Mazda3

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

30.09.04  21:00

« Re:

Mě tada zapnuté xenony při startování neproblikávají, ale u dřívějších aut jsem xenony neměl a tam světla vždy při startování pohasínaly. Možná tam mám nějakou stabilizaci napětí.
  • 00 Reagovat !

foto

30.09.04  14:47

« Bez nadpisu

BTW docela dobrý fórum o M3 je [odkaz]. A většina lidí tam má 2.3L motor, ti se mají :?
  • 00 Reagovat !

foto

30.09.04  14:04

« Bez nadpisu

Hmm to nevím, proč by se musela kontrolka airbagů nechat zhasnout....samozřejmě kromě informace o případné poruše. No já to stejně nemůžu dělat, protože už mi se pak pustí xenony a při startování zbytečně bliknou. Řekl bych, že ty cca 2 sekundy na ON stačí. Každopádně v manuálu je napsaný, že by se měly zkontrolovat všechny kontrolky, ale žádný další upozornění/varování tam není.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.09.04  12:02

« Re: Re:

ad startovanie: kamarat mi kedysi davnejsie povedal, ze je dobre pred startom pockat na zhasnutie kontrolky airbagov (cca. 3s). Ma to zmysel? Viete k tomu nieco blizsie, preco je potrebne to tak robit?
  • « 00 Reagovat !

foto

30.09.04  08:34

« Re:

Až to budeš mít namontovaný, tak dej vědět kolik za to chtěli a jaká je účinnost.
    Mě se zdá, že je nyní (10 000 km) motor tižší než v záběhu a krátce po něm, ale třeba jsem si jen zvykl 8)
  • 00 Reagovat !

foto

30.09.04  07:15

« Bez nadpisu

Řekl bych, že diesel s turbem na tom bude podobně. Ale nemyslím si, že by zrovna přes kapotu šla nějaká podstatná část "chladicího tepla" ven.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.04  21:36

« Re:

No na kapotě taky nic nemám, jem ten kryt na motoru.
    A neovlovní to chlazení motoru - nevím, ale ten dýzl se může míň ohřívat
  • 00 Reagovat !

foto

29.09.04  21:07

« Bez nadpisu

No nevím co tam teda máš ty, ale já nemám zespoda na kapotě nic. Jak říkám, tohle by měl být nějakej ten tlumicí materiál, co se dává standartně jen k dieselu.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.04  19:37

« Re:

Co je to za kryt? To je něco navíc než kryt, který tam mám?
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.04  18:55

« Re:

Ono kvůli záruce je asi lepší aby to "zamázli" v servisu, myslím že je něco podobnýho i v záručních podmínkách na prorezivění kastle - nechci strašit, ale blatníky jsou dost exponovaný 8)
  • 00 Reagovat !

foto

29.09.04  18:44

« Bez nadpisu

Tak to už se rovnou zeptám v servisu, jestli by to neudělali oni. Jedu tam totiž příští týden pro tlumicí dekl do motoru (standartně se dává k dieselu), přece jen je ten dvoulitr trochu hlučnější.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.04  18:31

« Re:

Jde to opravit - prodává se opravná sada - metalíza a průhledný krycí lak - tedy 2 lahvičky. Zkus se zeptat va Spořilově, viděl jsem to tam, ale je to dost drahý :(
  • 00 Reagovat !

foto

29.09.04  17:03

« Bez nadpisu

Dopr..., 2000km a už mám na zadním blatníku 3cm škrábanec, a pěkně do hloubky (pod barvu). Vypadá to na kamínek od předního kola, bohužel s GT paketem nejdou přední zástěrky. Řešili jste už někdo něco takovýho? Jde ta metalíza vůbec nějak opravovat?
  • « 00 Reagovat !

foto

28.09.04  18:17

« Re:

Tak jsem se na to startování schválně dneska soustředil a je pravda, že tam mezi otočení na ON a nastartovaním vždy pauzu asi 1 s udělám :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.09.04  21:08

« Re:

Při startování není třeba čekat na zastavení palivového čerpadla. Za provozu přeci čerpadlo také nestojí. V systému je vždy dostatečný tlak pro start, pokud jste před tím neodpojili přívod paliva nebo několik let nestáli. Palivové čerpadlo má několikanásobně větší výkon, než je třeba. Ale pokud počkáte, nic nepokazíte.
    Mám otázku na čištění výměníku klimy (a topení). Kde je a jak se k němu dostanu bez demontáže poloviny auta?
  • 00 Reagovat !

foto

27.09.04  17:10

« Bez nadpisu

No já to tak dělám (jak říká Lubos1). S tím automatickým spínačem to tak zhruba vyjde - na ON, rozsvítí se čísla kolem otáčkoměru+tachometru a vzápětí přestane zvuk toho čerpadla, ale ještě nesvítí xenony -> START. A po nastartování to pak zase za ty cca 2-3 sekundy nahodí xenony.
  • 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 27.09.04  16:24

« startovanie

neodpoeucam startovat hned, je potrebne pockat 1-3 sekundy, aby sa natiahlo aspon palivo. Dokonca to aj pocut a trva to velmi kratko.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.04  15:50

« Re:

Startuju normálně, tzn. na nic nečekám - zastrčím klíček a rovnou startuju, xenony se "nažhavěj" po cca 2-3 sekundách. Mám tam automatický spínání světlometů a je trvale přepnutý na zimní provoz, tutíž jezdím stále s rosvícenými světly 8)
  • 00 Reagovat !

foto

27.09.04  15:35

« Bez nadpisu

2 Al Bunda: Nj, jak říkám, mně to stačí. Ono to rychlý ježdění úplně stačí za sucha! :-) Ještě jedna věc - jak startuješ? Necháváš před startováním motoru klíč v poloze ON tak dlouho, aby se zaply xenony, nebo rovnou startuješ motor (přes ON rovnou na START)?
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.04  21:26

« Re:

S těma pneu je problém právě v tom, že dovolují "jen" průměrnou rychlost na vodě a rozdil rychostí sucho-voda je hodně velký a pokud si to včas neuvědomíš, tak máš velký problém. Osobně jsem už jsem na mokru jel na lepších gumách.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…