Mazda3

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.02.05  20:40

« Re: Corolla vs. M3

Stefan: Zvažoval jsem i Corollu, ale: přišel jsem do prodejny asi v 17 hod, zavírali v 17:30. Prodejce mi nemohl nabídnout auto, které jsem chtěl. Prostě sedana neměl. Když jsem chtěl vidět podobné, zavedl mě do servisu a nechal mě omakat auto některého ze zákazníků asi 2 roky staré! V servisu byla taková tma, že jsem musel mít rozsvíceno uvnitř světlo abych něco viděl a teplota nebyla vyšší než 10°C. Podrobnosti se prý dozvím z prospektu. Podotýkám, že to bylo vloni v lednu. Ztratil jsem o Corollu zájem, i kdyby byla ze zlata. Podobný přístup jsem zažil v této prodejně asi před 7 lety, když jsem vybíral předchozí auto. Tehdy mě prodejce ukázal venku zasněžené auto jeho šéfa, už notně jeté. Taky jsem si nevybral. A nyní k věci. Můj soud: Corolla je proti M3 daleko konzervativnější vzhledem. M3 je přeci jenom atraktivnější. Zpracování, poruchovost, jízdní výkony jsou srovnatelné. Přestože na M3 jsem za 25000 km nenašel žádné vady, soudím, že Corolla se mi zdá ještě lépe dílensky zpracovaná. Možná je to jen pocit z dřívější propagace Toyoty. V tomto případě bych se spolehnul na pocit, jak se mi které auto líbí, jak se v něm sedí a hlavně jede. Při kterékoliv volbě to nebude chyba.
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Stefan" [62.77.81.XXX] 10.02.05  14:39

« Corolla vs. M3

Zdravim forum. Zvazoval z vas niekto Corollu, a ak ano, na zaklade akych argumentov/kriterii ste sa nakoniec rozhodli pre M3? Ja stojim prave pred touto volbou... Corollu som mal moznost si detailne prezriet a nutno uznat, ze dielenske spracovanie nema chybu a Japonci sa vyhrali s kazdym detailom, dival som sa aj na malickosti, ako spracovanie "koberca" v kufri, madlo na zatvaranie piatych dveri, licovanie plastov, apod. Na druhu stranu, M3-ku som zatial nemal moznost podrobit takemuto skumaniu, ale snad sa mi to tento vikend podari...
  • 00 Reagovat !

foto

09.02.05  18:08

« Bez nadpisu

Myslím, že 2.0 hatch má čirý světla standardně.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.02.05  17:55

« Re: Re: Re: M3 a zlava na Slovensku

Nejsem si jistý, ale myslím, že v základu jsou i u 2.0 červený zadní světla.
    Já když jsem si přebíral svou M3 s GT paketem, tak vedle stála "obyčejná" 2.0 a měla červený překrytí - v první chvíli jsem si dokonce myslel, že je to 1.6, ale pak jsem ve vnitřku viděl "Black Outy" a prodejce mi potvrdil, že je to dvoulitr. Obě byly sedany - možná že hatch to má jinak.
    Má tu někdo 2.0 bez GT paketu a může to potvrdit či vyvrátit?
  • « 00 Reagovat !

foto

09.02.05  16:36

« Re: Re: M3 a zlava na Slovensku

Maska je super, mně se ten standardní černej plast vůbec nelíbí, vypadá to jak síťka na ryby. Spoiler je taky fajn, občas se zadívám na jiný M3 hatch, co ho nemají a moc se mi to nelíbí. Ale bez těch prahů bych to zvládl...no třeba trošku pochytají kamínky - což je jediná nevýhoda GT, nemůžete si tam dát zástěrky, dopředu ani dozadu.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.02.05  16:04

« Re: Re: M3 a zlava na Slovensku

tie svetla su aj v 2.0i bez GT.. videl som presne taku kombinaciu aku som spomenul tu blizko mna v prahe a vyzera to super v ciernej farbe..
  • « 00 Reagovat !

foto

09.02.05  15:58

« Re: M3 a zlava na Slovensku

Ono to GT provedení není jen o těch spojlerech (resp. jiných náraznících a nástavcích podběhů), ale taky o jiné masce (žebrovaná) a jiných zadních světlech (čiré překrytí místo červeného) ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.02.05  13:36

« M3 a zlava na Slovensku

Na Slovensku je zlava len 40.000 na verziu sport ked kupujem v hotovosti? to je dost malo ked v CZ je to 50.000CZK, nie? inak moj plan je kupit M3 2.0i v ciernej farbe bez tych sportovych spoilerov.
    Inak k tej diskusii O2 vs M3, nejazdil som este ani v jednom z nich, ale za vsetko hovori fakt, ze vsade porovnavaju M3 s A3, BMW1, Astra 2.0T, Golf 2.0FSI..
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "ipeto" [194.228.205.XXX] 09.02.05  09:16

« ISO fix

Chtel bych se zeptat, nevite jak to je s detskymi autosedackami s ISO fixem, jestli muzu do M3 koupit jakoukliv tuto sedacku, nebo to musi byt primo urceno pro mazdu.
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 08.02.05  09:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ..

to Mitsi:
    zaujimave a dost veci vysvetlujuce :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.02.05  08:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: ..

Jen pro upřesnění: v O2 mi nejvíc vadí příliš vzpřímená poloha zadního opěradla, což je právě onen konstruktérský fígl, díky němuž se jakoby dosahuje více prostoru pro nohy. Ta rovnice vymadá asi takhle: výrazně postavím opěradlo zadního sedadla a snížím zadek sedáku - tím donutím pasažéra sedět vpřímeněji (kyčle má hlouběji v sedačce), získám více prostoru na délku pro stehenní kosti a ještě něco litrů k dobru v zavazadlovém prostoru. Chytrý trik, ovšem poněkud nefér z hlediska ergonomie, neboť výsledkem je odsouzení zadních pasažérů k poloze skrčenců, což je nepříjemné hlavně při dlouhých jízdách.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.02.05  22:46

« Re: Re: Re: Re: Re: ..

ach jo, vsechno mi to zmizlo, tak znovu:
    O2 je jasne uvnitr vetsi nez M3. Akorat sedacky vzadu jsou trochu niz, nez bych uvital, takze to kyzene pohodli bych musel zkusit na delsi ceste. Takhle jenom placam. Ja se svyma 177cm nemam v M3 problem a pohodlne se mi sedi vsude. Rekl bych, velmi pohodlne a myslim ze sedacky M3 jsou o kus lepis nez O2. O2 mi pripadne byt lip delana pro Evropany tim, ze sedadlo v nejnizsi poloze je pro me opravdu nizko. V M3 ho mam nejniz porad, je presne akorat. Asi je ta moje vyska na hornim limitu prumerneho vzrustu Japoncu:o) M3 je konstruovana hodne velkoryse a hlavu s centimetry si japoncici nelamali. V O2 se snazili tezit milimetry. Ala kazdemu, co jeho jest. Kdyz jsem na AutoShow v Praze mel moznost srovnavat rychle po sobe sezeni v O2 a M3, tak M3 pro me jasne zvitezila. A to jsem v O2 stravil hodne casu, vsechno v kuzi a stejne jsem nebyl doma i kdyz to bylo o mnoho lepsi nez O1, kterou jsem jezdil predtim. Myslim, ze to nebylo, ze bych si na M3 tak zvyknul, pro me je M3 jako usita:o) Stejne tak M6 mi pripadne o mnoho pohodlnejsi. Nikdy predtim jsem s jap. auty zkusenost nemel a bal jsem se prechodu, ale zatim si v nicem nestezuju ., tuk ,tuk .... Jsem maximalne spokojeny.
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 07.02.05  22:00

« Re: Re: Re: Re: ..

O tom som pisal. V O2 si za seba ako tak sadnem, v M3 sa musim rozkrocit alebo tlacit kolena do predneho sedadla. V M6 je to iba o trochu lepsie ako v O2, ale skoro rovnake. Staci si pozriet vnutorne rozmery O2 a M6, napr aj na auto.cz.
    Je to divne, ale aj napriek vacsiemu razvoru je miesto vzadu v O2 vacsie ako v M3. Mam 185 cm.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.02.05  21:12

« Re: Re: Re: ..

Když chce někdo srovnávat O2 s M3 či dokonce M6, nechť si laskavě sedne tzv. "za sebe" na zadní sedadlo. Osobně totiž nesnáším, když mne výrobce odsuzuje cestovat vzadu v poloze skrčence! U O2 je to už o dost lepší, než v O1, ale stejně...
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 06.02.05  22:05

« Re: Re: ..

to centsm:
    Dalo by sa s Tebou suhlasit, len ako som spominal, s tymi triedami by sa dalo polemizovat. Trieda bude aj o centimetroch. A vnutornym priestorom je O2 na urovni M6, dokonca co sa tyka aj kvalitou spracovania interieru.
    Tazko sa mi to pise, ale je pravda, ze O2 sa da porovnavat skor s M6 ako s M3. Nepisem tu o jazdych vlastnostiach (O2 som nejazdil), ale skor priestorom vo vnutri/vonku a pocitu z tychto aut.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.02.05  21:12

« Re: ..

Octavie II je první Škoda, která se mi líbí. Ale není pro toho, kdo je vyznavačem jízdy pro potěšení. Je to auto, kterému vyhovuje poklidná rovnoněrná jízda (v porovnání s M3). Ten, kdo občas okusí jízdu na hranici, jízdu při náhlé změně adhezních podmínek, vychutnává zatáčky, ten ať volí jednoznačně M3. Jsi-li milovníkem takovéto jízdy, nezkoušej Octávii II, pokazíš si dobré mínění o ní, tak jak se to stalo mě. Octácie je vynikající auto, ale Mazda je v tomhle lepší. Přednosti Octávie jsou jinde. Obě auta jsou samozřejmě špičkové vozy ve stejné třídě (přestože SDA tvrdí něco jiného), ale každé je určeno pro jinou skupinu zákazníků. Mazda je zákusek, Octávie denní chléb. Stále hovořím o ježdění, nikoliv o litrech, centimetrech a koních, ty pro mě nejsou už dnes, díky bohu, rozhodující.
  • 00 Reagovat !

foto

06.02.05  17:46

« ..

To chapu. Ale cenove by to ted pro me byla taky alternativa. O velikej kufr mi neslo. Zase tak malo mista v M3 taky neni a s tou slevou by pro me byla M3 opet vitez. Ale rikam, O2 jsem nejel a asi to zkusim, at mam klid.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.02.05  17:39

« Re:

to xircom: No ked to tak citam, to auto je pre mna asi skoda :D. Teraz ale vazne, robim rocne asi 10x2x1100km a 15x2x750km (domov a k frajerke) - neviem sice dokedy, ale to ina vec. Plus s casu na cas nakupy po meste. Takze ide viacmenej o auticko na dorazenie. V pripade zaujmu, by potom otazkou ostalo: (A) ci sa zmierim s mensim vykonom ako mam teraz - vsetko sa ale da stravit, nemusi to byt az tak markantny rozdiel, (B) Na ABS som si nejak zvykol, ale nemusi byt bezpodmienecne, (C) keby doslo na lamanie chleba, ako sa da previest auto z CR do SR (nema nietko skusenost?) (D) nakoniec Cena.
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 06.02.05  17:06

« Re: Re: 2 xircom

Tazko porovnavat O2 a M3. Octavia je vo vnutri porovnatelna s M6, mozno aj trochu vacsia, napriek malemu razvoru. M3 je typicky zastupca nizsej strednej triedy, O2 uz niekde medzi nizsou strednou a strednou.
    Je to viditelne hlavne vo vnutri. M3 je pomerne stiesnena, hlavne do sirky, napriek tomu O2 vyzera vo vnutri ako typicky zastupca strednej triedy (hlavne vpredu).
    Ale na druhe strane - Mazda je Mazda :D
  • « 00 Reagovat !

foto

06.02.05  16:40

« Re: 2 xircom

Nemyslím si, že by O2 byla lepší, jedině motoricky, 2.0 TDi proti 1.6 je jasný.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…