Mazda3
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
« Re: Re: Re: zle skusenosti s M3
My jsme ted na Mazde 6 taky menili gumy 215/45/17 Bridgestone Potenza, najeto 40 000 km a vnejsi casti pneu byly ohoblovany. Je to asi tim, ze auto velmi dobre drzi do zatacek a aniz by nam to prislo, tak pneu dostavaji opravdu zahul. Holt za dobre jizdni vlastnosti je nutne zaplatit. -
« Re: Re: zle skusenosti s M3
No tak ten problém se sjížděním gum musím bohužel potvrdit, totéž se mi ovšem stalo i na předchozí 323 s Uniroyal do deště (označení už si nepamtuju a jsem líný hledat - směrový dezén).
Pokud jde o M3 mám taky dvoulitra, pravdou ovšem je, že jsem nečetl FM (friendly manuál), kde velmi doporučují prohodit gumy již po 10k km. Zvyklý na předchozí auta jsem zkoumal přední gumy a ty byly O. K., vůbec mne nenapadlo zkoumat zadek a dopadlo to tak, jak to dopadlo.
Ve chvíli, kdy se ozvalo ze zadku staré známé hučení už bylo pozdě a tak můžu nadávat jen sám sobě. Faktem zůstává, že zadní gumy byly ve chvíli, kdy se to objevilo (kolem 20 k) daleko hůř sjeté z hlediska výsledné geometrie (vypadá to jak 2 nestejně vysoké komolé kužele spojené podstavou) a jasně, že vnější figury dezénu jsou opravdu sjeté do pily.
Moje další taktika: prohazovat gumy po 5000 km a příště jdu zcela určitě do Continental SportContact2, které nemají téměř nic, co by se na okraji dezénu mohlo sjet do pilky. V zásadě jsou na těchto gumách pouze obvodové drážky a ty se, jak doufám, do žádné pilky nesjedou ;-) . Pokud jde o styl jízdy, jsem v 90% na dálnici víceméně v rámci rychlostních limitů, absolvoval jsem ovšem taky 20 kol na jednom nejmenovaném autodromu kde gumy asi dostaly záhul ...
Jinak auto drží, žádné další potíže nemám (28 000 km - ťuk, ťuk, ...).
Karel -
« Re: Re: zle skusenosti s M3
No chybička se občas vloudí a i mistr tesař se utne, jen je třeba doufat, že to je výjimka a ne nějaká "infekce" :shock:
Nikdy se nepodaří mít všechny výrobky 100%, jde o se té stovce co nejvíce přiblížit - a v tom Japoncům věřím :-!
Myslím si, že u jiných (nejaponských) značek, je výskyt takovýchto úkazů nesrovnatelně větší :?: -
"-- skrytý --" 26.10.04 16:46
« Re: zle skusenosti s M3
Tak to je smůla. A teď můžeme začít polemizovat, jak je to s kvalitou jakéhokoliv auta obecně. Poslední Auto Tip převzatý test M6 na 100 tis km=naprosto perfektní. Asi záleží an štěstí-smůle, na co se narazí a co se vy*ere, jde jen o to, jestli se to stalo v testu nějakého renomov. časopisu. Těžko zobecňovat podle jednoho auta. Minule dělali Lagunu 2 a asi v 60 tis odešlo turbo, které dělá tentýž výrobce pro většinu evropské produkce(Garrett). Tak: a je to Lagunou nebo turbem? Nebo způsobem zacházení=honili studené, po záhulu na dálnici hned típli motor, co tam dávali za olej, jakou naftu? V tom odkazu na M3: hlučné pneumatiky a sjíždění=konstrukce pneumatik nebo kinematika zavěšení? Vliv zacházení pomiňme, ikdyž...???Pootočené ložisko na klice šlendrián výrobce. Japonského.Chlapi(a dámy), je to v pikách...Asi si nevyberem a buď nám to vydrží nebo klekne. -
« 2 Milo
Ten pocit stisnenosti brzy zmizi. Kdyz jsem Mz3 zkousel jeste v prodejne, tak mi to taky tak pripadlo. Ale auto nabizi tolik, ze to stalo za to a jak rikam, velmi rychle na to zapomenes. Byl jsem na Autoshow a prolezl vsechny mozny auta. Nemuzu za to, ale Octavia 2 me nadchla a zacalo me hryzat, jestli by se byvalo nevyplatilo pockat, ale jenom do te doby, nez jsem sedl zpatky do Mz3. V tom aute jde vsechno tak prirozene a nenucene. S rizenim je minimum prace. Vsechno je tam, kde ma byt. Sedacky bezkonkurencne lepsi nez v O2 (ikdyz se Skoda hodne zlepsila). Pripada mi, ze se to auto jeste s ujetymi kilometry porad zlepsuje. Ma malo najeto, tak si mimo motoru sedaji i gumy a kdovico jeste. -
"-- skrytý --" 24.10.04 21:43
« Re: mazda3
Milo: ty budíky jsem měl v AR a nechtěl jsem měnit. Čitelnost budíků má jednu fantastickou vlastnost. Když přestanou být vidět, je nutno rozsvítit. A to, i když je slunce třeba zrovna na horizontu. Tak nepřímo nutí rozsvítit zavčasu. Stejně jako poloha budíků pobízí k rychlejší jízdě. -
« mazda3
prave som v usa a stravil som vikend vozenim sa v mazde 3 2.3L 160koni. je to super!!! na ziadnej inej 3-ke som nejazdil, tak nemozem porovnat. ale ten motor sa tomu autu dost hodi - netreba ho tocit do posrania (pardon za vyraz) aby auto bolo pruzne. skratka, stupim na plyn na 4 alebo 5 stupni a auto krasne zrychli. auto sa sprava super (aj vdaka 17' diskom).
co sa tyka interieru, super sedacky a vsetko krasne padne do ruky. Mal som iba 2 vyhrady:1. napriek tomu ze niesom zrovna vysoky (170cm) zdalo sa mi to auto strasne stiensnene a aby som videl na cele budiky musel som mat volant bud uplne hore alebo si dost naklonit operadlo .. ale to je mozno len mnou:-) a druha vyhrada bola ze ked svieti slnko na budiky, cisla dost splyvaju s podkladom. ale v noci ta cervena a modra vyzera fantasicky...
v kazdom pripade je to super auto.. super handling, super interier super exterier :-D -
S tím tachometrem (a otáčkoměrem) je to tak, že
a) sportovně laděný interier se mimo jiné skládá i z "drobností" asociující závodní kokpit - a u závodních vozů mají budíky ručičky v nečinosti na "půl šestou"
b) je to jako v životě - pokud se nic neděje, tak je to taky na "půl šestou" >:D
c) trvalo mi jen chvíli než jsem si na to zvykl, během pár kilometrů to bylo v pohodě - přijde to totiž velmi logické a přirozené - a naopak mám problém si zvyknout, pokud musím řídit jiné vozidlo 8) -
"-- skrytý --" 24.10.04 12:03
centsm : Zatím to tak vypadá a to je dobře. Než jsem koupil nové auto, tak jsem pohledal, jaké typické poruchy mají různé modely, jako stará M326, Honda Accord ,Mondeo atd....Prostě asi 30 různých modelů, které se přestaly vyrábět v poslední době. A k mému údivu i u japonců(Nissan, Honda) např. praskají hlavy válců, těsnění pod hlavou atd. Čas ukáže. Obecně se kvalita u všech zlepšuje.Zejména od r. 2002.Kdo do spolehlivosti započítá roky 1998, tak jasně japonci výrazně vedou,pokud se to vezme od r.v.2002 už se to moc neliší, nebo liší, ale v řádu statistické chyby.M3 je krásná, mně líbí hl. sedan. A výbava -cena také OK!Na M3 mne odradil "divně" cejchovaný, resp. situovaný rychloměr. Opticky to vypadá, že člověk nejede a ono je tam ve městě 80 jen to fikne.Asi otázka zvyku.Od koupi(M6-M3) mne zejména odradil nepořádek a "zašlost" prostředí servisu. Asi to byla smůla, měl jsem to zkusit jinde.