Mazda3

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.04.05  12:26

« Re: autofolie

brazdic: tie autofolie proti slnku su transparentne alebo su tmavsie? mne sa nepaci, ked su tmavsie iba zadne okna, bud ziadne alebo vsetky :)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.04.05  10:21

« Re: autofolie

Autofolie jsou skvělé. Perfektně tlumí teplo a neoslňuje tě z boku tolik sluníčko. Jen je nutné dát kvalitní folie a nechat to nalepit skutečné odborníky. Nedával bych folie kdybych vozil zvířata, poněvadž se folie dají poškrábat. To je jejich jediná nevýhoda.
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "ipeto" [194.228.205.XXX] 19.04.05  10:12

« autofolie

Mam dotaz, nemate nekdo autofolie na sklech, nebo nevideli jste to? Jak to vypada na M3 HB a mate nekdo nejakou zkusenost, jestli to pomaha proti slunku a jestli se to casem nedolepuje? dik
  • « 00 Reagovat !

foto

18.04.05  15:13

« Re: Re: PDA

Jirik: A kam si to na to sklo dáváš?
  • « 00 Reagovat !

foto

18.04.05  12:41

« Re: Re: Re: Re: Tachometr

To Joe_ST: Je to rok výroby 1999 a má najeto 172 tisíc, tudíž žádný facelift a žádné odhlučnění. Motor jede úměrně ke svému výkonu v TP, ale když to srovnám s mojí bývalou Toyotou Carinou 1,6 vyráběnou od r. 1993, tak měla 78kV a výměnu oleje po 15tis. což považujii za optimální. Také nebyla tak hlučná jako Premacy. Ta výměna oleje je mi ukradená. Stejně se má olej měnit každý rok a mažlka za rok najede cca 3tis.km, takže jestli se musí měnit po 10,15,20tis. je vcelku jedno. Halvně že to jezdí a hodně se do toho vejde. To je podstatné!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.04.05  11:13

« Re: Re: Re: Tachometr

to Brazdic: ty mas benzin, pamatuju si. ta 1.8 neni tak hrozna, ja s ni chvilku jezdil, ted mam 2003 naftu, motor bez common railu, jeste el. rizene cerpadlo, proste DiTD. Mam dojem, jestli tomu tvemu motoru neco neni, ty benzinaky by hlucne byt nemely. Jinak nez jsem kupoval premacy tak se zrovna objevil ten facelift co mam, a rikali mi, ze co se tyka hlucnosti tak je tam novy paket ktery to odhlucni, ja si moc nestezuju, nezda se mi, ze by to bylo moc hlucny. A co se tyka vymeny oleje po 10tis, bud rad, motor pak alespon vydrzi, davej kvalitni olej a hlavne original filtry a je to pro motor mnohem lepsi nez menit az po 15 nebo 20 tis..to je holej nesmysl....zvlast, pokud jak pises, to pouziva manzelka tak to auto je spis v primestskem provozu hodne startuje a chladne... to zadnej olej 20tis nevydrzi.
    jeste k tomu stari auta a tak.. hele to auto se v JP prodavalo od roku 98 ..konstrukce- podvozek mazda 626 wagon z roku 98, motory neco mezi 323 a 626 a kdyz si uvedomis jaky auta mazda delala v tehto letech tak je ta premacy jeste docela dobra :-) no ja budu mit brzo ujeto 80 tisic, jeste rok si to necham a pristi rok vyresim Mazdu 5 :-!
    to Lubos1: on i DiTD je 16V, v zasade to neni spatnej motor, mel jsem ho v 323F 66kW a ted v te Premacy 74kW + powerbox na cca 90kW, spatne to nejede, musis to srovnavat se stejnou konkurenci, muzu rict, ze 1.9TDI je defacto stejna, akorat je jinak zprevodovana, takze ma trochu vyssi TOP speed, ale na bezny provoz, v pohode... mimochodem, posadil jsem do Premacy kluka co ma Octavii 74kW combi... rikal ze na dynamiku se mu zda mazda lepsi. Jasne common railove motory uz jsou uplne nekde jinde, pockejme co bude v Mazde 5, diesel s 360Nm .. to bude mazda mazec >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 18.04.05  10:43

« Re: Re: Re: Tachometr

to Brazdic:
    Ta Premacy je diesel? Ak ano, tak je to vazne nieco strasne, ale to este nebol Common Rail. Sucasny diesel od Mazdy (napr. v M6) je uplne o niecom inom (CR, 16V). Mal som moznost porovnat.
  • « 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Jirik_" [195.39.34.XXX] 18.04.05  10:24

« Re: PDA

Jo, koupil jsem si ho, ale pouzivam ho jen obcas, kdyz jedu nekam, kde to neznam... s prisavkou na celni sklo...
  • « 00 Reagovat !

foto

18.04.05  08:18

« Re: Re: Tachometr

To Joe_ST: Na Premacy mám nové pneumatiky Sava 185/65 R14 (dle TP) a jsou zbrusu nové, takže když přihlédnu i k tomu faktu, že čím víc se budou ojíždět, tím více se odchylka bude zvětšovat, tak to teda moc přesně neměří. Ještě mě trochu zaráží, že auto, které se začalo vyrábět v roce 1999, má na Japonce tak koncepčně zastaralý, nevýkonný a hlučný motor, který navíc potřebuje výměnu oleje každých 10tis.km. Jinak ale podotýkám že si nestěžuji. Jako auto pro manželku splňuje vše, co od něj bylo očekáváno.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.04.05  23:15

« Re: Tachometr

hmm proc jsme byl pred tim Anonym????? hmm no neva, ten ODO jsem na Premacy taky testoval na 100km se to sekne o 3,5km to neni spatny.
    TO Brazdic: co mas na premacy za kola?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.05  22:59

« Re: Re: Topspeed

Zkoušel jsem to na dálnici Brno - Mikulov na celkem dlouhé rovince před Pohořelicema, je to relativně nová dálnice takže pohoda.
  • 00 Reagovat !

foto

17.04.05  22:00

« Tachometr

Maximálku jsem nezkoušel porovnávat, ale vzdálenost, kterou mi manželčina Premacy změří jako 84km mi Avensis ukazuje jako 69,5km a když si tuto trasu nechám spočítat v programu Routeplaner na webu Škodovky, vyjde to na 70km. Dokonce i když jedu po dálnici a vynuluju si ODO, tak mi u Avensisu sedí kilometráž na tacháči s údaji na žlutých tabulkách. U Premacy je již po chvíli jízdy vidět odchylka, která se s další jízdou stále více zvyšuje.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.05  21:45

« Re: Topspeed

jo jo je to tak... premacy mi taky meri o 10 vic nez jedu podle GPS, ale Miata jen o 5 km/h....
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.05  19:33

« Re: Topspeed

Kdes to zkoušel? U nás asi moc úseků bezpečných pro tuto rychlost není :roll:
  • 00 Reagovat !

foto

17.04.05  08:43

« Topspeed

Tak jsem se konečně dostal k přesnýmu změření maximálky přes GPS - je to 203 km/h (213 na tachometru). Takže sedan by mohl mít tak 212 km/h. A tím teda taky padá ta teorie o absolutní přesnosti tachometru v téhle rychlosti.
  • 00 Reagovat !

foto

15.04.05  22:42

« Bez nadpisu

2 bluedream: 20 000 ti podle mě dá každý prodejce, protože zlevnili verzi 5D na 499 tis a tak vlastně stojí verze 3D a 5D stejně, což činí verzi 3D neprodejnou. Těch 30 tis nabízí [odkaz] maj to na webu a potvrdili mi to i po telefonu.
    Lubos1: To že podle mě nemá žádné auto v cenové ralaci do 1 milionu pohlednější interiér je samozřejmě pouze můj soukromý názor! ;-) Naštěstí se každému líbí něco jiného, a i proto může být nabídka aut tak široká a každé auto si najde své zákazníky!!! ;-) Třeba mě osobně interéry Volva moc neoslovily! :-( Ikdyž v XC90 se mi sedělo moc pěkně! >:D
    Mě osobně se velur moc nelíbí, ale za jeho velkou výhodu považuji, že tělo v sedačkách neklouže jako na látce.
  • 00 Reagovat !

foto

15.04.05  14:17

« PDA

Nepoužíváte náhodou někdo v M3 držák na PDA?
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 14.04.05  12:38

« Re: Re: Re:

Jasne, je velur a velur. Ked som mal predtym velur v P307, bolo to nieco uplne ine ako obycajna latka, ktoru tam francuzi davali. Prijemnejsie, luxusnejsie.
    V Mazde 6 zas preferujem latku, ale z verzie Sport (v SR/CR iba s 2.3 benzinom) - cierne drsne okraje jemna prepletana latka v strede sedadiel, nie tu zo zakladneho modelu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.04.05  12:00

« Re: Re:

Lubos1: len v danej triede je ten interier dobry, aj ked mne sa paci viac ten vo focusovi. je to velmi individiualne, mne sa velurovy potah napriklad vobec nepaci, radsej kvalitnu, najlepsie ciernu latku, nieco ako v A3, alebo aj v Civicu 3D Sport.
  • « 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "b e t h e" [195.113.22.XXX] 14.04.05  11:55

« Re: Re:

2 Lubos 1: No vidis a mne se zase hrozne nelibi prave velur. Urcite bude lepsi nez obyc. latka to nepopiram.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…