Mazda3

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• 00 Reagovat !

foto

12.12.05  21:42

« Bez nadpisu

Jestli se nepletu tak 4x velkej reprák ve dveřích a 2x vepředu výškáče v A sloupku....
  • 00 Reagovat !

foto

12.12.05  20:10

« Bez nadpisu

Shr3k - taka mala prakticka otazka :D. Na kolko by ma vysla vymena repra za typ, co tu odporucas? Aby som vedel na kolko sa mam priapdne pripravit :). Mam 2,0SDN, ale ani za boha si teraz neviem vybavit, ci to ma 6 alebo 8 repro dokopy :*) (uz je dnes neskoro pre mna)
  • « 00 Reagovat !

foto Shr3k

Shr3k 12.12.05  16:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Audio

Viz návod [odkaz]
    Normálně je přišroubuj na ty plastové trojúhelníky. Ty výškáče mají seříznuté domečky, které lze nasměrovat podle potřeby. Za tím trojúhelníkem je i prostor pro zapuštění, ale je mnohem lepší, když výškové repro směřují doprostřed vozu do úrovně ramen.
    Pro kutily doporučuju třeba návod na stránkách:
    [odkaz]
    BTW firmu RyVes [odkaz] mohu s čistým svědomím doporučit.
  • « 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Jirik._" [195.39.34.XXX] 12.12.05  13:31

« Re: Re: Re: Re: Audio

To shr3k: resim podobne dilema, proto se chci zeptat, kam namontovat ty vyskove repro? U verze 2L jsou v prednich dverich tom malem plastovem trojuhelniku (nevim, jak to nazvat jinak :-) ). diky za odpoved
  • « 00 Reagovat !

foto Shr3k

Shr3k 10.12.05  18:25

« Re:

No, jakej je pak rozdíl ve zvuku, když se vymění jen ty reproduktory? Někde jsem četl, že ten audio systém dává 4 * 25W, tyhle jsou kolem 80W.... Samozřejmě bych se nejraději spokojil jen s tou jednoduchou výměnou repráků.
    No tak ten FMSaudio systém dává 4x25 W možná tak MAX, nikoliv RMS (jsou tam jednoduché koncové TDA zesilovače v můstku a není tam žádný DC/DC měnič jako u 1DIN rádií s 4x25-30 W RMS). Odhadem to může mít tak 4x10 W RMS při ucházejícím zkreslení.
    Není důležité, jak jsou ty reproduktory zatížitelné (Wattáž RMS), důležité je, jakou mají citlivost (doslova jak dokážou využít 1W, co se do nich pošle a jaký akustický tlak z toho 1 W vyvinou ve vzdálenosti 1 m).
    Abych ti to zestručnil - dáš tam dvoje Hertzy DSK, výškáče nasměruješ doprostřed auta a zvuk bude prokreslený a díky jejich 93 dB citlivosti z toho rádia vymáčkneš co se dá. Pokud vylepíš alespoň maličko dveře nějakým tlumícím materiálem (Dynamat Xtreme), aby nerezonovaly výplně, zahraješ i ucházející basy - zdůrazňuji, že ucházející.
  • 00 Reagovat !

foto

10.12.05  14:35

« Bez nadpisu

No, jakej je pak rozdíl ve zvuku, když se vymění jen ty reproduktory? Někde jsem četl, že ten audio systém dává 4 * 25W, tyhle jsou kolem 80W.... Samozřejmě bych se nejraději spokojil jen s tou jednoduchou výměnou repráků.
  • « 00 Reagovat !

foto Shr3k

Shr3k 09.12.05  23:10

« Re: Re: Re: Audio

Blbý je, že se v tom neorientuju, takže jediný na co jsem se v rychlosti díval, byly Xplody.
    Na Xplody zapomeň, kromě nejvyšší řady XS-HT170SN a některých subwooferů Sony nedělá dobré repro (to netvrdím o ostatních výrobcích, jako autorádia atd.). Obecná rada - pokud chceš jen měnit repro a nedávat zesilovač, pořiď si dopředu komponentní repro s co nejvyšší citlivostí. A kulatá membrána má kupodivu větší účinnost než oválná.
    tzn. Hertz DSK 165 [odkaz]
    nebo Axton CAC 2.6 [odkaz]
    A do zadních dveří stačí leckomu i koaxiální (bez oddělených výšek):
    Hertz DCX 165 [odkaz]
    nebo Axton CAX 169 [odkaz]
    Ale já bych do koaxů nešel - koupil bych dvoje kompa a radši jen ty Hertzy.
    Pokud ale uvažuješ alespoň trochu o zesilovači, doporučil bych zcela jiné repro.
    BTW radím ti jen konkrétní osvědčené výrobky, takže ani se nesnaž hledat alternativy. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Shr3k

Shr3k 09.12.05  22:45

« Re: to je vyřešená věc

JMZBK1232511***** :!:
    Velký TP bude mít ještě rok a pár měsíců ČSOB Leasing. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

09.12.05  22:27

« Re: Re: Audio

Mě to spíš jen tak napadlo, že prostě u komplu poslouchám MP3 na docela slušné sestavě, tak by se něco lepšího hodilo i do auta, tak jsem přemýšlel, jak je to složitý na montáž, kolik to stojí a tak. Blbý je, že se v tom neorientuju, takže jediný na co jsem se v rychlosti díval, byly Xplody.
  • 00 Reagovat !

foto

09.12.05  21:53

« to je vyřešená věc

shr3K ..jasně, to už máme obšlapnuté, to by mělo být v pohodě, už jsem zase o level dál. Teď už jenom vyřeším přemístění hostingu a dodělám drobnosti (potřeboval bych od JOZO tz technické náležitosti v ASCII ;-) )
    a když tě tu takhle máme, tak toho využijeme, protože máš MZ-CD a to se mi teď moc hodí do stránek- tak tě hned trochu zneužiju. Prosím tě, vytáhni Techničák a hoď mi sem prvních pár čísel z VIN a napiš mi prosím tě TYP motoru, jak je uvedený ve velkém techničáku. Můžeš??? Díky moc. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Shr3k

Shr3k 09.12.05  17:48

« Re: klubové stránky

Byla tu diskuze myslím o nějakých ochranných známkách kvůli logu Mazda3. Zjednodušeně řečeno, pokud toto logo nebude použito na nějakém výrobku, ale pro informační nebo zpravodajské účely, není potřeba souhlas Mazdy s umístěním.
  • « 00 Reagovat !

foto Shr3k

Shr3k 09.12.05  17:44

« Re: Audio

Přemýšlel jste někdo o vylepšení audio systému? To co tam je, není nic extra... Confused Máte s tím někdo zkušenosti třeba i z jiných aut?
    Integrované rádio FMSaudio v Mazdách 2,3,5,6,RX8 a MX5 je skutečně * na entou a nezmění na tom nic ani přídavný Bose zesilovač. Hlavně část tuneru (CD/MP3 modul od Pioneeru je v pohodě). Přitom by stačilo, kdyby měl tuner lepší citlivost a kdyby to mělo nějaké 4 cinch výstupy a bylo by vše v pohodě (použité šváby jsou vcelku slušné).
    Já s tím zkušenosti docela mám, teda konkrétně z Mazdy3. Jde toho samozřejmě udělat spousta, vše je jen o penězích.
    Aktuálně mám:
    -vpředu 16cm komponenty MB Quart Reference 216
    -vzadu 16cm komponenty MB Quart Reference 216
    -v kufru v podlaze 30cm subwoofer Phase Evolution Aliante 12"Si LTD v bassreflexu
    -dva zesilovače nejvyšší řady Macrom M1 class AB (4kanál a dvoukanál v můstku)
    -z originálního rádia (mám s MP3/CD modulem) vyvedené asymetrické výstupy na 4x CINCH
    -kapacitor 10F
    Vydražil jsem originál navigaci s 7" monitorem z Německa, už ji mám na stole oživenou, takže přes zimu přijde další upgrade (kvalitní 1DIN DVD receiver s lepší citlivostí a pořádným zvukem, který přijde nad popelník + plný 5.1 DD/DTS zvuk a TV tuner).
    Jediný problém integrovaného rádia je jeho funkce propojení klimy a displeje. Ale dá se vyřešit skrytím tunerové části do palubky. Trochu lepší řešení je koupit z Japonska 2DIN slot s malým blackboxem, který umí emulovat propojení CAN BUS a displeje klimatizace.
    Co by sis asi tak představoval?
  • 00 Reagovat !

foto

08.12.05  21:11

« klubové stránky

čus chlapi,
    tak jsem nakonec ještě musel změnil webhosting, asi bychom měli problémy s rychlostí a s dostupností stránek. Ale jak na tom průběžně dělám, tak vám můžu slíbit, že stránky dostanete pod stromeček. Nemusíte mít strach. Tolik situace. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

07.12.05  20:29

« Bez nadpisu

no super, ale pokial staci "restartovat" tak to na servis nie je. Nasere, ale je to drobnost na to, aby som zabil kopu casu v servise kvoli tomu. To sa nabali na vacsie problemy ked uz (snad nie)
  • « 00 Reagovat !

foto

07.12.05  18:29

« Re:

ad radio) tak toto se mi přihodilo už 3x - prostě to radio najednou zmlkne a nereaguje na ovládání z volantu. Musím ho vypnou a zapnout a vše je zase OK
    ani se mi to nechce reklamovat, nechci aby mi rozebrali palubku a pak to vrzalo :*)
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "nulda" [147.32.121.XXX] 07.12.05  17:19

« Bez nadpisu

ok, ja jen jestli to nechce zobrazit prohlizec nebo to opravdu jeste nejede, nevite kde by se dala koupit cira optika koncovych svetel? ty z www.mazda.cz jsou docela drahy
  • 00 Reagovat !

foto

07.12.05  08:12

« Bez nadpisu

takze mam 2body :)
    1. stranky vyzeraju dobre a stale sa na nich nieco meni :)
    2. vcera mi chvilu nefungovalo ovladanie radia na volante. Boli dopravne info a ked skoncili, namiesto aby sa pustilo CD, tak ticho...pozeram na display, je tam meno radia, ale nic. Tak klikam na volante a nic znova, stredovy panel ale reagoval. Ked som prisiel domov, tak pomohlo standardne "vystupit - nastupit". Vypol a zapol som elektriku a uz ide...
    vlastne, spomenul som si na bod
    3. zamykanie dveri. Vsimol som si taku zaujimavu vec, blbne iba ked mrzne, ale potom vacsinou cely den. Lebo teraz ako bolo v BA tyzden tepla, tak ziadny problem. Vcera a predvcerom sa troska ochladilo a znova to blbne. A dnes znova v pohode...
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Happy" [212.71.186.XXX] 06.12.05  21:47

« doména

...to je naprosto v pořádku, ještě vydrž. Nechci rozjížděť něco, kjdyž je to napůl hotové a pak do toho rýpat za chodu. Furt se na tom dělá.
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "nulda" [147.32.121.XXX] 06.12.05  21:39

« mazda3.cz

funguje ta domena? me to presmeruje na (censored link) a pak nic
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Happy" [212.71.186.XXX] 06.12.05  18:42

« VIN

Jozo, díky, tím jsem se přávě nechal inspirovat. Jinak Jozo, použiji pro recenze ty tvoje odkazy, ze stránky 14 tohoto fora, takže už máš zásluhy, aniž bys o tom věděl. ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…