Porad jsem spekuloval o zmene pneu, ale nebude nic podobnyho zapotrebi. Jedna vec mi ale vadi a to hodne. Tyka se to odstupnovani hlasitosti radia. Pri zmene o jeden stupen to z hladiny, kdy jsem slysel malo, hraje prilis nahlas. Nevim, jestli s tim pujde neco udelat. Ale mel to i hatchback, takze to mate asi i vy ostatni. Nevadi vam to? Sumasumarum me auticko mile prekvapilo a to uz jsem predtim cekal hodne:-)