Mazda3

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

20.09.04  15:56

« Re: Re: Re: Re: Re: .

Takže moje "teorie" padla >:D
    No uvidím, co s tím, ale až tak moc mi to nevadí, a pokud se to nebude zhoršovat, tak to asi nechám být - je to opravdu jen občas a navíc pokud identifikuji nějaký zvuk a vím, že to není škodlivé, tak to "vypouštím" 8)
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.04  15:45

« Re: Re: Re: Re: .

CD nemel a ani ja nemam. S tou predvadeckou jsem najel dobrejch 400km, takze vim, ze byl opravdu ok. Proste hodne dobrej kus, asi. Na druhou stranu, na to jak pritvrzenej podvozek M3 ma (ty vase dvoulitry jeste vic) , tak si stoji nadmiru dobre.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.04  15:25

« Re: Re: Re: .

Ten hatch měl CDčko? A máš ho také ve svém? Já si totiž myslím, že chyba nastává při dodatečné montáži CD modulu v servisu, ale nemám to ověřené, jen mne k tomu vede to, že v předváděčkách (celkem 3) CD modul nebyl a taky jsem žádné křupání neslyšel, ale možná je to i tím, že při předváděčce se člověk zaměřuje na tolik věcí, že to lehké křupnutí ani nemusí postřehnout.
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 20.09.04  15:24

« Re: Re: Re: .

Ja som niekde pisal, ze je niekedy potrebne nieco nastriekat do palubky, ale urcite nie WD 40, ale poriadny kvalitny silikonovy olej.
    V servise nepomozu, mam s tym skusenosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.04  15:13

« Re: Re: .

Exactly :-) Nekde na tomhle serveru jsem cetl, jak nekdo strika WD40 do palubky. To mi ale pripada dost drsny 8-s Taky jsem dlouho stopoval podivnej sound od sedadla spolujezdce. Nakonec jsem zjistil, ze to byl zamek bezpecnostniho pasu. Problem byl, ze se to ozyvalo, jenom kdyz jsem jel s pritelkyni. Kdyz jsem jel sam, tak nic, kdyz jsem vezl mamu, tak taky nic. Ona je takova slangovni a ten pas neni poradne napnutej, tak v tom zamku trochu chrasti. Ale kdyz jsem zjistil, ze je to tohle, tak uz tomu nevenuju pozornost. Musim ale s tou palubkou rict, ze kdyz jsme meli pujcenej hatchback, tak mel najeto asi 5000 a neozyvalo se nic. Ja ted mam 2000 a semtam si krupne. Snazim se po tech nasich cestach jezdit opatrne. Nakonec to ma jeden pozitivni efekt, aspon se nic nestane a setrim auto.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.04  14:41

« Re: .

Ozývá se to při vyšších teplotách a je to krycí panel rádia - zkus si na něj lehce zatlačit a uslyšíš to "křupnutí" - myslím, že to v servisu neodstraní, ale zkus to. Pokud se jim to povede, tak dej vědět a šoupnu jim to tam taky :-)
    No raky se mi začíná ozývat lehké klepání dveří při přejezdu nerovností - to je daň našim silnicím, tak až pojedu okolo servisu, tak si je nechám "dopasovat" :roll:
  • 00 Reagovat !

foto

20.09.04  12:14

« .

Nazdar. Trochu mimo misu. Ale resili jste nekdo povrzavajici palubku. Ma to cenu rikat v servisu? Udelaji s tim neco? Semtam, pri prejeti vetsi nerovnosti zapraska od stredove konzoly nebo tak nejak. Moc jsem to neresil, ale kdyz vsude ctu, jak nikomu v aute nic nezavrze, tak o tom zacinam premyslet.
  • 00 Reagovat !

foto

20.09.04  11:08

« Bez nadpisu

Já asi taky půjdu do těch Dunlop M3, doporučil mi je známej a i na netu je chválí.
    BTW řešíte nějak moc to upozornění v návodu, že se nesmí nechávat volant v krajní pozici víc jak 5 sekund? Ke garáži najíždím přes celkem vysokej obrubník a tak musím pomalu, přes těch 5 sekund to asi bude.
  • 00 Reagovat !

foto

20.09.04  10:18

« Bez nadpisu

Mne dealer Mazdy odporucil ako "pre Mazdy najlepsie" prave M3. Mam na nich uz 2 zimy (teda cca. 50tkm). Su naozaj vynikajuce (jazdim takmer same dialnice, cize bud nasolena voda, sucho, alebo brecka). A este jednu sezonu vydrzia, takze aj zivotnost je OK.
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 20.09.04  09:42

« Re: Re: Re: Jaké gumy na zimu

Osobne doporucujem Michelin Alpin New. Mam s nimi dobre skusenosti. Cenovo budu asi podobne ako Dunlop M3.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.04  09:08

« Re: Re: Jaké gumy na zimu

To M3 na M3 jsem si ani neuvědomil >:D
    Na svém posledním autě jsem měl Dunlop M2 a byl jsem spokojen, takže asi opět koupím Dunlop - tentokrát M3 a bude to M3 "na druhou" 8)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.09.04  08:41

« Re: Jaké gumy na zimu

To je dobrý: M3 na M3! Ale proč ne? Dunlop M3 jsou výborné zimní gumy.
  • 00 Reagovat !

foto

19.09.04  19:26

« Jaké gumy na zimu

O rozměru je rozhodnuto - techničák dovoluje 205/55/16, ale jakou značku? Uvažuju o Dunlop M3. Jaké jsou vaše zkušenosti a návrhy. Do čeho "obujete" svoji M3 na zimu?
  • 00 Reagovat !

foto

17.09.04  17:03

« Bez nadpisu

Ale jo, už mám najeto 750 km, tak už jsem to začal prohánět občas až za 6000 a jede to tam fakt pěkně! Už se nemůžu dočkat až konečně budu moct dát plnej plyn a třeba až na omezovač :-! .
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.09.04  17:34

« Re: Re: Re:

Na 1,6 zasahuje omezovač na pětku při 6500, na čtyřku jsem nezkoušel a na trojku někde kolem 6800 otáček. Dvoulitr je dělo!
  • « 00 Reagovat !

foto

16.09.04  15:13

« Re: Re:

hosi a to znamena, ze je tu pomaly cas na prezutie do zimnych. Ale ten omedzovac mate teda krasne vysoko a este ked to aj taha. To plati aj u tej 1.6 ci len dvojliter ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.09.04  15:09

« Re:

gem: nová M3 táhne dobře odspodu, po zajetí se postupně přidá tah ve vysokých otáčkách. O těch Bridgestonkávh je to pravda. Ještě bych přidal problém při nízkých teplotách už kolem 10-12°C jsou tvrdé jak ocelová obruč.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.09.04  14:40

« Re:

Já ten rozdíl po zajetí pozoruju >:D
    Ale ona ta M3 má ještě jednu nezanedbatelnou výhodu při tom předjíždění a to, že ji v pohodě můžeš točit (když je třeba) přes 7000 tis. a pořád táhne, takže ušetříš desetinky vteřiny za přeřazení 8)
  • 00 Reagovat !

foto

16.09.04  13:13

« Bez nadpisu

No dneska jsem na tu trojku předjížděl původně tím klidným zajížděcím stylem (svižně do cca 4500 a konec), pak se to trochu zkomplikovalo, tak jsem musel dát plnej plyn a docela mě překvapilo, že mezi tím plným a řekněmě tříčtvrtečním plynem nebyl skoro žádnej rozdíl. I když je pravda, že jsem to táhl asi jen na 5500. Ale rozhodně to nejelo pomalu, jen to pak už moc nezrychlilo. Je to charakteristikou krouťáku anebo se to změní po dokončení záběhu?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.09.04  20:20

« Re: Re:

Ten dojezd záleží na stylu jízdy >:D U mě je to 50 (město) až 80 km (mimo).
    Přesnost tacha jsem testoval podle otáček a "pilového" diagramu a je opravdu rozdíl +- 2 km :-!
    To GEM: Počkej až budeš mít zajeto, pojedeš si v klidu 90kou na pětku, pak si při předjíždění podřadíš na trojku a dáš plný "kotel" - uslyšíš ten nádherný zvuk vytočeného motoru a uvidíš udivený pohled předjížděného řidiče jak se kolem něj lehce a rychle prosmýkneš >:D
    Ale aby nebylo vše nej... - dej si pozor za mokra - Bridgestony Potenza celkem kloužou :(
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…