Mazda3
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
"-- skrytý --" 23.11.04 10:09
« Re: Re: ad "tekuté stěrače"...
Kdysi jsem použil přípravek, který se aplikoval houbičkou, která byla součástí tuby pro jednorázové užití. Balení bylo jednorázové na jedno auto a stálo to asi 700,- Kč. Vydrželo to asi 1 rok, ale po 1/2 roce už to nestálo za nic, protože to nechávalo po setření stěračem asi 1/2 vteřiny neprůhledný film jakoby bylo sklo mastné. A nešlo to umýt ani lihem ani benzínem ani speciálními přípravky na okna aut. Byl jsem rád, že to přestalo účinkovat. Dnes používám tekutý přípravek s účinností asi 1 měsíc a jsem spokojen. -
"-- skrytý --" 23.11.04 09:18
« ad "tekuté stěrače"...
Používám nejrůznější přípravky (vč. onoho Rain X) a se všemi max. spokojenost. Výrazněji se liší nikoli funkčností, ale obtížností/snadností aplikace. Pozor! Předepsaný způsob aplikace je třeba dodržet, jinak to nefunguje nebo efekt nevydrží dlouho. Klíčová je doba schnutí po nastříkání (min. 20 min.) a pak ta dřina s dokonalým rozleštěním... -
« Re:
KarelB: no nemam to teraz pri sebe, ale mam pocit ze to robi TURTLE, je to cira tekutina, kupil som to u nas v Carrefoure a cca 2dcl vysli na 260,- Skk. Mam ju uz druhy rok a po natreti mi to vydrzi 1 a viac mesiac. V zime kratsie, lebo sajrajt z ostrekovacov tomu da zabrat, ale minimalne 2-3 tyzdne to v zime vydrzi. Je to k nezaplateniu za dazda, ked vas ospliecha protiiduci je voda skoro hned prec. Stierace pouzivam len ked sa ide pod 70km/h, ale aj to menej ako normalne. Ja tu flasku mam druhy rok a to natieram predne, predne bocne a zadne okno. Len odporucam. Skusim zistit presne znacku. Na obale je etiketa a s dvoma pohladm z auta. V cechach to moze byt za 200,- KC. -
« Re: Klepání & klepání
Já teda taky nic nepozoruju, jen se mi zdá, že zámky dveří trochu povrzávají na nerovnostech. Měl jsem to i na 323, stačí malinko namáznout třmeny do kterých zapadaj zámky. Ještě jsem se k tomu nedostal...
PS: Už mám auto konečně v garáži - nová napínací kladka a řemen pohánějící alternátor a pumpu. Vše v záruce, cena 0 Kč včetně odtahu.
Miro: ten rainRepelent je nějaký spešl typ? Já jsem u nás objevil jen jakýsi Rain X, který by měla dodávat Velvana ale nikde to nemají. Jak to vypadá s výdrží? Kdysi jsem koupil jakýsi spray ale bylo to tak na týden ježdění, možná ani ne. Cena dost vysoká.
K -
« .
A jeste neco. Jezdite nekdo na Mz3 s automatem? Zda se mi, ze jeji software asi bere do uvahy venkovni teplotu, jinak si neumim vysvetlit, ze pozdeji radi a snazi se drzet nizssi stupne az do chvile, kdy jedu delsi dobu ustalenou rychosti. Zkratka, radi o poznani pozdeji nez za tepla. -
"-- skrytý --" 19.11.04 11:46
« stěrače
Tady se opravdu jedná a o "zapamatování si ohnuté polohy", jak psal Mitsi. Zastavil jsem stěrače ve střední poloze a gumka nebyla otočená správným směrem. Možná na tom má svůj podíl špatná kinematika stěračů. Mě to připadá, že tam mám gumku za 30,- Kč ze supermarketu. Ale dělá to i Tuareg, který má stejné stěrače. -
"-- skrytý --" 19.11.04 09:12
« Re:
Když po každé jízdě, při níž jste použili stěrače, zvednete a zase pustíte rámenka stěračů na sklo, zabráníte tím "zapamatování si ohnuté polohy" břitů gumiček stěračů (po jejich "dojezdu" při vypnutí) a minimálně dvojnásobně tím prodloužíte jejich životnost! Onen "randál" je však při takhle novém autě způsoben spíše špatnými raménky stěračů: nikoli gumičkami, ale nadměrnými vůlemi mezi jednotlivými elementy ramének, případně dokonce špatným postavením celé stěračové páky (dlouhých ramen) vůči sklu. -
"-- skrytý --" 18.11.04 19:00
« Re: Stěrač
gem: Randál dělá jenom jeden? Mě rachotí oba. Dělá to, jen když je zima a vysoká rychlost. Při pohybu stěrače nahoru se neotočí gumička a stěrač potom poskakuje. Pomůže, když na stěrači, který je v klidu, jsou gumičky otočeny břitem dolů. Dělám to tak, že před dlouhodobým parkováním stlačím stěrač směrem ke kapotě asi o 1 cm a pustím. Tím se gumička otočí břitem dolů a potom později neskáče. Na minulém autě jsem natíral sklo přípravkem na snadnější odtok vody ze skla (v rychlosti nad 80 km/hod nebylo potřeba spouštět stěrače) a tam stěrače neskákaly.