Mazda3
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
« Bez nadpisu
Shr3k - taka mala prakticka otazka :D. Na kolko by ma vysla vymena repra za typ, co tu odporucas? Aby som vedel na kolko sa mam priapdne pripravit :). Mam 2,0SDN, ale ani za boha si teraz neviem vybavit, ci to ma 6 alebo 8 repro dokopy :*) (uz je dnes neskoro pre mna) -
Shr3k 12.12.05 16:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Audio
Viz návod [odkaz]
Normálně je přišroubuj na ty plastové trojúhelníky. Ty výškáče mají seříznuté domečky, které lze nasměrovat podle potřeby. Za tím trojúhelníkem je i prostor pro zapuštění, ale je mnohem lepší, když výškové repro směřují doprostřed vozu do úrovně ramen.
Pro kutily doporučuju třeba návod na stránkách:
[odkaz]
BTW firmu RyVes [odkaz] mohu s čistým svědomím doporučit. -
neregistrovaný: "Jirik._" [195.39.34.XXX] 12.12.05 13:31
« Re: Re: Re: Re: Audio
To shr3k: resim podobne dilema, proto se chci zeptat, kam namontovat ty vyskove repro? U verze 2L jsou v prednich dverich tom malem plastovem trojuhelniku (nevim, jak to nazvat jinak :-) ). diky za odpoved -
Shr3k 10.12.05 18:25
« Re:
No, jakej je pak rozdíl ve zvuku, když se vymění jen ty reproduktory? Někde jsem četl, že ten audio systém dává 4 * 25W, tyhle jsou kolem 80W.... Samozřejmě bych se nejraději spokojil jen s tou jednoduchou výměnou repráků.
No tak ten FMSaudio systém dává 4x25 W možná tak MAX, nikoliv RMS (jsou tam jednoduché koncové TDA zesilovače v můstku a není tam žádný DC/DC měnič jako u 1DIN rádií s 4x25-30 W RMS). Odhadem to může mít tak 4x10 W RMS při ucházejícím zkreslení.
Není důležité, jak jsou ty reproduktory zatížitelné (Wattáž RMS), důležité je, jakou mají citlivost (doslova jak dokážou využít 1W, co se do nich pošle a jaký akustický tlak z toho 1 W vyvinou ve vzdálenosti 1 m).
Abych ti to zestručnil - dáš tam dvoje Hertzy DSK, výškáče nasměruješ doprostřed auta a zvuk bude prokreslený a díky jejich 93 dB citlivosti z toho rádia vymáčkneš co se dá. Pokud vylepíš alespoň maličko dveře nějakým tlumícím materiálem (Dynamat Xtreme), aby nerezonovaly výplně, zahraješ i ucházející basy - zdůrazňuji, že ucházející. -
Shr3k 09.12.05 23:10
« Re: Re: Re: Audio
Blbý je, že se v tom neorientuju, takže jediný na co jsem se v rychlosti díval, byly Xplody.
Na Xplody zapomeň, kromě nejvyšší řady XS-HT170SN a některých subwooferů Sony nedělá dobré repro (to netvrdím o ostatních výrobcích, jako autorádia atd.). Obecná rada - pokud chceš jen měnit repro a nedávat zesilovač, pořiď si dopředu komponentní repro s co nejvyšší citlivostí. A kulatá membrána má kupodivu větší účinnost než oválná.
tzn. Hertz DSK 165 [odkaz]
nebo Axton CAC 2.6 [odkaz]
A do zadních dveří stačí leckomu i koaxiální (bez oddělených výšek):
Hertz DCX 165 [odkaz]
nebo Axton CAX 169 [odkaz]
Ale já bych do koaxů nešel - koupil bych dvoje kompa a radši jen ty Hertzy.
Pokud ale uvažuješ alespoň trochu o zesilovači, doporučil bych zcela jiné repro.
BTW radím ti jen konkrétní osvědčené výrobky, takže ani se nesnaž hledat alternativy. >:D -
« Re: Re: Audio
Mě to spíš jen tak napadlo, že prostě u komplu poslouchám MP3 na docela slušné sestavě, tak by se něco lepšího hodilo i do auta, tak jsem přemýšlel, jak je to složitý na montáž, kolik to stojí a tak. Blbý je, že se v tom neorientuju, takže jediný na co jsem se v rychlosti díval, byly Xplody. -
« to je vyřešená věc
shr3K ..jasně, to už máme obšlapnuté, to by mělo být v pohodě, už jsem zase o level dál. Teď už jenom vyřeším přemístění hostingu a dodělám drobnosti (potřeboval bych od JOZO tz technické náležitosti v ASCII ;-) )
a když tě tu takhle máme, tak toho využijeme, protože máš MZ-CD a to se mi teď moc hodí do stránek- tak tě hned trochu zneužiju. Prosím tě, vytáhni Techničák a hoď mi sem prvních pár čísel z VIN a napiš mi prosím tě TYP motoru, jak je uvedený ve velkém techničáku. Můžeš??? Díky moc. ;-) -
Shr3k 09.12.05 17:44
« Re: Audio
Přemýšlel jste někdo o vylepšení audio systému? To co tam je, není nic extra... Confused Máte s tím někdo zkušenosti třeba i z jiných aut?
Integrované rádio FMSaudio v Mazdách 2,3,5,6,RX8 a MX5 je skutečně * na entou a nezmění na tom nic ani přídavný Bose zesilovač. Hlavně část tuneru (CD/MP3 modul od Pioneeru je v pohodě). Přitom by stačilo, kdyby měl tuner lepší citlivost a kdyby to mělo nějaké 4 cinch výstupy a bylo by vše v pohodě (použité šváby jsou vcelku slušné).
Já s tím zkušenosti docela mám, teda konkrétně z Mazdy3. Jde toho samozřejmě udělat spousta, vše je jen o penězích.
Aktuálně mám:
-vpředu 16cm komponenty MB Quart Reference 216
-vzadu 16cm komponenty MB Quart Reference 216
-v kufru v podlaze 30cm subwoofer Phase Evolution Aliante 12"Si LTD v bassreflexu
-dva zesilovače nejvyšší řady Macrom M1 class AB (4kanál a dvoukanál v můstku)
-z originálního rádia (mám s MP3/CD modulem) vyvedené asymetrické výstupy na 4x CINCH
-kapacitor 10F
Vydražil jsem originál navigaci s 7" monitorem z Německa, už ji mám na stole oživenou, takže přes zimu přijde další upgrade (kvalitní 1DIN DVD receiver s lepší citlivostí a pořádným zvukem, který přijde nad popelník + plný 5.1 DD/DTS zvuk a TV tuner).
Jediný problém integrovaného rádia je jeho funkce propojení klimy a displeje. Ale dá se vyřešit skrytím tunerové části do palubky. Trochu lepší řešení je koupit z Japonska 2DIN slot s malým blackboxem, který umí emulovat propojení CAN BUS a displeje klimatizace.
Co by sis asi tak představoval? -
« Bez nadpisu
takze mam 2body :)
1. stranky vyzeraju dobre a stale sa na nich nieco meni :)
2. vcera mi chvilu nefungovalo ovladanie radia na volante. Boli dopravne info a ked skoncili, namiesto aby sa pustilo CD, tak ticho...pozeram na display, je tam meno radia, ale nic. Tak klikam na volante a nic znova, stredovy panel ale reagoval. Ked som prisiel domov, tak pomohlo standardne "vystupit - nastupit". Vypol a zapol som elektriku a uz ide...
vlastne, spomenul som si na bod
3. zamykanie dveri. Vsimol som si taku zaujimavu vec, blbne iba ked mrzne, ale potom vacsinou cely den. Lebo teraz ako bolo v BA tyzden tepla, tak ziadny problem. Vcera a predvcerom sa troska ochladilo a znova to blbne. A dnes znova v pohode...