Mazda3

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

06.02.05  16:06

« 2 xircom

V radiu jsem slysel, ze davaji oficialne slevu 50000 i na M3. Ted to bude rok, co jsme objednavali nasi a uz tehdy jsme dostali slevu 50000. Ted je to oficialni. A i kdyby ne, tak se da s prodejcem urcite domluvit. A proc M3?: Priznavam, ze Octavia II se mi libi velice a kdyby slo o koupi dnes, tak ji zvazuju (predchozi auto byla totiz taky Octavia) . Ale nakonec by to stejne asi vyhrala M3. Bylo par zakladnich momentu:o) Prvni byl dojem z auta, zvenci a zevnitr. Interier mi proste sedi. Sedacky jsou delany jako pro me. Zadruhe ona sleva, ta posouva cenu auta tak, ze se to neda ingnorovat, ve srovnani treba s Octavii II ve stejne vybave. Last but not least byl pristup prodejce (Olomouc), byl velice vstricny ve vsem (na rozdil od dvou prodejcu Skody, kde jsme zvazovali dalsi O1 v nejake akci). No a samozrejme jizda v M3. Poprve jsem byl tak nervozni, ze jsem si to ani neuzil, ale par jsme ji meli na dva vikendy pujcenou (uz po objednani nove) a vedel jsem, ze to byla dobra volba. Nicmene mam porad trauma z O2 a asi se v ni budu muset projet. Je mi jasny, ze O2 s velkym motorem, treba i dieselem a v dobre vybave bude lepsi, ale cenove jsem pak uplne jinde. Mozna si dost nevazim toho, jak jede M3, asi se to pro me stalo samozrejmosti. BTW Je to automat a i pres vytky radilku, ze maly motor (1.6) a automat je hloupost, musim rict, ze jsem maximalne spokojen. A to jak s tim, jak jede, tak i za kolik. Bethe

06.02.05  13:43

to kmecma : Předpokládám, že Mazdu prodám, až dokončím leasing,(říjen 05) a odhaduji, že bude najeto tak kolem 120 000 km.
    Jedná se o typ 323 BJ14M24-III JMZBJ14M2, předpokládám, že je to poslední facelift 323Fka, rozlišuji,to podle zadních lamp - mají takový "jako briliantový" efekt. Auto je ve stříbrné metalíze, manuální klimatizce, 4x airbag (čelní, boční), zámek na řadící páky (medvěd blok), pískovaná okna (CEBIA),v kufru je original ochranné plato, zástěrky v předu vzadu, koberečky gumové (na zimu), látkové světle šedé original 323 (na léto), radio Kenwood KRC-579RY (je to s kazeťákem - panýlek je odjímatelný a zárověň otočný - myslím, že tomu říkají D-Mask), když se to otočí, tak to vypadá, že tam žádné radio není (ale nespoléhám na to). Obutí zimní plecháče Mazda (185x14, pneu Sava Eskymo), letní hliníkové 15" AEZ (snad typ Ecco) pneu 195x55R15 85H - Michelin Pilot Exalto (pojistné šrouby). Auto nemá ABS, okna / zrcátka v elektrice, mlhovky, palubní počítač (má ukazatel teploty a počítadlo kilometrů). Auto je prakticky denně používáno, (dálnice, silnice první třídy,delší jízdy - 170km tam a zpět , obsazeno jednou osobou, jezdím spíše svižně -4000 ot/min, mám subjetivní pocit, že se toto motoru nejvíce líbí ) minimálně jízd po městě, palivo jenom Shell-Vpower, pravidelně servisováno ve značkovém servisu, veškeré doklady o rozsahu servisu k dispozici ( zaznamenávám spotřebu).
    Problémy : když jsem to měl asi dva měsíce, tak na dálnici v průběžném pruhu nechali odstavený neosvětlený přívěs a když jsem se tomu na poslední chvíli vyhýbal, tak jsem "škrtnul" zadkem o svodidlo. Protože to bylo nové (pojištěné kvůli lesingu) tak vyměnili zadní blatník, trojúhelníkové okénko a nárazník - doklady co se dělalo mám, geometrie nebyla hnutá-jinak dle mého laického názoru to šlo snadno vyklepat. Výměna pravého okénka u spolujezdce ( někdo chtěl ukrást radio, ale ono tam nebylo), věměněno přední okno (kamínek od náklaďáku).
    Tak, snad Vám tyto informace pomůžou při rozhodování. Jistě se lze domluvit na detailnější prohlídce ve značkovém servisu a i o prodeji přes dealera značky.

06.02.05  12:58

« Re: Re: Re:

"-- skrytý --" 06.02.05  09:42

« Re: Re: Re:

xircom: sleva byla asi 50000 Kč. Kupní cena 550, katalogová asi 600. Ale už je to víc jak rok, a tehdy se nedávaly žádné slevy. Dnes tuším šla cena nepatrně nahoru, naopak klesla cena M6. Bylo to v Olomouci.

05.02.05  23:31

To xircom: Ked sa mozem spytat, co planujete spravit so 'starou' 323F? Mal by som mozno zaujem. Moja 323 BA ma pomaly cez 250 000km :(. Sice v pohode, ale tak dlho sa chodi z dzbanom po vodu ... Takze zvazujem nastupcu: Premacy, 323, ale aj spominamy civic, alebo Corrollu, vsetko okolo 3-4 rokov stare (u corolly trocha problem).

05.02.05  19:22

Díky za odpověď. Na německý auta moc nepomýším, kdesi jsem četl jaký je rozdíl ve filosofii managementu kvality u Japonců a Nemců. Japonci vše pečlivě vyvinou, vyzkouší a pak pečlivě, beze změn vyrábějí. Němci během výroby typu ještě provádějí změny, či vylepšení a nedokáží si ohlídat subdodavatele. A to nehovořím o oblíbenosti Golfu mezi zloději.
    Co mě překvapilo, že Vám byl prodejce ochoten půjčit auto na víkend a bezplatně. Myslím, že by to měla být do jisté míry samozřejmost, protože rozhodovat se o koupi auta na základě prohlídky u prodejce, či jen krátké projížďky je dost "loterie".

05.02.05  19:13

Děkuji za odpověď.
    Chtěl bych se zeptat u kterého prodejce Vám dali slevu na M3 a jaký byl rozdíl mezi katalogovou cenou a prodejní.
    Díky

05.02.05  16:38

« Ach jo...

Tak moje M3 utržila první šrám. Klasickej městkej ťukanec zezadu. Ale nárazník je dělanej celkem dobře, takže je tam jen pár škrábanců, to snad nebude problém. Co ale asi bude problém jsou dva zamáčklý parkovací senzory, snad to nebudou chtít měnit celý za 7 tisíc....no uvidím v pondělí.

"-- skrytý --" 05.02.05  13:06

Vybíral jsem mezi Octávií I, Golfem, Toyotou, Fordem a Hondou. Octávie a Golf byly mnohem dražší ve výbavě, kterou jsem chtěl(mám maximální na M3), Honda nebyla k dispozici ve zvolené výbavě (musel bych si vybrat auto jen podle nabídky na papíře). Vybral jsem Focuse a v Mazdě mě dali slevu až na cenu Focuce, tak jsem šel do ní. Mám 24000 km a byl to můj nejlepší kšeft v životě.

05.02.05  12:47

No já jsem se při koupi rozhodoval mezi Golfem V, novou Astrou a M3. Golfa jsem hned na začátku zavrhl po tristních zkušenostech s předchozím modelem. V Astře jsem se projel a byla to hrůza, interiér, jízdní vlastnosti a neochotní prodejci (v Brně, oba dva) mě odradili. M3 mi půjčili zadarmo na víkend, perfektně jsem se povozil a to auto mě dostalo. Hlavně jízdní vlastnosti - prodejce se mnou projel zhruba 100 stupňovou zatáčku rychlostí 120 km/h na zimních gumách v květnu a auto sedělo jak přibitý. Nádhera. No a taky se mi líbila záruka 3 roky.
    Civica ani Corrolu jsem nezvažoval, protože se mi jednak nelíbí a jednak jsem chtěl silnější motor. Sice je i Civic Type-R, ale prostě, když se mi auto nelíbí, nedá se nic dělat....
    Co se týče těch dodacích lhůt v současnosti, to by mě taky zajímalo, jestli už se zlepšili. Už by bylo na čase, protože čekat na auto od května do září je utrpení.

05.02.05  11:17

Vážení majitelé M3ojek(teď mi synek nakouknul přes rameno a s úsměvem se mě zeptal "zda jsem na foru BMW" a ještě dodal, že jsem "moc slušnej", ikdyž uznal že na Mazda foru jsou diskuse vedeny slušně :-) , potřeboval bych od Vás poradit.
    Vlastím 323F 1,6, rok výroby 2002, do provozu říjen 2002 a předpokládám,že tento rok v říjnu bych měnil za nové auto (najedu tak 45000 km za rok).
    Měla být moje volba M3? Když jste se Vy rozhodovali pro koupi M3 zvažovali jste i Civic 1,6 a Corrolu 1,6? Co rozhodlo pro M3?
    V případě, že jste měli starší 323 nezvažovali jste též koupit méně ojetou 323?
    U kterého prodejce lze dobře nakoupit,jaké jsou Vaše zkušenosti? V dosahu mám Prahu, Roudnici, Most, Tábor. . .
    Ještě se lze setkat s dlouhými dodacími lhůtami M3 zmiňovanými v počátcích tohoto fora?
    Má někdo z Vás zkušenosti s kvalitou servisu Mazda v Mostě?
    Předem děkuji za Vaše odpovědi
    (synek zhodnotil moje snažení slovy "to není dotaz, to je křížový výslech", tak se omlouvám, kdyby to tak působilo, ale 323 jsem si koupil na základě toho co psali její majitelé ve foru a nelituji!)

neregistrovaný: "Shi" [147.229.75.XXX] 02.02.05  12:23

« Re: Re: Re: Nemazdacky alarm

Spokojenost - nula falešných alarmů, nula problému, spokojenost s funkcemi. Alarm spustí, když zamčeném autě v loketní opěrce začal zvonit mobil s vibračním vyzvánením, takže citlivost je nastavená tak akorát.

foto Lubos-1

Lubos.1 02.02.05  11:32

« Re: Re: Re: Re: Nemazdacky alarm

Metu mam a nemal som ani jeden falosny poplach za pol roka. V Ziline montuju nieco podobne ako je Meta, ale od inej znacky. Ale myslim, ze pager nie je problem namontovat ku hociktoremu alarmu.
    Nepoznam nikoho, kto ma nieco od p.Vamosa, ale odradilo ma to, ze by som pri sebe musel nosit kazetu velku skoro ako skatulka cigariet (14 000 Sk). A to je iba imobilzer, ak chces nieco ako alarm, tak to stoji okolo 28 000 Sk, da sa pripojit aj na mobil.

neregistrovaný: "Jozo" [62.77.81.XXX] 02.02.05  10:58

« Re: Re: Re: Nemazdacky alarm

Lubos, suhlasim s tebou a nepovazujem alarm za ochranu pred zlodejmi. Skor som chcel nieco, co ma dokaze upozornit na to, ze sa nieco s autom deje. Dobrym prikladom su tieto alarmy: (censored link) - su schopne az do cca. 1 km na ten privesok na klucoch oznamit, ze ti niekto rozbil okineko, atd. Metu nechcem okrem ineho preto, ze ma vela falosnych poplachov. Do Ziliny by som aj zasiel, ale som v Prahe, a neviem ako je to v pripade Mazda CZ vs. Mazda SK.
    Ozaj, poznas niekoho, kto ma uz namontovany ten VAMOS system? Zatial mi chybaju referencie od "uzivatelov"...

foto Lubos-1

Lubos.1 02.02.05  09:55

« Re: Re: Nemazdacky alarm

Spokojnost s cim? S kazdym alarmom budete spokojny, kym Vam neukradnu auto. A budte si isty, ze ci to bude Meta alebo Jablotron, nebude to pre zlodeja vacsi problem.
    To by ste tam museli mat nieco specialne (www.vam01.sk), co nie je zatial hromadne rozsirene.
    Ja som riesil podobny problem, ale kedze som bol uzrozumeny s tym, ze to musi byt hociktory alarm, ale montovany v servise Mazda, tak som sa na to vykaslal a dal som tam Metu + dalsie veci. Ak by to nebolo montovane v Mazde, bol by problem so zarukou na elekt. zalezitosti.
    Japonske auta sa az tak nekradnu. Je to poistene, viac uz nie som ochotny urobit.
    Jozo Inak ak nechces Metu, zavolaj si do Mazdy v Ziline, tam montuju nieco ine (je to talianske, ale nepoznam meno). Zaruka ti neskonci a nebude to Meta.

"-- skrytý --" 01.02.05  23:22

« Re: Nemazdacky alarm

Do Toyoty nám taky cpali Metu, tu jsme s díky odmítli a v Brně v Orcaru jsme nechali namontovat Jablotron. Zatím plná spokojenost.

neregistrovaný: "Jozo" [62.77.81.XXX] 01.02.05  17:31

« Nemazdacky alarm

Pani,
    mate niekto skusenosti s montazou nemazdackeho alarmu do M3? Diler mi tvrdi, ze mi tam moze namontovat len Mazdou doporucovany alarm, coz je Meta. Na tu ale nemam dobre fererencie a rad by som si tam dal alarm iny. Nerad by som pri tom ale prisiel o zaruku.
    Poradite?

01.02.05  17:10

Proč by se ti měli vysmát?
    Pokud jezdíš do seriózního servisu, tak to určitě vezmou vážně.
    Mě něco lehce (téměř neslyšitelně) klepalo v prostředním sloupku, tak jsem to reklamoval - zmizelo to - po cca měsíci mi ze servisu volali, zda už je to v pořádku a neozývá se to znova. ;-)
    Co já mám zkušenosti s "japonskými" servisy (dříve Toyota a teď Mazda), tak jsem navýsost spokojen. Což se nedá říct např. o servisu Škoda, kam jsem nucen jezdit se služební Octavií :roll:

01.02.05  15:14

Panove, vrze mi sedadlo ridice....do garancky mam jeste daleko a asi kdybych sel do servisu jen s timhle, asi by se mi vysmali. Neslysim nic jineho nez ty blby vrzavy zvuky. Poradite, co s tim ? Nekde neco namazat ?

01.02.05  09:52

« Servis

Tak jsem byl včera v servisu s tím cvakáním z palubky, co se ozývalo prakticky na každejch nerovnostech, při zrychlování a tak. Ukázalo se, že to byly lanka řazení, který na něco narážely. Tak to opravili a doufám, že to takhle už vydrží.