Mazda3
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
« Re: Re: Tachometr
To Joe_ST: Na Premacy mám nové pneumatiky Sava 185/65 R14 (dle TP) a jsou zbrusu nové, takže když přihlédnu i k tomu faktu, že čím víc se budou ojíždět, tím více se odchylka bude zvětšovat, tak to teda moc přesně neměří. Ještě mě trochu zaráží, že auto, které se začalo vyrábět v roce 1999, má na Japonce tak koncepčně zastaralý, nevýkonný a hlučný motor, který navíc potřebuje výměnu oleje každých 10tis.km. Jinak ale podotýkám že si nestěžuji. Jako auto pro manželku splňuje vše, co od něj bylo očekáváno. -
« Tachometr
Maximálku jsem nezkoušel porovnávat, ale vzdálenost, kterou mi manželčina Premacy změří jako 84km mi Avensis ukazuje jako 69,5km a když si tuto trasu nechám spočítat v programu Routeplaner na webu Škodovky, vyjde to na 70km. Dokonce i když jedu po dálnici a vynuluju si ODO, tak mi u Avensisu sedí kilometráž na tacháči s údaji na žlutých tabulkách. U Premacy je již po chvíli jízdy vidět odchylka, která se s další jízdou stále více zvyšuje. -
« Bez nadpisu
2 bluedream: 20 000 ti podle mě dá každý prodejce, protože zlevnili verzi 5D na 499 tis a tak vlastně stojí verze 3D a 5D stejně, což činí verzi 3D neprodejnou. Těch 30 tis nabízí [odkaz] maj to na webu a potvrdili mi to i po telefonu.
Lubos1: To že podle mě nemá žádné auto v cenové ralaci do 1 milionu pohlednější interiér je samozřejmě pouze můj soukromý názor! ;-) Naštěstí se každému líbí něco jiného, a i proto může být nabídka aut tak široká a každé auto si najde své zákazníky!!! ;-) Třeba mě osobně interéry Volva moc neoslovily! :-( Ikdyž v XC90 se mi sedělo moc pěkně! >:D
Mě osobně se velur moc nelíbí, ale za jeho velkou výhodu považuji, že tělo v sedačkách neklouže jako na látce. -
Lubos.1 14.04.05 12:38
« Re: Re: Re:
Jasne, je velur a velur. Ked som mal predtym velur v P307, bolo to nieco uplne ine ako obycajna latka, ktoru tam francuzi davali. Prijemnejsie, luxusnejsie.
V Mazde 6 zas preferujem latku, ale z verzie Sport (v SR/CR iba s 2.3 benzinom) - cierne drsne okraje jemna prepletana latka v strede sedadiel, nie tu zo zakladneho modelu. -
"-- skrytý --" 14.04.05 12:00
« Re: Re:
Lubos1: len v danej triede je ten interier dobry, aj ked mne sa paci viac ten vo focusovi. je to velmi individiualne, mne sa velurovy potah napriklad vobec nepaci, radsej kvalitnu, najlepsie ciernu latku, nieco ako v A3, alebo aj v Civicu 3D Sport. -
Lubos.1 14.04.05 10:07
« Re:
to JOE:
interier M3 nie je zly, ale tvrdit o nom, ze nema konkurenciu je trocfhu odvazne. Osobne sa mi omnoho viac paci napr. interier aj noveho Volva S40/V50. Su aj ine, ktore vyzeraju lepsie, napr. MB A klasse. Ale otazka designu je silne individualna zalezitost. Mne sa interier M3 celkom paci, ale vyzera trochu lacno aj vo verzii Sport.
Co mi napr. vadi je to, ze v M3 nie je na sedadlach pouzity velur ani vo vyssich vybavach a latkove vyplne dveri su hrozne drsne. -
"-- skrytý --" 14.04.05 09:49
« Re: interier
JOE: kde ti dali zlavu na toho civica? mne ho ponulali len za 500.000 CZK alebo 630.000 SKK, o zlave nechceli ani pocut.
K tomu interieru M3. Bol som pozriet kamarata v Mnichove (pozdravujem Dabla:) a tam bol diler Mazdy prepojeny s dilerom Fordu. Vtedy bola na prvom mieste M3. Bol som si pozriet aj Focusa a vtedy ma zacala nahlodavat myslienka, ze Focus by tiez nemusel byt zly.
Ja som fanusikom minimalistickeho a cisteho designu, preto ma interier focusa vtedy dost oslovil. Je to individualne a poznam vela ludi, ktori to vidia rovnako, ze M3 nema v interieri konkurenciu. Urcite vsak nie vo verzii Comfort, ta sediva farba, klucky na dverach z plastu, to bolo zle. Touring je o niecom inom.
A tu sa dostavam ku korenu problemu, M3 1.6i Touring by ma vysla drahsie ako Focus 1.6 TDCi Trend. Takze bolo rozhodnute, najma pri sucasnych cenach PHM. -
neregistrovaný: "JOE" [83.208.227.XXX] 11.04.05 23:39
« Bez nadpisu
2 Bluedream: červená ani černá není skladem! :-( Ale i kdyby byly tak se rozhodujem mezi tou Cosmic Grey a Silver. Já jsem pro tu šedivou, manželka pro stříbrnou. >:D Netroufám si odhadnout kdo vyhraje! >:D
Jinak musím říct, že interiér nového Focusu bylo jedno z největších zklamaní jaké jsem v Lipsku zažil! :-( Vůbec se mi to nelíbilo! Ani v béžový barvě a to je co říct, protože na béžový interiér jsem tak trošku ujetý! :-)
Prolezl jsem v Lipsku skoro všechny auta a musím říct, že co se týče interiéru tak v autech do 1 milionu nemá M3 konkurenci :!: -
"-- skrytý --" 11.04.05 13:08
« Re: Re:
JOE: tak potom nie je o com, cervena alebo cierna bude skvela farba na toho civica.
mne trochu vadil taky detail, ze svetlo v interieri bolo iba jedno, v strede, co je dost neprakticke. ale to je fakt detail.
tusim sa pojdem aj ja previezt v civicu, ked objavim nejakeho ochotneho predajcu. ani v M3 som sa neviezol, chcem ju porovnat s focusom, tak mam program na vikend :)

Ta Premacy je diesel? Ak ano, tak je to vazne nieco strasne, ale to este nebol Common Rail. Sucasny diesel od Mazdy (napr. v M6) je uplne o niecom inom (CR, 16V). Mal som moznost porovnat.