Mazda3
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
« Jeste k tem pazvukum v interieru.
Je to strasnej mor!! Pokud jde o auto, kde klepe a skripe uplne vsechno, tak je to jedno, ale pokud je to jenom ojedinela vec, tak je to opravdu vec nervu a hlavne pocitu, ze moje auto za ty penize prece tohle delat nesmi. Nejlip to doklada (v mem pripadade) moje zkusenost ze vcerejska. Jel jsem po panelove silnici a zacalo neco rezonovat. Dost nebezpecne jsem vsude mozne sklanel hlavu a snazil se ten zdroj vycmuchat. Nakonec se mi to podarilo. Pouzivam panoramaticke zrcatko a to se trochu povolilo. Za jizdy jsem ho uz nespravoval a nechal to drncet. Jakmile jsem ale vedel, ze to neni nic podstatnyho v palubce, tak jsem byl uplne v klidu a pritom to drncelo jako o zavod. Vlastne jsem to doted nespravil. Asi tak ... -
"-- skrytý --" 09.01.05 20:43
« Re: Re: Re: Shell V-Power
tankuju V-power do MXka a vysledek je takovy, ze to zere asi stejne, ale ve vyssich otackach to lepe jede, ale to je tim, ze do toho leju ten Racing 100 OCT...jinak na spotrebe jsem to vubec nepozoroval, motor jde vic hladce a rychleji se vytaci, to jo. Ale co hlavne ten motor je cistej, zkuste najet na VPoweru cca 30 tisic a vyndejte svicku, je skoro jako nova..zadnej karbon, nic, fakt tohle funguje. -
« Re: Shell V-Power
gem: a nieje to tym, ze chces mat nizsiu spotrebu, jazdis kontrolovane na spotrebu(pritom si to nepripustas, nejazdis brzda plyn) a preto klesa ? Taky velky rozdiel by uz musel postrehnut kazdy a nezda sa mi to. Ja osobne pri jednej nadrzi som mal skor pocit, akoby to zralo viac. Pri ustalenej rychlosti 130km/h som usporu rozhodne nepostrehol. Vsimol by som si aj usporu 0.5l -
« Shell V-Power
Jaký máte zkušenosti s V-Power 95? Já už mám teď třetí nádrž a vypadá to, že to dost snižuje spotřebu - cca o litr. Primárně jsem ho chtěl zkusit na ty problémy se startováním, který se taky částečně omezily... A cenovej rozdíl na nádrž je asi 70 Kč, to celkem jde, zvlášť pokud to opravdu spotřebuje míň.
BTW když jsem nabral tuhle nádrž, dojel jsem do garáže a resetoval všechny ty počítadla. Pak jsem později někam jel, ale chtěl jsem si nalepit dálniční známku. Tak jsem vyjel z garáže, nechal běžet motor a nalepil to. Pak jsem se náhodou mrkl na průměrnou spotřebu - 458 l/100km :shock: :D -
« Re: Re: RE:RE:RE: M3 1,6 benzin
centsm: S tymi diskusiami takajucimi sa inych znaciek mas pravdu, cital som ich a bol to aj jeden z faktorov, ktory hovoril v prospech M3, ked som sa rozhodoval ake auto kupit. Na druhej strane tieto diskusie u mna zvysili prah citlivosti na rozne zvuky a poruchy a tak sa neraz pristihnem ako pocuvam, ci sa v tom mojom aute neobjavia nejake pazvuky. Az na to zabublanie pri rozbehu som s tou M3 maximalne spokojny. Motor ma slusny tah a podvozok je perfektny. Takze zatial po par mesiacoch spokojnost. Dufam ze to vydrzi a obhaji povest spolahliveho japonca. -
« Servis Spořilov
Nechci tu dělat nějakou reklamu, ale včera mne potěšila jedna maličkost.
V prosinci při "svolávací akci" na čidla airbagu jsem reklamoval "klepání" v oblasti předních dveří řidiče při rozjezdu a přejezdu nerovností. Jednalo se opravdu o takové lehké cvakání, které technik nejprve ani neslyšel a všiml si jej až po mém upozornění. Bylo to identifikováno jako zvuky vycházející ze středního sloupku - zřejmě plasty. Toto bylo při výměně čidla odstraněno k mé spokojenosti (nyní se to ozve pouze při opravdu velké nerovnosti a za stavu, kdy je interiér neprohřátý).
No a včera jsem měl telefon ze Spořilova s dotazem, zda oprava byla úspěšná a nic se neozývá - je to maličkost, která potěší :D -
« Re: Re: pazvuky výfuku a další potíže?
KarelB: máš pravdu, ten zvuk posilovače je celkem dost výraznej a při volnoběhu je slyšet naprosto zřetelně a to i přes to moje "utlumení" (který mimochodem je super na udržení motoru v teple ;-) ). A co teprve když se začne při stání otáčet kolama..... Zvenku to musí být zvuky jak od nějakýho robota ze Star wars.... -
« Re: pazvuky výfuku a další potíže?
gem: já nemám se zvukem výfuku na 2.0i žádné problémy, vibrace tam podle mne nejsou a jen to krásně bublá (když se rozjíždím s otevřeným oknem).
Co mi trochu vadí je neustálý ječivý zvuk, který vydává servo (je to slyšet silně i přes zavřenou haubnu a skoro to přehluší chod motoru na volnoběh) a to i při kolech v klidu.
Jsem sice poněkud paranoidní po výměně cvakajícího sacího traktu, nicméně mohl bys položit ucho na svůj stroj a buď mne uklidnit nebo vystašit? Na druhou stranu, už s tím jezdím dlouho a potíže nejsou.
Díky,
Karel -
"-- skrytý --" 05.01.05 21:16
« Re: RE:RE:RE: M3 1,6 benzin
carlie: Ber to jako normální zvukový projev auta. Mě to dělá i při prudkém přidání plynu bez zařazení, stačí mít otevřené dveře. Minulé auto krásně zabublalo, když se zavřel plyn z vyšších otáček naprázdno. A výfuk vydržel 150000 km. Buďme rádi, že máme jen takové problémy. Podívejte se na forum třeba Stila nebo P307. Ti řeší řídící jednotky, zhasínající motory, nefungující brzdy a pod. -
Tak nevím, já mám teda dvoulitr, ale mně ten zvuk přijde úplně normální. Je to slyšet jen zhruba na 1200-1400 ot/min (jen při záběru, naprázdno ne) a jde to vyloženě od výfuku, kterej sebou nijak nehází..... Ale zase dvoulitr má jinej výfuk, že. Co ostatní majitelé dvoulitrů??? -
« RE:RE:RE: M3 1,6 benzin
Co sa tyka podtacania motora, nasledky su mi jasne. Ide mi len o to, ze s podobnym motorom som jazdil v dvoch Civicoch s motormi 1,6 (82 KW a 118 KW), tiež s variabilnym casovanim a optimalne pracujucimi vo vyssich otackach, ale v nikdy som sa nestretol s podobnym zvukom.
Dalej je dost problematicke tocit otacky nad 2000 a pritom cuvat pri pozdlznom parkovani, ked to musis napasovat medzi dve auta a ide pritom o kazdy centimeter.
Nieco podobne mal moj znamy na starsom japoncovi a ten odmontoval tepelne stity vyfuku a zvuk sa uz neobjavil.
Bol som s tym aj v autorizovanom servise, pozreli vyfuk a nic nezistili, vraj je to normalny zvukovy prejav, tak neviem -
"-- skrytý --" 03.01.05 09:27
« Re: Re: Re: M3 1,6 benzin
To centsm: Neboj, žádné rozsypání katu nehrozí, neboť celý výfukový systém je tomu přizpůsoben. Přál bych ti vidět, co ten výfuk dělá např. při měření výkonu na brzdě, když vytočíš trojku a pod plným plynem tam vrazíš čtyřku. Většinu vibrací od motoru totiž zachytí/vytlumí vlnovec mezi svody a trubkou před katem, navíc jak agregát, tak celý vyfukový systém jsou vůči šasi zavěšeny pružně, takže ty řádově centimetrové výchylky tam prostě být musejí!
A dále bych ti pro změnu přál vidět, co se děje v rozvodech a především se samotným rozvodovým řemenem při tomhle podtáčení, o řetězu ani nemluvě (ale tady je problém to vidět na vlastní oči, neboť rozvodový řetěz jaksi nelze "odpouzdřit" a přitom tůrovat motor...).