Mazda3

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

22.12.04  18:10

« Re: Re: Re: Re: Zvuk audio systému v M3

Upřímně řečeno, mám z toho trochu strach. Ale prostě na 2.0 nebyly peníze. Potřebuji auto pro občasné rodinné výlety, takže 1.6 asi bude stačit. Je ale fakt, že jsem i na "předvádčce" dvoulitru hledal, kdepak mají schovaný výkon. Nějak jsem si zvykl na turbobenzín a jeho chování v nízkých otáčkách...
    Jak je ale vidět, tak jste všichni s Mazdou velmi spokojeni. Takže doufám, že jsem neprohloupil, původně jsme chtěli Citroen C4, ale stačila mi jedna návštěva Mazdy a bylo rozhodnuto. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

22.12.04  18:05

« Re: Re: Re: Zvuk audio systému v M3

No, z RS do 1.6, to bude zajímavá změna ;-) Ale jsem spíš zvědavej, jak budeš hodnotit podvozek...ale to půjde pořádně asi až na jaře na letních gumách.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.12.04  17:45

« Re: Re: Zvuk audio systému v M3

Jasně, já jsem akorát "zhýčkaný" příšerným zvukem v Octavii, která má podle mě vůbec nejhorší audio ve své třídě. Taky by mě zajímalo, jak budu reagovat na úbytek výkonu. Stará Octavia měla 180 koní, teď budu mít v nové mazdě 105... No uvidíme
  • « 00 Reagovat !

foto

22.12.04  16:41

« Re: Zvuk audio systému v M3

Já mám teda sice 6 reproduktorů, ale stejně - podle mě je audio naprosto odpovídající třídě. Ani špatný, ani extra dobrý, takovej střed (doma poslouchám ty samý MP3ky na 400W THX Logitech reprácích, tak jsem asi trochu zhýčkanej). Kdo chce něco lepšího, dokoupí si HiFi audio komponenty sám.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.12.04  16:30

« Re: Re:

Já to cuknutí cítím taky a to mám ještě o 30 koní více než Ty, takže motorem to asi nebude.
  • 00 Reagovat !

foto

22.12.04  16:12

« Zvuk audio systému v M3

Zítra si jdu pro Mazdu 3. Rád bych se vás, jako uživatelů zeptal, co můžu čekat od kvality zvuku, který poskytuje audio systém. Není použítí čtyřech reproduktorů ve výbavě touring poněkud málo?
    Díky moc za odpověď a přeji všem šťastným majitelům M3 hezké vánoce
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 22.12.04  13:22

« Re: M3 a zlodeji

Mam sice M6, ale so zabezpecenim som to moc neprehanal, mam Medved block, alarm + naklonove cidlo a este som si vypieskoval okna. Standartny imobilizer je udajne tiez slusny. Riadiaca jednotka je dost draha - okolo 900 € - takze je problem ju kupit a lacno vyménit.
    Ak sa chces dokonale zabezpecit, odporucam sa obratit na p. Vamosa (www.vam-security.com). Mazdy sa vseobecnosti kradnu velmi malo, ak ju budes mat priemerne zabepecenu, mohlo by to stacit proti amaterskym zlodejom. Ak si niekto vyhliadne tvoje auto a bude ho chciet ukradnut na objednavku, nepomoze ti nic (napr. sef MB - zmizlo mu pancierove auto za udajne 800 000 € zabezpecene vsetkym dostupnym v priebehu 20 minut).
    Osobne si myslim, ze Mazdy sa na objednavku nekradnu, aspon zatial. Dufam, ze to tak ostane :)
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Jozo" [62.77.81.XXX] 22.12.04  09:55

« M3 a zlodeji

Otazka z trosku ineho sudku - uvazujem o kupe M3-ky (Velocity Red:) To auto je proste nadherne. ALE, zaujimal by ma vas nazor na to, nakolko je M3-ka atraktivna pre zlodejov. Nemam garaz, ale len garazove stanie (Praha) a v minulosti bohuzial uz niekolkym susedom "vykuchali" auta, ale dost nechutne (totalne demolovane stredove panely, riadiace jednotky...). Niekedy by som si prial navrat stredoveku (Kradol? Odťať...)
    Pripadne uvitam vase nazory na to, ake zabezpecenie pre M3-ku zvolit (construct, sherlog, pieskovanie okien, klasicky alarm - tusim Mazda doporucuje Metu, ...).
    Dik za kazdy nazor a skusenosti.
  • « 00 Reagovat !

foto Shr3k

Shr3k 19.12.04  16:38

« Re:

Já si taky nemůžu stěžovat na Continetaly TS810. Jezdí to na nich pěkně a mnohem tišeji, než na letních Turanzách. Ty už jsou definitivně mimo hru - na jaře totiž přijdou nové 18". :-)
    Mimochodem, stále řeším problémy se svým Pežotem 1.6 MZ-CD pod kapotou. Mám pocit, že kam se nacpou Francouzi, tam něco zkazí, týká se to zejména kombinace diesel + DSC (čili výbava Touring). Došlo to až tak daleko, že jsem po německých a rakouských fórech sháněl návod, co mají servismani na Spořilově vyměnit. Dodací lhůty ND opravdu tristní. :roll:
    Co se týče zkušeností se servisy a dealery, auto mám koupené ve Zlíně (chvála padá na hlavu velmi ochotného a zároveň vytíženého prodejce p. Kadlčíka), pravda, servis ve Zlíně je poněkud v polních podmínkách. Na Spořilově sice profesionální jednání a servis (i když si taky občas neví rady), ale ochota k zapůjčení náhradního vozu nulová. 8-s
    Podrobnosti se dočtete ve středu na automix.centrum.cz a myslím, že importér si to za rámeček nedá (dostane prostor k vyjádření). ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

18.12.04  14:59

« Re: Re: Re:

miro: Na www.mazda3forums.com se nějak nedaří hledat (měli tam nějakou havárii na serveru, takže jediné co se zachovalo je: "My dealership told me it was a clapper valve inside the intake manifold, it controlls air flow in short bursts to the engine. Apparently the clicking noise is coming from that and when manipulated manually the sound does go away. THey ordered a part for me and it goes back in on wednesday to have the part replaced (all warranty of course) so ill let you guys know if that fixes it!" :-(
    Karel
  • « 00 Reagovat !

foto

18.12.04  12:07

centsm: jj, taky se chystám odjet na velký parkoviště, jen co napadne pořádně sníh. Minulou zimu jsem se s Golfem dost vyblbnul, objevil jsem kouzlo ruční brzdy ;-) a tak....ale na tu už si asi s tímhle autem netroufnu :roll: . Ale určitě je to k nezaplacení, dostat chování auta na sněhu do krve. Ale jinak si myslím, že DSC konkrétně na sněhu/ledu už zas tolik nezmůže, aspoň tak mi to přišlo, když jsem to letmo zkoušel. To spíš na mokré silnici.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.12.04  11:48

« Re:

Na začátku každé zimy odjíždím na větší prázdné parkoviště, vypínám DSC a alespoň 1/2 hodiny řádím, abych dostal zimu do krve. Pokud jsou v provozu "čitelné" podmínky, vypínám DSC pro požitek z jízdy. V nebezpečných podmínkách, v hustém provozu, kde mě může mnohé překvapit, nechávám DSC zapnuto.
  • 00 Reagovat !

foto

17.12.04  15:19

« Bez nadpisu

Já jsem zatím zkoušel jen malý parkoviště, kde navíc bylo celkem dost aut, tak jsem si moc netroufal. Ale když jsem zhruba ve 30 km/h ostřeji zatočil, tak to začalo od předních kol vrčet, trošku brzdit a poslušně to zatáčelo, i když ne tak jak jsem měl volant. Pak jsem se na to díval z vrchu (z paneláku) a byly to krásný plynulý oblouky, žádný smýkání.... Auto pěkně stabilní a čitelný.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.12.04  11:02

« Re:

gem: ja sice DSC nemam, ale M3 + ABS mi tiez fungovalo velmo dobre a auto bolo pekne ovladatelne aj na lade ( pekne velke ladove parkovisko). Samozrejme v ramci normalnej zimnej jazdy a nie akov lete na suchu :-)
  • 00 Reagovat !

foto

17.12.04  10:57

« Bez nadpisu

Tak zatím to vypadá, že kombinace dunlopek m3 a DSC funguje na tom sněhu a ledu dobře .... co ostatní?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.12.04  18:39

Miro: Normální velmi silný cvakání v rytmu otáček, bylo to pořádně slyšet i se zavřenou haubnou (něco jak satrej šicí stroj na šlapání).
    Jinak nějaká "doktorská" pomůcka jako šroubovák na uchu přiložený na sací vedení to zcela jistě prozradí.
    Když to viděl technik na Spořilově ani mne s tím nechtěl pustit dál. Po dalším prozkoumání mne pustili, ono se to sací prej stejně nedá opravovat. Vevnitř jsou údajně nějaký klapky (amík psal o ventilu) poháněný od motoru :!: :?: .
    Zcela jistě to musí nějak souviset s proměnnou délkou sání ale jak to teda celý funguje naprosto netuším. Ten link vystavím ale až asi o víkendu - teď tvrdnu už 3. den v Praze a mám to na domácím PC
    Jinak s Mazdou zatím nemám problém, je to taky o tom, jak se k takovýmto věcem postaví a to je zcela bez problémů, naposled to bylo i celkem rychle. S tou napínací kladkou jsem stál skoro 3 týdny ale podle WEBu to v USA nedopadlo jinak :-( Není nad prototypy ve vysoké zátěži (mám najeto skoro 33 000 km).
    K
  • 00 Reagovat !

foto

15.12.04  12:27

« Bez nadpisu

Miro: člověče nevím, asi se budu muset jít podívat do garáže ;-) Jsem holt smolař, už předchozí auto mělo k ideálnímu stavu daleko. Toho rozdělání se taky bojím, ale spolíhám se na zkušenost jinýho majitele M3 ve stejným servisu, tomu to rozdělali, našli, odstranili a všechno je OK.....
  • « 00 Reagovat !

foto

15.12.04  09:09

« Re:

urcite mas Mazdu 3 ? Mne toto robi Megan a tiez ma to vytaca, lebo odstranit sa to da len rozborkou a co ked to potom bude este horsie :-)
  • 00 Reagovat !

foto

15.12.04  08:23

« Bez nadpisu

V současnosti při přejetí každé nerovnosti se mi z palubky ozývá různý křupání a cvakání. Nedávno se k tomu přidalo takový drnčení, hlavně když šlapu na plyn, tak to drnčí jak o život. Prý to je nějaký lanko v plaubce, opírající se o nějakej plíšek.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.12.04  07:45

« Re:

gem: ake zvuky Ti vadia ?
    KarelB: o narazeni na zmetka by som Ti mohol rozpravat :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…