Mazda3

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

22.09.04  17:28

« Re: Re: Zase taham rozumy,

jooo drzi chvalabouhu.... >:D
    na nasi blbosti se vydelava nejvic!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

22.09.04  17:23

« Re: Zase taham rozumy,

bethe: a kolik jsi na tom najezdil? Já jezdím od jara (~23 k) a klima nesmrdí, přičemž jsem nic zvláštního nedělal, ovládání vždy na "auto". Možná je to tím, že auto nestojí nikdy víc než pár dnů...
    Nejvíc mi to v autě smrdělo, když jsem do něj narval nárazník na starou 323 který měl kámoš uklizenej na půdě a nevšim jsem si, že je poch*** od koček :roll:
    PS: Každopádně zvažuju, že si klimu budu čistit sám neboť mi to přijde lehce předražené stejně jako oleje. Na druhou stranu, na čem ti naši servisáci mají vydělávat když ty auta tak drží?
    Karel
  • 00 Reagovat !

foto

22.09.04  14:06

« Bez nadpisu

Klima běží když je na displeji AC nebo AC ECO. Ale takhle bych se s tím fakt netrápil. Maximálně jsem ochotnej to podle návodu během zimy párkrát zapnout, aby se ta klima promazala (tím chci říct, že v zimě jezdím bez klimy). A asi jednou za rok to vyčistit od těch bakterií a jinýho svinstva.
  • 00 Reagovat !

foto

22.09.04  12:58

« Zase taham rozumy,

ale: Parkrat jsem tady na nekterym foru cetl, jak se lidi straji o klimatizaci. Nemyslim, ze ji nechaji cistit atd.. Mam na mysli to, ze pred ukoncenim jizdy vypnou klimatizaci a nechaji ji zteplat, aby se uvnitr nerosila nebo co. Vybaven takovou hrubou predstavou jsem se snazil pred ukoncenim jizdy vypnout klimu a nechat foukat vetrak a myslel si, ze delam dobre. Ale ted jsem zjistil, ze kdyz klimu zapnu, stejne se z ni line ze zacatku nefajn puch. Tak jak to mam delat? Chapu dobre tu klimu v Mz3? Pokud mam na displeji jenom indikator teploty a fouka vetrak, tak klima bezi? Ja myslel, ze bezi pokud je tam A/C ECO anebo plus jeste AUTO. Ma smysl delat to, co delam? Me to pripada tak, ze kdyz vypnu A/C, tak se vzduch stejne zene jinudy a zadnyho vysuseni vyparniku nedosahnu. Nebo je to jinak? Snad mi nekdo porozumi ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.09.04  12:55

« Re:

Mne se take obcas ozve slabe praskani od stredoveho panelu, je to asi opravdu zakrytovani radia. Praskani v zamcich dveri jsem resil namazanim nejakou vazelinou (u predchoziho modelu). Kdyz je volant v krajni poloze, tak hrozi prasnuti ucpavek (asi je tlak nejvetsi) - nevim, jak je to u 2l, tam je elektrohydr. posilovac.
  • 00 Reagovat !

foto

21.09.04  12:27

« Bez nadpisu

Mně se tam taky občas ozve takový nepatrný zapraskání a to mám to auto týden. Ale vím, jaký zvuky dělalo předchozí auto (Golf IV) s cca 40 000 km (což podle mě není moc), takže tohle taky nijak moc neřešim. Jen kdyby tam něco začalo vyloženě drnčet, tak bych to hodil do servisu.
    Jinak ještě jednou otázka pro majitele dvoulitrů - řídíte se podle té rady, že se nemá nechávat volant v krajní poloze víc jak 5 sekund???
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.04  15:56

« Re: Re: Re: Re: Re: .

Takže moje "teorie" padla >:D
    No uvidím, co s tím, ale až tak moc mi to nevadí, a pokud se to nebude zhoršovat, tak to asi nechám být - je to opravdu jen občas a navíc pokud identifikuji nějaký zvuk a vím, že to není škodlivé, tak to "vypouštím" 8)
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.04  15:45

« Re: Re: Re: Re: .

CD nemel a ani ja nemam. S tou predvadeckou jsem najel dobrejch 400km, takze vim, ze byl opravdu ok. Proste hodne dobrej kus, asi. Na druhou stranu, na to jak pritvrzenej podvozek M3 ma (ty vase dvoulitry jeste vic) , tak si stoji nadmiru dobre.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.04  15:25

« Re: Re: Re: .

Ten hatch měl CDčko? A máš ho také ve svém? Já si totiž myslím, že chyba nastává při dodatečné montáži CD modulu v servisu, ale nemám to ověřené, jen mne k tomu vede to, že v předváděčkách (celkem 3) CD modul nebyl a taky jsem žádné křupání neslyšel, ale možná je to i tím, že při předváděčce se člověk zaměřuje na tolik věcí, že to lehké křupnutí ani nemusí postřehnout.
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 20.09.04  15:24

« Re: Re: Re: .

Ja som niekde pisal, ze je niekedy potrebne nieco nastriekat do palubky, ale urcite nie WD 40, ale poriadny kvalitny silikonovy olej.
    V servise nepomozu, mam s tym skusenosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.04  15:13

« Re: Re: .

Exactly :-) Nekde na tomhle serveru jsem cetl, jak nekdo strika WD40 do palubky. To mi ale pripada dost drsny 8-s Taky jsem dlouho stopoval podivnej sound od sedadla spolujezdce. Nakonec jsem zjistil, ze to byl zamek bezpecnostniho pasu. Problem byl, ze se to ozyvalo, jenom kdyz jsem jel s pritelkyni. Kdyz jsem jel sam, tak nic, kdyz jsem vezl mamu, tak taky nic. Ona je takova slangovni a ten pas neni poradne napnutej, tak v tom zamku trochu chrasti. Ale kdyz jsem zjistil, ze je to tohle, tak uz tomu nevenuju pozornost. Musim ale s tou palubkou rict, ze kdyz jsme meli pujcenej hatchback, tak mel najeto asi 5000 a neozyvalo se nic. Ja ted mam 2000 a semtam si krupne. Snazim se po tech nasich cestach jezdit opatrne. Nakonec to ma jeden pozitivni efekt, aspon se nic nestane a setrim auto.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.04  14:41

« Re: .

Ozývá se to při vyšších teplotách a je to krycí panel rádia - zkus si na něj lehce zatlačit a uslyšíš to "křupnutí" - myslím, že to v servisu neodstraní, ale zkus to. Pokud se jim to povede, tak dej vědět a šoupnu jim to tam taky :-)
    No raky se mi začíná ozývat lehké klepání dveří při přejezdu nerovností - to je daň našim silnicím, tak až pojedu okolo servisu, tak si je nechám "dopasovat" :roll:
  • 00 Reagovat !

foto

20.09.04  12:14

« .

Nazdar. Trochu mimo misu. Ale resili jste nekdo povrzavajici palubku. Ma to cenu rikat v servisu? Udelaji s tim neco? Semtam, pri prejeti vetsi nerovnosti zapraska od stredove konzoly nebo tak nejak. Moc jsem to neresil, ale kdyz vsude ctu, jak nikomu v aute nic nezavrze, tak o tom zacinam premyslet.
  • 00 Reagovat !

foto

20.09.04  11:08

« Bez nadpisu

Já asi taky půjdu do těch Dunlop M3, doporučil mi je známej a i na netu je chválí.
    BTW řešíte nějak moc to upozornění v návodu, že se nesmí nechávat volant v krajní pozici víc jak 5 sekund? Ke garáži najíždím přes celkem vysokej obrubník a tak musím pomalu, přes těch 5 sekund to asi bude.
  • 00 Reagovat !

foto

20.09.04  10:18

« Bez nadpisu

Mne dealer Mazdy odporucil ako "pre Mazdy najlepsie" prave M3. Mam na nich uz 2 zimy (teda cca. 50tkm). Su naozaj vynikajuce (jazdim takmer same dialnice, cize bud nasolena voda, sucho, alebo brecka). A este jednu sezonu vydrzia, takze aj zivotnost je OK.
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 20.09.04  09:42

« Re: Re: Re: Jaké gumy na zimu

Osobne doporucujem Michelin Alpin New. Mam s nimi dobre skusenosti. Cenovo budu asi podobne ako Dunlop M3.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.04  09:08

« Re: Re: Jaké gumy na zimu

To M3 na M3 jsem si ani neuvědomil >:D
    Na svém posledním autě jsem měl Dunlop M2 a byl jsem spokojen, takže asi opět koupím Dunlop - tentokrát M3 a bude to M3 "na druhou" 8)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.09.04  08:41

« Re: Jaké gumy na zimu

To je dobrý: M3 na M3! Ale proč ne? Dunlop M3 jsou výborné zimní gumy.
  • 00 Reagovat !

foto

19.09.04  19:26

« Jaké gumy na zimu

O rozměru je rozhodnuto - techničák dovoluje 205/55/16, ale jakou značku? Uvažuju o Dunlop M3. Jaké jsou vaše zkušenosti a návrhy. Do čeho "obujete" svoji M3 na zimu?
  • 00 Reagovat !

foto

17.09.04  17:03

« Bez nadpisu

Ale jo, už mám najeto 750 km, tak už jsem to začal prohánět občas až za 6000 a jede to tam fakt pěkně! Už se nemůžu dočkat až konečně budu moct dát plnej plyn a třeba až na omezovač :-! .
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…