Mazda3
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
"-- skrytý --" 21.02.05 13:21
« M3 vs. Avensis
Behem vikendu jsem mel moznost ridit Toyotu Avensis 2.0 . Mame M3 1.6, takze jsem byl zvedavy na svezeni u konkurence. To jsem ale chtel porovnavat neporovnatelne. Avensis (zcela syrovy motor) se asi ridi dobre po dalnici, ale jinak mi tam chybi lepsi zpetna vazba a radost jizdy vubec. Takze i kdybych ty penize mel, tak bych si radeji koupil M3 2.0 >:D >:D :D. -
neregistrovaný: "misoo" [85.216.139.XXX] 20.02.05 20:15
« Re: Re: Corolla vs. M3
ja by som bral jednoznacne M3 a to hlavne koli podvozku. ostatne veci su vecou vkusu a penazi, ale ako sa auto soferuje a ako sa sprava na ceste je vo velmi velkej miere vecou podvozku. urcite je to najdolezitejsia cast auta !!! dovolim si tvrdit ze sa corolla zdaleka nechyta. :? -
neregistrovaný: "Jozo" [62.77.81.XXX] 15.02.05 08:28
« Re: Re: M3 versus Corolla - ako sme testovali
Lubos, dik, urobil si mi rozhodovanie tazsim :-) Bol som malinko viac nakloneny cervenej.
Mne nevadi, ak bude moje auto nenapadne na parkovisko, o to lepsie, ale trochu sa bojim, aby nebolo nenapadne aj na cestach, kvoli bezpecnosti, preto ma laka viac cervena. Mal si s "neviditelnostou" na cestach niekedy problemy?
Cervena ma laka aj preto, lebo v prevedeni Touring (s cerveno-ciernymi sedackami), cervenou (oranzovou) pristrojovou doskou, a cervenymi zadnymi svietidlami, sa mi zda kompaktna a vyvazena. Ale zase mozno zbytocne napadna... -
Lubos.1 14.02.05 18:33
« Re: M3 versus Corolla - ako sme testovali
Farbu Titanium Grey mam na M6 a nemenil by som. Sice nenapadna, ale prakticka. Ak mam spinu v interieri, tak mi to pomerne dost vadi, ale ako vyzera auto zvonku, mi je skoro jedno. V kazdom pripade na tejto farbe spinu moc nevidiet.
Ak by vsak bola tato farba iba o odtien tmavsia (ako napr. na Mazde 2, Nissane Primera alebo Toyote Avensis), bola by podla mna nielenze prakticka, ale aj vazne najkrajsia. Samozrejme je to subjektivny nazor :D -
neregistrovaný: "Jozo" [62.77.81.XXX] 14.02.05 17:59
« M3 versus Corolla - ako sme testovali
Tak sme tento vikend s Jozom testovali M3 (sedan, 1.6 benzin, vybava Comfort - teda zakladna) a snazili sme sa hladat rozdiely oproti Corolle (HB, 1.6 benzin, Sport), ktoru sme mali moznost vyskusat si asi pred 14 dnami...
S Mazdou sme najazdili cez vikend 400 km, pomerne dost na to, aby sme ju spoznali. Mozno nase postrehy pomozu inym pri rozhodovani.
Z pohladu nas, muzov, a nasho motoristickeho srdca, vyhrala jasne Mazda. Jazda v M3 je o triedu temperamentnejsia, ako "sucha" jazda v Corolle. Auto sedi skvelo na ceste a vodic ma pocit, ze je pilotom. V Corolle sme mali skor pocit, ze sme za volantom "pasaziermi".
Mazda, hlavne prednosti:
- ucinnejsie a ostrejsie brzdy,
- vyborna prevodovka, jemne a presne radenie,
- skvely podvozok,
- sedadla - mali sme pocit, ze nas uplne obklopili a drzali, aj v ostrejsich zatackach,
- dobre odhlucneny motor (raz sa mi dokonca stalo, ze som sa pokusal nastartovat uz nastartovany motor),
- [subjektivny parameter] - atraktivnejsi vzhlad.
Mazda, co nam vadilo:
- hlavne hlupe otvaranie kufru (podla nasho nazoru sa da ciastocne "vyriesit" domontovanim spojleru a madla do vnutra kufru),
- horsi vyhlad pri cuvani.
Corolla, hlavne prednosti:
- kvalitne dielenske spracovanie aj tych najmensich detailov,
- dobry vyhlad vzdadu, ale aj vpredu,
- oproti vybave Comfort, ma vybava Sport (resp. Terra, coz cenovo zhruba odpoveda u Mazdy Comfortu) podla nasho nazoru krajsi interier.
Corolla, co nam vadilo:
- slabe brzdy,
- menej presne radenie,
- prilis ucinny posilovac riadenia,
- no a ten pocit, ze "auto neriadime my".
Pokial ide o motor samotny, myslime si, ze su oba vykonovo porovnatelne, ale Mazda ho ma skutocne lepsie odhlucneny.
Zaver: na 98% padlo rozhodnutie pre M3-ku, ale vo vybave Touring. Ak by sme ale boli starsi, a trosku menej horkokrvni, volime Corollu. Netreba zabudat, ze Corolla ma za sebou dlhu historu a vyborne renome, coz sa u M3-ky este len ukaze.
Jedine, na com sme sa nezhodli je farba. Ja tvrdim, ze "Velocity Red" (cervena metaliza), Stefan, ze "Titanium Grey". Nema niekto z vas jednu z uvedenych farieb? Ako ste spokojni? Menili by ste dnes za inu? Vieme, taka "trapna" otazka...
J&S

Po absolvování zkušební jízdy a zjištění, že je M3 prakticky stejně prostorná jako starý Avensis (nový je prostornější) a pro mne plně dostačující, jsem vážně začal přemýšlet o Mazdě. Po nahlédnutí do ceníku a zjištění, že za stejně vybavený Avensis byl dal o 100t. Kč více bylo rozhodnuto.
Na závěr konstatuji, že svého rozhodnutí nelituji 8)