Mazda3
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
« Re: První vážný (?) problém ...
KarelB: Kazda Mazda od roku vyroby 1998 ma dozivotnu zaruku mobility (samozrejme podmienkou je dodrziavanie servisnych intervalov v autorizovanom servise). Cudujem sa, ze Ta "nepoucili" pri predaji... Neviem, ako sa to riesi "po tom", kazdopadne ja som dostal karticku s telefonnym cislom, na ktore sa mam v pripade podobnych problemov obratit. -
« Re: První vážný (?) problém ...
To KarelB: U Mazdy nevím, ale u Toyoty máš po dobu 3 let garantováno, že když tě auto nechá kdeliv v Evropě, tak ti ho odtáhnou do servisu a zapůjčí náhradní vůz stejné kategorie zdarma, případně zajistí zdarma ubytování nebo dopravu domů. Tak nějak to stojí v podmínkách Evropské garance, ale nikdy jsem to naštěstí nepotřeboval. -
« Bez nadpisu
nj, * happens, mně na Golfu odešla po 10 000km škrtící klapka, nová cca 10 000Kč. Otcovo Volvo S80 T6 se zase po 40 000km rozhodlo, že je potřeba nová převodovka za 100 000Kč. Holt to si člověk nevybere...
Když mi odtahovali toho Golfa, tak to platil VW, ale mám dojem, že to bylo součástí té jejich doživotní záruky mobility. Jak je to u Mazdy to nevím, možná je někdo o tom něco napsaný v té knížce o garanci... -
« První vážný (?) problém ...
Čidlo airbagu je celkem legrácka - to jsem měnil hned z jara po prvním pořádným mytí. Bohužel moje M3 už víc než týden stojí v Praze na Spořilově a čeká na náhradní díl. Zadřelo se nám ložisko vodicí kladky řemenu pohánějícího vodní pumpu a altík, kladka (plastová) se rozlítla a z dálnice nás museli potupně odtáhnout. Naštěstí zádné další škody, jen to čekání, díl nebyl ani v centrálním skladu takže asi cestuje z Japonska. :'-(
PS: Nevíte někdo jak je to s placením za odvoz auta na podvalníku když je auto v záruce? Předpokládl bych, že podle zákona by to mělo jít k tíži prodejce (náklady spojené s předáním věci do opravy).
PS2: Tacho něco kolem 30 000 km ...
K -
Lubos.1 09.11.04 14:26
« Re:
V prepocte na CZK moje budu stat 19 200,-, takze ziadny velky rozdiel na to, ze tam budu elektrony. A to nepocitam este puklice.
Samozrejme, ze som si nevybral Brigestony iba na zaklade doporucenia predajcu, ale v testoch su na rovnakej urovni ako Dunlop M3 alebo Michelin A2. Cenovo su na tom prakticky rovnako, tak preco sa nepriklonit na stranu predajcu? -
« Bez nadpisu
Prodejci ti samozrejme nabidnou jejich produkt, resp. zbozi , na ktere maji smlouvy s vyrobci (Bridgestone). Orig.Mazda hlinik muze byt dobry, ale asi bude drazsi...
Zkus www.apneu.cz. Je to internet shop (Brno), ja jsem si pres ne koupil 15" plechace a Dunlop M3. Nechal jsem si to privezt do Prahy zkompletovane a vyvazene, celkem za 15,3 tis.Kc.
Poklice meli v Baumaxu (nejsou sice nic moc, ale drzi :) -
Lubos.1 08.11.04 18:10
« Re: Re:
Ja to riesim teraz. Predajca mi doporucil, aby som kupil 15" original Mazda hliniky a pneu Brigestone LM 25, vraj ich doporucuje aj Mazda. Vyjdu ma 612 €, co je myslim dobra cena :)
Tie disky by mali mat specialnu povrchovu upravu, aby boli pouzitelne aj v zime a nedoskrabali sa. -
« Re:
Taky jsem to řešil - koukal jsem v Mazdě a cena byla jaksi trošku vyšší - od 700,- za kus. Tak jsem nakonec v Holešovicích koupil sadu 16' za 600 a vypadají obstojně, uvidím, jak budou držet - ten drát fungující jako perko se mi zdá měkký.
Ale máš pravdu, že ta černá je hakt hrozná 8) -
« Bez nadpisu
Dunlopky jsou OK, akorát mám problém, kterej jsem nečekal - nemůžu sehnat poklice na kola! Ty černý disky jsou fakt hnusný a ještě k tomu jsou středy na zadních kolech už trochu orezlý, prostě hrůza na pohled. Neznáte někdo kamennej obchod v Brně nebo nějakej internetovej, kde by měli slušnej výběr? A ne D+M Autodoplňky, tam teď nemají.... -
« Re: Re: Re:
Oficiálně se to jmenuje "Dunlop Drivers Cup" a 6 nejlepších postupuje do Evropského finále v Alpách. Pravidla a podmínky účasti jsou na www.dunlop.cz.
Jsem zvědavý jak to bude organzovaný a co se tam bude člověk moci naučit, každopádně posléze podám referát :D -
« Re: Re:
Al Bunda: ohledne te Sosnové (testy DWS M3), rad bych se tam podival, ale nikdo me nezval... Mas nejake blizsi info ?
Jinak ohledne prezuti, vymenil jsem letni 205/55/16 Turanza za zimni M3, 195/65/15 a jsem take prijemne prekvapeny. Mel jsem trosku obavy, ze to bude plavat, ale zatim je to v pohode. Celkem mam dojem, ze je pneu tissi a jizda mekci... -
"-- skrytý --" 07.11.04 13:44
« Bez nadpisu
ESP (DSC ....) jsou zbytečný luxus, který prodražuje auto.
to at klidne novinari tvrdi, me to parkrat zachranilo krk, stejne tak ABS, naposledy jsem se se svou mazdickou malem podival do kufru jednoho holandana, byl jsem rad, ze mam zimaky a ABS
stejne tak mi jednou dost pomohl ten stabilizacni sysstem, zatacel jsem kolem ostruvku saliny(tramvaje ) a zapomnel ze to auto je pri 60km/h tichy, pak jsem se nestihal divit, ale elektronika to zmakla perfektne :D