Mazda3
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
« Re: Re: RE:RE:RE: M3 1,6 benzin
centsm: S tymi diskusiami takajucimi sa inych znaciek mas pravdu, cital som ich a bol to aj jeden z faktorov, ktory hovoril v prospech M3, ked som sa rozhodoval ake auto kupit. Na druhej strane tieto diskusie u mna zvysili prah citlivosti na rozne zvuky a poruchy a tak sa neraz pristihnem ako pocuvam, ci sa v tom mojom aute neobjavia nejake pazvuky. Az na to zabublanie pri rozbehu som s tou M3 maximalne spokojny. Motor ma slusny tah a podvozok je perfektny. Takze zatial po par mesiacoch spokojnost. Dufam ze to vydrzi a obhaji povest spolahliveho japonca. -
« Servis Spořilov
Nechci tu dělat nějakou reklamu, ale včera mne potěšila jedna maličkost.
V prosinci při "svolávací akci" na čidla airbagu jsem reklamoval "klepání" v oblasti předních dveří řidiče při rozjezdu a přejezdu nerovností. Jednalo se opravdu o takové lehké cvakání, které technik nejprve ani neslyšel a všiml si jej až po mém upozornění. Bylo to identifikováno jako zvuky vycházející ze středního sloupku - zřejmě plasty. Toto bylo při výměně čidla odstraněno k mé spokojenosti (nyní se to ozve pouze při opravdu velké nerovnosti a za stavu, kdy je interiér neprohřátý).
No a včera jsem měl telefon ze Spořilova s dotazem, zda oprava byla úspěšná a nic se neozývá - je to maličkost, která potěší :D -
« Re: Re: pazvuky výfuku a další potíže?
KarelB: máš pravdu, ten zvuk posilovače je celkem dost výraznej a při volnoběhu je slyšet naprosto zřetelně a to i přes to moje "utlumení" (který mimochodem je super na udržení motoru v teple ;-) ). A co teprve když se začne při stání otáčet kolama..... Zvenku to musí být zvuky jak od nějakýho robota ze Star wars.... -
« Re: pazvuky výfuku a další potíže?
gem: já nemám se zvukem výfuku na 2.0i žádné problémy, vibrace tam podle mne nejsou a jen to krásně bublá (když se rozjíždím s otevřeným oknem).
Co mi trochu vadí je neustálý ječivý zvuk, který vydává servo (je to slyšet silně i přes zavřenou haubnu a skoro to přehluší chod motoru na volnoběh) a to i při kolech v klidu.
Jsem sice poněkud paranoidní po výměně cvakajícího sacího traktu, nicméně mohl bys položit ucho na svůj stroj a buď mne uklidnit nebo vystašit? Na druhou stranu, už s tím jezdím dlouho a potíže nejsou.
Díky,
Karel -
"-- skrytý --" 05.01.05 21:16
« Re: RE:RE:RE: M3 1,6 benzin
carlie: Ber to jako normální zvukový projev auta. Mě to dělá i při prudkém přidání plynu bez zařazení, stačí mít otevřené dveře. Minulé auto krásně zabublalo, když se zavřel plyn z vyšších otáček naprázdno. A výfuk vydržel 150000 km. Buďme rádi, že máme jen takové problémy. Podívejte se na forum třeba Stila nebo P307. Ti řeší řídící jednotky, zhasínající motory, nefungující brzdy a pod. -
« Bez nadpisu
Tak nevím, já mám teda dvoulitr, ale mně ten zvuk přijde úplně normální. Je to slyšet jen zhruba na 1200-1400 ot/min (jen při záběru, naprázdno ne) a jde to vyloženě od výfuku, kterej sebou nijak nehází..... Ale zase dvoulitr má jinej výfuk, že. Co ostatní majitelé dvoulitrů??? -
« RE:RE:RE: M3 1,6 benzin
Co sa tyka podtacania motora, nasledky su mi jasne. Ide mi len o to, ze s podobnym motorom som jazdil v dvoch Civicoch s motormi 1,6 (82 KW a 118 KW), tiež s variabilnym casovanim a optimalne pracujucimi vo vyssich otackach, ale v nikdy som sa nestretol s podobnym zvukom.
Dalej je dost problematicke tocit otacky nad 2000 a pritom cuvat pri pozdlznom parkovani, ked to musis napasovat medzi dve auta a ide pritom o kazdy centimeter.
Nieco podobne mal moj znamy na starsom japoncovi a ten odmontoval tepelne stity vyfuku a zvuk sa uz neobjavil.
Bol som s tym aj v autorizovanom servise, pozreli vyfuk a nic nezistili, vraj je to normalny zvukovy prejav, tak neviem -
"-- skrytý --" 03.01.05 09:27
« Re: Re: Re: M3 1,6 benzin
To centsm: Neboj, žádné rozsypání katu nehrozí, neboť celý výfukový systém je tomu přizpůsoben. Přál bych ti vidět, co ten výfuk dělá např. při měření výkonu na brzdě, když vytočíš trojku a pod plným plynem tam vrazíš čtyřku. Většinu vibrací od motoru totiž zachytí/vytlumí vlnovec mezi svody a trubkou před katem, navíc jak agregát, tak celý vyfukový systém jsou vůči šasi zavěšeny pružně, takže ty řádově centimetrové výchylky tam prostě být musejí!
A dále bych ti pro změnu přál vidět, co se děje v rozvodech a především se samotným rozvodovým řemenem při tomhle podtáčení, o řetězu ani nemluvě (ale tady je problém to vidět na vlastní oči, neboť rozvodový řetěz jaksi nelze "odpouzdřit" a přitom tůrovat motor...). -
"-- skrytý --" 02.01.05 21:59
« Re: Re: M3 1,6 benzin
Když jsem byl na servisu při 20000 km, tak jsem upozornil na problém rezonancí při nízkých otáčkách a věděli o čem je řeč. Nepřeji nikomu vidět, co dělá celý výfukový systém při tak nízkých otáčkách a zatížení. To je na rozsypání katalyzátoru. Ten výfuk chodil tak 1 cm do strany a nešel udržet. Částečně by mohlo pomoci předepnutí zavěšení nebo vyladění na rezonance, ale raději takhle nejezdit. -
« Re: M3 1,6 benzin
Tak jedna věc je, že motoru skutečně neprospívá "pobyt" v nízkých otáčkách, ale podstatu Charlieho problému to jaksi neřeší.
Musím říct, že jsem měl (možná ještě mám) naprosto stejný problém - rezonance při rozjezdu.
V servisu, kde mi teďka auto čeká mi řekli, že tento problém už odstranili.
Takže možná rada zní - dej si auto do servisu - od toho tam jsou... -
« Re: Re: Nová mazda a hned závada?
Tak odešla zadní lambda sonda, která měří emise. Auto je v servisu a čeká až se přiveze lambda sonda z Belgie. Nové auto a 10 dní na něj budu čekat - vůbec jsem si ho neměl čas užít
Doufám, že to byla poslední závada, která mě potkala. Prostě i "mistr tesař se někdy utne"...
Zatím jsem najel 600 km a stále čekám, až se začne probouzet motor k životu. Trochu tvrdá změna ze 180 koňového auta mít jen 105.
Ale já toto auto beru jako předstupeň k Mazdě 3 MPS.
Jinak dojmy z řízení - excelentní na svou třídu a cenu.
Výborné materiály, perfektní a čitelný podvozek, ticho a prostor + dobré audio a opravdu výkonná klimatizace + super sedačky (opět vztaženo na třídu, kterou zastupuje).
Centsm: pošli mi prosím zprávu o tom pohotovostním mechanikovi na stealth01(zavináč)centrum(tečka)cz. Díky moc -
« Bez nadpisu
to charlie - to neni problem auta ale opravdu jen a jen problem ridicuv. Pridavat plyn na 800 otackach nema mnoho smyslu. Mozna omezene na 1.RS - kolona.
Jak by rekl mitsi : nizka spotreba PHM bude vyvazena vysokou spotrebou...motoru a prevodovek.
S 16V se pod 2000rpm nejezdi - ostatne motoru se ani nechce