Mazda3
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
neregistrovaný: "Jozo" [62.77.81.XXX] 14.02.05 17:59
« M3 versus Corolla - ako sme testovali
Tak sme tento vikend s Jozom testovali M3 (sedan, 1.6 benzin, vybava Comfort - teda zakladna) a snazili sme sa hladat rozdiely oproti Corolle (HB, 1.6 benzin, Sport), ktoru sme mali moznost vyskusat si asi pred 14 dnami...
S Mazdou sme najazdili cez vikend 400 km, pomerne dost na to, aby sme ju spoznali. Mozno nase postrehy pomozu inym pri rozhodovani.
Z pohladu nas, muzov, a nasho motoristickeho srdca, vyhrala jasne Mazda. Jazda v M3 je o triedu temperamentnejsia, ako "sucha" jazda v Corolle. Auto sedi skvelo na ceste a vodic ma pocit, ze je pilotom. V Corolle sme mali skor pocit, ze sme za volantom "pasaziermi".
Mazda, hlavne prednosti:
- ucinnejsie a ostrejsie brzdy,
- vyborna prevodovka, jemne a presne radenie,
- skvely podvozok,
- sedadla - mali sme pocit, ze nas uplne obklopili a drzali, aj v ostrejsich zatackach,
- dobre odhlucneny motor (raz sa mi dokonca stalo, ze som sa pokusal nastartovat uz nastartovany motor),
- [subjektivny parameter] - atraktivnejsi vzhlad.
Mazda, co nam vadilo:
- hlavne hlupe otvaranie kufru (podla nasho nazoru sa da ciastocne "vyriesit" domontovanim spojleru a madla do vnutra kufru),
- horsi vyhlad pri cuvani.
Corolla, hlavne prednosti:
- kvalitne dielenske spracovanie aj tych najmensich detailov,
- dobry vyhlad vzdadu, ale aj vpredu,
- oproti vybave Comfort, ma vybava Sport (resp. Terra, coz cenovo zhruba odpoveda u Mazdy Comfortu) podla nasho nazoru krajsi interier.
Corolla, co nam vadilo:
- slabe brzdy,
- menej presne radenie,
- prilis ucinny posilovac riadenia,
- no a ten pocit, ze "auto neriadime my".
Pokial ide o motor samotny, myslime si, ze su oba vykonovo porovnatelne, ale Mazda ho ma skutocne lepsie odhlucneny.
Zaver: na 98% padlo rozhodnutie pre M3-ku, ale vo vybave Touring. Ak by sme ale boli starsi, a trosku menej horkokrvni, volime Corollu. Netreba zabudat, ze Corolla ma za sebou dlhu historu a vyborne renome, coz sa u M3-ky este len ukaze.
Jedine, na com sme sa nezhodli je farba. Ja tvrdim, ze "Velocity Red" (cervena metaliza), Stefan, ze "Titanium Grey". Nema niekto z vas jednu z uvedenych farieb? Ako ste spokojni? Menili by ste dnes za inu? Vieme, taka "trapna" otazka...
J&S -
"-- skrytý --" 10.02.05 20:40
« Re: Corolla vs. M3
Stefan: Zvažoval jsem i Corollu, ale: přišel jsem do prodejny asi v 17 hod, zavírali v 17:30. Prodejce mi nemohl nabídnout auto, které jsem chtěl. Prostě sedana neměl. Když jsem chtěl vidět podobné, zavedl mě do servisu a nechal mě omakat auto některého ze zákazníků asi 2 roky staré! V servisu byla taková tma, že jsem musel mít rozsvíceno uvnitř světlo abych něco viděl a teplota nebyla vyšší než 10°C. Podrobnosti se prý dozvím z prospektu. Podotýkám, že to bylo vloni v lednu. Ztratil jsem o Corollu zájem, i kdyby byla ze zlata. Podobný přístup jsem zažil v této prodejně asi před 7 lety, když jsem vybíral předchozí auto. Tehdy mě prodejce ukázal venku zasněžené auto jeho šéfa, už notně jeté. Taky jsem si nevybral. A nyní k věci. Můj soud: Corolla je proti M3 daleko konzervativnější vzhledem. M3 je přeci jenom atraktivnější. Zpracování, poruchovost, jízdní výkony jsou srovnatelné. Přestože na M3 jsem za 25000 km nenašel žádné vady, soudím, že Corolla se mi zdá ještě lépe dílensky zpracovaná. Možná je to jen pocit z dřívější propagace Toyoty. V tomto případě bych se spolehnul na pocit, jak se mi které auto líbí, jak se v něm sedí a hlavně jede. Při kterékoliv volbě to nebude chyba. -
neregistrovaný: "Stefan" [62.77.81.XXX] 10.02.05 14:39
« Corolla vs. M3
Zdravim forum. Zvazoval z vas niekto Corollu, a ak ano, na zaklade akych argumentov/kriterii ste sa nakoniec rozhodli pre M3? Ja stojim prave pred touto volbou... Corollu som mal moznost si detailne prezriet a nutno uznat, ze dielenske spracovanie nema chybu a Japonci sa vyhrali s kazdym detailom, dival som sa aj na malickosti, ako spracovanie "koberca" v kufri, madlo na zatvaranie piatych dveri, licovanie plastov, apod. Na druhu stranu, M3-ku som zatial nemal moznost podrobit takemuto skumaniu, ale snad sa mi to tento vikend podari... -
« Re: Re: Re: M3 a zlava na Slovensku
Nejsem si jistý, ale myslím, že v základu jsou i u 2.0 červený zadní světla.
Já když jsem si přebíral svou M3 s GT paketem, tak vedle stála "obyčejná" 2.0 a měla červený překrytí - v první chvíli jsem si dokonce myslel, že je to 1.6, ale pak jsem ve vnitřku viděl "Black Outy" a prodejce mi potvrdil, že je to dvoulitr. Obě byly sedany - možná že hatch to má jinak.
Má tu někdo 2.0 bez GT paketu a může to potvrdit či vyvrátit? -
« Re: Re: M3 a zlava na Slovensku
Maska je super, mně se ten standardní černej plast vůbec nelíbí, vypadá to jak síťka na ryby. Spoiler je taky fajn, občas se zadívám na jiný M3 hatch, co ho nemají a moc se mi to nelíbí. Ale bez těch prahů bych to zvládl...no třeba trošku pochytají kamínky - což je jediná nevýhoda GT, nemůžete si tam dát zástěrky, dopředu ani dozadu. -
"-- skrytý --" 09.02.05 13:36
« M3 a zlava na Slovensku
Na Slovensku je zlava len 40.000 na verziu sport ked kupujem v hotovosti? to je dost malo ked v CZ je to 50.000CZK, nie? inak moj plan je kupit M3 2.0i v ciernej farbe bez tych sportovych spoilerov.
Inak k tej diskusii O2 vs M3, nejazdil som este ani v jednom z nich, ale za vsetko hovori fakt, ze vsade porovnavaju M3 s A3, BMW1, Astra 2.0T, Golf 2.0FSI.. -
"-- skrytý --" 08.02.05 08:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: ..
Jen pro upřesnění: v O2 mi nejvíc vadí příliš vzpřímená poloha zadního opěradla, což je právě onen konstruktérský fígl, díky němuž se jakoby dosahuje více prostoru pro nohy. Ta rovnice vymadá asi takhle: výrazně postavím opěradlo zadního sedadla a snížím zadek sedáku - tím donutím pasažéra sedět vpřímeněji (kyčle má hlouběji v sedačce), získám více prostoru na délku pro stehenní kosti a ještě něco litrů k dobru v zavazadlovém prostoru. Chytrý trik, ovšem poněkud nefér z hlediska ergonomie, neboť výsledkem je odsouzení zadních pasažérů k poloze skrčenců, což je nepříjemné hlavně při dlouhých jízdách. -
« Re: Re: Re: Re: Re: ..
ach jo, vsechno mi to zmizlo, tak znovu:
O2 je jasne uvnitr vetsi nez M3. Akorat sedacky vzadu jsou trochu niz, nez bych uvital, takze to kyzene pohodli bych musel zkusit na delsi ceste. Takhle jenom placam. Ja se svyma 177cm nemam v M3 problem a pohodlne se mi sedi vsude. Rekl bych, velmi pohodlne a myslim ze sedacky M3 jsou o kus lepis nez O2. O2 mi pripadne byt lip delana pro Evropany tim, ze sedadlo v nejnizsi poloze je pro me opravdu nizko. V M3 ho mam nejniz porad, je presne akorat. Asi je ta moje vyska na hornim limitu prumerneho vzrustu Japoncu:o) M3 je konstruovana hodne velkoryse a hlavu s centimetry si japoncici nelamali. V O2 se snazili tezit milimetry. Ala kazdemu, co jeho jest. Kdyz jsem na AutoShow v Praze mel moznost srovnavat rychle po sobe sezeni v O2 a M3, tak M3 pro me jasne zvitezila. A to jsem v O2 stravil hodne casu, vsechno v kuzi a stejne jsem nebyl doma i kdyz to bylo o mnoho lepsi nez O1, kterou jsem jezdil predtim. Myslim, ze to nebylo, ze bych si na M3 tak zvyknul, pro me je M3 jako usita:o) Stejne tak M6 mi pripadne o mnoho pohodlnejsi. Nikdy predtim jsem s jap. auty zkusenost nemel a bal jsem se prechodu, ale zatim si v nicem nestezuju ., tuk ,tuk .... Jsem maximalne spokojeny. -
Lubos.1 07.02.05 22:00
« Re: Re: Re: Re: ..
O tom som pisal. V O2 si za seba ako tak sadnem, v M3 sa musim rozkrocit alebo tlacit kolena do predneho sedadla. V M6 je to iba o trochu lepsie ako v O2, ale skoro rovnake. Staci si pozriet vnutorne rozmery O2 a M6, napr aj na auto.cz.
Je to divne, ale aj napriek vacsiemu razvoru je miesto vzadu v O2 vacsie ako v M3. Mam 185 cm. -
"-- skrytý --" 07.02.05 21:12
« Re: Re: Re: ..
Když chce někdo srovnávat O2 s M3 či dokonce M6, nechť si laskavě sedne tzv. "za sebe" na zadní sedadlo. Osobně totiž nesnáším, když mne výrobce odsuzuje cestovat vzadu v poloze skrčence! U O2 je to už o dost lepší, než v O1, ale stejně...

Ak by vsak bola tato farba iba o odtien tmavsia (ako napr. na Mazde 2, Nissane Primera alebo Toyote Avensis), bola by podla mna nielenze prakticka, ale aj vazne najkrajsia. Samozrejme je to subjektivny nazor :D