Mazda3
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
« .
A jeste neco. Jezdite nekdo na Mz3 s automatem? Zda se mi, ze jeji software asi bere do uvahy venkovni teplotu, jinak si neumim vysvetlit, ze pozdeji radi a snazi se drzet nizssi stupne az do chvile, kdy jedu delsi dobu ustalenou rychosti. Zkratka, radi o poznani pozdeji nez za tepla. -
"-- skrytý --" 19.11.04 11:46
« stěrače
Tady se opravdu jedná a o "zapamatování si ohnuté polohy", jak psal Mitsi. Zastavil jsem stěrače ve střední poloze a gumka nebyla otočená správným směrem. Možná na tom má svůj podíl špatná kinematika stěračů. Mě to připadá, že tam mám gumku za 30,- Kč ze supermarketu. Ale dělá to i Tuareg, který má stejné stěrače. -
"-- skrytý --" 19.11.04 09:12
« Re:
Když po každé jízdě, při níž jste použili stěrače, zvednete a zase pustíte rámenka stěračů na sklo, zabráníte tím "zapamatování si ohnuté polohy" břitů gumiček stěračů (po jejich "dojezdu" při vypnutí) a minimálně dvojnásobně tím prodloužíte jejich životnost! Onen "randál" je však při takhle novém autě způsoben spíše špatnými raménky stěračů: nikoli gumičkami, ale nadměrnými vůlemi mezi jednotlivými elementy ramének, případně dokonce špatným postavením celé stěračové páky (dlouhých ramen) vůči sklu. -
"-- skrytý --" 18.11.04 19:00
« Re: Stěrač
gem: Randál dělá jenom jeden? Mě rachotí oba. Dělá to, jen když je zima a vysoká rychlost. Při pohybu stěrače nahoru se neotočí gumička a stěrač potom poskakuje. Pomůže, když na stěrači, který je v klidu, jsou gumičky otočeny břitem dolů. Dělám to tak, že před dlouhodobým parkováním stlačím stěrač směrem ke kapotě asi o 1 cm a pustím. Tím se gumička otočí břitem dolů a potom později neskáče. Na minulém autě jsem natíral sklo přípravkem na snadnější odtok vody ze skla (v rychlosti nad 80 km/hod nebylo potřeba spouštět stěrače) a tam stěrače neskákaly. -
« Re: Re: Re: Re: První vážný (?) problém ...
dabel: No, jak tak o tom přemýšlím, koupil jsem to ještě před "vstupem" Zatím tady asi stačila 3 letá záruka, navíc je to Mazda (ta předchozí clekem oddolná) a asi se to nedá brát jako životní tragédie. Možná jsem první v Evropě kdo to dokázal zadřít. :roll: >:D Tak snad příště.
K -
« Re: Re: Re: První vážný (?) problém ...
Karel: je to tak. Ale "moj" dealer mi to prezentoval ako celoeuropsku vec. Ked to tak nie je, tak sa vsetkym hlboko ospravedlnujem a krutim hlavou nad ceskym a slovenskym importerom - malo by to tak byt naozaj v kazdom state EU! -
« Re: Re: První vážný (?) problém ...
dabel: jestli se nepletu, Tvoje Mazda není "domácí" - divil bych se, pokud by se tady něco takového nabízelo, že by toho nebyl plný "cz" web nebo knížka, kterou k tomu dávají. Naopak, měl jsem celkem problém dovolat se na čísla Spořilova uvedená v knížce - nemít číslo na ústřednu v mobilu, asi bych nic ten podvečer nevyřešil. Náhradní auto mi nabízeli, ale za CZK 1000,- / den což jsem nakonec zamítl a jezdím starou 323.
PS: Stále čekám, teď pro změnu na řemen - pánové se rozhodli, že ho vymění taky (nic proti, vítám to) ale zase jaksi není na skladě.
Začínám nabírat dojem, že dokud Mazda jezdí je všechno super ale jinak ... :'-(
Myslím, že při dalším autě budu zvažovat i tuhle souvislost a nechci si představit co by bylo, kdyby se mi to stalo někde v exotičtějším zahraničí ...
K

PS: Už mám auto konečně v garáži - nová napínací kladka a řemen pohánějící alternátor a pumpu. Vše v záruce, cena 0 Kč včetně odtahu.
Miro: ten rainRepelent je nějaký spešl typ? Já jsem u nás objevil jen jakýsi Rain X, který by měla dodávat Velvana ale nikde to nemají. Jak to vypadá s výdrží? Kdysi jsem koupil jakýsi spray ale bylo to tak na týden ježdění, možná ani ne. Cena dost vysoká.
K