Mazda3

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.09.04  19:58

« Re:

Ten dojezd s "prázdnou nádrží" a nulou na počítači není u mě menší než 80 km. Přesnost tacho sedí a se zvyšující rychlostí se rozdíl ještě zmenšuje. Při 130 je rozdíl už jen 1 km. Při 200 je už -2 km/hod. Počítač mě ukazuje spotřebu asi o 0,3 l méně. Zpočátku to bylo ještě víc. Zkoušel jsem benzin 98 od Shellu a měl jsem přitom úplně stejnou spotřebu a necítil jsem rozdíl. Tak jezdím jen na N95.
  • 00 Reagovat !

foto

15.09.04  18:17

« Bez nadpisu

No toho zajetí už se nemůžu dočkat, teď furt hlídám otáčky, aby nebyly moc dole a aby nešly přes 5000...ale asi 2x mi uklouzla noha na plynu, pokaždé teda se zařazenou jedničkou a myšlenka byla jen "WOW!" >:D Ale i takhle, když s tím autem nijak extra nelítám, tak ten pocit z jízdy je úžasnej!
  • « 00 Reagovat !

foto

15.09.04  18:01

« Re:

Taky beru 95 u OMV od začátku a NO problém, motor si v "záběhu" začal "sedat" po cca 400 km a teď (10000) už jde jak po másle - je to fakt svezeníčko, počkej až se usadí :-!
    Průměrnou ukazuje -+ 0,1 L (vždy beru plnou a počítám si to i bokem). Dojezd "kecá" o cca 50-80 km v můj prospěch, to znamená, že když ukáže nulu, tak mi v nádrži zbývá minimálně 5 litrů :D
  • 00 Reagovat !

foto

15.09.04  16:54

« Bez nadpisu

2 Al Bunda: Tak jo, zajedu to normálně na 95 a možná někdy časem zkusím 98 od Essa, ty 100kový od OMV a Shellu by asi byly zbytečný. Jinak jakou máš zkušenost s přesností hodnoty prům. spotřeby na palubním počítači? Jo a taky jsem dneska zkoušel jak je přesnej tachometr, držel jsem 60 a taková ta světelná tabule "Jedete rychlostí xx" mi ukázala 56. To jde ne?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.09.04  15:00

« Re:

Ta modrá je super - mám ji taky >:D a jmenuje se Winning Blue což hovoří za vše :-!
    S tím benzínem bych to nějak moc neřešil, myslím si že ten rozdíl nebude tak výrazný jako je rozdíl v ceně :?
  • 00 Reagovat !

foto

14.09.04  18:40

« Bez nadpisu

Barva je to ta klasická modrá metalíza, co je všude v prospektech. Na slunku vypadá super.
    Měl bych jednu otázku, vím že už se to tady řešilo, ale stejně - nemyslíte, že vzhledem ke kompresnímu poměru 10,8:1 by byl lepší 98okt benzín? Známej mi tvrdí, že prý od deseti nahoru je lepší 98 a víc oktanů. Já tomuhle moc nerozumím, tak nevím....no zatím jsem tam hodil klasiku 95 od OMV.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.09.04  17:07

« Re:

Gratuluji a vítám tě v klubu >:D
    Jakou že sis vybral barvičku?
  • 00 Reagovat !

foto

14.09.04  16:48

« Bez nadpisu

Tak čekání od května dneska skončilo a Mazda 3 2.0 GT je už pěkně v garáži >:D . Ale už po pár kilometrech musí člověk konstatovat, že je to super auto! Tak a já jdu zajíždět.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

14.09.04  16:41

« Re: Re: Re: Zimni pneu

ale 1.6 urcite zacina pri "15" alebo nie ?Isty si teda niesom, u mna to mozne je. Myslel som to tak, ze bezne sa na zimu pouziva uzsia sirka pneumatik.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.09.04  16:30

« Re: Re: Zimni pneu

Ono ani nejde tak o to, co by chtěl, ale co je v techničáku povolený (i když, kdo dneska něco dodržuje že?).
    Já mám pro 2,0i povolený na zimu rozměr 205/50/17 nebo 205/55/16. 8)
  • « 00 Reagovat !

foto

14.09.04  15:48

« Re: Zimni pneu

nechcel by si radsej sirku 195? Nieje to trosku siroke na zimu 205 a Mazda 3 ?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.09.04  15:31

« Zimni pneu

Chci koupit zimni gumy. Na e-pneu :
    Disky Mazda 3 6,5x16 5/114,3/ 67,0 52,5 1659 Kč .
    205 / 55 R 16 91 H Dunlop SP Wintersport M3 zimní akce 3990 Kč.
    To jsou dobry ceny, ale nevim jestli to risknout. Mate nekdo zkusenosti ?
  • 00 Reagovat !

foto

14.09.04  14:22

« Ostřikovač

Trošku mě vadí, že nádobka na ostřikovač je poměrně malá (5 L?) a pokud máte xenony s ostřikovači světel, tak je za chvíli prázdná :-(
    Jinak mám najeto 10. tis bez problémů a závad
  • « 00 Reagovat !

foto

14.09.04  12:06

« Re: Re: Re: Re: Thule

anebo, jak rika Miro, to vzadu ztisit ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

14.09.04  12:05

« 2 Peitro

Problem s tim radiem asi bude u vsech. Ale vsimnul jsem si jedne veci: To radio ma feature, tusim se to jmenuje ALC jako Automatic Loudness Control, tak si to aspon vysvetluju a ma to nekolik stupnu. Prizpusobuje to hlasitost rychlosti jizdy. Takze pokud jedes a mas treba ALC Level 0 a volume 2 je malo a 3 je moc, tak treba pri ALC Level 1 a volume 2 to bude ok (popr. ALC 2 nebo 3). Ja uz jsem si na o radio zvyknul. Ale mozna je to tim, ze jsem si s tim trochu hral a dobre jsem si to nastavil, takze uz mi to nevadi. Proste to neresim.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.09.04  11:15

« Re: Re: Re: Thule

Peitro: a neda sa Ti znizit hlasitost len v zadu a decko ma klud ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.09.04  11:05

« Re: Re: Thule

Dik za tip na nosic, na www.tuhle.cz jsem nasel par dealeru, tak to zkusim obvolat. Dam na Vas, nic neznackoveho nebudu shanet :-)
    Jinak k posledni diskuzi, mam najeto 10.000km a taky jen benzin a voda do ostrikovacu, jinak vse OK. Jen me trochu stve to radio, coz uz tady bylo myslim zminovane, nastavit tam rozmnou hlasitost proste nejde, jak se to rika 2 je malo a 3 je moc, pres den to tak nevadi, ale kdyz jedete pres noc a vzadu spi decko, tak bud to je nahlas, anebo to neslysim. Je ten problem ve vsech trojkach, nebo jen v nekterych?
  • « 00 Reagovat !

foto

11.09.04  00:11

« Re: Re: Airbag - čidlo

bud rad ze ho tam mas, kamos zajizdel A3 a najednou po x km blik kontrolka oleje, zrovna me vezl do praglu kdyz se mu to rozsvitilo... Zastavili sme na prvni pumpe a nalili tam litr jak nic... a pry to bylo pred 14 dny v servisu, tak to je divne 1l/1000km...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.09.04  21:23

« Re: Airbag - čidlo

Čidlo airbagu, to byla vadná série těchto čidel. Taky jsem to měl a umýval wapkou. I po výměně jsem tomu dával zabrat, ale už se to nevyskytlo. Nedávno jsme na toto téma diskutovali v prodejně a prý to bylo jen z počátku dodávek. Mimochodem mě trvalo 2 měsíce, než jsem přišel na to, že v horní části přední masky není vůbec chladič a tedy není tam co stříkat!
    Mám 14000 km a zatím jen benzín a voda v ostřikovači. Olej tak 2 mm pod horní ryskou, tj. spotřeba téměř 0. Ten litr, co jsem dostal s vozem, vozím zbytečně.
  • 00 Reagovat !

foto

10.09.04  20:32

« Airbag - čidlo

gem: svítila trvale kontrolka airbagu, když bylo déle sucho bylo to najednou v pohodě, stačil déšť nebo umytí vapkou a bylo to zas. Je to samozřejmě na servis - diagnostika to jasně přečte a záruka vyřeší.
    K
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…