Mazda3

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• 00 Reagovat !

foto

01.08.04  16:52

« Bez nadpisu

Tak se dívám, že vlastně všichni máte verze sedan co? Já mám objednanej hatchback, tak jsem zvědavej, jak moc to bude ovlivňovat třeba maximálku a tak. Třeba pomůže GT paket...a nebo právě naopak :)
  • « 00 Reagovat !

foto

30.07.04  21:41

« Re: Re: Zkušenosti s M3

Ty gumy jsou zrádné v tom, že jsou vynikající na suchu a průměrné na mokru. Pokud si to včas uvědomíš a přizpůsobíš styl jízdy, tak je to v pohodě, nijak zvlášt nekloužou. Zrádný je jak říkám ten obrovský rozdíl v tom jak rychle se na nich dá jet na suchu. Pokud nejezdíš opravdu ostře tak se bát nemusíš.
    Ještě jsem se zapoměl zmínit o originálních sportovních pedálech - jsou nejen hezké ale i funkční. Nelitujte peněz a kupte si je - jsou opravdu lepší než standardní.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.07.04  18:34

« Re: Zkušenosti s M3

2 Al Bunda: Ty sedačky mě trochu mrzí, v mým současným Golfu to taky není nic moc, holt pořádný se asi dávají až do různejch RS, R atd...
    O těch xenonech jsem někde četl nějakej test, byly tam v těch horších. Ale doufám, že je to jak říkáš ty, průměr, že to nejsou "šmejdy" :-) .
    Co se týče pneu - je to na mokru opravdu taková hrůza? Nebo prostě jen míň drží? Utěšuju se, že když už, tak to hlídá DSC, ale pokud by to vyloženě klouzalo, tak asi ani to moc nepomůže...
    Ty rány od kol dobře znám, myslím, že je to ABS. Podle mně se na té nerovnosti to kolo nadzvedne a ve vzduchu se okamžitě zastaví, no a jakmile dopadne tak to udělá takovou ránu. To je moje teorie :-) . Každopádně DSC to nebude, protože jak říkám, tohle už se mi dostkrát stalo a v mým Golfu DSC není.
  • 00 Reagovat !

foto

30.07.04  11:10

« Zkušenosti s M3

Dobrý den, našel jsem tuto zajímavou diskusi a nedalo mi než přispět se svými zkušenostmi.
    Vlastním M3 2,0i SDN s paketem GT.
    Nejprve několik mých postřehů kl dotazům v diskusi:
    1. Čiré krytí u sedanu je pouze v provedení s paketem GT, jinak je červené
    2. Zajištění sklopení sedadel z kufru má svoji logiku - pokud zamknete kufr, tak se do něj nikdo z prostoru pro posádku nedostane. Toto zajištění v prostoru pro posádku by postrádalo smysl.
    A teď k mým zkušenostem a postřehům.
    Auto mám od března 04 a mám najeto cca 6000 km s průměrnou spotřebou 9,25 l/100 km přičemž se tato pohybovala mezi (vždy beru "plnou") 8,32 a 10,39 l/100 km. Poměr při těch 6000 km je cca 40% město (krátké jízdy), 30% dálnice, 30% ostatní. Nechce se mi věřit, že je někdo schopný s 2,0 motorem jezdit pod 7 l.
    Design: je subjektivní věc, ale mě se líbí >:D , záměrně sjem si auto koupil s paketem GT neboť zejména jiná maska dává autu ještě dymaničtější ráz.
    Interiér: vynikající zpracování, sedačky by mohly mít lepší boční vedení (na "normální" jízdu stačí, ale kdo s 2,0 motorem nejede "palbu" :*) )
    Mám ještě připomínku k přední loketní opěrce - mohla by být vyšší.
    Výbava: chybí mi jediná věc a to tempomat
    Osvětlení: zadní čirá koncová světla jsou super, od xenonů jsem očekával více - je to průměr; BLACK OUT přístroje jsou jsou bez výhrad.
    Motor: již se zdá že si "sedá" a má dost slušný potenciál, v pohodě a ochotně se vytáčí až přes 7000 tis/ot. Výtky k jeho hlučnosti při jeho vytočení s porovnáním výrobků VW je "mimo mísu" - VW točí 6000 a tedy o tisíc míň - tudíž je méně hlučný. Jinak má ten motor krásný sytý zvuk i v těch 7000.
    Podvozek: bylo již napsáno mnoho, mohu jen potvrdit že je velmi dobrý (pro někoho možná tvrdší)
    Pneu: Potenza 205/50/17 - na suchu výborně drží, na mokru je třeba vůz "odstavit" - je totiž přiš velký rozdíl mezi bezpečně dosažitelnou rychlostí - myslím si že tato "nevyrovnanost" je hodně nebezpečná a opravdu je třeba na mokru jet s chladnou hlavou. Hlučnost je je poměrně vysoká při teplotách pod 10°C. Při brždění v podélných kolejích je vůz poměrně nervozní - daň nízkému profilu a šířce.
    To by tak asi zatím bylo zhruba vše.
    Ještě mám jeden dotaz: při razantním brždění se mi už párkrát stalo, že se ozvala velká rána od některého předního kola (střídavě) - bylo to v nájezdu do zatáčky při přejezdu nerovnosti) - nevím zda to je nějaká závada nebo jen "vlastnost". Osobně typuji na razantní zásah DSC (i když jsem si nevšiml kontrolky - nebyl čas sledovat budíky, musel jsem řídit.
    Má někdo z majitelů podobnou zkušenost?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.04  16:03

« Re: Re: Re: Re: .

myslel som si to, ale potom si pisal nieco o stiahnuti okna :-) , ja ze mi nieco uslo ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.07.04  16:00

« Re: Re: Re: .

Miro: u Renaulta jsem psal "Determální přední" a myslel čelní, nikoliv boční. Někdy se vyjadřuji hůř, než naši politici.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.04  10:26

« Re: Re: .

centsm: "bethe: Jsou trojí skla: čirá, zabarvená a determální. Determální přední má např. Renault v paketu s klimatizací. " To si myslel predne bocne ? U akeho modelu to bolo ? Megan II to na prednych bocnych nema.Aspon ja mam ten pocit. Skoda ze sa tam nemozu supnut folie ako do zadu :?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.07.04  10:21

« zámek opěradel

Nevíte někdo, na co je dobrý zámek opěradel zadních sedadal u M3 SDN, který se zajišťuje z kufru?
  • 00 Reagovat !

foto

21.07.04  14:21

« .

Tak zkusenosti s tim hodne odrazivym sklem jako u frantiku nemam. Ale musim uznat, ze na to,
    ze interier Mazdy je celej v cerne, tak to asi opravdu funguje. V Oktavce bylo vedro vetsi a to byl intrerier sedej. Rozpalenyho volantu jsem v Mazde nezaregistroval. Ale vlastne ani v Koktavce. Mozna, ze do te Corolly dali skla naopak :D
  • « 00 Reagovat !

foto

21.07.04  14:07

« Re: Re: Re: .

ano ano, to atermicke celne sklo je super, preto ma vytocilo, ze sa dalo u Megana II objednat iba ako set s autom. klimou za nieco cez 23t !!! >:-[]
    Neviem preco :?: :?:
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 21.07.04  13:51

« Re: Re: .

Napr. na P307 je determalne celne sklo. Funguje to vynikajuco. Ani pri najvacsich horucavach som nemal tak rozpaleny volant, ze som sa ho nemohol dotknut.
    Pri mojom byvalom aute som musel v lete prikryvat volant (Toyota Corolla).
    Dufam, ze nieco podobne ma aj Mazda 6 :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.07.04  13:07

« Re: .

bethe: Jsou trojí skla: čirá, zabarvená a determální. Determální přední má např. Renault v paketu s klimatizací. Pohlcují sluneční záření. Měl jsem je na minulém voze. Na pohled čirá, ale do vozu bylo z venku obtížně vidět pro jejich zrcadlový efekt. Při částečném stáhnutí okna byl cítit výrazný rozdíl v ohřevu pokožky schované za oknem a vystavené slunci. Ale zase nebyla klima. Řekl bych, že na M3 je tento efekt slabší. Asi záleží na výrobci. Někdo dává jen přední determální, ale silné, jiný všechna a slabší, jako Mazda.
  • 00 Reagovat !

foto

21.07.04  12:47

« .

2 centsm: Pruzi, jo to je lepsi slovo. Tak jsem na tom stejne. Hlavne nerachoti atd, tak je to ok. Jinak jsem nadsenej. Prekvapuje me ale dalsi vec. Je psano, ze mame determalni skla. Ok. Kdyz jsem se dival do ceniku nove Oktavky, tak jsou tam az s priplatkem 20 nebo 30 tisisc. Muze byt nejaky rozdil mezi temi skly v Mz3 a OctII, treba ze OctII ma ty skla s vetsi odrazivosti pro IR zareni? Me totiz pripada, ze se ta Mazda taky pekne vyhreje. Kdyz to srovnam s predchozi Oktavkou, co jsme meli, tak kje to skoro stejny.Jasne, ze kdyz si clovek pusti klimatizaci, tak je to ok, ale cekam jsem vetso efekt tech determalnich skel. Mimochodem, daji se ty skla poznat uz pohledem? Vsimnul jsem si na nekterych autech ze predni sklo odrazi hodne cerveno-ruzove barvy, tak predpokladam, ze to jsou prave ta determalni skla. U Mz3 jsem tohle ale jeste nezkoumal.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.07.04  08:57

bethe: opěrka má vůli tj. volný chod mezi dvěma krajními polohami (může i klepat) nebo jenom pruží, když se do ní zatlačí? Moje opěrka je bez vůle, ale pružnější než v minulém voze.
  • 00 Reagovat !

foto

20.07.04  20:19

« .

2 centsm: Tak to je dobra zprava. Mne to jeste nezacalo nejak extremne vadit, ale asi se k tomu dopracuju 8-s Zajimalo by neco jinyho. Resili byste v servisu tohle: Zda se mi ze predni loketni operka neni tak pevne uchycena, jako mela predvadecka. Kdyz do ni trochu zatlacim zboku, tak ma malickou vuli. Bez vule ale asi nebude nikdy. Asi jsem tu predvadecku nezkoumal tak dukladne. Ted hledam blechy.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.07.04  15:55

« Re: Re: Otvírání kufru u M3 SDN

KarelB: Částečně už jsem si pomohl tím,že jsem na doraz na víku, který se opírá o pružinu zámku nalepil tvrdší gumu, tloušťky asi 5mm (ne více, už to nezvládá doraz), tím se víko zvedá o několik mm víc. Ale připadám si jako bych dodělával Š 105. V servise mi řekli, že na tom Mazda pracuje a při servisu mi to napraví, ale už to trvá dlouho.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.07.04  10:31

« Re: Otvírání kufru u M3 SDN

Jedině pomocí klíče. Je to trochu o nervy (hlavně při zavírání) ale jde to. Teď v létě je to ale celkem v pohodě, v zimě (bylo) bude hůř ... Druhá varianta, která mne napadá jsou slušivé rukavice určené k tomuto účelu.
    >:D PS: Jediná trochu problematická věc na tomhle autě.
    K
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.07.04  08:50

« Otvírání kufru u M3 SDN

Nemáte někdo nápad, jak si neušpinit prsty při otvírání víka kufru u sedanu? Stejný problém jsem už viděl u Alfy GTS. Ono je to snad v módě nemít za co chytit.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.07.04  19:12

Zašpiněnej jsem od toho nikdy nebyl, jen mám vždycky mokrý boty :)
  • 00 Reagovat !

foto

14.07.04  17:50

« .

Ok. Taky budu jezdit k Aralu kde jsou boxy na rucni myti. Zaspini se u tobo clovek moc? Jeste jsem s tou wapkou nikdy nezarabal :)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…