Mazda3
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
neregistrovaný: "b e t h e" [195.113.22.XXX] 27.04.05 15:55
« 2 Jozo
Koupil jsem na benzince sprej na palubky SONAX, citronovy:-) Jinak nic zvlastniho. Sedadla jsem jeste necistil. Ale vsechny tmavy plochy jsem prelestil timhle sprejem a bylo to fajn. Je v tom taky silikonovy olej asi. Myslim, ze to tem cernym plastum muze delat dobre. Akorat nevim, jestli to nevadi kuzi. Prejel jsem vsechno i volant. Po chvili se to vsaklo a nic neklouzalo. Sice nemam moc nadobicka na to cisteni, ale hrozne me to bavi:-) Jak rikam, to auto o tim nejak vi:-) -
neregistrovaný: "b e t h e" [195.113.22.XXX] 27.04.05 09:19
« .
Prosplichnuti by urcite na ten stredovy tunel pomohlo. Akorat by to chtelo vedet, co je pod nim. Taky mi to krupe. Ale tak dvakrat trikrat na zacatku jizdy, pak se to usadi. Pred tydnem jsem puliroval dvere a kdyz jsem na ne zatlacil, tak si kazda z vyplni zavrzala. Zjistil jsem, ze to dela vzdycky na jednom miste. Vypln se dotykala plechu dveri asi tak pul centimetrem delky. Ten zvuk se pekne zesilil tou vyplni samotnou. Splichul jsem silikonu uplne minimalne na ty mista a vsechno zmizelo. Tim chci rict, ze nekdy neco vrze a clovek si mysli, jak spatne je to udelany a co si to koupil a pritom to muze zpusobovat jedina mala treci ploska. Mimochodem, zjistil jsem, ze mi nevadi nejaky to zavrzani nebo krupnuti, kdyz jedu v cistym aute:-) Kdyz je auto zasvineny, tak si pripadam jako v nejake plecce a hned hledam mouchy. A mysim si taky, ze to auto o tom vi, ze se o nej staram a lip jede, kdyz je umyty (zvrenci i zevnitr) :-) -
« Re: interiér
Mně vrže, resp. křupe středová konzola, stejnej zvuk to dělá, když zatlačím prstem na rádio nebo klimu. Asi by se to dalo něčím našplíchnout, ale sám to dělat nebudu a do servisu se mi kvůli tomu nechce. Plus když mám natočenej volant o cca půl obrátky, tak na větších nerovnostech cosi klechtá ze sloupku řízení. Na to už se dívali, nic nenašli, ale na roční prohlídce budu na odstranění toho zvuku trvat.... -
Lubos.1 21.04.05 12:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: autofolie
to Brazdic:
no mal si stastie. Keby Ta zastavil v Rakusku nejaky iniciativny policajt, tak ti na aute urcite nieco zisti: nemas lano, vestu, ziarovky :)
U teba by zacal s foliami.
Netvrdim, ze sa to musi stat, ale moze. Mna za folie raz dodrbali aj policajti na Slovensku, lebo som pri sebe nahodou nemal tu karticku-certifikat. Proste zalezi na koho natrafis.
Tie folie si dam, ale budem tiez pri montazi. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: autofolie
Po montáži folií v Carině a Avensisu mi nikdy nic vrzat nezačalo a navíc jsem u toho byl a můžu říct že není čeho se bát. Jen je nutné aby to dělal fakt odborník, kterému už prošlo rukama mnohou aut a musí být kvalitní folie.
Ještě jednou zdůrazňuji, že jsem na hranicích problém nikdy neměl a na technické taky nikdo ani nehlesl. Byl jsem několikrát v Rakousku, Maďarsku, Polsku, Německu, Francii, Švýcarsku, Andoře, Chorvatsku, Slovinsku a také jednou ve Švédsku a Norsku. Možná kdybych si dal ty úplně černé, kde vůbec není vidět dovnitř, tak by se o to někdo mohl zajímat, ale já mám jen o odstín tmavší, než smí být správně na předních oknech. -
"-- skrytý --" 21.04.05 10:02
« Re: Re: Re: Re: Re: autofolie
Lubos1: Ked sa musia rozoberat dvere, pre mna su folie uz uzavreta zalezitost: nebudu :-) to riziko, ze nieco si po rozobrati nesadne a uz budem pocuvat iba pazvuky, to nie. este aj pripadne problemy na hraniciach, co v nasom pripade je celkom podstatne :)
ale z hladiska designu, sa mi paci ked su skla tmavsie.. nieco ako ked sa predstavuje na autosalonoch nejaky koncept :) -
Lubos.1 21.04.05 09:23
« Re: Re: Re: Re: autofolie
Rozoberaju sa vacsinou dvere, coho sa trochu bojim. Planujem tiez dat nalepit folie na zadne skla (s prednymi by som mal problemy na hraniciach - dokonca na mojom starom aute odo mna pytali rakusania aj potvrdenie o homologizacii kvoli foliam na zadnych sklach!!!).
Na STK by s tym problem urcite bol, kym by som niekoho neuplacal. Je to zakazane, naco riskovat?
Tie folie, ktore planujem dat na svoje auto, chcem iba jemne zatmavene, mozno najnizsi odtien, aky sa vyraba. -
« Re: Re: autofolie
To bluedream: Mám zatmavená všechna okna stejně, samozřejmě vyjma čelního. Vypadá to pěkně, ale správně má být okno u řidiče a spolujezdce zatmaveno o něco míň, aby to splňovalo homologaci. Měl jsem to tak na Carině 5,5 roku, nyní na Avensisu 2 roky a nikdy jsem s tím neměl sebemenší problém. Ani na technické a na hranicích. Navíc je dobré, že od doby co mám folie, mi nikdo nerozbíjí skla kvůli drobnostem zapomenutým v autě, poněvadž dovnitř nění moc vidět. Ven je vidět téměř stejně, jako bez folií.