Mazda3
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
"-- skrytý --" 29.12.04 09:08
« Cena opravy ....
Brázdič: Možná srovnáváme nesrovnatelné částky. Když necháš servisu volnou ruku na jednání s pojišťovnou, tak ta oprava vyjde neskutečně draze, a ještě z tebe vytáhnou spoluúčast. Dobré řešení u menších havárek je nechat si škodu odhadnout, peníze nechat pojišťovnou vyplatit "na ruku", a pak jít do servisu dohadovat opravu. Příklad - lehce bouchnutý vůz odhadl technik pojišťovny na cca 45 tisíc, vyplatili bez spoluúčasti 40, a oprava v autorizovaném servisu stála 15 tisíc. K tomu není co dodat. -
« Re: Nová mazda a hned závada?
No tomu říkám smůla.....zkus se mrknout na tohle fórum - [odkaz]. Vypadá to, že je to snad jen o špatným senzoru, ne o opravdové závadě.
BTW tohle je sice americký fórum, ale informace na něm platí i pro nás, pokud se netýkají některé výbavy (třeba nemají DSC, aero stěrače, auto klima atd.). Mně v servisu nakecali (resp. hlavní garanční technik Mazdy), že amíci mají vlastní továrnu na Floridě, což je blbost. Takže se podle těch informací dá orientovat. -
« Nová mazda a hned závada?
Tak jsem se stal šťastným majitelem vozu Mazda3. Auto je naprosto skvělé, kdyby 1.6 měla BLACK OUT, tak by to mohlo být úplně skvělé, ale trápí mě jedna věc.
Při 185. naježděném kilometru při rychlosti okolo 100km/h a třetině paliva v nádrži se rozsvítila a stále trvale svítí kontrolka emisního a palivového systému. Je to takový žlutý znak u otáčkomětu v podobě snad dílu potrubí nebo co. Teď ale nevím, jak o vánocích kontaktovat servis mazdy. Existuje nějaká linka na kterou se obrátit nebo nemáte s tím vy nějaké zkušenosti?
Díky za vaši pomoc -
« Re: Mazda 3
to Johan: nevim jestli ti to nejak pomuze, ale me se stalo neco podobnyho s Nissanem Almera - auto bylo priblizne 14 mesicu a oholil mi ho z boku jeden motorkar, kterej nevybral zatacku. Skoda priblizne za 90 tisic. Kazdopadne asi te nepotesim, ale ot ty doby mi to auto zacalo postupne vrzat - ted mam najeto necelych 80 tisic a vyjet v mrazech poranu znamena na prazskych silnici koncert pazvuku. Snad ta Mazda na tom bude lip. Stastny a vesely - Snehulak -
« Mazda 3
Chci se s Vámi podělit o nepříjemný zážitek.
24.listopadu mi byla nabourána 8 měsíců stará M3.
Odnesla to přední část vozu.
Rána to moc velká nebyla nevystřelily ani erbegy.
Policie přijela za 1.5 hodiny.
Celkem to trvalo 3 hodiny.
Auto jsem nechal odvest do servisu Mazda.
To tam šperkovali 3 neděle.
Celkem za měsíc jsem se dočkal auta.
Škoda byla asi 117000 kč.
I když to není vůbec poznat už ten pocit z nového auta
je pryč.
Nikomu to nepřeji.
Foto na této stránce po otevření kliknout na 1.
[odkaz] -
Shr3k 22.12.04 19:41
« Mazda 3 1.6 Diesel a DSC (výbava Touring) - výrobní vada
Takže slíbený článekdlouhodobého testu na Automixu se odkládá (málo čtenářů přes Vánoce), ale minimálně něco popíšu:
Moje Mazda trpěla už od léta občasnou ztrátou výkonu, motor přecházel do nouzového režimu a diagnostika vypisovala spustu chyb, se kterými si nikdo nevěděl rady. Občas se rozvítíla a zůstala svítit kontrolka DSC, občas nefungoval teploměr chladící kapaliny, větrák běžel neustále, prostě psí kusy. Auto strávilo prakticky celý listopad v servisu. Jen náhodou se mi díky německému kolegovi podařilo získat poslední servisní info, díky kterému se nakonec oprava hnula dopředu:
- Mazdy 1.6 MZ-CD vyrobené zhruba do září mají konstrukční vadu odvzdušňovací hadice klikovky (myslím, že má malý průměr), takže se skrze ní dostává olej do sání a teče zpět. Zaolejuje tak MFA (to pak působí poruchy ŘJ, jenž následně hlásí vadný EGR, MFA, prostě všechno možné). Jedná se o technical bulletin A-4-9'2004.
- zhruba stejný základ (spolu s verzí software) má zřejmě i ono rozsvěcování kontrolky DSC za jízdy (údajně nějaká desynchonizace jednotky DSC a ŘJ motoru) - pokud je vůz ve výbavě Touring
- a konečně poslední verze software (ze včerejška) by měla řešit sporadický přechod do nouzového režimu i po výměně té hadice(to je ten nefungující teploměr a běžící větrák chladiče).
Nutno dodat, že vada se podařila odstranit vskutku jen díky intenzivní rešeršní činnosti a spolupráci s jedním Rakušanem a jedním Němcem. >:D
Takže pokud máte diesel a Touring k tomu, a máte podobné problémy, jeďte do svého servisu a žádejte výměnu hadice (ty nejsou a dlouho se na ně čeká - ta moje byla zkanibalizována z fungl nového vozu) a poslední software. Jedná se skutečně o aktuální věc, takže váš dealer ani nemusí být ještě informován. :-)
Nicméně buďme rádi, že nemáme v M3 tempomaty, v Austrálii a v USA se díky nim stalo začátkem jara pár nehod (ten krám najednou nechtěl zpomalit) a Mazda až někdy do léta řešila nový typ a jeho schálení. Přesto bych to občas risknul, protože tempomat se neztratí. >:D -
Shr3k 22.12.04 19:18
« Re: Zvuk audio systému v M3
4 repro je málo (už to taky vím). Originál soundsystem v M3 je Panasonic nebo Clarion, šumí velmi velmi málo. Výkon má "by woko" kolem 4x15 W RMS. Doporučuju minimálně zakoupit tweetery (to je ta výbava se 6 repro), protože jinak to nemá žádné výšky. Žádné výšky = žádný prostor. Ve dveřích jsou malé ovály (pokud nejste fajnšmekr, tak postačí, ozvučnice je to celkem bytelná - měl jsem to rozhozené), nicméně se tam vejdou v pohodě 165 mm středobasy v redukci z MDF. Hloubka je tam kolem 60-65 mm, záleží na tvaru magnetu. Vzadu je cca o 3 mm víc.
Já si to nechám po Novém roce vytlumit a přijdou tam komponentní repro MB QUART RCE. K tomu asi dva dvoukanálové zesilovače (ale to není nutnost).
Takže moje doporučení (předpokládám, že nejste na moc autohifi): pokud tam máte tweetery, nechte to tak. Pokud ne, tak než si je tam nechat dávat dodatečně (jsou to primitivní tweetery oddělené jen kondenzátorem), vyměnil bych radši přední repro za něco lepšího. Hledejte 165 mm komponentní systém s neodymovým magnetem (malá zástavbová hloubka) a co největší citlivostí. Rozdíl bude nebetyčný. -
« Re: Re: Re: Re: Zvuk audio systému v M3
Upřímně řečeno, mám z toho trochu strach. Ale prostě na 2.0 nebyly peníze. Potřebuji auto pro občasné rodinné výlety, takže 1.6 asi bude stačit. Je ale fakt, že jsem i na "předvádčce" dvoulitru hledal, kdepak mají schovaný výkon. Nějak jsem si zvykl na turbobenzín a jeho chování v nízkých otáčkách...
Jak je ale vidět, tak jste všichni s Mazdou velmi spokojeni. Takže doufám, že jsem neprohloupil, původně jsme chtěli Citroen C4, ale stačila mi jedna návštěva Mazdy a bylo rozhodnuto. ;-) -
« Re: Re: Zvuk audio systému v M3
Jasně, já jsem akorát "zhýčkaný" příšerným zvukem v Octavii, která má podle mě vůbec nejhorší audio ve své třídě. Taky by mě zajímalo, jak budu reagovat na úbytek výkonu. Stará Octavia měla 180 koní, teď budu mít v nové mazdě 105... No uvidíme -
« Re: Zvuk audio systému v M3
Já mám teda sice 6 reproduktorů, ale stejně - podle mě je audio naprosto odpovídající třídě. Ani špatný, ani extra dobrý, takovej střed (doma poslouchám ty samý MP3ky na 400W THX Logitech reprácích, tak jsem asi trochu zhýčkanej). Kdo chce něco lepšího, dokoupí si HiFi audio komponenty sám. -
« Zvuk audio systému v M3
Zítra si jdu pro Mazdu 3. Rád bych se vás, jako uživatelů zeptal, co můžu čekat od kvality zvuku, který poskytuje audio systém. Není použítí čtyřech reproduktorů ve výbavě touring poněkud málo?
Díky moc za odpověď a přeji všem šťastným majitelům M3 hezké vánoce

Prosim o radu. Dik