Mazda3
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
"-- skrytý --" 07.11.04 10:51
« Bez nadpisu
Johan:Také byla M3 ve výběru, nebo spíš pro zajímavost a srovnání. Vždy s 1,6 a jede to božsky.Ten 1,4 asi nemá takovou výbavu, pokud si pamatuji.I to bude ten důvod. Osobně si myslím, že je škoda koupit podařené auto a degradovat to motorem 1,4. -
"-- skrytý --" 06.11.04 21:49
« Re:
IT: Holt, když někdo má v základní výbavě jen černé nárazníky, pak mu nesmírně vadí, že nárazníky v barvě vozu se mohou snadno poškrábat. A jistě se najdou novináři, kteří budou tvrdit, že ESP (DSC ....) jsou zbytečný luxus, který prodražuje auto. Rozumím lidem, kteří jezdí ve Š 120, protože na nic jiného nemají a jsou si vědomi nebezpečí, které tímto podstupují. Pokud však jejich sebevědomí stoupne na úroveň majitele Mercedesu a začnou riskovat, tak sklidí moji kritiku. A vlastně novináři jsou jenom lidé, kteří chtějí být dobře zaplaceni. -
"-- skrytý --" 06.11.04 20:08
« Re: Re:
Al Bunda: Letní jsem měl (dnes jsem podruhé přezouval) 205/55x16 Bridgestone a jsou daleko tvrdší a hlučnější než zimní 195/60x15.
IT: Nadměrné znečišťování předních oken nepozoruji. Porovnávám Mazdu3, Megana, Octavii, Fiat Marea, Peugeot 307 a Passat. Nejhorší na tom byla Marea, ostatní jsou na tom přibližně stejně. Nikdy jsem si neuvědomil, že by některý z těchto vozů byl horší ve znečišťování bočních oken. -
« Re:
Ta měkkost je jasná - i když jsem čekal menší rozdíl.
Ale ta tichost pneu zas až tak logická není - ale je to velice příjemné překvapení :-)
Je pravda, že valivý hluk je ted' velice nízký a ve voze je slyšet prakticky jen aerodynamický hluk.
Na ty jízdní vlastnosti na sněhu jsem také zvědavý. V lednu jsem pozván do Sosnové na Dunlop Winter Show právě na testy DWS M3 - bude tam taky někdo z vás? ;-) -
« Bez nadpisu
Já jsem na DUNLOP M3 odjel zatím 500 km, opravdu jsou tišší a měkkčí, ale to je asi logický. Co se týče vlastností, tak už se nemůžu dočkat pořádnýho zimního počasí, protože zatím jsem jezdil v rozmezí teplot 10-20°C a to jaksi není ono, že... :-) Jezdil jsem s tím dvoulitrem jako kdyby to byla 1.4.... -
"-- skrytý --" 06.11.04 18:45
« Re: Re: Re: Jaké gumy na zimu
Já přezul z 225/45-17´´ na 205/55-16´´ a rozdíl v tlumení je také obrovský-laguna2..... 17´´ kola jsou naprd.Bylo to tam ve standardu, nebyla alternativa,asi je odjezdím a pak změna rozměru. Není to nic pro naše silnice.Ach jo :roll: -
« Re: Re: Jaké gumy na zimu
Tak mám konečně M3^2 :-)
Přezul jsem totiž na zimáky.
I když jsem zatím ujel jen pár km, tak mám pár poznatků:
a) Dunlop M3 jsou výrazně tišší než původní Bridgestone Potenza ER040
b) rozměr 205/55 R16 je komfortnější (lépe tlumí nerovnosti) než 205/50 R17 - tak velký rozdíl jsem nečekal
Ad čidlo airbagu: dopis jsem zatím nedostal. Auto mám od března a myju wapkou - bez problému. Tak uvidím zda jsem také "postižená serie" ;-) -
"-- skrytý --" 06.11.04 17:44
« Re: Re: Mazda 3
centsm: Tu poznámku si mohli odpustit. Měnili je i jiní(AUDI,např.)Nic jim nebrání, dávat tam japonská, že...když vědí, že Bosch vyrábí nekvalitu. ;-) Pokud je přesto kupují, je to problém Mazdy(z pohledu zákazníka).Dotaz: nějaký test psal, že za deště se silně znečišťují boční okna a je hůř vidět do boku, vč. zrcátka. Je to pravda, nebo si novináři chtěli za každou cenu najít nedostatek?Díky. -
"-- skrytý --" 06.11.04 11:24
« Re: Mazda 3
V pondělí mě přišel doporučený dopis z mazdy.
Mám se dostavit s mím milačkem k výměně erbekového čidla.
Důvod udávají že by se do něj mohla dostat voda .
Má se to týkat všech M3.
Přišli Vám též dopisy ?
neprisel, byl jsem jeden z prvnich u koho se tato zavada projevila, hlavne diky lednovem jezdeni Praha-Brno -
"-- skrytý --" 06.11.04 11:13
« Re:
no tak to musim prozkoumat, zda se me, ze me to na letnich pneu delalo taky s tim prejezdem nerovnosti
co me sere, ze se me po par tisicich osoupala radici paka (mam touring, takze je kozena ale uplne nahore je takovej lacinej plast), ale to me vymeni, kolegovi to vc M6 taky vymenili
k tem pneu, zda se mi ze me zimni 15ky Sava Eskymo sedi podstatne lip nez ty turanzy v 16tce, priste si koupim radeji novy cokoliv od continentalu, ty nabizeji i pojisteni proti vandalismu -
« Bez nadpisu
pidibi: S tím AB Auto jsi mě potěšil - jsem totiž z Brna a mám auto koupený od nich. Není nic horšího než servisy, kde se jim do ničeho nechce dokud jim to nepotvrdí počítač. Z té palubky se mi taky občas cosi ozývá, tak jim řeknu, aby se mrkli jestli to není tohle. V pátek tam totiž jedu na namazání čehosi ve sloupku řízení - při natočení volantu doprava a přejetí nerovnosti to odtamtud dost zachrastí. Prý je to ale známej problém a je na to servisní akce. -
"-- skrytý --" 06.11.04 10:58
« Re: Pichla pneu (z boku)
Vloni jsem takhle prisel o 14 dnu starou (nebo spise novou) Pirelli P7: Prijdu rano k autu a ma prazdnou levou zadni gumu. No nic, hodil jsem tam rezervu a hura do servisu. Tam se jim nezdal kus skla v behounu, ale ve vane s vodou to na unik vzduchu nezkouseli - byla to totiz guma ve "V", coz se udajne nesmi opravovat. Nakonec jsem je ukecal, tak to spravili. Guma ovsem i potom znovu do rana splaskla. Napustil jsem vanu a sup tam s ni: zhruba uprostred vysky profilu byla na vnejsim boku mala direcka, jakoby od obuvnickeho sidla ci calounickeho spendliku. Opet do servisu a tentokrat jsem uz s opravou nepochodil - v tomhle miste to nikdo neopravi. Krome toho mi vysvetlili, jak se to stava (pry vedi o rade dalsich pripadu): Tankujes na dalnici (ano, den predtim jsem tankoval u Aralky pred Jihlavou), nekdo si te vytipuje jako vhodny objekt k okradeni, v podrazce boty ma ocelovou spici, kterou pri obchazeni tveho auta nenapadne kopne do pneumatiky (ani posadka v aute si niceho nevsimne) - tedy tou spici propichne bok pneumatiky, a pak te sleduje tak dlouho, az jsi nucen zastavit. Nasledne ti nabidne (ci spise nabidnou) pomoc s vymenou rezervy a pritom ti vyberou obsah vozu a hned pote zmizi (jeste predtim, nez mas auto znovu pojizdne). Jenze mne ta guma utikala tak pomalu, ze jsem v pohode ujel jeste dalsich 200 km, navic tempem, kdy by mi asi malokdo stacil. Takze to odnesla jen ta fungl nova guma. Ale bacha na ne a me taky!
PS: Od te doby radeji netankuji na dalnici... -
"-- skrytý --" 06.11.04 10:35
« Bez nadpisu
jako autor tohoto:
[odkaz]
jsem napsal i pokracovani:
[odkaz]
a
[odkaz]
momentalne jsem spokojenej az na to ze mi rpaskla od sutru predni mlhovka (to byste neverili jak ma tenky sklo) a od dalsiho predni sklo a vzhledem k pojistce co se dava k leasingu a spoluucasti min 2% z ceny vozu, v mem pripade tedy 11 tisic me to vyjde pekne draho (mlhovka 5, sklo 15)
jo a tady tohle:
[odkaz]
bylo zpusobeny tim, ze mi to nekdo propichl, potkat ¨ho u toho tak mu ustrelim hlavu ... -
« Bez nadpisu
nj, to je klasicka na internetu - negativní názor nebo zkušenost na cokoliv najdete vždycky. Když je někdo nasrklej, tak se rád podělí o negativní zkušenost s ostatníma. Ale kolik lidí bude psát, jak je jejich auto bezproblémový? x-krát míň....
* happens, a tak si můžete koupit Ferrari Enzo a po 100 km vám třeba odejde převodovka. Nebo si koupíte (nový) auto za 200 000 Kč a spokojeně s ním odjezdíte statisíce kilometrů. Nic než náhoda nebo smůla.