Mazda3
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
« Re:
Taky jsem to řešil - koukal jsem v Mazdě a cena byla jaksi trošku vyšší - od 700,- za kus. Tak jsem nakonec v Holešovicích koupil sadu 16' za 600 a vypadají obstojně, uvidím, jak budou držet - ten drát fungující jako perko se mi zdá měkký.
Ale máš pravdu, že ta černá je hakt hrozná 8) -
« Bez nadpisu
Dunlopky jsou OK, akorát mám problém, kterej jsem nečekal - nemůžu sehnat poklice na kola! Ty černý disky jsou fakt hnusný a ještě k tomu jsou středy na zadních kolech už trochu orezlý, prostě hrůza na pohled. Neznáte někdo kamennej obchod v Brně nebo nějakej internetovej, kde by měli slušnej výběr? A ne D+M Autodoplňky, tam teď nemají.... -
« Re: Re: Re:
Oficiálně se to jmenuje "Dunlop Drivers Cup" a 6 nejlepších postupuje do Evropského finále v Alpách. Pravidla a podmínky účasti jsou na www.dunlop.cz.
Jsem zvědavý jak to bude organzovaný a co se tam bude člověk moci naučit, každopádně posléze podám referát :D -
« Re: Re:
Al Bunda: ohledne te Sosnové (testy DWS M3), rad bych se tam podival, ale nikdo me nezval... Mas nejake blizsi info ?
Jinak ohledne prezuti, vymenil jsem letni 205/55/16 Turanza za zimni M3, 195/65/15 a jsem take prijemne prekvapeny. Mel jsem trosku obavy, ze to bude plavat, ale zatim je to v pohode. Celkem mam dojem, ze je pneu tissi a jizda mekci... -
"-- skrytý --" 07.11.04 13:44
« Bez nadpisu
ESP (DSC ....) jsou zbytečný luxus, který prodražuje auto.
to at klidne novinari tvrdi, me to parkrat zachranilo krk, stejne tak ABS, naposledy jsem se se svou mazdickou malem podival do kufru jednoho holandana, byl jsem rad, ze mam zimaky a ABS
stejne tak mi jednou dost pomohl ten stabilizacni sysstem, zatacel jsem kolem ostruvku saliny(tramvaje ) a zapomnel ze to auto je pri 60km/h tichy, pak jsem se nestihal divit, ale elektronika to zmakla perfektne :D -
"-- skrytý --" 07.11.04 10:51
« Bez nadpisu
Johan:Také byla M3 ve výběru, nebo spíš pro zajímavost a srovnání. Vždy s 1,6 a jede to božsky.Ten 1,4 asi nemá takovou výbavu, pokud si pamatuji.I to bude ten důvod. Osobně si myslím, že je škoda koupit podařené auto a degradovat to motorem 1,4. -
"-- skrytý --" 06.11.04 21:49
« Re:
IT: Holt, když někdo má v základní výbavě jen černé nárazníky, pak mu nesmírně vadí, že nárazníky v barvě vozu se mohou snadno poškrábat. A jistě se najdou novináři, kteří budou tvrdit, že ESP (DSC ....) jsou zbytečný luxus, který prodražuje auto. Rozumím lidem, kteří jezdí ve Š 120, protože na nic jiného nemají a jsou si vědomi nebezpečí, které tímto podstupují. Pokud však jejich sebevědomí stoupne na úroveň majitele Mercedesu a začnou riskovat, tak sklidí moji kritiku. A vlastně novináři jsou jenom lidé, kteří chtějí být dobře zaplaceni. -
"-- skrytý --" 06.11.04 20:08
« Re: Re:
Al Bunda: Letní jsem měl (dnes jsem podruhé přezouval) 205/55x16 Bridgestone a jsou daleko tvrdší a hlučnější než zimní 195/60x15.
IT: Nadměrné znečišťování předních oken nepozoruji. Porovnávám Mazdu3, Megana, Octavii, Fiat Marea, Peugeot 307 a Passat. Nejhorší na tom byla Marea, ostatní jsou na tom přibližně stejně. Nikdy jsem si neuvědomil, že by některý z těchto vozů byl horší ve znečišťování bočních oken. -
« Re:
Ta měkkost je jasná - i když jsem čekal menší rozdíl.
Ale ta tichost pneu zas až tak logická není - ale je to velice příjemné překvapení :-)
Je pravda, že valivý hluk je ted' velice nízký a ve voze je slyšet prakticky jen aerodynamický hluk.
Na ty jízdní vlastnosti na sněhu jsem také zvědavý. V lednu jsem pozván do Sosnové na Dunlop Winter Show právě na testy DWS M3 - bude tam taky někdo z vás? ;-) -
« Bez nadpisu
Já jsem na DUNLOP M3 odjel zatím 500 km, opravdu jsou tišší a měkkčí, ale to je asi logický. Co se týče vlastností, tak už se nemůžu dočkat pořádnýho zimního počasí, protože zatím jsem jezdil v rozmezí teplot 10-20°C a to jaksi není ono, že... :-) Jezdil jsem s tím dvoulitrem jako kdyby to byla 1.4.... -
"-- skrytý --" 06.11.04 18:45
« Re: Re: Re: Jaké gumy na zimu
Já přezul z 225/45-17´´ na 205/55-16´´ a rozdíl v tlumení je také obrovský-laguna2..... 17´´ kola jsou naprd.Bylo to tam ve standardu, nebyla alternativa,asi je odjezdím a pak změna rozměru. Není to nic pro naše silnice.Ach jo :roll: -
« Re: Re: Jaké gumy na zimu
Tak mám konečně M3^2 :-)
Přezul jsem totiž na zimáky.
I když jsem zatím ujel jen pár km, tak mám pár poznatků:
a) Dunlop M3 jsou výrazně tišší než původní Bridgestone Potenza ER040
b) rozměr 205/55 R16 je komfortnější (lépe tlumí nerovnosti) než 205/50 R17 - tak velký rozdíl jsem nečekal
Ad čidlo airbagu: dopis jsem zatím nedostal. Auto mám od března a myju wapkou - bez problému. Tak uvidím zda jsem také "postižená serie" ;-) -
"-- skrytý --" 06.11.04 17:44
« Re: Re: Mazda 3
centsm: Tu poznámku si mohli odpustit. Měnili je i jiní(AUDI,např.)Nic jim nebrání, dávat tam japonská, že...když vědí, že Bosch vyrábí nekvalitu. ;-) Pokud je přesto kupují, je to problém Mazdy(z pohledu zákazníka).Dotaz: nějaký test psal, že za deště se silně znečišťují boční okna a je hůř vidět do boku, vč. zrcátka. Je to pravda, nebo si novináři chtěli za každou cenu najít nedostatek?Díky. -
"-- skrytý --" 06.11.04 11:24
« Re: Mazda 3
V pondělí mě přišel doporučený dopis z mazdy.
Mám se dostavit s mím milačkem k výměně erbekového čidla.
Důvod udávají že by se do něj mohla dostat voda .
Má se to týkat všech M3.
Přišli Vám též dopisy ?
neprisel, byl jsem jeden z prvnich u koho se tato zavada projevila, hlavne diky lednovem jezdeni Praha-Brno -
"-- skrytý --" 06.11.04 11:13
« Re:
no tak to musim prozkoumat, zda se me, ze me to na letnich pneu delalo taky s tim prejezdem nerovnosti
co me sere, ze se me po par tisicich osoupala radici paka (mam touring, takze je kozena ale uplne nahore je takovej lacinej plast), ale to me vymeni, kolegovi to vc M6 taky vymenili
k tem pneu, zda se mi ze me zimni 15ky Sava Eskymo sedi podstatne lip nez ty turanzy v 16tce, priste si koupim radeji novy cokoliv od continentalu, ty nabizeji i pojisteni proti vandalismu

Tie disky by mali mat specialnu povrchovu upravu, aby boli pouzitelne aj v zime a nedoskrabali sa.