Mazda3
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
« Re: Re: Re: Re: roční servis
Já byl v Jihlavě po 20000 a cena prohlídky bez oleje byla taková, že jsem až koukal. Olej si sháním sám protože cena v servise mi přijde poněkud přemrštěná. Pokud jde o rezervní láhev, moje 2,0i ji za 20000 km s přehledem spálí, po záběhu je nicméně spotřeba oleje znatelně nižší. Je to prostě řídký sajrajt.
Jinak mám pocit, že jsem koupil nějaký prototyp či co, už mám nové:
1) čidlo airbagu
2) napínací kladku řemene alternátoru (rozlítla se po přidření ložiska)
3) kompletní sací potrubí -> cvakalo v něm
Vše lze nalézt popsáno např. na www.Mazda3forums.com
Samozřejmě také trpím občasnými problémy se startováním bez prodlevy po otočení klíčkem ale to bych snad ani neřešil, stará stodváca teplá chytala vždycky až na podruhý a tohle je o moc lepší... >:D
K -
"-- skrytý --" 10.12.04 20:57
« roční servis
Tak jsem byl dnes na servisu po 20000 km (pravda, trochu jsem to už přejel). Cena necelé 3000,-. Jsou v tom jen 3 l oleje. Čtvrtý jsem dával, co jsem dostal s novým vozem, protože ho asi nebudu nikdy potřebovat. Demontáž všech kol, vyčištění brzd a měření a seřízení geometrie - údajně každý lichý servis. Přečtení údajů z řídící jednotky. Překvapilo mě, že dokázali vyčíst, že jsem měl max. 6400 otáček. Nakonec vymazali paměť. Od ledna mě neviděli, ale vzpoměli si, že to byl jejich první prodaný sedan. Za 2,5 hodiny jsem odjížděl. Vcelku příjemně mě překvapila cena, očekával jsem víc. Solidní jednání. Mohl jsem být celou dobu u auta - nevyužil jsem toho. Jenom těch káv bych za tu dobu asi vypil víc, než mě dali. :) -
« Re: bethe
No já už jsem jim o tom zvuku z palubky říkal a moc se jim do toho nechtělo, ale udělali by to. Středovej tunel bude možná jednodušší. No jestli ten můj zvuk z palubky nepřestane, tak se tam objednám i s tím rizikem, že to už nedají dohromady, tak jak to bylo. Ale vycházím z toho, co tady před nějakou dobou napsal pidibi, ten měl ten samej zvuk z palubky a v AB Auto mu to odstranili a žádný problémy s tím teď nemá... -
« bethe
Tusim, co myslis, ale to neni muj problem. Mne to drnci i kdyz operku zatizim, vychazi to nekde zespoda. Bojim se, ze kdyz to rozeberou, tak to uz nebude ono. Nehlede na tom ze se jim do toho asi nebude moct chtit, ne? Jeste nikdy jsem s podobnou veci v servisu nebyl. -
« Re: bethe
Mně ta loketní opěrka docela dost drnčela - zmizelo to vždycky, když jsem si o ni opřel ruku. Tak jsem na místa, kde dosedají ty malý gumový kolíky při zavření, nalepil pár malejch čtverečků černé měkké lepicí pásky na sebe, tím se to vlastně po zavření víc napne, zmizí vůle a nedrnčí to.... A z palubky mi něco cvaká furt, a když jedu na plnej plyn+do kopce+po nerovné silnci, tak to drnčí dost brutálně....asi někdy v lednu se objednám do servisu ať to rozdělají. Zítra tam jdu kvůli tomu startování (čerpadlu), tak jsem zvědavej.
edit: tak v servisu nic kloudnýho nenašli, musel bych jim to tam nechat dýl. To radši nejdřív zkusím v-power 95, třeba to pomůže. -
« bethe
Ahojte. Zacala se mi ozyvat loketni operka, teda aspon myslim, ze je to ona. Mozna ten zvuk prichazi ze stredoveho tunelu. Zmizi to po zahrati interieru. Nez s tim pujdu do servisu, tak mam dotaz, jestli se to vyplati. Jestli by pripadne rozmontovani tunelu neprineslo vic skody nez uzitku. Vim, ze tu mate s podobnejma vecma zkusenosti, tak bych byl vdecny za radu. Ze zacatku mi neco drncelo v palubce, jakoby z kaplicky a uz je to pryc. Takze ted krom tohoto problemu mi semtam praskne u radia, ale to jsme tu uz rozebirali. Diky -
« Startování
Tak už po 5000 km mám problém se startováním. Vypadá to, že to přišlo s chladnějším počasím - motor občas nechce naskočit a musím držet klíček v poloze START tak 3 sekundy, než se motor konečně chytne. Na americkým fóru o M3 jsem četl, že je to problém s palivovým čerpadlem, měli na to i oficiální servisní akci. Ale v servisu o tom nic neví....no uvidíme co zjistí. Teď ještě budu zkoušet jestli tomu nepomůže víc času v poloze ON (kdy bzučí to čerpadlo). Ale celkem mě to štve, doufal jsem v trochu větší spolehlivost. -
"-- skrytý --" 26.11.04 20:29
« Re: Skřípání
Al Bunda: Na Mazdě jsem to nezažil, ale dříve již několikrát. A vždy to byl nějaký předmět mezi kotoučem a destičkami. Ať se jednalo o téměř neviditelný kamínek, či jiný tvrdý předmět. Ale zvuk to byl vždy děsný! Někdy pomohlo krátce couvnout. Přeji, aby to nebylo nic jiného. -
« Skřípání
Dnes ráno se mi z ničehož nic začaly ozývat divné zvuky od zadního levého kola, jako kdyby dřelo něco o brzdový kotouč - skřípění a pískání. nepomohlo ani několikeré sešlápnutí brzdy, bylo to kousek před parkovištěm u firmy, tak jsem to dojel. Odpoledne do toho sednu a kde nic, tu nic - žádné zvuky. Tipuju na to, že se lehce zasekla ruční brzda - před tím jsem ji krátce zatáhl. Má někdo podobnou zkušenost?