Mazda3

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• 00 Reagovat !

foto

07.01.05  16:45

« Bez nadpisu

Mno, uvidíte, až budete mít auto 2 roky, co s ním udělají naše silnice...
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.05  14:56

« Re: Re: RE:RE:RE: M3 1,6 benzin

centsm: S tymi diskusiami takajucimi sa inych znaciek mas pravdu, cital som ich a bol to aj jeden z faktorov, ktory hovoril v prospech M3, ked som sa rozhodoval ake auto kupit. Na druhej strane tieto diskusie u mna zvysili prah citlivosti na rozne zvuky a poruchy a tak sa neraz pristihnem ako pocuvam, ci sa v tom mojom aute neobjavia nejake pazvuky. Az na to zabublanie pri rozbehu som s tou M3 maximalne spokojny. Motor ma slusny tah a podvozok je perfektny. Takze zatial po par mesiacoch spokojnost. Dufam ze to vydrzi a obhaji povest spolahliveho japonca.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.05  09:05

« Re: Re: Re: Re: pazvuky výfuku a další potíže?

KarelB: To tlumení jsem si kupoval, je to z dieselové verze.
    No já jdu do servisu s těma pazvukama někdy na konci ledna, tak doufám budou stejně vstřícní jako v Praze...
  • 00 Reagovat !

foto

07.01.05  08:57

« Servis Spořilov

Nechci tu dělat nějakou reklamu, ale včera mne potěšila jedna maličkost.
    V prosinci při "svolávací akci" na čidla airbagu jsem reklamoval "klepání" v oblasti předních dveří řidiče při rozjezdu a přejezdu nerovností. Jednalo se opravdu o takové lehké cvakání, které technik nejprve ani neslyšel a všiml si jej až po mém upozornění. Bylo to identifikováno jako zvuky vycházející ze středního sloupku - zřejmě plasty. Toto bylo při výměně čidla odstraněno k mé spokojenosti (nyní se to ozve pouze při opravdu velké nerovnosti a za stavu, kdy je interiér neprohřátý).
    No a včera jsem měl telefon ze Spořilova s dotazem, zda oprava byla úspěšná a nic se neozývá - je to maličkost, která potěší :D
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.05  08:54

« Re: Re: Re: pazvuky výfuku a další potíže?

gem: díky, o víkendu budu spát klidněji. Stejně tam za pár let budou jen elektrický motory, tak si alespoň zvykáme. To utlumení sis dělal sám nebo něco kupoval?
    Karel
  • « 00 Reagovat !

foto

06.01.05  23:07

« Re: Re: pazvuky výfuku a další potíže?

KarelB: máš pravdu, ten zvuk posilovače je celkem dost výraznej a při volnoběhu je slyšet naprosto zřetelně a to i přes to moje "utlumení" (který mimochodem je super na udržení motoru v teple ;-) ). A co teprve když se začne při stání otáčet kolama..... Zvenku to musí být zvuky jak od nějakýho robota ze Star wars....
  • « 00 Reagovat !

foto

06.01.05  20:42

« Re: pazvuky výfuku a další potíže?

gem: já nemám se zvukem výfuku na 2.0i žádné problémy, vibrace tam podle mne nejsou a jen to krásně bublá (když se rozjíždím s otevřeným oknem).
    Co mi trochu vadí je neustálý ječivý zvuk, který vydává servo (je to slyšet silně i přes zavřenou haubnu a skoro to přehluší chod motoru na volnoběh) a to i při kolech v klidu.
    Jsem sice poněkud paranoidní po výměně cvakajícího sacího traktu, nicméně mohl bys položit ucho na svůj stroj a buď mne uklidnit nebo vystašit? Na druhou stranu, už s tím jezdím dlouho a potíže nejsou.
    Díky,
    Karel
  • « 00 Reagovat !

foto

06.01.05  15:33

« Re: Re: RE:RE:RE: M3 1,6 benzin

:) To jefakt, je tady nuda. Aspoň, že mně odešla zadní lambda sonda. Aspoň se na auto více těším. Dneska by snad měli v Belgii nakládat náhradní díly.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.01.05  21:16

« Re: RE:RE:RE: M3 1,6 benzin

carlie: Ber to jako normální zvukový projev auta. Mě to dělá i při prudkém přidání plynu bez zařazení, stačí mít otevřené dveře. Minulé auto krásně zabublalo, když se zavřel plyn z vyšších otáček naprázdno. A výfuk vydržel 150000 km. Buďme rádi, že máme jen takové problémy. Podívejte se na forum třeba Stila nebo P307. Ti řeší řídící jednotky, zhasínající motory, nefungující brzdy a pod.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.01.05  14:48

« Re:

Jak píšeš - okolo těch 1400 to bublá a je cítit lehká vibrace na spojce, pak už to jde do toho hezkýho zvuku co má dvoulitr 8)
  • 00 Reagovat !

foto

05.01.05  14:12

« Bez nadpisu

Tak nevím, já mám teda dvoulitr, ale mně ten zvuk přijde úplně normální. Je to slyšet jen zhruba na 1200-1400 ot/min (jen při záběru, naprázdno ne) a jde to vyloženě od výfuku, kterej sebou nijak nehází..... Ale zase dvoulitr má jinej výfuk, že. Co ostatní majitelé dvoulitrů???
  • 00 Reagovat !

foto

05.01.05  13:45

« RE:RE:RE: M3 1,6 benzin

Co sa tyka podtacania motora, nasledky su mi jasne. Ide mi len o to, ze s podobnym motorom som jazdil v dvoch Civicoch s motormi 1,6 (82 KW a 118 KW), tiež s variabilnym casovanim a optimalne pracujucimi vo vyssich otackach, ale v nikdy som sa nestretol s podobnym zvukom.
    Dalej je dost problematicke tocit otacky nad 2000 a pritom cuvat pri pozdlznom parkovani, ked to musis napasovat medzi dve auta a ide pritom o kazdy centimeter.
    Nieco podobne mal moj znamy na starsom japoncovi a ten odmontoval tepelne stity vyfuku a zvuk sa uz neobjavil.
    Bol som s tym aj v autorizovanom servise, pozreli vyfuk a nic nezistili, vraj je to normalny zvukovy prejav, tak neviem
  • 00 Reagovat !

foto

03.01.05  19:01

« budiky na MX-3 nebo 323F

zdarec, nemate nekdo budiky na MX-3 nebo 323F? diky Loky
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.01.05  09:27

« Re: Re: Re: M3 1,6 benzin

To centsm: Neboj, žádné rozsypání katu nehrozí, neboť celý výfukový systém je tomu přizpůsoben. Přál bych ti vidět, co ten výfuk dělá např. při měření výkonu na brzdě, když vytočíš trojku a pod plným plynem tam vrazíš čtyřku. Většinu vibrací od motoru totiž zachytí/vytlumí vlnovec mezi svody a trubkou před katem, navíc jak agregát, tak celý vyfukový systém jsou vůči šasi zavěšeny pružně, takže ty řádově centimetrové výchylky tam prostě být musejí!
    A dále bych ti pro změnu přál vidět, co se děje v rozvodech a především se samotným rozvodovým řemenem při tomhle podtáčení, o řetězu ani nemluvě (ale tady je problém to vidět na vlastní oči, neboť rozvodový řetěz jaksi nelze "odpouzdřit" a přitom tůrovat motor...).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.01.05  21:59

« Re: Re: M3 1,6 benzin

Když jsem byl na servisu při 20000 km, tak jsem upozornil na problém rezonancí při nízkých otáčkách a věděli o čem je řeč. Nepřeji nikomu vidět, co dělá celý výfukový systém při tak nízkých otáčkách a zatížení. To je na rozsypání katalyzátoru. Ten výfuk chodil tak 1 cm do strany a nešel udržet. Částečně by mohlo pomoci předepnutí zavěšení nebo vyladění na rezonance, ale raději takhle nejezdit.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.01.05  14:32

« Re: M3 1,6 benzin

Tak jedna věc je, že motoru skutečně neprospívá "pobyt" v nízkých otáčkách, ale podstatu Charlieho problému to jaksi neřeší.
    Musím říct, že jsem měl (možná ještě mám) naprosto stejný problém - rezonance při rozjezdu.
    V servisu, kde mi teďka auto čeká mi řekli, že tento problém už odstranili.
    Takže možná rada zní - dej si auto do servisu - od toho tam jsou...
  • « 00 Reagovat !

foto

01.01.05  14:07

« Re: Re: Nová mazda a hned závada?

Tak odešla zadní lambda sonda, která měří emise. Auto je v servisu a čeká až se přiveze lambda sonda z Belgie. Nové auto a 10 dní na něj budu čekat - vůbec jsem si ho neměl čas užít
    Doufám, že to byla poslední závada, která mě potkala. Prostě i "mistr tesař se někdy utne"...
    Zatím jsem najel 600 km a stále čekám, až se začne probouzet motor k životu. Trochu tvrdá změna ze 180 koňového auta mít jen 105.
    Ale já toto auto beru jako předstupeň k Mazdě 3 MPS.
    Jinak dojmy z řízení - excelentní na svou třídu a cenu.
    Výborné materiály, perfektní a čitelný podvozek, ticho a prostor + dobré audio a opravdu výkonná klimatizace + super sedačky (opět vztaženo na třídu, kterou zastupuje).
    Centsm: pošli mi prosím zprávu o tom pohotovostním mechanikovi na stealth01(zavináč)centrum(tečka)cz. Díky moc
  • 00 Reagovat !

foto

01.01.05  11:28

« Bez nadpisu

to charlie - to neni problem auta ale opravdu jen a jen problem ridicuv. Pridavat plyn na 800 otackach nema mnoho smyslu. Mozna omezene na 1.RS - kolona.
    Jak by rekl mitsi : nizka spotreba PHM bude vyvazena vysokou spotrebou...motoru a prevodovek.
    S 16V se pod 2000rpm nejezdi - ostatne motoru se ani nechce
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.12.04  16:13

Mě to dělá taky, když se "zadaří". Spíš ten zvuk připomíná uvolněnou přepážku v zadním tlumiči. Ale tlumič je určitě v pořádku. Věř Mitsimu, a pod 2000 nejezdi, motoru to neprospívá.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.12.04  12:19

To je rezonance z rozvodového mechanismu: prostě podtáčíš!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…