Mazda3
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
neregistrovaný: "Jozo" [62.77.81.XXX] 01.02.05 17:31
« Nemazdacky alarm
Pani,
mate niekto skusenosti s montazou nemazdackeho alarmu do M3? Diler mi tvrdi, ze mi tam moze namontovat len Mazdou doporucovany alarm, coz je Meta. Na tu ale nemam dobre fererencie a rad by som si tam dal alarm iny. Nerad by som pri tom ale prisiel o zaruku.
Poradite? -
Proč by se ti měli vysmát?
Pokud jezdíš do seriózního servisu, tak to určitě vezmou vážně.
Mě něco lehce (téměř neslyšitelně) klepalo v prostředním sloupku, tak jsem to reklamoval - zmizelo to - po cca měsíci mi ze servisu volali, zda už je to v pořádku a neozývá se to znova. ;-)
Co já mám zkušenosti s "japonskými" servisy (dříve Toyota a teď Mazda), tak jsem navýsost spokojen. Což se nedá říct např. o servisu Škoda, kam jsem nucen jezdit se služební Octavií :roll: -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: vymena 1.6 na 2.0
Já mám 2.0i s najetými skoro 40 000 km, průměrná spotřeba se při rozumném ježdění (jezdím vesměs dlouhé trasy) pohybuje mezi 7 - 8,5 litry / 100 km, po městě moc nejezdím ale zhusta jsem na počítači při poskakování po Praze vídal 12l/100 :shock:
Je potřeba počítat i s dalšími provozními údaji, které budou vyšší než u 1.6:
- pojistka u ČP ~ 20 000 Kč (bonus mám 50 + 20%)
- nová letní guma u Mazdy tak 7500,-, někde na vebu v ČR tak 5500,- (už mne to potkalo, neb jsem jednu prorazil o srnu), v Německu tak EUR 120 a víc. Zimní gumy mám na plechu 205/55/R16 (nic jiného tam kvůli velkým kotoučům asi nejde dát), vyjdou kolem 3300 Kč za kus a víc vzhledem k tomu, že se dá použít nižší rychlostní kategorie (v TP je uvedeno Q).
- ne úplně "levný" olej, kterého moje 2,0i dokáže slupnout tak 0,8 l /20 000 asi i vzhledem k tomu, že je to řídká s***. Uvažuju o přechodu na 10W-40 neb o 0W-30 není zmínka ani v originálním servisním manuálu takže to vidím na "komplot" Mazdy s Castrólem.
Sport paket mi taky nabízeli ale poměr cena výkon tam podle mne není přesvědčivý, pochybuju, že to s tím pojede líp.
Jinak pokud jde o jízdní výkony jsem zcela spokojen, zvláště akcelerace ve vyšších rychlostech je super což jed obré pro bezpečné předjíždění. Pokud jde o stabilitu, auto se na suchu téměř nedá utrhnout ze silnice, je naprosto stabilní a nezáludné. Jízda za hranicí adheze na suchu je za běžného provozu za hranicí rozumu, pokud to člověk nezkouší někde na okruhu, což jsem udělal.
K -
gem: je to moc pěkné auto, zvláště LED diody společně s čirým překrytím zadních světel je super.
Já jsem měl na minulém autě maximálku 235 a podle GPS jsme naměřili 243km/h (samozřejmě s nejvyšší ohleduplností vůči okolnímu provozu - potkali jsme jedno auto, ale to když už jsme zpomalovali)
Asi chápeš, že mě ta 1.6 neuspokojuje (koupil jsem ji v podstatě pod nátlakem mé "rozumné" polovičky něžného pohlaví).
Tu větu "jednašestka nám bohatě stačí" si budu ještě dlouho pamatovat ;-) -
Paket GT mám (na hatchbacku). Moc pěkně to vypadá a člověk se odliší od většiny M3. Ale praktickej dopad je podle mě minimální. Myslel jsem, že třeba bude trochu čistější zadní okno, ale je zasviněný komplet stejně, odshora dolů. Možná spoiler přidá pár kilo přítlaku na zadní nápravu, fakt nedokážu říct. Maximálku mám 220, podle papírů by mělo být 200, takže to asi ani moc nezpomalí.
Ale celkově si myslím, že nic hezčího než Mazda 3 GT hatchback Winning Blue není 8) -
« Re: Re: Re: Re: vymena 1.6 na 2.0
No sice jsem se s 1.6 svezl jen krátce v předváděčce, ale myslím si, že rozdíl mezi 1.6 a 2.0 je podstatný - tedy při svižnější jízdě. Při normálním ježdění to tak moc nebude. Ta 2.0 má totíž do cca 4 tis. otáček podobný charkter jako 1.6 a skoro podobně i jede, ovšem po překročení těch 4 tis. ot. rychle ožije a jde "zhusta" za plynem. Co se týče jízdních vlastností, tak 17' pneu posouvají už tak dobré jízdní vlastnosti výrazně dále.
Jinak mám dlouhodobě průměrnou spotřebu 8,5 litru (70% město, 20% mimo, 10% dálnice). Teď v zimě se pohybuji okolo 9,5 litru s tím, že se zvýšil podíl města. -
neregistrovaný: "Jirik._" [195.39.34.XXX] 27.01.05 12:58
« Re: Re: Re: vymena 1.6 na 2.0
Centsm: tech 8,5 mi to bere ted, kdyz je zima, je pravda, ze momentalne jezdim jen mesto, rano 15km, vecer 15km.... mam najeto cca 17 tis.
Normalne sleduju spotrebu a kombinace vychazi cc na 7,5 l (mesto:venkov 50:50). Obcas to vytacim, ale vetsinou se snazim jezdil zpusobne. Pri vetsich dalkach (treba Chorvatsko) jsem se dostal na 7,0. Pozitek z jizdy mam, pri vyssich otackach auto jede pekne. Proto me zajimalo, jestli rozdil 1.6 a 2.0 je markantni. Ohledne spotreby : predtim jsem mel 2. DiTD, a prumer byl 5,2 l, na zvyseni spotreby u 1.6. jsem si zvykl, takze o to ani tak nejde. -
"-- skrytý --" 26.01.05 21:51
Jirik._: Mám 23000 km na M3 1,6. Do nějakých 15000 km šla slušně do 3500 RPM, víc se vyloženě trápila. Nyní si libuje ve vysokých otáčkách. Je to o záběhu. Spotřeba za celých 23000 km 7,67 l/100 km. Dnes mi ukazuje počítač 7,8. Mám 1/3 jízd po dálnici, 1/3 státní a 1/3 do 10 km. Největší spotřebu jsem měl 19,7 l/100 km na 15 km jízdy po dálnici při 190-200 km/hod. Nikdo nemůže říct spotřebu po městě věrohodně. Každý má jiné město, jinou vzdálenopst, jiný způsob jízdy. Předpokládá se, že každý má motor, jaký využije optimálně, pak tomu odpovídá i spotřeba. Nekupuji motor s 200 k na ježdění po městě. Naopak na dálnici je to vhodné, ale pak mám spotřebu 12l/100km. Až budeš mít desáté auto, tak zjistíš, že na výkonu ani spotřebě zase tolik nezáleží. Důležitější je požitek z jízdy a kvůli tomu si přeci auta kupujeme. -
No co se týče spotřeby 2.0 - zrovna teď mám 10l/100km, ale jezdím celkem svižně, jen město, kratší vzdálenosti a auto má teprve 7000 km. Takže kdybych se snažil, tak by to mohlo být ještě nižší.
Jinak se teda moc nedivím, já jsem měl 1.6 půjčenou na pár dní na vyzkoušení. Jezdil jsem tou dobou v Golfu 1.6 77kW a ta 1.6 v Mazdě mi přišla taková dost líná. -
modus ponens 26.01.05 18:16
« Re: Re: vymena 1.6 na 2.0
S 1.6 ted po meste mam 8,5, pocitam ze 2.0 pujde zhruba na 10l....
Hmm, to je celkom dost. Jazdis iba kratke trate, t.j. na studeny motor? Kolko mas najazdene? Ja mam teraz v meste do 8 litrov (Avensis 1.8 VVT-i)...
I ked musim pripustit, ze sa snazim vyhnut jazdam na 3-4 km (napr. z prace, do prace). Na druhej strane, Avensis je tazsi ako M3. -
neregistrovaný: "Jirik._" [195.39.34.XXX] 26.01.05 17:58
« Re: vymena 1.6 na 2.0
muzu se zeptat, o jaky by se jednalo zhruba doplatek? Ja jsem totiz uvazoval o necem podobnem...pokud nechcete psat tady, tak prosim na email jprivat@seznam.cz
S 1.6 ted po meste mam 8,5, pocitam ze 2.0 pujde zhruba na 10l.... uvidime, jake maji zkusenosti ostatni ? -
Ahoj, mám jeden dotaz. Jelikož jsem dospěl k názoru, že mi M3 nevyhovuje s motorem 1,6 tak mi dealer nabídnul výměnu za 2.0
Ale teď řeším dilema - sice nevyhovuje motorově, ale spotřeba je lepší, pneu jsou levnější, nemluvě o povinném ručení a musel bych připlatit další desítky tisíc
Myslíte, že mám jít do 2.0? Dají se nějak smazat nevýhody popsané výše (s povinným ručením nic nenadělám, ale jestli je fakt takový skok ve spotřebě)?

To by ste tam museli mat nieco specialne (www.vam01.sk), co nie je zatial hromadne rozsirene.
Ja som riesil podobny problem, ale kedze som bol uzrozumeny s tym, ze to musi byt hociktory alarm, ale montovany v servise Mazda, tak som sa na to vykaslal a dal som tam Metu + dalsie veci. Ak by to nebolo montovane v Mazde, bol by problem so zarukou na elekt. zalezitosti.
Japonske auta sa az tak nekradnu. Je to poistene, viac uz nie som ochotny urobit.
Jozo Inak ak nechces Metu, zavolaj si do Mazdy v Ziline, tam montuju nieco ine (je to talianske, ale nepoznam meno). Zaruka ti neskonci a nebude to Meta.