Mazda3

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• 00 Reagovat !

foto

22.11.04  21:05

« Re: Klepání & klepání

Já teda taky nic nepozoruju, jen se mi zdá, že zámky dveří trochu povrzávají na nerovnostech. Měl jsem to i na 323, stačí malinko namáznout třmeny do kterých zapadaj zámky. Ještě jsem se k tomu nedostal...
    PS: Už mám auto konečně v garáži - nová napínací kladka a řemen pohánějící alternátor a pumpu. Vše v záruce, cena 0 Kč včetně odtahu.
    Miro: ten rainRepelent je nějaký spešl typ? Já jsem u nás objevil jen jakýsi Rain X, který by měla dodávat Velvana ale nikde to nemají. Jak to vypadá s výdrží? Kdysi jsem koupil jakýsi spray ale bylo to tak na týden ježdění, možná ani ne. Cena dost vysoká.
    K
  • « 00 Reagovat !

foto

22.11.04  20:12

« Re: .

Žádný klepání nepozoruji - ani u studeného ani u zahřátého motoru. Mám benzín 2,0 L.
  • 00 Reagovat !

foto

22.11.04  20:10

« Klepání dveří

Mám najeto asi 13 tis a začínají mi klepat dveře v zámcích - má někdo obdobnou zkušenost? :?
  • 00 Reagovat !

foto

22.11.04  17:03

« .

A jeste neco. Jezdite nekdo na Mz3 s automatem? Zda se mi, ze jeji software asi bere do uvahy venkovni teplotu, jinak si neumim vysvetlit, ze pozdeji radi a snazi se drzet nizssi stupne az do chvile, kdy jedu delsi dobu ustalenou rychosti. Zkratka, radi o poznani pozdeji nez za tepla.
  • 00 Reagovat !

foto

22.11.04  16:42

« .

Mam mozna hloupej dotaz. Ale: Citite pri volnobehu vibrace ve volantu? Pripada mi, ze ted v zime je citim docela dost i po zahrati. Za tepla to bylo lepsi. Je to normalni nebo se neco spatneho deje? Diky.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.11.04  08:17

« Re: Re: stěrače

Ja za dazda stierace ani moc nepouzivam, mam rainRepelent. Funguje dokonale a stierace ma neotravuju
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.11.04  15:04

« Re: stěrače

Taky mi to dela, jenom levej u ridice. Napastoval jsem sklo pripravkem Flash-off, ale nepomohlo to. Nekdy to stira jak, po masle a potom najednou hroznej ramus. Takze ted uz vim jak na to.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.11.04  11:46

« stěrače

Tady se opravdu jedná a o "zapamatování si ohnuté polohy", jak psal Mitsi. Zastavil jsem stěrače ve střední poloze a gumka nebyla otočená správným směrem. Možná na tom má svůj podíl špatná kinematika stěračů. Mě to připadá, že tam mám gumku za 30,- Kč ze supermarketu. Ale dělá to i Tuareg, který má stejné stěrače.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.11.04  11:30

« Re:

Poučka o potřebě přidzvednutí ramének platí pro všechny typy, problém s randálem pak pro typy "aero" pouze v části týkající se nesprávné geometrie soustavy vůči ploše čelního skla.
  • 00 Reagovat !

foto

19.11.04  10:38

« Bez nadpisu

Mitsi: Ale to mluvíš o klasickejch stěračích ne?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.11.04  09:12

« Re:

Když po každé jízdě, při níž jste použili stěrače, zvednete a zase pustíte rámenka stěračů na sklo, zabráníte tím "zapamatování si ohnuté polohy" břitů gumiček stěračů (po jejich "dojezdu" při vypnutí) a minimálně dvojnásobně tím prodloužíte jejich životnost! Onen "randál" je však při takhle novém autě způsoben spíše špatnými raménky stěračů: nikoli gumičkami, ale nadměrnými vůlemi mezi jednotlivými elementy ramének, případně dokonce špatným postavením celé stěračové páky (dlouhých ramen) vůči sklu.
  • 00 Reagovat !

foto

18.11.04  20:59

« Bez nadpisu

centsm:Jo, šlo to jen od toho levýho, prostě v pohodě oba dva stíraly a najednou z ničeho nic (pršelo furt stejně) to začalo dělat. Ale zkusím to otočit dolů jak říkáš.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.11.04  19:00

« Re: Stěrač

gem: Randál dělá jenom jeden? Mě rachotí oba. Dělá to, jen když je zima a vysoká rychlost. Při pohybu stěrače nahoru se neotočí gumička a stěrač potom poskakuje. Pomůže, když na stěrači, který je v klidu, jsou gumičky otočeny břitem dolů. Dělám to tak, že před dlouhodobým parkováním stlačím stěrač směrem ke kapotě asi o 1 cm a pustím. Tím se gumička otočí břitem dolů a potom později neskáče. Na minulém autě jsem natíral sklo přípravkem na snadnější odtok vody ze skla (v rychlosti nad 80 km/hod nebylo potřeba spouštět stěrače) a tam stěrače neskákaly.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.04  18:45

« Re: Stěrač

Bohužel mám stejnou zkušenost :-(
    Dělá to nepravidelně, takže ani nelze vysledovat čím to je.
  • 00 Reagovat !

foto

18.11.04  16:51

« Stěrač

Teď jsem jel v dešti a najednou začal dělat děsnej randál o sklo levej stěrač....přitom pršelo "dostatečně". Nechápu to, 2 měsíce starý auto, novej typ stěračů a dělá to tohle? Setkal se s tím někdo?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.11.04  15:11

« Re: Re: Re: Re: První vážný (?) problém ...

dabel: No, jak tak o tom přemýšlím, koupil jsem to ještě před "vstupem" Zatím tady asi stačila 3 letá záruka, navíc je to Mazda (ta předchozí clekem oddolná) a asi se to nedá brát jako životní tragédie. Možná jsem první v Evropě kdo to dokázal zadřít. :roll: >:D Tak snad příště.
    K
  • « 00 Reagovat !

foto

16.11.04  13:26

« Re: Re: Re: První vážný (?) problém ...

Karel: je to tak. Ale "moj" dealer mi to prezentoval ako celoeuropsku vec. Ked to tak nie je, tak sa vsetkym hlboko ospravedlnujem a krutim hlavou nad ceskym a slovenskym importerom - malo by to tak byt naozaj v kazdom state EU!
  • « 00 Reagovat !

foto

16.11.04  13:09

« Re: Re: První vážný (?) problém ...

dabel: jestli se nepletu, Tvoje Mazda není "domácí" - divil bych se, pokud by se tady něco takového nabízelo, že by toho nebyl plný "cz" web nebo knížka, kterou k tomu dávají. Naopak, měl jsem celkem problém dovolat se na čísla Spořilova uvedená v knížce - nemít číslo na ústřednu v mobilu, asi bych nic ten podvečer nevyřešil. Náhradní auto mi nabízeli, ale za CZK 1000,- / den což jsem nakonec zamítl a jezdím starou 323.
    PS: Stále čekám, teď pro změnu na řemen - pánové se rozhodli, že ho vymění taky (nic proti, vítám to) ale zase jaksi není na skladě.
    Začínám nabírat dojem, že dokud Mazda jezdí je všechno super ale jinak ... :'-(
    Myslím, že při dalším autě budu zvažovat i tuhle souvislost a nechci si představit co by bylo, kdyby se mi to stalo někde v exotičtějším zahraničí ...
    K
  • « 00 Reagovat !

foto

15.11.04  16:31

« Re:

Vola sa to "Mazda Europe Service" (popis viz. napr. www.mazda.de). Faktom ale je, ze na ceskom ani slovenskom webe som to nenasiel :(
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.11.04  14:59

« Bez nadpisu

dabel: muzes poslat odkaz, dke na strankach mazdy je neco o zaruce mobility? nejak to nemuzu najit
    zato v servisni knizce mam seznam toho, na co se nevztahuje zaruka ...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…