Mazda3

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• 00 Reagovat !

foto Shr3k

Shr3k 13.12.05  12:00

« Bez nadpisu

Haldo: Jojo, je to možné, podívám se na to a opravím.
    Jozo: Od června 2006 bude facelift:
    -černá světla vzadu por všechny modely
    -diesely 1.6 90 k a 2.0 143 k (pravděpodobně s tempomatem)
    -benzín 2.0 se 6rychlostní převodovkou
    -dvojitá koncovka výfuku pro >2.0
    Přestavení 257k MPS září/říjen.
    Barvy pro facelift:
    Black MC
    Sunlight Silver M
    Sparkling Silver M
    Carbon Grey MC
    Phantom Blue MC
    Galaxy Gray MC
    Icy Blue M
    Aurora Blue MC
    Crylstal White Pearle
    Phantom Purple MC
    True Red
    Arctic White CLE
    gem: Signál se vytáhne od autorádia z výstupů na repro symetrickým stíněným kabelem (+,- a zem), případně lze vytáhnout cinche přímo z plošného spoje, jako jsem to udělal já.
    Zesilovač můžeš dát zespodu plata kufru (sedan/HB), do bočnice kufru nebo pod sedačku spolujezdce.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.12.05  11:20

« Re: Jak na to: Mazda3 sound upgrade

Kam se většinou dává ten zesilovač? A na co se připojují jeho vstupy, na zadní repro?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.12.05  10:26

« Re: to je vyřešená věc

Happy, podarilo sa mi zatial zistit toto:
    Do M3 sa montuju obecne nasledujuce benzinove motory:
    - 1.4 L MZR, 62 kW
    - 1.5 L MZR, 81 kW/110 hp
    - 1.6 L MZR, 77 kW/105 hp
    - 2.0 L MZR, 110 kW/150 hp (104 kW Australia)
    - 2.3 L MZR, 126 kW/160 hp (115 kW Australia)
    a dieselovy 1.6 L MZ-CD, 80 kW, 109 hp (jedna sa o spolus Fordom vyvijany motor, oznacovany aj ako Duratorq). Vsetky su tradicne I4, s premenlivym casovanim ventilov.
    Prevodovka je bud 5-stupnova manualna, ale je mozne zvolit si aj 4 stupnovy automat alebo 5 stupnovy sportovy Activematic (u 2.0/2.3).
    V roku 2006 by na trh mala byt uvedena Mazda3 MPS (Mazda Performance Series). Bude vybavena rovnakym motorom ako "sestka" (2.3 190 kW Turbo, 256 hp)
    V zavislosti na tom, v ktorom state si M3 kupis, mas moznost zvolit si jeden z tychto motorov.
    USA: 2.0 a 2.3 (benzin)
    Europa: 1.4, 1.6 a 2.0 (benzin) a 1.6 diesel
    Japonsko: 1.5, 2.0 a 2.3
    Okrem toho sa v niektorych krajinach este predava Mazda3 SP23 - specialna edicia M3-ky. Je osadena motorom 2.3, 115 kW, 203 Nm bud v manualy, alebo v sportovom Activematicu, interier v kozi, ...
    Pracujem na tabulke, v ktorej chcem zrhnut este viac technickych detailov k jednotlivym motorm (kompresne pomery, maximalny tah, ...). Vidim, ze exisutju urcite "jemne" vykonove odlisnosti (ako priklad uvadzam Australiu, ale nie je to jedina vynimka...). Navyse sa jednotlive krajiny odlisuju aj v tom, ze napr. v USA predavane M3-ky maju vo vybave system udrziavania rychlosti jazdy (cruise control)...
  • 00 Reagovat !

foto

13.12.05  07:54

« Bez nadpisu

Shr3k - diky za vycerpavajucu odpoved :D. Osobne mi zatial staci to co tam je teraz...ale casy sa menia, takze som chcel byt pripraveny :). Ja momentalne viac rozmyslam nad tmavymi foliami na okna a nechat si napieskovat okna. Inac, tie ceny v poslednom prispevku su bez DPH? Lebo pises za DSK165 2340,- a troska skor 2800,-, co by na tu DPH priblizne vychadzalo :?:
  • 00 Reagovat !

foto Shr3k

Shr3k 13.12.05  04:01

« Jak na to: Mazda3 sound upgrade

základní - výměna repro a jejich provoz na originálním rádiu:
    2x set kompa Hertz DSK 165 á 2340 Kč - sound quality
    nebo
    1x set kompa Hertz DSK 165 á 2340 Kč, 1x set ovály Hertz DCX 690 á 2070 Kč (HB/SDN - do zadních dveří by se mohly vejít, HB do plata určitě) - posílené basy
    základní - 4kanálový zesilovač a repro:
    2x set kompa Axton CAC 2.6 3300 Kč
    4kanálový zesilovač 4x60W Axton C 509 4900 Kč
    základní - 5kanálový zesilovač, repro, subwoofer:
    2x set kompa Axton CAC 2.6 3300 Kč
    5kanálový zesilovač 4x50+150W Axton C 609 6400 Kč
    bandpass Emphaser EBP110 CON-S3 - 6470 Kč (25 cm subwoofer v nízké bedně)
    střední - 4kanálový zesilovač a repro:
    2x set kompa Phase Evolution PCS 165.20 5000 Kč
    4kanálový zesilovač 4x70W Rodek R 480 FRD 7990 Kč
    střední - 6kanálový zesilovač, repro, subwoofer:
    2x set kompa Phase Evolution PCS 165.20 5000 Kč
    6kanálový zesilovač 4x70+2x119W Rodek R 650 FRD 11000 Kč
    subwoofer Phase Evolution Select 10 SR 2x3 Ohm paralelně - 4590,- (samotný repro do spočítaného boxu)
    vyšší - 6kanálový zesilovač, repro, subwoofer:
    2x set kompa Phase Evolution CFS 165.25 8000 Kč
    6kanálový zesilovač 4x75+2x150W Phase Evolution RS6 15990 Kč
    subwoofer Phase Evolution Select 12 S 2x4 Ohm paralelně - 5990,- (samotný repro do spočítaného boxu)
    Komponenty většinou voleny podle dobrého poměru cena/výkon, ceny MOC, důraz na neutralitu zvuku. Zesilovače (kromě toho posledního) vybrány navíc s důrazem na prostor. Plně digitální zesilovače Rodek FRD jsou trochu studenější (jak co se týče teploty zesilovače, tak zvuku), ale mají zato kompaktní rozměry.
  • « 00 Reagovat !

foto Shr3k

Shr3k 13.12.05  02:26

« Re:

Shr3k - taka mala prakticka otazka Very Happy. Na kolko by ma vysla vymena repra za typ, co tu odporucas? Aby som vedel na kolko sa mam priapdne pripravit Smile. Mam 2,0SDN, ale ani za boha si teraz neviem vybavit, ci to ma 6 alebo 8 repro dokopy Embarassed (uz je dnes neskoro pre mna)
    V sérii má 2.0 ty samé ovály 5x8", co ostatní typy, čtyři kusy. Pouze výškové repro vpředu jsou navíc, jsou to jednoduché výškáče, oddělené jedním kondenzátorem. Nevím kolik stojí tyto konkrétní kompa (Hertz DSK 165) u vás na Slovensku, cena v českých obchodech je 2800,- Kč za set.
    Chtěl bych jen všem říct: Aby tu všichni nezačali měnit reproduktory a pak nezjistili, že stejně jim to víc nezahraje, protože to originální rádio je moc slabé. Je jisté že když budete mít reproduktory o citlivosti 93 dB a výškáče jak vpředu, tak vzadu, tak to bude hrát mnohem lépe (určitě bude prokreslený prostor a repra budou hrát hlasitěji), než série, ale stejně myslím, že brzo sáhnete na dno, hlavně co se výkonu týče.
    Uvědomte si, že Hertz DSK 165 je prostě základní řada repro a s tím nikdo nic nenadělá. Uvedu vás do obrazu:
    Pokud bych byl začátečník a měl v rukou absolutně neupravenou Mazdu, udělal bych následující (s ohledem na minimální náklady):
    -základem je zesilovač, přičemž bych přemýšlel, jestli budu chtít subwoofer nebo ne. Pokud bych stavěl auto bez subwooferu, použil bych čtyřkanál (solidní stojí kolem 8000), pokud se subwooferem, tak pěti nebo šestikanál (11000). Jediný zesilovač proto, protože v Mazdě3 moc místa opravdu není.
    -takže bych zvolil něco v rozumné kvalitě (asi ne základ, ale ani ne highend, protože vzhedem k použitému zdroji signálu by se to nevyplatilo)
    -k zesilovači bych pořídil určitě komponentní reproduktory střední třídy dopředu (zmíněné 3500-7000) a pokud jsem alespoň trochu na sound quality, tak i dozadu.
    -subwoofer bych buď koupil hotový (4000-10000) v nějaké šikovné bedně, stačí kolem 25cm a nebo si koupil/udělal bednu a dal si tam subwoofer podle uvážení. Samozřejmě bych ho udělal odpojitelný.
    -vlastníci hatchbacků by mohli eventuálně použít jako slabší náhradu subwooferu dvojici velkých oválných repro, které by zabudovali do zadního plata (nevím, jak je silné, ale asi by se muselo udělat znovu z MDF - pokud by vám bylo líto toho originálního, které by se stejně muselo vyztužit). Nicméně viditelné ovály jsou lákadlem pro zloděje, takže by se asi měly dát pod nějakou černou průzvučkou tkaninu. Upozorňuji že je to nouzovka a je lepší opravdu použít malou bednu se subwooferem.
    Takže spíš pokud budete chtít něco navrhnout, spíš řekněte cenový strop a perspektivu do budoucna.
  • 00 Reagovat !

foto

12.12.05  21:42

« Bez nadpisu

Jestli se nepletu tak 4x velkej reprák ve dveřích a 2x vepředu výškáče v A sloupku....
  • 00 Reagovat !

foto

12.12.05  20:10

« Bez nadpisu

Shr3k - taka mala prakticka otazka :D. Na kolko by ma vysla vymena repra za typ, co tu odporucas? Aby som vedel na kolko sa mam priapdne pripravit :). Mam 2,0SDN, ale ani za boha si teraz neviem vybavit, ci to ma 6 alebo 8 repro dokopy :*) (uz je dnes neskoro pre mna)
  • « 00 Reagovat !

foto Shr3k

Shr3k 12.12.05  16:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Audio

Viz návod [odkaz]
    Normálně je přišroubuj na ty plastové trojúhelníky. Ty výškáče mají seříznuté domečky, které lze nasměrovat podle potřeby. Za tím trojúhelníkem je i prostor pro zapuštění, ale je mnohem lepší, když výškové repro směřují doprostřed vozu do úrovně ramen.
    Pro kutily doporučuju třeba návod na stránkách:
    [odkaz]
    BTW firmu RyVes [odkaz] mohu s čistým svědomím doporučit.
  • « 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Jirik._" [195.39.34.XXX] 12.12.05  13:31

« Re: Re: Re: Re: Audio

To shr3k: resim podobne dilema, proto se chci zeptat, kam namontovat ty vyskove repro? U verze 2L jsou v prednich dverich tom malem plastovem trojuhelniku (nevim, jak to nazvat jinak :-) ). diky za odpoved
  • « 00 Reagovat !

foto Shr3k

Shr3k 10.12.05  18:25

« Re:

No, jakej je pak rozdíl ve zvuku, když se vymění jen ty reproduktory? Někde jsem četl, že ten audio systém dává 4 * 25W, tyhle jsou kolem 80W.... Samozřejmě bych se nejraději spokojil jen s tou jednoduchou výměnou repráků.
    No tak ten FMSaudio systém dává 4x25 W možná tak MAX, nikoliv RMS (jsou tam jednoduché koncové TDA zesilovače v můstku a není tam žádný DC/DC měnič jako u 1DIN rádií s 4x25-30 W RMS). Odhadem to může mít tak 4x10 W RMS při ucházejícím zkreslení.
    Není důležité, jak jsou ty reproduktory zatížitelné (Wattáž RMS), důležité je, jakou mají citlivost (doslova jak dokážou využít 1W, co se do nich pošle a jaký akustický tlak z toho 1 W vyvinou ve vzdálenosti 1 m).
    Abych ti to zestručnil - dáš tam dvoje Hertzy DSK, výškáče nasměruješ doprostřed auta a zvuk bude prokreslený a díky jejich 93 dB citlivosti z toho rádia vymáčkneš co se dá. Pokud vylepíš alespoň maličko dveře nějakým tlumícím materiálem (Dynamat Xtreme), aby nerezonovaly výplně, zahraješ i ucházející basy - zdůrazňuji, že ucházející.
  • 00 Reagovat !

foto

10.12.05  14:35

« Bez nadpisu

No, jakej je pak rozdíl ve zvuku, když se vymění jen ty reproduktory? Někde jsem četl, že ten audio systém dává 4 * 25W, tyhle jsou kolem 80W.... Samozřejmě bych se nejraději spokojil jen s tou jednoduchou výměnou repráků.
  • « 00 Reagovat !

foto Shr3k

Shr3k 09.12.05  23:10

« Re: Re: Re: Audio

Blbý je, že se v tom neorientuju, takže jediný na co jsem se v rychlosti díval, byly Xplody.
    Na Xplody zapomeň, kromě nejvyšší řady XS-HT170SN a některých subwooferů Sony nedělá dobré repro (to netvrdím o ostatních výrobcích, jako autorádia atd.). Obecná rada - pokud chceš jen měnit repro a nedávat zesilovač, pořiď si dopředu komponentní repro s co nejvyšší citlivostí. A kulatá membrána má kupodivu větší účinnost než oválná.
    tzn. Hertz DSK 165 [odkaz]
    nebo Axton CAC 2.6 [odkaz]
    A do zadních dveří stačí leckomu i koaxiální (bez oddělených výšek):
    Hertz DCX 165 [odkaz]
    nebo Axton CAX 169 [odkaz]
    Ale já bych do koaxů nešel - koupil bych dvoje kompa a radši jen ty Hertzy.
    Pokud ale uvažuješ alespoň trochu o zesilovači, doporučil bych zcela jiné repro.
    BTW radím ti jen konkrétní osvědčené výrobky, takže ani se nesnaž hledat alternativy. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Shr3k

Shr3k 09.12.05  22:45

« Re: to je vyřešená věc

JMZBK1232511***** :!:
    Velký TP bude mít ještě rok a pár měsíců ČSOB Leasing. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

09.12.05  22:27

« Re: Re: Audio

Mě to spíš jen tak napadlo, že prostě u komplu poslouchám MP3 na docela slušné sestavě, tak by se něco lepšího hodilo i do auta, tak jsem přemýšlel, jak je to složitý na montáž, kolik to stojí a tak. Blbý je, že se v tom neorientuju, takže jediný na co jsem se v rychlosti díval, byly Xplody.
  • 00 Reagovat !

foto

09.12.05  21:53

« to je vyřešená věc

shr3K ..jasně, to už máme obšlapnuté, to by mělo být v pohodě, už jsem zase o level dál. Teď už jenom vyřeším přemístění hostingu a dodělám drobnosti (potřeboval bych od JOZO tz technické náležitosti v ASCII ;-) )
    a když tě tu takhle máme, tak toho využijeme, protože máš MZ-CD a to se mi teď moc hodí do stránek- tak tě hned trochu zneužiju. Prosím tě, vytáhni Techničák a hoď mi sem prvních pár čísel z VIN a napiš mi prosím tě TYP motoru, jak je uvedený ve velkém techničáku. Můžeš??? Díky moc. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Shr3k

Shr3k 09.12.05  17:48

« Re: klubové stránky

Byla tu diskuze myslím o nějakých ochranných známkách kvůli logu Mazda3. Zjednodušeně řečeno, pokud toto logo nebude použito na nějakém výrobku, ale pro informační nebo zpravodajské účely, není potřeba souhlas Mazdy s umístěním.
  • « 00 Reagovat !

foto Shr3k

Shr3k 09.12.05  17:44

« Re: Audio

Přemýšlel jste někdo o vylepšení audio systému? To co tam je, není nic extra... Confused Máte s tím někdo zkušenosti třeba i z jiných aut?
    Integrované rádio FMSaudio v Mazdách 2,3,5,6,RX8 a MX5 je skutečně * na entou a nezmění na tom nic ani přídavný Bose zesilovač. Hlavně část tuneru (CD/MP3 modul od Pioneeru je v pohodě). Přitom by stačilo, kdyby měl tuner lepší citlivost a kdyby to mělo nějaké 4 cinch výstupy a bylo by vše v pohodě (použité šváby jsou vcelku slušné).
    Já s tím zkušenosti docela mám, teda konkrétně z Mazdy3. Jde toho samozřejmě udělat spousta, vše je jen o penězích.
    Aktuálně mám:
    -vpředu 16cm komponenty MB Quart Reference 216
    -vzadu 16cm komponenty MB Quart Reference 216
    -v kufru v podlaze 30cm subwoofer Phase Evolution Aliante 12"Si LTD v bassreflexu
    -dva zesilovače nejvyšší řady Macrom M1 class AB (4kanál a dvoukanál v můstku)
    -z originálního rádia (mám s MP3/CD modulem) vyvedené asymetrické výstupy na 4x CINCH
    -kapacitor 10F
    Vydražil jsem originál navigaci s 7" monitorem z Německa, už ji mám na stole oživenou, takže přes zimu přijde další upgrade (kvalitní 1DIN DVD receiver s lepší citlivostí a pořádným zvukem, který přijde nad popelník + plný 5.1 DD/DTS zvuk a TV tuner).
    Jediný problém integrovaného rádia je jeho funkce propojení klimy a displeje. Ale dá se vyřešit skrytím tunerové části do palubky. Trochu lepší řešení je koupit z Japonska 2DIN slot s malým blackboxem, který umí emulovat propojení CAN BUS a displeje klimatizace.
    Co by sis asi tak představoval?
  • 00 Reagovat !

foto

08.12.05  21:11

« klubové stránky

čus chlapi,
    tak jsem nakonec ještě musel změnil webhosting, asi bychom měli problémy s rychlostí a s dostupností stránek. Ale jak na tom průběžně dělám, tak vám můžu slíbit, že stránky dostanete pod stromeček. Nemusíte mít strach. Tolik situace. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

07.12.05  20:29

« Bez nadpisu

no super, ale pokial staci "restartovat" tak to na servis nie je. Nasere, ale je to drobnost na to, aby som zabil kopu casu v servise kvoli tomu. To sa nabali na vacsie problemy ked uz (snad nie)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…