Mazda3

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• 00 Reagovat !

foto

10.09.04  17:51

« Bez nadpisu

2 KarelB: Ta závada čidla airbagu se pozná jak?
  • « 00 Reagovat !

foto

10.09.04  16:37

« Re: M3 SDN

M3 SDN 2.0i 21 500 km: Benzín, olej, voda do ostřikovačů >:D . Vadné čidlo airbagů na předku - zřetelně vadná série (mj. tuším, že výrobce byl BOSCH, proptně vyřešeno v rámci záruky, stejná závada hlášena i na US serverech).
    To bylo asi tak všechno a doufám že to tak bude dál stejně jako u předchozí M323 do které šel víceméně jen spotřebák a pár dílů (všechna táhla stabilizátorů, 3x přední brzdové destičky, 1x kotouče, ložisko předního kola (zničil jsem sám vjetím do díry), jedno táhlo stěračů a poslední díl výfuku. Dnes má 7 let a 194 000 km.
    Karel.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.09.04  14:20

« Re: Re: Re: M3 SDN

Megana treba potiahnut do otacok. To uz som zistil aj ja. Jedine ze by sa nechala spravit daka uprava. Dojmy z motora trosku zaostavaju za papierovym udajom max. vykonu a k. momentu
  • « 00 Reagovat !

foto

10.09.04  14:05

« Re: Re: M3 SDN

1,6 benzin, na skusobnej jazde to bolo slusne odhliadnuc od toho, ze posledny Civic na ktorom som jazdil mal cca 160 k - motor 1,6 VTEC, sportova uprava, skusal som aj 1,6 bezin novy Megan SDN, ale videlo sa mi to lenivejsie hlavne v nizsich otackach
  • « 00 Reagovat !

foto

10.09.04  13:49

« Re: M3 SDN

a ake si si do nej vybral srdce ?
  • 00 Reagovat !

foto

10.09.04  13:33

« M3 SDN

Citam na tychto strankach zaujimave veci, kedze mam objednanu M3 na 10/2004 som zvedavy na nazory sucasnych majitelov M3 tykajuce sa poruchovosti noveho auta. Ked si precitam forum na temu francuzskych aut, som rad, ze som si nevybral Megan Sedan alebo P 307 (vrzganie, klepanie, nefunkcnost niektorych dielcov atd.). Poslednych 5 rokov som jazdil na Civicoch a co sa tyka spolahlivost zejto znacky som max. spokojny, vseobecne sa o japoncoch hovori, ze su to spolahlive auta, takze by ma zaujimalo, ci Mazda je rovnako kvalitna. Uvital by som aj informcie o kvalite servisu Mazda v(APB) Bratislave, pripadne radu, kam chodit servisovat toto auto.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.04  21:30

« Re: Thule

Na starou 323 jsem kupoval nosič od Thule (ten co se zachytává za okraj dveří) a stál, co si pamatuju tak 7 tis (někdy v roce 98). Na M3 jsem si taky koupil origo Mazda alias Thule - není to za hubičku leč nutno souhlasit s konstatováním Mira...
    Karel
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.04  13:44

« Re:

suhlasim s Al Bundom. Na niektorych veciach je lepsie nesetrit.
  • 00 Reagovat !

foto

09.09.04  12:40

« Bez nadpisu

No ten nosič je originál THULE jen s logem Mazda (mám ho "zadarmo" v akci s příslušenstvím zdarma). Mohu ho jen pochválit a vzhledem k tomu, že se uchytává do střechy a "jde" přes prolisy střechy, tak bych se moc nějakým "neoriginále" nerozhlížel, ale je možné že u Thule bude kapánek levnější 8)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.09.04  09:40

« stresni nosic

za tohle - [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.09.04  09:36

« stresni nosic

Chtel jsem se zeptat, protoze zima se blizi a bude nutne nekde upevnit lyze, nekupovali jste uz stresni nosic? Orginal stoji 5100,- coz se mi zda celkem dost za tohle : [odkaz] Nevite da se sehnat neco, i za rozumnejsi cenu, nebo budu muset koupit orginal?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.09.04  15:11

« Bez nadpisu

Mozny to je, mam i s kalhotama 76,5. :-)
    Na predchozi M323 jsem mel 14" plechace a Conti 7xx(vzorek jako vceli ul). Na snehu dobry, ale na vlhku to docela klouzalo. Takze asi 16" a pneu podle ceny.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.09.04  21:22

« Re: Re: Zimni pneu

Používám taky plecháče, na rozdíl od KarlaB 195/15. 205 jsou pro moje potřeby široké. Zimu jsem na nich odjezdil od 1/2 ledna a spokojen. S letními v zimě mám zkušenosti stejně úsměvné jako KareB. (neopisuješ?) Navíc mě štval stabilizační systém, který zabral vždy, když jsem už vyrovnával smyk a pochopitelně mě strhl jinak než jsem chtěl. Vždy jsem se toho lekl. S tím DSC jsem se dodnes nesžil. Té 1/2-1 s než zabere se mi zdá nekonečných a vždy přemýšlím, jestli to stihne, jestli to ještě vybere, já bych to už dávno vyrovnával.
    mirk: mám najeto 14000 km a látka na sedadle se nevlní. Není to tím, že mám 76 kg?
  • « 00 Reagovat !

foto

02.09.04  17:00

« Re: Zimni pneu

To mikr: Zásadně plecháče, liťáky se omlátí od řetězů, stačí že jsou zničený poklice a po pádu do jarní díry je přeci jen případná škoda menší... Mám zimní Firestone Winterhawk 205/55/16 (menší tam nejdou dát) a celkem to šlo, i když skutečnou zimu jsem už nezažil (jezdím někdy od půlky března). Skutečnou zimu jsem zkoušel na letních gumách na přelomu únor / březen a byl jsem rád:
    1) že když jsem jel z prodejny bylo sucho
    2) že se mi podařilo vrátit auto do garáže, když jsem měl ten blbý nápad zkusit, jesli se na letních gumách dá jezdit v 10 cm sněhu.
    Fakt nedá. :P
    Karel.
  • 00 Reagovat !

foto

02.09.04  14:04

« Bez nadpisu

bethe: [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.09.04  13:18

« Zimni pneu

Uz zacinam premyslet o zimnich pneu. Ma nekdo lita kola na zimu nebo pouzivate jenom plechace ? Asi zkusim stejny rozmer jako letni 16".
  • 00 Reagovat !

foto

02.09.04  12:53

« .

Po 2 tis. km je latka zatim ok :o) V Oktavce se nam taky zvlnila po par tis. kilometrech. Jestli ti s tim v servisu pomuzou,tak dej vedet,mozna se to bude taky hodit.
    Mimochodem, vite nekdo, kdy se bude crashtestovat Mz3 v NCAP? Zajimalo by me, jak dopadne. Sestka nedopadla nijak zle, ale ani extra dobre. Vsiml jsem si(opet srovnani s Oktavkou), ze trojka a asi i sestka maji daleko tensi plechy nez Oktavka. Tim nechci delat zavery o bezpecnosti, ale je to zajimavy. Zrejme jde jenom o vnejsi dily karoserie. Pusobi to ale trochu krehkym dojmem, kdyz se trosku na plechy zatlaci, jak se prohnou. Nebo kdyz se na karoserii poklepe, tak je to nehezkej bakelitovej sound. Nicmene to na tuhost karoserie ocividne zadny vliv nema. To auticko jede samo, jen sama spokojenost. Dokonce i spotreba po tech 2 tis kilometrech je 7.6 podle PP. A to je to automat jezdeny z 60% po meste s klimatizaci. Kdyz se to ustali na 8.5 litrech i po zime, tak budu spokojeny.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.09.04  12:47

« Re: Sedadlo ridice M3

To mikr: To tam nesmíš souložit :D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.09.04  12:40

« Sedadlo ridice M3

Po 8 tis. km se zacina trochu vlnit latka na sedaku u ridice. Ma nekdo taky tento problem ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.08.04  19:02

« Re: Re:

matuS: zabíhám motory přibližně stejně, jako Al Bunda, ale mám auta trochu déle. Zatím žádné nemělo větší spotřebu oleje. Vlastně ano - Š 120, ale to je historie. Favorit měl 120000 km a vydržel vždy tak tak do výměny bez dolití. Marea 1,6 měla 163000 km a ještě s rezervou vydržela bez dolití oleje do výměny. Tam byla výměna po 20000 km. Větší spotřebu oleje o jaké píšeš ty, mají motory zabíhané velmi z ostra hned zpočátku. Tyto motory mají vyšší výkon, menší zivotnost, vyšší spotřebu a jsou hlučnější. Ale tady účel světí prostředky.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…