Mazda3
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
« 2 Peitro
Problem s tim radiem asi bude u vsech. Ale vsimnul jsem si jedne veci: To radio ma feature, tusim se to jmenuje ALC jako Automatic Loudness Control, tak si to aspon vysvetluju a ma to nekolik stupnu. Prizpusobuje to hlasitost rychlosti jizdy. Takze pokud jedes a mas treba ALC Level 0 a volume 2 je malo a 3 je moc, tak treba pri ALC Level 1 a volume 2 to bude ok (popr. ALC 2 nebo 3). Ja uz jsem si na o radio zvyknul. Ale mozna je to tim, ze jsem si s tim trochu hral a dobre jsem si to nastavil, takze uz mi to nevadi. Proste to neresim. -
"-- skrytý --" 14.09.04 11:05
« Re: Re: Thule
Dik za tip na nosic, na www.tuhle.cz jsem nasel par dealeru, tak to zkusim obvolat. Dam na Vas, nic neznackoveho nebudu shanet :-)
Jinak k posledni diskuzi, mam najeto 10.000km a taky jen benzin a voda do ostrikovacu, jinak vse OK. Jen me trochu stve to radio, coz uz tady bylo myslim zminovane, nastavit tam rozmnou hlasitost proste nejde, jak se to rika 2 je malo a 3 je moc, pres den to tak nevadi, ale kdyz jedete pres noc a vzadu spi decko, tak bud to je nahlas, anebo to neslysim. Je ten problem ve vsech trojkach, nebo jen v nekterych? -
« Re: Re: Airbag - čidlo
bud rad ze ho tam mas, kamos zajizdel A3 a najednou po x km blik kontrolka oleje, zrovna me vezl do praglu kdyz se mu to rozsvitilo... Zastavili sme na prvni pumpe a nalili tam litr jak nic... a pry to bylo pred 14 dny v servisu, tak to je divne 1l/1000km... -
"-- skrytý --" 10.09.04 21:23
« Re: Airbag - čidlo
Čidlo airbagu, to byla vadná série těchto čidel. Taky jsem to měl a umýval wapkou. I po výměně jsem tomu dával zabrat, ale už se to nevyskytlo. Nedávno jsme na toto téma diskutovali v prodejně a prý to bylo jen z počátku dodávek. Mimochodem mě trvalo 2 měsíce, než jsem přišel na to, že v horní části přední masky není vůbec chladič a tedy není tam co stříkat!
Mám 14000 km a zatím jen benzín a voda v ostřikovači. Olej tak 2 mm pod horní ryskou, tj. spotřeba téměř 0. Ten litr, co jsem dostal s vozem, vozím zbytečně. -
« Re: M3 SDN
M3 SDN 2.0i 21 500 km: Benzín, olej, voda do ostřikovačů >:D . Vadné čidlo airbagů na předku - zřetelně vadná série (mj. tuším, že výrobce byl BOSCH, proptně vyřešeno v rámci záruky, stejná závada hlášena i na US serverech).
To bylo asi tak všechno a doufám že to tak bude dál stejně jako u předchozí M323 do které šel víceméně jen spotřebák a pár dílů (všechna táhla stabilizátorů, 3x přední brzdové destičky, 1x kotouče, ložisko předního kola (zničil jsem sám vjetím do díry), jedno táhlo stěračů a poslední díl výfuku. Dnes má 7 let a 194 000 km.
Karel. -
« M3 SDN
Citam na tychto strankach zaujimave veci, kedze mam objednanu M3 na 10/2004 som zvedavy na nazory sucasnych majitelov M3 tykajuce sa poruchovosti noveho auta. Ked si precitam forum na temu francuzskych aut, som rad, ze som si nevybral Megan Sedan alebo P 307 (vrzganie, klepanie, nefunkcnost niektorych dielcov atd.). Poslednych 5 rokov som jazdil na Civicoch a co sa tyka spolahlivost zejto znacky som max. spokojny, vseobecne sa o japoncoch hovori, ze su to spolahlive auta, takze by ma zaujimalo, ci Mazda je rovnako kvalitna. Uvital by som aj informcie o kvalite servisu Mazda v(APB) Bratislave, pripadne radu, kam chodit servisovat toto auto. -
« Bez nadpisu
No ten nosič je originál THULE jen s logem Mazda (mám ho "zadarmo" v akci s příslušenstvím zdarma). Mohu ho jen pochválit a vzhledem k tomu, že se uchytává do střechy a "jde" přes prolisy střechy, tak bych se moc nějakým "neoriginále" nerozhlížel, ale je možné že u Thule bude kapánek levnější 8) -
"-- skrytý --" 09.09.04 09:36
« stresni nosic
Chtel jsem se zeptat, protoze zima se blizi a bude nutne nekde upevnit lyze, nekupovali jste uz stresni nosic? Orginal stoji 5100,- coz se mi zda celkem dost za tohle : [odkaz] Nevite da se sehnat neco, i za rozumnejsi cenu, nebo budu muset koupit orginal? -
"-- skrytý --" 02.09.04 21:22
« Re: Re: Zimni pneu
Používám taky plecháče, na rozdíl od KarlaB 195/15. 205 jsou pro moje potřeby široké. Zimu jsem na nich odjezdil od 1/2 ledna a spokojen. S letními v zimě mám zkušenosti stejně úsměvné jako KareB. (neopisuješ?) Navíc mě štval stabilizační systém, který zabral vždy, když jsem už vyrovnával smyk a pochopitelně mě strhl jinak než jsem chtěl. Vždy jsem se toho lekl. S tím DSC jsem se dodnes nesžil. Té 1/2-1 s než zabere se mi zdá nekonečných a vždy přemýšlím, jestli to stihne, jestli to ještě vybere, já bych to už dávno vyrovnával.
mirk: mám najeto 14000 km a látka na sedadle se nevlní. Není to tím, že mám 76 kg? -
« Re: Zimni pneu
To mikr: Zásadně plecháče, liťáky se omlátí od řetězů, stačí že jsou zničený poklice a po pádu do jarní díry je přeci jen případná škoda menší... Mám zimní Firestone Winterhawk 205/55/16 (menší tam nejdou dát) a celkem to šlo, i když skutečnou zimu jsem už nezažil (jezdím někdy od půlky března). Skutečnou zimu jsem zkoušel na letních gumách na přelomu únor / březen a byl jsem rád:
1) že když jsem jel z prodejny bylo sucho
2) že se mi podařilo vrátit auto do garáže, když jsem měl ten blbý nápad zkusit, jesli se na letních gumách dá jezdit v 10 cm sněhu.
Fakt nedá. :P
Karel.