Mazda3
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
« Bez nadpisu
No dneska jsem na tu trojku předjížděl původně tím klidným zajížděcím stylem (svižně do cca 4500 a konec), pak se to trochu zkomplikovalo, tak jsem musel dát plnej plyn a docela mě překvapilo, že mezi tím plným a řekněmě tříčtvrtečním plynem nebyl skoro žádnej rozdíl. I když je pravda, že jsem to táhl asi jen na 5500. Ale rozhodně to nejelo pomalu, jen to pak už moc nezrychlilo. Je to charakteristikou krouťáku anebo se to změní po dokončení záběhu? -
« Re: Re:
Ten dojezd záleží na stylu jízdy >:D U mě je to 50 (město) až 80 km (mimo).
Přesnost tacha jsem testoval podle otáček a "pilového" diagramu a je opravdu rozdíl +- 2 km :-!
To GEM: Počkej až budeš mít zajeto, pojedeš si v klidu 90kou na pětku, pak si při předjíždění podřadíš na trojku a dáš plný "kotel" - uslyšíš ten nádherný zvuk vytočeného motoru a uvidíš udivený pohled předjížděného řidiče jak se kolem něj lehce a rychle prosmýkneš >:D
Ale aby nebylo vše nej... - dej si pozor za mokra - Bridgestony Potenza celkem kloužou :( -
"-- skrytý --" 15.09.04 19:58
« Re:
Ten dojezd s "prázdnou nádrží" a nulou na počítači není u mě menší než 80 km. Přesnost tacho sedí a se zvyšující rychlostí se rozdíl ještě zmenšuje. Při 130 je rozdíl už jen 1 km. Při 200 je už -2 km/hod. Počítač mě ukazuje spotřebu asi o 0,3 l méně. Zpočátku to bylo ještě víc. Zkoušel jsem benzin 98 od Shellu a měl jsem přitom úplně stejnou spotřebu a necítil jsem rozdíl. Tak jezdím jen na N95. -
« Bez nadpisu
No toho zajetí už se nemůžu dočkat, teď furt hlídám otáčky, aby nebyly moc dole a aby nešly přes 5000...ale asi 2x mi uklouzla noha na plynu, pokaždé teda se zařazenou jedničkou a myšlenka byla jen "WOW!" >:D Ale i takhle, když s tím autem nijak extra nelítám, tak ten pocit z jízdy je úžasnej! -
« Re:
Taky beru 95 u OMV od začátku a NO problém, motor si v "záběhu" začal "sedat" po cca 400 km a teď (10000) už jde jak po másle - je to fakt svezeníčko, počkej až se usadí :-!
Průměrnou ukazuje -+ 0,1 L (vždy beru plnou a počítám si to i bokem). Dojezd "kecá" o cca 50-80 km v můj prospěch, to znamená, že když ukáže nulu, tak mi v nádrži zbývá minimálně 5 litrů :D -
« Bez nadpisu
2 Al Bunda: Tak jo, zajedu to normálně na 95 a možná někdy časem zkusím 98 od Essa, ty 100kový od OMV a Shellu by asi byly zbytečný. Jinak jakou máš zkušenost s přesností hodnoty prům. spotřeby na palubním počítači? Jo a taky jsem dneska zkoušel jak je přesnej tachometr, držel jsem 60 a taková ta světelná tabule "Jedete rychlostí xx" mi ukázala 56. To jde ne? -
« Bez nadpisu
Barva je to ta klasická modrá metalíza, co je všude v prospektech. Na slunku vypadá super.
Měl bych jednu otázku, vím že už se to tady řešilo, ale stejně - nemyslíte, že vzhledem ke kompresnímu poměru 10,8:1 by byl lepší 98okt benzín? Známej mi tvrdí, že prý od deseti nahoru je lepší 98 a víc oktanů. Já tomuhle moc nerozumím, tak nevím....no zatím jsem tam hodil klasiku 95 od OMV.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!