Mazda3

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• 00 Reagovat !

foto

06.11.04  11:01

« Bez nadpisu

pidibi: S tím AB Auto jsi mě potěšil - jsem totiž z Brna a mám auto koupený od nich. Není nic horšího než servisy, kde se jim do ničeho nechce dokud jim to nepotvrdí počítač. Z té palubky se mi taky občas cosi ozývá, tak jim řeknu, aby se mrkli jestli to není tohle. V pátek tam totiž jedu na namazání čehosi ve sloupku řízení - při natočení volantu doprava a přejetí nerovnosti to odtamtud dost zachrastí. Prý je to ale známej problém a je na to servisní akce.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.11.04  10:58

« Re: Pichla pneu (z boku)

Vloni jsem takhle prisel o 14 dnu starou (nebo spise novou) Pirelli P7: Prijdu rano k autu a ma prazdnou levou zadni gumu. No nic, hodil jsem tam rezervu a hura do servisu. Tam se jim nezdal kus skla v behounu, ale ve vane s vodou to na unik vzduchu nezkouseli - byla to totiz guma ve "V", coz se udajne nesmi opravovat. Nakonec jsem je ukecal, tak to spravili. Guma ovsem i potom znovu do rana splaskla. Napustil jsem vanu a sup tam s ni: zhruba uprostred vysky profilu byla na vnejsim boku mala direcka, jakoby od obuvnickeho sidla ci calounickeho spendliku. Opet do servisu a tentokrat jsem uz s opravou nepochodil - v tomhle miste to nikdo neopravi. Krome toho mi vysvetlili, jak se to stava (pry vedi o rade dalsich pripadu): Tankujes na dalnici (ano, den predtim jsem tankoval u Aralky pred Jihlavou), nekdo si te vytipuje jako vhodny objekt k okradeni, v podrazce boty ma ocelovou spici, kterou pri obchazeni tveho auta nenapadne kopne do pneumatiky (ani posadka v aute si niceho nevsimne) - tedy tou spici propichne bok pneumatiky, a pak te sleduje tak dlouho, az jsi nucen zastavit. Nasledne ti nabidne (ci spise nabidnou) pomoc s vymenou rezervy a pritom ti vyberou obsah vozu a hned pote zmizi (jeste predtim, nez mas auto znovu pojizdne). Jenze mne ta guma utikala tak pomalu, ze jsem v pohode ujel jeste dalsich 200 km, navic tempem, kdy by mi asi malokdo stacil. Takze to odnesla jen ta fungl nova guma. Ale bacha na ne a me taky!
    PS: Od te doby radeji netankuji na dalnici...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.11.04  10:35

« Bez nadpisu

jako autor tohoto:
    [odkaz]
    jsem napsal i pokracovani:
    [odkaz]
    a
    [odkaz]
    momentalne jsem spokojenej az na to ze mi rpaskla od sutru predni mlhovka (to byste neverili jak ma tenky sklo) a od dalsiho predni sklo a vzhledem k pojistce co se dava k leasingu a spoluucasti min 2% z ceny vozu, v mem pripade tedy 11 tisic me to vyjde pekne draho (mlhovka 5, sklo 15)
    jo a tady tohle:
    [odkaz]
    bylo zpusobeny tim, ze mi to nekdo propichl, potkat ¨ho u toho tak mu ustrelim hlavu ...
  • 00 Reagovat !

foto

06.11.04  09:21

« Bez nadpisu

Mně teda nic nepřišlo, ale jestli jsem to správně pochopil, tak to airbagový čidlo bylo problematický jen u prvních sérií. Já mám auto 2 měsíce, takže to už je asi OK.
  • 00 Reagovat !

foto

05.11.04  23:05

« Mazda 3

V pondělí mě přišel doporučený dopis z mazdy.
    Mám se dostavit s mím milačkem k výměně erbekového čidla.
    Důvod udávají že by se do něj mohla dostat voda .
    Má se to týkat všech M3.
    Přišli Vám též dopisy ?
  • 00 Reagovat !

foto

29.10.04  13:43

« Bez nadpisu

nj, to je klasicka na internetu - negativní názor nebo zkušenost na cokoliv najdete vždycky. Když je někdo nasrklej, tak se rád podělí o negativní zkušenost s ostatníma. Ale kolik lidí bude psát, jak je jejich auto bezproblémový? x-krát míň....
    * happens, a tak si můžete koupit Ferrari Enzo a po 100 km vám třeba odejde převodovka. Nebo si koupíte (nový) auto za 200 000 Kč a spokojeně s ním odjezdíte statisíce kilometrů. Nic než náhoda nebo smůla.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.04  13:31

« Re: Re: Re: Re: zle skusenosti s M3

• 00 Reagovat !

foto

27.10.04  15:58

« Bez nadpisu

Je škoda, že si to člověk nemůže na tom novým autě vybrat. Já bych bral Dunlop SP sport maxx. Ale se svým ročním počtem kilometrů si ještě pár let počkám...nebo budu jezdit rychleji a bez protiprokluzu ;-) .
  • « 00 Reagovat !

foto

27.10.04  07:59

« Re: Re: Re: zle skusenosti s M3

My jsme ted na Mazde 6 taky menili gumy 215/45/17 Bridgestone Potenza, najeto 40 000 km a vnejsi casti pneu byly ohoblovany. Je to asi tim, ze auto velmi dobre drzi do zatacek a aniz by nam to prislo, tak pneu dostavaji opravdu zahul. Holt za dobre jizdni vlastnosti je nutne zaplatit.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.10.04  19:41

« Re: Re: zle skusenosti s M3

No tak ten problém se sjížděním gum musím bohužel potvrdit, totéž se mi ovšem stalo i na předchozí 323 s Uniroyal do deště (označení už si nepamtuju a jsem líný hledat - směrový dezén).
    Pokud jde o M3 mám taky dvoulitra, pravdou ovšem je, že jsem nečetl FM (friendly manuál), kde velmi doporučují prohodit gumy již po 10k km. Zvyklý na předchozí auta jsem zkoumal přední gumy a ty byly O. K., vůbec mne nenapadlo zkoumat zadek a dopadlo to tak, jak to dopadlo.
    Ve chvíli, kdy se ozvalo ze zadku staré známé hučení už bylo pozdě a tak můžu nadávat jen sám sobě. Faktem zůstává, že zadní gumy byly ve chvíli, kdy se to objevilo (kolem 20 k) daleko hůř sjeté z hlediska výsledné geometrie (vypadá to jak 2 nestejně vysoké komolé kužele spojené podstavou) a jasně, že vnější figury dezénu jsou opravdu sjeté do pily.
    Moje další taktika: prohazovat gumy po 5000 km a příště jdu zcela určitě do Continental SportContact2, které nemají téměř nic, co by se na okraji dezénu mohlo sjet do pilky. V zásadě jsou na těchto gumách pouze obvodové drážky a ty se, jak doufám, do žádné pilky nesjedou ;-) . Pokud jde o styl jízdy, jsem v 90% na dálnici víceméně v rámci rychlostních limitů, absolvoval jsem ovšem taky 20 kol na jednom nejmenovaném autodromu kde gumy asi dostaly záhul ...
    Jinak auto drží, žádné další potíže nemám (28 000 km - ťuk, ťuk, ...).
    Karel
  • « 00 Reagovat !

foto

26.10.04  17:41

« Re: Re: zle skusenosti s M3

No chybička se občas vloudí a i mistr tesař se utne, jen je třeba doufat, že to je výjimka a ne nějaká "infekce" :shock:
    Nikdy se nepodaří mít všechny výrobky 100%, jde o se té stovce co nejvíce přiblížit - a v tom Japoncům věřím :-!
    Myslím si, že u jiných (nejaponských) značek, je výskyt takovýchto úkazů nesrovnatelně větší :?:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.10.04  16:46

« Re: zle skusenosti s M3

Tak to je smůla. A teď můžeme začít polemizovat, jak je to s kvalitou jakéhokoliv auta obecně. Poslední Auto Tip převzatý test M6 na 100 tis km=naprosto perfektní. Asi záleží an štěstí-smůle, na co se narazí a co se vy*ere, jde jen o to, jestli se to stalo v testu nějakého renomov. časopisu. Těžko zobecňovat podle jednoho auta. Minule dělali Lagunu 2 a asi v 60 tis odešlo turbo, které dělá tentýž výrobce pro většinu evropské produkce(Garrett). Tak: a je to Lagunou nebo turbem? Nebo způsobem zacházení=honili studené, po záhulu na dálnici hned típli motor, co tam dávali za olej, jakou naftu? V tom odkazu na M3: hlučné pneumatiky a sjíždění=konstrukce pneumatik nebo kinematika zavěšení? Vliv zacházení pomiňme, ikdyž...???Pootočené ložisko na klice šlendrián výrobce. Japonského.Chlapi(a dámy), je to v pikách...Asi si nevyberem a buď nám to vydrží nebo klekne.
  • 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 26.10.04  15:14

« zle skusenosti s M3

toto som nasiel: [odkaz]
    ma niekto podobne skusenosti alebo to je ojedinely pripad?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.10.04  14:08

« Re:

Snížením předstihu zážehu a omezením dávky vstřiku.
  • 00 Reagovat !

foto

26.10.04  12:55

« Bez nadpisu

Menší technickej dotaz - víte někdo jak funguje u M3 (nebo u jinejch aut s lankovým plynem) omezování výkonu při zásahu protiprokluzu? U aut s elektronickým plynem to je jasný, tam si může ŘJ dělat co chce, ale jak je to tady?
  • 00 Reagovat !

foto

25.10.04  15:16

« 2 Milo

Ten pocit stisnenosti brzy zmizi. Kdyz jsem Mz3 zkousel jeste v prodejne, tak mi to taky tak pripadlo. Ale auto nabizi tolik, ze to stalo za to a jak rikam, velmi rychle na to zapomenes. Byl jsem na Autoshow a prolezl vsechny mozny auta. Nemuzu za to, ale Octavia 2 me nadchla a zacalo me hryzat, jestli by se byvalo nevyplatilo pockat, ale jenom do te doby, nez jsem sedl zpatky do Mz3. V tom aute jde vsechno tak prirozene a nenucene. S rizenim je minimum prace. Vsechno je tam, kde ma byt. Sedacky bezkonkurencne lepsi nez v O2 (ikdyz se Skoda hodne zlepsila). Pripada mi, ze se to auto jeste s ujetymi kilometry porad zlepsuje. Ma malo najeto, tak si mimo motoru sedaji i gumy a kdovico jeste.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.10.04  01:02

« Re:

hehe, diki :-)
  • 00 Reagovat !

foto

24.10.04  23:54

« Bez nadpisu

Tak pro příště - je to ten levej "čudlík" nahoře mezi otáčkoměrem a tachometrem a stačí ho jen mačkat >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

24.10.04  23:44

« Re: Re: mazda3

ha, bol tak velmi nadseny z toho ako to auto jazdi ze som ani nemal cas pozriet sa kde sa nastavuje intenzita svietenia :-) :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.10.04  21:43

« Re: mazda3

Milo: ty budíky jsem měl v AR a nechtěl jsem měnit. Čitelnost budíků má jednu fantastickou vlastnost. Když přestanou být vidět, je nutno rozsvítit. A to, i když je slunce třeba zrovna na horizontu. Tak nepřímo nutí rozsvítit zavčasu. Stejně jako poloha budíků pobízí k rychlejší jízdě.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…