Mazda3
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
"-- skrytý --" 27.09.04 21:08
Při startování není třeba čekat na zastavení palivového čerpadla. Za provozu přeci čerpadlo také nestojí. V systému je vždy dostatečný tlak pro start, pokud jste před tím neodpojili přívod paliva nebo několik let nestáli. Palivové čerpadlo má několikanásobně větší výkon, než je třeba. Ale pokud počkáte, nic nepokazíte.
Mám otázku na čištění výměníku klimy (a topení). Kde je a jak se k němu dostanu bez demontáže poloviny auta? -
No já to tak dělám (jak říká Lubos1). S tím automatickým spínačem to tak zhruba vyjde - na ON, rozsvítí se čísla kolem otáčkoměru+tachometru a vzápětí přestane zvuk toho čerpadla, ale ještě nesvítí xenony -> START. A po nastartování to pak zase za ty cca 2-3 sekundy nahodí xenony. -
2 Al Bunda: Nj, jak říkám, mně to stačí. Ono to rychlý ježdění úplně stačí za sucha! :-) Ještě jedna věc - jak startuješ? Necháváš před startováním motoru klíč v poloze ON tak dlouho, aby se zaply xenony, nebo rovnou startuješ motor (přes ON rovnou na START)? -
Tak menší report po 2000 km. Kruci tohle auto je super! >:D To jak sedí v zatáčkách je úplně neuvěřitelný. V minulým autě jsem třeba v zatáčce já udělal chybu, auto taky (trošku smyk), zavlnilo se a jelo se dál. Tohle auto je jak přilepený a člověk má pocit, že si auto z něho dělá srandu: "Se nediv, že lítáš ze strany na stranu, takhles to chtěl projet ne?" ;-) Takže chyby dělám jen já sám.
Což mi připomíná, že ty Bridgestony nejsou v dešti zas tak hrozný, jak jste říkali. Očekával jsem vyloženě problémovou jízdu, ale při rychlosti, kterou já považuju za "dešťovou", se chovají velice jistě.
Topspeed jsem testoval vlastně jen tak mimochodem, na tacho cca 210 km/h a ručička šla dál, akorát jsem to ukončil, bylo to ještě ke konci záběhu. Ale o topspeed to ani moc není, moc se mi líbí jak nenuceně se to auto rozjíždí do vyšších rychlostí (150+), to je důležitější.
No až vyjedu tuhle nádrž benálu, tak tam zkusím nalít tak 10l Naturalu 98 od Essa a uvidíme. Jen doufám, že ten motor má detonační čidla...no ale na nádrži píšou 95 a výš, tak co. :-!
Sečteno a podrtženo, pocit z auta doteď 100% kladný. -
"-- skrytý --" 24.09.04 10:01
« Re: 2 Al Bunda
To bethe: Nejde jinudy, protože pokud by tomu tak bylo, pak by při vypnutí kompresoru (a tedy i současném přepnutí nějaké klapky v tělese ventilace) nemohl jít do kabiny ještě nějakou dobu chladný vzduch). Ale dosud jsem se nesetkal s autem, kde by se tak nedělo. Takže ohřátí a (alespoň částečné) vysušení výparníku klimy čerstvým vzduchem zvenčí určitě možné je - přinejmenším u naprosté většiny aut.
PS: Proč ale u některých aut klima zasmrdí prakticky ihned po spuštění kompresoru, to opravdu vysvětlit neumím... -
« 2 Al Bunda
Napsal jsi, ze kdyz je A/C vypnuto klima nechladi, maximalne se pritopi, podle toho,jaka je nastavena teplota. Ale kdyz potom zapnu klimu,zacne trochu smrdet. Tzn., ze se zrejme prepne nejaka klapka a vzduch se zene pres klimu. Z toho plyne, ze zrejme jakakoli snaha dat klime sanci zteplat pred ukoncenim jizdy je marna, protoze vzduch jde jinudy. -
"-- skrytý --" 23.09.04 16:35
U japonskych aut rezim A/C ECO obvykle znamena ekonomicky provoz klimy, tj. rezim, kdy kompresor spina cca 2x mene casto, nez v rezimu A/C ON. To plati jak u aut s plne automatickou, tak i s manualne ovladanou klimou. Naopak u evropskych aut se objevuje rezim ECO vyhradne na automatickych klimatizacich a znamena "provoz bez zapnuteho kompresoru klimy".
PS: Jezdit s auto klimou stale zapnutou je nejlepsi recept, jak se rychle dockat smradu "zatuchleho hadru na podlahu", obzvlaste pak v rezimu "vnitrni recirkulace"!

A neovlovní to chlazení motoru - nevím, ale ten dýzl se může míň ohřívat