Mazda3
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
"-- skrytý --" 15.09.04 19:58
« Re:
Ten dojezd s "prázdnou nádrží" a nulou na počítači není u mě menší než 80 km. Přesnost tacho sedí a se zvyšující rychlostí se rozdíl ještě zmenšuje. Při 130 je rozdíl už jen 1 km. Při 200 je už -2 km/hod. Počítač mě ukazuje spotřebu asi o 0,3 l méně. Zpočátku to bylo ještě víc. Zkoušel jsem benzin 98 od Shellu a měl jsem přitom úplně stejnou spotřebu a necítil jsem rozdíl. Tak jezdím jen na N95. -
« Bez nadpisu
No toho zajetí už se nemůžu dočkat, teď furt hlídám otáčky, aby nebyly moc dole a aby nešly přes 5000...ale asi 2x mi uklouzla noha na plynu, pokaždé teda se zařazenou jedničkou a myšlenka byla jen "WOW!" >:D Ale i takhle, když s tím autem nijak extra nelítám, tak ten pocit z jízdy je úžasnej! -
« Re:
Taky beru 95 u OMV od začátku a NO problém, motor si v "záběhu" začal "sedat" po cca 400 km a teď (10000) už jde jak po másle - je to fakt svezeníčko, počkej až se usadí :-!
Průměrnou ukazuje -+ 0,1 L (vždy beru plnou a počítám si to i bokem). Dojezd "kecá" o cca 50-80 km v můj prospěch, to znamená, že když ukáže nulu, tak mi v nádrži zbývá minimálně 5 litrů :D -
« Bez nadpisu
2 Al Bunda: Tak jo, zajedu to normálně na 95 a možná někdy časem zkusím 98 od Essa, ty 100kový od OMV a Shellu by asi byly zbytečný. Jinak jakou máš zkušenost s přesností hodnoty prům. spotřeby na palubním počítači? Jo a taky jsem dneska zkoušel jak je přesnej tachometr, držel jsem 60 a taková ta světelná tabule "Jedete rychlostí xx" mi ukázala 56. To jde ne? -
« Bez nadpisu
Barva je to ta klasická modrá metalíza, co je všude v prospektech. Na slunku vypadá super.
Měl bych jednu otázku, vím že už se to tady řešilo, ale stejně - nemyslíte, že vzhledem ke kompresnímu poměru 10,8:1 by byl lepší 98okt benzín? Známej mi tvrdí, že prý od deseti nahoru je lepší 98 a víc oktanů. Já tomuhle moc nerozumím, tak nevím....no zatím jsem tam hodil klasiku 95 od OMV. -
« 2 Peitro
Problem s tim radiem asi bude u vsech. Ale vsimnul jsem si jedne veci: To radio ma feature, tusim se to jmenuje ALC jako Automatic Loudness Control, tak si to aspon vysvetluju a ma to nekolik stupnu. Prizpusobuje to hlasitost rychlosti jizdy. Takze pokud jedes a mas treba ALC Level 0 a volume 2 je malo a 3 je moc, tak treba pri ALC Level 1 a volume 2 to bude ok (popr. ALC 2 nebo 3). Ja uz jsem si na o radio zvyknul. Ale mozna je to tim, ze jsem si s tim trochu hral a dobre jsem si to nastavil, takze uz mi to nevadi. Proste to neresim. -
"-- skrytý --" 14.09.04 11:05
« Re: Re: Thule
Dik za tip na nosic, na www.tuhle.cz jsem nasel par dealeru, tak to zkusim obvolat. Dam na Vas, nic neznackoveho nebudu shanet :-)
Jinak k posledni diskuzi, mam najeto 10.000km a taky jen benzin a voda do ostrikovacu, jinak vse OK. Jen me trochu stve to radio, coz uz tady bylo myslim zminovane, nastavit tam rozmnou hlasitost proste nejde, jak se to rika 2 je malo a 3 je moc, pres den to tak nevadi, ale kdyz jedete pres noc a vzadu spi decko, tak bud to je nahlas, anebo to neslysim. Je ten problem ve vsech trojkach, nebo jen v nekterych? -
« Re: Re: Airbag - čidlo
bud rad ze ho tam mas, kamos zajizdel A3 a najednou po x km blik kontrolka oleje, zrovna me vezl do praglu kdyz se mu to rozsvitilo... Zastavili sme na prvni pumpe a nalili tam litr jak nic... a pry to bylo pred 14 dny v servisu, tak to je divne 1l/1000km... -
"-- skrytý --" 10.09.04 21:23
« Re: Airbag - čidlo
Čidlo airbagu, to byla vadná série těchto čidel. Taky jsem to měl a umýval wapkou. I po výměně jsem tomu dával zabrat, ale už se to nevyskytlo. Nedávno jsme na toto téma diskutovali v prodejně a prý to bylo jen z počátku dodávek. Mimochodem mě trvalo 2 měsíce, než jsem přišel na to, že v horní části přední masky není vůbec chladič a tedy není tam co stříkat!
Mám 14000 km a zatím jen benzín a voda v ostřikovači. Olej tak 2 mm pod horní ryskou, tj. spotřeba téměř 0. Ten litr, co jsem dostal s vozem, vozím zbytečně.