Mazda3
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
« už už
už to mělo být včera, já vím, ale měl jsem na serveru definováno přes .htaccess heslo pro přístup k adresáři fora, -- jenže on ten původní zůstal na původním serveru stejného providera a nový se s ním byl, nemohl jsem se zbavit hesla pro přístup k foru při ověřování serverem. Takže včera večer to běželo asi 2 hodiny, než jsem zjistil, že to pořád vyžaduje heslo serveru. Myslel jsem, že si to přes noc sedne. Nesedlo a tak jsem o půlnoci zase zrušil a čekal do rána. A teď se to konečně zvetilo a stránky už jedou.
[odkaz]
Trošku to projděte, budeme dolaďovat. -
Shr3k 25.12.05 14:31
« Re: MAZDA 3 , 1,6MCD
S chiptuningem tohoto motoru zkušenosti rozhodně mám a motor lze celkem slušně vylepšit. Za mojí vydatné pomoci jeden známý úpravce vyvinul celkem slušný program, který výrazně nekouří, nenámáhá common-rail čerpadlo přílišným tlakem a přitom auto jede slušně v celém rozsahu otáček. Auto jezdí zhruba jako 96 kW Passat. S tím "turboefektem" pod 2000 otáček nelze nic dělat, prostě ten motor je tak stavěný a kdyby měl menší turbo (je tam Garett GT15 jako v 81 kW Oktávii I.), tak by zase neměl sílu nahoře. Přesto si myslím, že je vzhledem k objemu motoru průběh výkonu i kroutícího momentu víc než dobrý. To že "máte co dělat" aby vám to při rozjezdu nechcíplo - podívejte se na kompresní poměr a objem.
A o hluku? No nevím, ale asi máte nějaký špatný kus, protože o nějakém kraválu si můžete nechat zdát - motor je velmi tichý a kravál vydávají motory od úplně jiného výrobce.
BTW 4,5 litru má 1.9 TDI, pokud se "šouráte" po okreskách i ve městě kontinuálně 80, jak důchodce. Já mám průměrnou spotřebu 6.1 litrů stále a to se veřejně přiznávám, že jediné místo, kde dodržuji předepsanou rychlost jsou obce a místa, kde je ta rychlost přikázána dopravními značkami. Jinak dálnice většinou ustálených 170 na tachometru, v Německu pak i víc. Nicméně vím, že se stačí jen trochu krotit a spotřeba jde někam k 5.3-5.5.
Nicméně bych i já sám uvítal dvoulitr a šestikvalt, vzhledem k tomu, že jsem na Mazdu přesedl ze šestiválcového turbodiesela od BMW. -
neregistrovaný: "andrej" [85.216.186.XXX] 25.12.05 11:25
« Re: MAZDA 3 , 1,6MCD
Mám skúsenosti s motorom 1,6 diesel. A iba dobré. Mám najazdených 105 tis. km za rok a pol. S motorom ani autom žiadny problém, iba tvrdší a hlučnejší podvozok na nekvalitných cestách... a chýbajúca šestka. Ad motor: je pravda, že pod 1500 otáčok moc nežije, treba sa naučiť jazdiť nad touto hranicou, čo sa však hravo dá. "Šílenej turboefekt" som na rozdiel od TDI nezaznamenal, skôr naopak - motor je točivý dosť plynulo až do vyšších otáčok, čo považujem za výhodu. Je teda pravda, že nemá okamžitý nárast výkonu. "Kravál a vibrace" okolo 1500 otáčok som si nevšimol. A spotreba? Jazdím pomerne svižne a mávam tak 5,3-5,6, teraz v zime po meste 6,3 (čo je myslím aj údaj od výrobcu). Na dlhej ceste do Kosova a späť (2500 km, traja ľudia plus batožina) som mal 4,9 litra nafty (merané systémom dotankovania nádrže, nie počítačom, ten ani nemám...). Takže aj spotreba myslím fajn. :D -
« Veselé Vánoce
Milí trojkaři, přeji Vám bohatého Ježulu, hlavně pohodu a klid, které se například mě momentálně nedostává. Kdyby ano, už by byly stránky a přál bych Vám na nich. Zítra večer je však spouštím, takže přání do Nového roku ode mne najdete už na stránkách našeho klubu. Takže zítra večer se nezapomeňte mrknout. -
neregistrovaný: "rasken@seznam.cz" [212.27.212.XXX] 23.12.05 15:05
« MAZDA 3 , 1,6MCD
ahoj Mazďáci,
máte někdo zkušenosti s MAZDOU 3 - 1,6 MCD - myslím s tím motorem ?
mám najeto 24tis.km za 3/4 roku
A moje postřehy ?
- je to pěknej jetel
-v každém časopise ho chválí, nevím co na něm vidí
-rozjezd je ubohej - když se chcete pořádně rozjet, máte co dělat, aby Vám to nechcíplo.Prostě to hrozně pomalu leze do otáček.
-šílenej turboefekt - šlápnete na plyn, půl sekundy nic, pak to teprv zabere. Při předjíždění je to o hubu.
-a ten kravál a vibrace kolem 1500ot. - zlatej benzin
-spotřeba - ubohost. 1,9TDI umí za 4- 4,5 l . 1,6MCD tak 5,5 l ( v zimě 6 l )
Nemá někdo zkušenosti s chiptuningem ? Třeba by se ten motor vyléčil. -
« Bez nadpisu
Dobrý den.Chtěl bych Vám nabídnout své služby.Můj obor se týká karosářských prací a to přesněji specializace na drobné opravy promáčklin důlků deformací které opravuji bez poškození laku.Ušetří se práce s lakováním díl zůstává v původním laku a téměř ve většině případech bez poznání kde se deformace nacházela.Opravitelné je opravdu mnoho např auta poškozená kroupami možno i táhlejší deformace apod.Dále provádim opravy s větším poškozením dílů tak aby nemusel být kytován popř minimálně.
Bližší info- 600n@seznam.cz 777 812 333 -
« Re: ještě jeden do foroty
Stalo se mi něco podobného, když mně někdo na parkovišti odral nárazník od zadního kola až na konec (15x 20cm) a taky na základ. Ukázal jsem to v servisu, ti se domluvili s lakovnou a ta to opravila nějakým lokálním zástřikem. Opravované místo není absolutně poznat a cena 2000Kč. -
« Bez nadpisu
cafte. Vcera som si pozrel znova "test" Veyronu (top gear) a Jeremy povedal, ze tato kara zezere pri plnom vykone 100l nadrz za 12min.
Tak by ma zaujimalo, kolko vydrzi nasa 55l nadrz Mazdicke, resp aku to ma spotrebu pri maximalke :?: To aby som vedel ked sa raz nahodou dostanem s tym autom do Nemecka 8) -
« Bez nadpisu
mno, myslim ze som to cital na fore autorevue.cz. Pokial je to hlboke az po zaklad, tak pomoze prakticky iba nalakovat na novo. Ale mozes skusit aj tu ceruzku...problemom naraznika je, ze ak by ho striekali na novo, tak iba komplet cely, nie lokalne. Mam taku ryhu na prednom narazniku a pri servisnej prehliadke som sa s tipkom zhodol, ze pockame este kym pribudnu dalsie a potom sa da prestriekat... -
« ještě jeden do foroty
taksi dneska ještě jeden přidám ... tak jsem si to dneska hezky pokřtil. Naštěstí nebo naneštěstí si za to můžu sám. Čumim kam nemám a už to skřípalo. Ještě, že mám vysoký nárazník a nevzalo to plechy Ale ten zadní nárazník je dost poškrábaný ... v místě ohybu, jak je lem pro blatník asi tak 15 cm odzhora až dolu poškrábaný fest. Dostal jsem z toho cizí lak, ale už na mě kouká jenom bílý základ. Tak se chci poradit, čím to nějak aspoň trochu rozleštit. Doporučíte mi něco? Mám si objednat tužku od dealera, napatlat to, a pak rozleštit? Nebo mi doporučíte něco jiného. Kuwa to je den, mě by dneska vyrostl i trpaslík. Já snad dneska ani snad nebudu dělat na stránkách, bo jsem schopný si to odpálit. To mi připomnělo, že stránky už jsou na místě, kam patří, tedy byly v pořádku přesunuty a tak na nich opět pokračuji a pod stromeček budou, to je jasná věc, to jsem slíbil a to splním. -
« Bez nadpisu
tak, ako iste viete, pri slvanom otvoreni poslednej casti dialnice v BA vyuzili prilezitost a celu ju vrazili do mesta (cize rychlost isla z 130 na 80 -> vsetci jazdia 100 :D). V pondelok som bol tankovat a vynuloval som si PP. A na druhy den pozeram ako puk...do prace to mam 18km a spotreba 6.9l :shock: , do teraz som mal vzdy tak 8.5l, tych 130-150 si teda poriadne cuclo >:D Tak reku, ze si spravim maly economy run. Dnes, po nieco vyse 200km mam na PP priemer 7,3l (o 1,3l menej) :shock: :shock: :shock: . Jazdim priblizne rovnake trasy v rovnaky cas, takze sa to da celkom dobre porovnat. Odhadovany dojazd je tak o 200km dlhsi (+-800km).
Myslim si ale, ze ak dlhodobo nenasnezi, tak to viac ako tuto nadrz nevydrzim, je to naozaj o lahkom plyne a pomalych rozjazdoch...nic pre BA dopravu >:-[] (a 150 skreckov pod kapotou >:D ) -
« Re: stěrače a ...
S tím stěračem už mám zase taky ten samej problém, ale do servisu se mi kvůli tomu nechce..... No a ten studenej motor - dělá mi to něco podobnýho, ale poznám to vždycky jen na jednom místě - když relativně slabě akceleruju do takovýho menšího kopce. Pak to za studena trošičku "houpe". Ale řekl bych, že tohodle si spousta lidí ani nevšimne. -
« stěrače a ...
S těmi stěrači to dělá i mně, na místě řidiče, spolujezdec OK. Vždycky po dojetí tu gumičku obrátím ve směru stírání a pak je to zase chvilku dobré ... ale jenom chvilku. Dealer mi slíbil nové, ale zatím neposlal. To, co se píše v tom bulletinu není kvůli gumičkám, ale kvůli celému přítlačnému systému, a i když to platí pro JM1BK, tak ani tak se do toho VIN nevlezu. Ovšem je otázka, jak ty VINy počítají, ale to je jedno. Pokud by ale platil ten bulletin, tak by to bylo na výměnu mechanismu, ne jen gumiček. A píšou tam, že hlavně v zimních obdobích, takže to bude si ono. Gumičky tvrdnou a rameno nemá takovou sílu, aby je při stírání otočilo. Paráda. Tak ti * o tom ví určitě půl roku, auto jim tam stojí na salonu minimálně taky půl roku, ale že by to vyměnili preventivně, to je ani nehne. To je prostě ...
Ale mám jinou takovou zvláštnost a tak bych se chtěl poradit.
Když je motor studený, chviličku ho nechám ..tak max. půl minuty, a než se vykodrcám z garáže, je to tak minuta. Pa jedu ..a zvláštní je, jak je studený, tak sice akceleruje docela normálně, to že je hlučnější, na to kašlu, ale při otáčkách 1900-2200, možná až 2500 při tahu se mi zdá, jako kdybych jel po hrbolaté cestě, něco jako kdybych 10x sa sekudnu přudával a ubíral plyn, ale velice jemně ..no nejvíc je to cítit, pokud jedu konstatní rychlostí, konstantními otáčkami ..řekněmě těch 2000 ... jakmile začně ručička teploty stoupat, jev zmizí a po řekněmě pěti minutách jízdy už to v tomhle spektru otáček nedělá. Trasu jsem si zkoušel projet znovu, úplně stejným způsobem se zahřátým motorem, jestli přeci jenom není na vině cesta, ale není. Tak mě to začíná mírně sr... A čím víc mám najeto, tím víc je to markantnější za studena. Ale jak říkám, jinak i za studena nemá problém s přidáváním plynu, ale jak si drží konstantní točky, tak to si připadám, jako kdybych měl třes v noze.

- to "neviditelný" menu členství klubu je takový divný, jak se to objevuje pod myší.
- doladit padding.
- pro ty obrázky nadpisů použít PNG místo JPG, nebude to takový zrnitý.
- zdá se mi, že je tam těch fór nějak až moc, možná by to chtělo nějak sjednotit na jedno místo....až budu mít čas, tak se na to mrknu víc a hlavně se zaregistruju.