Mazda3
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
« Bez nadpisu
pidibi: S tím AB Auto jsi mě potěšil - jsem totiž z Brna a mám auto koupený od nich. Není nic horšího než servisy, kde se jim do ničeho nechce dokud jim to nepotvrdí počítač. Z té palubky se mi taky občas cosi ozývá, tak jim řeknu, aby se mrkli jestli to není tohle. V pátek tam totiž jedu na namazání čehosi ve sloupku řízení - při natočení volantu doprava a přejetí nerovnosti to odtamtud dost zachrastí. Prý je to ale známej problém a je na to servisní akce. -
"-- skrytý --" 06.11.04 10:58
« Re: Pichla pneu (z boku)
Vloni jsem takhle prisel o 14 dnu starou (nebo spise novou) Pirelli P7: Prijdu rano k autu a ma prazdnou levou zadni gumu. No nic, hodil jsem tam rezervu a hura do servisu. Tam se jim nezdal kus skla v behounu, ale ve vane s vodou to na unik vzduchu nezkouseli - byla to totiz guma ve "V", coz se udajne nesmi opravovat. Nakonec jsem je ukecal, tak to spravili. Guma ovsem i potom znovu do rana splaskla. Napustil jsem vanu a sup tam s ni: zhruba uprostred vysky profilu byla na vnejsim boku mala direcka, jakoby od obuvnickeho sidla ci calounickeho spendliku. Opet do servisu a tentokrat jsem uz s opravou nepochodil - v tomhle miste to nikdo neopravi. Krome toho mi vysvetlili, jak se to stava (pry vedi o rade dalsich pripadu): Tankujes na dalnici (ano, den predtim jsem tankoval u Aralky pred Jihlavou), nekdo si te vytipuje jako vhodny objekt k okradeni, v podrazce boty ma ocelovou spici, kterou pri obchazeni tveho auta nenapadne kopne do pneumatiky (ani posadka v aute si niceho nevsimne) - tedy tou spici propichne bok pneumatiky, a pak te sleduje tak dlouho, az jsi nucen zastavit. Nasledne ti nabidne (ci spise nabidnou) pomoc s vymenou rezervy a pritom ti vyberou obsah vozu a hned pote zmizi (jeste predtim, nez mas auto znovu pojizdne). Jenze mne ta guma utikala tak pomalu, ze jsem v pohode ujel jeste dalsich 200 km, navic tempem, kdy by mi asi malokdo stacil. Takze to odnesla jen ta fungl nova guma. Ale bacha na ne a me taky!
PS: Od te doby radeji netankuji na dalnici... -
"-- skrytý --" 06.11.04 10:35
« Bez nadpisu
jako autor tohoto:
[odkaz]
jsem napsal i pokracovani:
[odkaz]
a
[odkaz]
momentalne jsem spokojenej az na to ze mi rpaskla od sutru predni mlhovka (to byste neverili jak ma tenky sklo) a od dalsiho predni sklo a vzhledem k pojistce co se dava k leasingu a spoluucasti min 2% z ceny vozu, v mem pripade tedy 11 tisic me to vyjde pekne draho (mlhovka 5, sklo 15)
jo a tady tohle:
[odkaz]
bylo zpusobeny tim, ze mi to nekdo propichl, potkat ¨ho u toho tak mu ustrelim hlavu ... -
« Bez nadpisu
nj, to je klasicka na internetu - negativní názor nebo zkušenost na cokoliv najdete vždycky. Když je někdo nasrklej, tak se rád podělí o negativní zkušenost s ostatníma. Ale kolik lidí bude psát, jak je jejich auto bezproblémový? x-krát míň....
* happens, a tak si můžete koupit Ferrari Enzo a po 100 km vám třeba odejde převodovka. Nebo si koupíte (nový) auto za 200 000 Kč a spokojeně s ním odjezdíte statisíce kilometrů. Nic než náhoda nebo smůla. -
« Re: Re: Re: zle skusenosti s M3
My jsme ted na Mazde 6 taky menili gumy 215/45/17 Bridgestone Potenza, najeto 40 000 km a vnejsi casti pneu byly ohoblovany. Je to asi tim, ze auto velmi dobre drzi do zatacek a aniz by nam to prislo, tak pneu dostavaji opravdu zahul. Holt za dobre jizdni vlastnosti je nutne zaplatit. -
« Re: Re: zle skusenosti s M3
No tak ten problém se sjížděním gum musím bohužel potvrdit, totéž se mi ovšem stalo i na předchozí 323 s Uniroyal do deště (označení už si nepamtuju a jsem líný hledat - směrový dezén).
Pokud jde o M3 mám taky dvoulitra, pravdou ovšem je, že jsem nečetl FM (friendly manuál), kde velmi doporučují prohodit gumy již po 10k km. Zvyklý na předchozí auta jsem zkoumal přední gumy a ty byly O. K., vůbec mne nenapadlo zkoumat zadek a dopadlo to tak, jak to dopadlo.
Ve chvíli, kdy se ozvalo ze zadku staré známé hučení už bylo pozdě a tak můžu nadávat jen sám sobě. Faktem zůstává, že zadní gumy byly ve chvíli, kdy se to objevilo (kolem 20 k) daleko hůř sjeté z hlediska výsledné geometrie (vypadá to jak 2 nestejně vysoké komolé kužele spojené podstavou) a jasně, že vnější figury dezénu jsou opravdu sjeté do pily.
Moje další taktika: prohazovat gumy po 5000 km a příště jdu zcela určitě do Continental SportContact2, které nemají téměř nic, co by se na okraji dezénu mohlo sjet do pilky. V zásadě jsou na těchto gumách pouze obvodové drážky a ty se, jak doufám, do žádné pilky nesjedou ;-) . Pokud jde o styl jízdy, jsem v 90% na dálnici víceméně v rámci rychlostních limitů, absolvoval jsem ovšem taky 20 kol na jednom nejmenovaném autodromu kde gumy asi dostaly záhul ...
Jinak auto drží, žádné další potíže nemám (28 000 km - ťuk, ťuk, ...).
Karel -
« Re: Re: zle skusenosti s M3
No chybička se občas vloudí a i mistr tesař se utne, jen je třeba doufat, že to je výjimka a ne nějaká "infekce" :shock:
Nikdy se nepodaří mít všechny výrobky 100%, jde o se té stovce co nejvíce přiblížit - a v tom Japoncům věřím :-!
Myslím si, že u jiných (nejaponských) značek, je výskyt takovýchto úkazů nesrovnatelně větší :?: -
"-- skrytý --" 26.10.04 16:46
« Re: zle skusenosti s M3
Tak to je smůla. A teď můžeme začít polemizovat, jak je to s kvalitou jakéhokoliv auta obecně. Poslední Auto Tip převzatý test M6 na 100 tis km=naprosto perfektní. Asi záleží an štěstí-smůle, na co se narazí a co se vy*ere, jde jen o to, jestli se to stalo v testu nějakého renomov. časopisu. Těžko zobecňovat podle jednoho auta. Minule dělali Lagunu 2 a asi v 60 tis odešlo turbo, které dělá tentýž výrobce pro většinu evropské produkce(Garrett). Tak: a je to Lagunou nebo turbem? Nebo způsobem zacházení=honili studené, po záhulu na dálnici hned típli motor, co tam dávali za olej, jakou naftu? V tom odkazu na M3: hlučné pneumatiky a sjíždění=konstrukce pneumatik nebo kinematika zavěšení? Vliv zacházení pomiňme, ikdyž...???Pootočené ložisko na klice šlendrián výrobce. Japonského.Chlapi(a dámy), je to v pikách...Asi si nevyberem a buď nám to vydrží nebo klekne. -
« 2 Milo
Ten pocit stisnenosti brzy zmizi. Kdyz jsem Mz3 zkousel jeste v prodejne, tak mi to taky tak pripadlo. Ale auto nabizi tolik, ze to stalo za to a jak rikam, velmi rychle na to zapomenes. Byl jsem na Autoshow a prolezl vsechny mozny auta. Nemuzu za to, ale Octavia 2 me nadchla a zacalo me hryzat, jestli by se byvalo nevyplatilo pockat, ale jenom do te doby, nez jsem sedl zpatky do Mz3. V tom aute jde vsechno tak prirozene a nenucene. S rizenim je minimum prace. Vsechno je tam, kde ma byt. Sedacky bezkonkurencne lepsi nez v O2 (ikdyz se Skoda hodne zlepsila). Pripada mi, ze se to auto jeste s ujetymi kilometry porad zlepsuje. Ma malo najeto, tak si mimo motoru sedaji i gumy a kdovico jeste. -
"-- skrytý --" 24.10.04 21:43
« Re: mazda3
Milo: ty budíky jsem měl v AR a nechtěl jsem měnit. Čitelnost budíků má jednu fantastickou vlastnost. Když přestanou být vidět, je nutno rozsvítit. A to, i když je slunce třeba zrovna na horizontu. Tak nepřímo nutí rozsvítit zavčasu. Stejně jako poloha budíků pobízí k rychlejší jízdě.