Mazda3

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.04.05  09:36

« civic

kym som kupil Focusa II, tak som okrem M3 dost rozmyslal aj o Civicu 3D 1.6i Sport, ta verzia fakt dobre vyzera (takmer ako TypeR), 1.6 motor tiez super, len tie 3D su dost neprakticke, zvykol som si na 5D.
    uz som sa zmieril s tym, ze 1.auto musi byt kompromisom medzi designom, praktickostou, hospodarnostou atd. ked pride cas na 2. auto, to uz bude vyslovene pre radost :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.04.05  21:33

« Re:

to Joe: ted nevim, jak je to u posledni verze, ale u minule byla 5D verze delana v anglii u roveru, tak proto to naproste odlisne nastaveni podvozku. co se tyka hluku auta...hmmm to je hodne o typu pneumatik, zatim netissi co jsem mel na aute byly FULDA Carat Extremo.
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "JOE" [83.208.227.XXX] 10.04.05  20:20

« Bez nadpisu

2 Lubos1: nejsem si tím 100% jist, protože s 5D jsem nejel, ale pochopil jsem, že ten 3D Sport má snížený a tužší podvozek než 5D.
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 09.04.05  18:17

« Re:

Civic ma naopak velmi makky podvozok. Ja som mal na niekolko hodin pozicanu 5D verziu a bolo to akesi kolisave a pomerne dost sa to naklanalo. Okrem toho su tomu vycitane slabe brzdy v testoch.
    Interier je na tom s kvalitou asi rovnako ako M3, ale vyzera dost divne, co je vsak samozrejme subjektivny nazor.
    Miesta je v Civicu na rozdavanie, ale pozor, iba v 5D verzii.
    Benzinove motory ma urcite Honda lepsie, o tom niet pochyb, 1.6 sa mi velmi pacila a ma vynikajucu spotrebu.
    Ako je na tom Civic s aerodynamickym hlukom, neviem, ale tazko to bude lepsie ako M6 alebo M3, predsa je to len 4 rocny voz. Nove vozy ako Focus a aj Octavia su v ohlucneni na tom dobre, dokonca aj P307 dovnutra neprenikal skoro ziadny zvuk)
    Co sa tyka M6, az na ten hluk sa jej nic podstatne neda vycitat.
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "JOE" [83.208.227.XXX] 08.04.05  19:19

« Bez nadpisu

2 Lubos1: Byla to 2,3ka! >:D Motoricky se mi to moc líbilo! Uvažoval jsem ale o 1,8 ale ty už jsou v ČR jenom dvě a obě jsou prý už zamluvené. Byl by to pak asi pěkný šok s tou 1,8 kou! >:D
    2 B e t h e: Vždy to bylo po stejný cestě, cca 10 km dálnice, 10 km okreska a 2 km město.
    Ten Civic je taková motokára! >:D Malej volant a zatraceně tvrdej podvozek! Mám pocit že je typ auta do kterýho si, když se budu nudit, sednu a půjdu se projet jen tak pro radost! :-!
    Civic je teď za 470 tis v prakticky stejný výbavě jako M3. Ta je s metalízou za 540.
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "b e t h e" [131.169.211.XXX] 08.04.05  17:36

« ..

Ja jsem teda pozoroval (slysel) rozdil pri prehozeni gum. Zimni byly Sava Eskymo nebo tak nejak. Ale ten vetsi hluk na letnich je taky tim, ze jsou sirsi atd.. Takova hruza to ale zase neni. Nic, kvuli cemu by to auto nestalo za to ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

08.04.05  16:49

« Bez nadpisu

Tak nevim, já jsem žádnej rozdíl v hluku mezi DUNLOP M3 a Bridgestonama nezaznamenal. Akorát je s nima volant (řízení) trochu tužší.
  • « 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "LiborM" [192.18.1.XXX] 08.04.05  13:33

« Re: Re:

Ja jsem se rozhodoval se mezi M3 a M6 a nakonec jsem koupil M6. Při testovací jízdě se mi zdál aerodynamický hluk taky docela vysoký, ale nekonec jsem ji koupil. V mém autě je ale aerodynamický hluk nižší než v předváděcím, což mě potěšilo. Teď jsem přezul ze zimních gum Barum Polaris 2 na původní Bridgestony a ty se mi zdají hlučnější.
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "b e t h e" [131.169.211.XXX] 08.04.05  13:26

« 2 JOE

M3 neni moc dobre odhlucnena, hlavne hluk od pneumatik a M6 na tom asi neni o moc lip. Taky zalezi na gumach a pri te testovaci jizde si vzpomen, jestli jsi jel po stejne ceste. Nekdy jedu 120 po peknym asfaltu a slysel bych spadnout spendlik (s nadsazkou) a nekdy po horsi ceste jedu 80 a hluk je nesnesitelny. Na Civica jsem nemyslel, nelibi se mi ani zevnitr ani zvenku. Motor ma urcite lepsia i prostoru je v nem pry taky vic. Na M3 se davaji taky slusny slevy jako na M6. Jo, jeste k tomu odhlucneni. V M3 taky dost slysim okoli. V Oktavce bylo vsechno utlumenejsi. Nekdy, kdyz cekam na parkovisti, tak slysim veci zvenku a v prvni chvili si myslim, ze mam otevereny okynko:-) Ale nijak zvlast mi to nevadi. Po meste, kde hlavne jezdim, to naopak ocenim. Vim aspon, co se kde sustne:-)
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 08.04.05  13:21

« Re: Re:

mozem sa este spytat, akou M6 si sa bol previezt? Zaujima ma motor.
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 08.04.05  13:20

« Re:

V Mazde 6 je pri 160 pocut pomerne silny aerodynamicky hluk. Ked som ale skusal M3 diesel, bolo to este horsie, tak neviem.
    V M6 ide hluk hlavne od zadnych okien, skoda, ze to lepsie neutesnili.
    Uz som si ale zvykol a riesim to zvysenim hlasitosti radia :)
    Je este dost zretelny aj hluk od kolies, ale Brigestony su uz take >:D
    Tento problem by mal byt vyrieseny vo M6 F/L. Som zvedavy, ci iba nahradili tesnenia okolo okien a dveri inymi alebo vymenili nieco ine.
    Len tak mimochodom, na silny aerodynamicky hluk sa stazuju ludia v testoch aj pri novom Passate, co som neocakaval.
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "JOE" [83.208.227.XXX] 08.04.05  12:33

« Bez nadpisu

Tak jsem se dnes svezl v M6. S M3 jsem jel asi před 3 dny. Musím říct, že M6 byla pro mě absolutním zklamáním. Rozhodně jsem čekal, že při vyšších rychlostech bude v M6 větší ticho! :-( Dokonce mám pocit, že v takových 160 je v M3 větší ticho než v M6. :-(
    Bohužel jsem se pak ještě svezl v Hondě Civic 1,6 sport a teď vážně nevím co mám dělat!!! Jízdní vlastnosti mi přišli excelentní, motor je rozhodně živější než v mazdě a i zevnějšek mi přijde atraktivnější. Bohužel ten interiér je nic moc! Oproti M3 spíše katastrofa! :(
    Rozhodoval jste se někdo mezi M3/Civicem? Co Vás nakonec přesvědčilo?
    Jinak předevčírem jsem byl na Autosalónu v Lipsku a musím to doporučit všem! Je to rozhodně lepší než Brno. Samozřejmě hlavně přístupem zástupců automobilek. Téměř všechny auta jsou volně přístupná. I takové klenoty jako BMW M6!!! Jenom Nissan tam zas dělal caviky s 350Z. 350ky měli zavřené, což nechápu protože 90% vystavených aut je dražších než 1,2 mil. co chtěj za 350ku! :x
  • « 00 Reagovat !

foto

04.04.05  18:48

« Re: pomozte

Ten rozdíl 5 koní není moc, ale je dost pravděpodobný, že i kdyby ten diesel byl na 0-100 o něco pomalejší, tak stejně pocitově bude svižnější a bude to víc tlačit do sedadel díky krouťáku.
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "tom LEE" [84.47.32.XXX] 04.04.05  17:32

« pomozte

Mam oktavku 2,0 115koni a rozmyslam nad kupou mazdy 3 sedan 1,6 diesel. Myslite si ze ten motor bude minimalne tak dobre akcelerovat ako moje doterajsie auto? Lebo slabsie auto nechcem a nad motorom 2,0 nerozmyslam, hlavne z ekonomických dovodov. Co vy na to?
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "nevim" [84.47.32.XXX] 04.04.05  17:27

« kkto

nerozmyslam
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "b e t h e" [195.113.22.XXX] 04.04.05  13:52

« .

Nejlip bude se v nich projet a uvidis. Ale ta Fabie... to je sprosty ;-) Z vetsiho se na mensi zvyka spatne. I kdyz je M6 trochu nekde jinde nez M3, tak se mi interier M3 libi vic nez M6.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.04.05  13:32

« Re: M3 vs. M6

No, bezproblémový to auto opravdu není, ale je to spíš o pravděpodobnosti/štěstí. Největší smolař jsem tady asi já, teď zrovna mi tak prapodivně lupe z kufru (zadní části střechy?) a furt mám občas problém s tím startováním, i teď v teple.
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 04.04.05  10:03

« Re: M3 vs. M6

Ubezpecujem Ta, ze ani M6 ani M3 nie je uplne bez chyb. ja osobne som s M6 nejake problemy uz mal, aj ked nastastie nic zavazne.
    Doporucujem ale M6, ak je ceniovy rozdiel taky nizky, ziskas plnohodnotne auto strednej triedy, kde sa posadis aj dozadu. Zas na druhe strane mas v M3 Touring lepsiu vybavu.
    Som zvyknuty na M6, ked som presadol do M3, citil som sa ako vo Fabii (bez urazky). Co mi dost vadilo, bol divne umiesneny pedal spojky, dost blizko pri schodiku nalavo od neho, dost casto sa mi stalo, ze som bol polovickou podrazky na pedali a polovickou na tom 'schodiku', takze som nic nestlacil, co je niekedy dost neprijemne :D
    Ale inak som si na auto dost zvykol a nie je to urcite zla volba.
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "JOE" [83.208.227.XXX] 04.04.05  08:58

« M3 vs. M6

Zdravím všechny, tak jsem během dvou dnů pročetl celé forum a jsem rád, že jsem tak učinil, protože se zdá, že toto auto je skutečně téměř bez chyb.
    Rád bych se Vás ale zeptal, chci koupit auto a zjistil jsem, že v těchto dnech se prodává M6 1,8i confort za stejné peníze jako M3 1,6i touring.
    Řešil jste také někdo dilema mezi těmito dvěma vozi??? Já skutečně nevím co je lepší!!! :-(
    A ještě bych měl jeden dotaz, doteď jezdím ve francouzkem autě a jsem s ním docela zklamán. Ptal jsem se v Mazdě (i v Hondě) zda se u nich stabilizárory na nápravách řeší během 3 leté záruky v rámci záruky a oni mi potvrdili, že ano. Je tomu skutečně tak???
  • « 00 Reagovat !

foto

04.04.05  08:47

« Re: Re: Přezutí

No ono je přímo v návodu k obsluze napsáno, že se po 10 tis. km mají zaměnit přední za zadní.
    Pánové (a případné dámy) nezapomínejte na to - jinak si zadní "odrovnáte" tím, že se vzorek sjede do "pilky"
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…