Mazda3
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
« Bez nadpisu
S tím DSC mám víceméně stejný zkušenosti - za "normální" situace to to auto krásně narovná a pokračuje se dál. Ale když jsem se snažil něco simulovat na zasněženým parkovišti u supermarketu, tak to nic extra nebylo. Jenže chtít po DSC, aby zastavil 1300kg utrženejch v 90 stupňové zatáčce v čistým sněhu asi taky není to pravý ořechový....
Jinak už bysme tohle asi měli řešit v našem novém virtuálním klubu :-) Chtělo by to sem hodit nějakej redirect ;-) -
« hodnocení servisů
Xircome.... ano, už jsem všiml a dokonce jsem tě i autorizoval ;-)
Je dobře, že jsi mi to s těmi servisy připomněl, pořád jsem si říkal, že mi tam něco chybí, tak jsi mě nakopl správným směrem.
Já teď musím dodělat odkazy, faq, a spořice obrazovky a doplním tam ty servisy.
Původně jsem to hodnocení servisů chtěl nechat pro členy VIP společně s klubovými slevami pro VIP, ale ještě nad tím popřemýslím. Každopádně díky za zájem a za registraci. Děláme si to přece pro sebe, tak ... akorát asi nějakou dobu potrvá, než se lidi začnou víc ptát tam než tady. Jenže to už nějak moc neovlivním. To chce čas a vůli.
Ohledně toho DSC nevím, já ho nemám a tak se snažím jezdit slušně. Takže já jsem chtěl zareagovat jenom na ten poslední odstavec. -
« DSC - jak to funguje?
Vážení kolegové,
přeji Vám hezké Vánoce(jejich zbytek) a vše nejlepší v Novém roce.Od října 05 jsem na Mazdě (1.6 -Touring) najel 8000 km a pomalu se seznamuji s tím co umí. Teď mne trochu znejisťuje systém fungování DSC. Dokonce jsem si i návod na M3 přečtl, ale nic o tom, jak to funguje. S DSC mám dvě příhody, které mne poněkud zaskočily.
a/ při cestě zpráce přejíždím most přes cosi jako rychlostní silnice a pak z mostu sjíždím "dálničním motýlkem", lesající zatáčka tak o 270, na tu rychlostní silnici. Bylo kolem nuly, a silnici preventivně nasolili a asi přes den na silnici něco i napadalo. Tou zatáčkou jezdím již několik let a skoro denně. Nějak jsem si ji špatně najel a jel asi rychleji než na zvolenou stopu bylo vhodné. Asi v polovině zatáčky jsem zjistil, že jsem rychlý a budu "dlouhý" a skončím v protilehlém příkopě (hlavou mi jen proběhlo, zase nabořím nové auto, povedlo se mi to už i s novou 323F ), tak jsem, ikdyž se to nemá šlápl na brzdu, ne moc . . a auto, netuším o udělalo, nic nikde nezablikalo, ale nějak se "zavrtělo" a srovnalo se do zatáčky - skvělé, ale znovu bych to zažít nechtěl
b/ale stál mi vrtalo hlavou, jak se to auto samo do té zatáčky "naskládalo", tak, když jsem ráno vyjížděl a bylo čerstvě nasněženo a na dlažbě to klouzalo, jsem si řekl,že vyzkouším DSC. Do zatáčky jsem proto najel tak, "abych jako šel do smyku", čekal jsem co udělá DSC. Neudělalo nic a já jsem plachtil po dlažbě vně ze zatáčky. V tomto druhém případě jsem jel pomalu, 20 - 30 km/h. Nezabírá DSC až při větší rychlosti?
Stěžoval jsem si na foru na pískající brzdy, přestalo to někdy ve 3 tis.km. Jinak nezaznamenávám žádné problémy co by stály za řeč. Se stěrači mám podobnou zkušnost, ale "drhnou" jen někdy. Zatím stírají daleko lépe, než na 323F.
V Carauto hodně píší o Focusu II - samé superlativy, o M3 skoro vůbec. O M3 jednou ve srovnávacím testu(Focus II, C4,Opel Astra,P307) napsali, že je to průměrné auto. Kdesi se psalo o velké příbuznosti M3 a Focusu II, takže v čem se ta auta liší nebo naopak neliší? Co například motor 1,6 M3 a Focusu II?
Motor 1,6 se mi zdá v provonání s 323-F1,6 daleko pružnější, dá se s ním jezdit i "pomalu", 323 měla ráda otáčky nad 4000 a na spotřebě to bylo znát. Sleduji si spotřebu, s M3 mám průměrnou spotřebu asi o 1l menší. Ale jezdím asi pomaleji, jednak M3 mne tak neponouká k rychlé jízdě a taky pohled na PP trochu přibrzdí.
Pro Happyho: Přihlásil jsem se do Mazda3.cz. Měl bych "námět" na zavedení rubriky :" Hodnocení servisů" - a doporučení na co si dát při pravidelných prohlídkách pozor, co po nich "zkontrolovat", na co servis před prohlídkou "upozornit", ujistit se, že vědí co dělají.I cena za pravidelnou prohlídku by mohla být zajímavá -
« body
neviditelný - proto je tam to "+" asi je to na vkusu a na zvyku. To není problém změnit, mně osobně se to tak líbilo a Haldo na to nic neříkal, tak jsem to tak nechal
- kde blbne padding??? Hned to opravím
- obrázky nadpisů .. myslíš INFO a novinky ..jo, asi jo, opravíme, v menu jsou GIF
- to členění fora. Vím, že na OpelClubu právě všichni chtěli členění podle motorů a nadávali, že je to všechno na jedné hromadě podle typu vozu a ne podle kategorií, blbě se v tom hledalo. Mně to tak přišlo správné, jestli jo, to ukáže čas. -
« Re: už už
Vypadá to pěkně, na první rychlý podívání mě napadá
- to "neviditelný" menu členství klubu je takový divný, jak se to objevuje pod myší.
- doladit padding.
- pro ty obrázky nadpisů použít PNG místo JPG, nebude to takový zrnitý.
- zdá se mi, že je tam těch fór nějak až moc, možná by to chtělo nějak sjednotit na jedno místo....až budu mít čas, tak se na to mrknu víc a hlavně se zaregistruju. -
« už už
už to mělo být včera, já vím, ale měl jsem na serveru definováno přes .htaccess heslo pro přístup k adresáři fora, -- jenže on ten původní zůstal na původním serveru stejného providera a nový se s ním byl, nemohl jsem se zbavit hesla pro přístup k foru při ověřování serverem. Takže včera večer to běželo asi 2 hodiny, než jsem zjistil, že to pořád vyžaduje heslo serveru. Myslel jsem, že si to přes noc sedne. Nesedlo a tak jsem o půlnoci zase zrušil a čekal do rána. A teď se to konečně zvetilo a stránky už jedou.
[odkaz]
Trošku to projděte, budeme dolaďovat. -
Shr3k 25.12.05 14:31
« Re: MAZDA 3 , 1,6MCD
S chiptuningem tohoto motoru zkušenosti rozhodně mám a motor lze celkem slušně vylepšit. Za mojí vydatné pomoci jeden známý úpravce vyvinul celkem slušný program, který výrazně nekouří, nenámáhá common-rail čerpadlo přílišným tlakem a přitom auto jede slušně v celém rozsahu otáček. Auto jezdí zhruba jako 96 kW Passat. S tím "turboefektem" pod 2000 otáček nelze nic dělat, prostě ten motor je tak stavěný a kdyby měl menší turbo (je tam Garett GT15 jako v 81 kW Oktávii I.), tak by zase neměl sílu nahoře. Přesto si myslím, že je vzhledem k objemu motoru průběh výkonu i kroutícího momentu víc než dobrý. To že "máte co dělat" aby vám to při rozjezdu nechcíplo - podívejte se na kompresní poměr a objem.
A o hluku? No nevím, ale asi máte nějaký špatný kus, protože o nějakém kraválu si můžete nechat zdát - motor je velmi tichý a kravál vydávají motory od úplně jiného výrobce.
BTW 4,5 litru má 1.9 TDI, pokud se "šouráte" po okreskách i ve městě kontinuálně 80, jak důchodce. Já mám průměrnou spotřebu 6.1 litrů stále a to se veřejně přiznávám, že jediné místo, kde dodržuji předepsanou rychlost jsou obce a místa, kde je ta rychlost přikázána dopravními značkami. Jinak dálnice většinou ustálených 170 na tachometru, v Německu pak i víc. Nicméně vím, že se stačí jen trochu krotit a spotřeba jde někam k 5.3-5.5.
Nicméně bych i já sám uvítal dvoulitr a šestikvalt, vzhledem k tomu, že jsem na Mazdu přesedl ze šestiválcového turbodiesela od BMW. -
neregistrovaný: "andrej" [85.216.186.XXX] 25.12.05 11:25
« Re: MAZDA 3 , 1,6MCD
Mám skúsenosti s motorom 1,6 diesel. A iba dobré. Mám najazdených 105 tis. km za rok a pol. S motorom ani autom žiadny problém, iba tvrdší a hlučnejší podvozok na nekvalitných cestách... a chýbajúca šestka. Ad motor: je pravda, že pod 1500 otáčok moc nežije, treba sa naučiť jazdiť nad touto hranicou, čo sa však hravo dá. "Šílenej turboefekt" som na rozdiel od TDI nezaznamenal, skôr naopak - motor je točivý dosť plynulo až do vyšších otáčok, čo považujem za výhodu. Je teda pravda, že nemá okamžitý nárast výkonu. "Kravál a vibrace" okolo 1500 otáčok som si nevšimol. A spotreba? Jazdím pomerne svižne a mávam tak 5,3-5,6, teraz v zime po meste 6,3 (čo je myslím aj údaj od výrobcu). Na dlhej ceste do Kosova a späť (2500 km, traja ľudia plus batožina) som mal 4,9 litra nafty (merané systémom dotankovania nádrže, nie počítačom, ten ani nemám...). Takže aj spotreba myslím fajn. :D -
« Veselé Vánoce
Milí trojkaři, přeji Vám bohatého Ježulu, hlavně pohodu a klid, které se například mě momentálně nedostává. Kdyby ano, už by byly stránky a přál bych Vám na nich. Zítra večer je však spouštím, takže přání do Nového roku ode mne najdete už na stránkách našeho klubu. Takže zítra večer se nezapomeňte mrknout. -
neregistrovaný: "rasken@seznam.cz" [212.27.212.XXX] 23.12.05 15:05
« MAZDA 3 , 1,6MCD
ahoj Mazďáci,
máte někdo zkušenosti s MAZDOU 3 - 1,6 MCD - myslím s tím motorem ?
mám najeto 24tis.km za 3/4 roku
A moje postřehy ?
- je to pěknej jetel
-v každém časopise ho chválí, nevím co na něm vidí
-rozjezd je ubohej - když se chcete pořádně rozjet, máte co dělat, aby Vám to nechcíplo.Prostě to hrozně pomalu leze do otáček.
-šílenej turboefekt - šlápnete na plyn, půl sekundy nic, pak to teprv zabere. Při předjíždění je to o hubu.
-a ten kravál a vibrace kolem 1500ot. - zlatej benzin
-spotřeba - ubohost. 1,9TDI umí za 4- 4,5 l . 1,6MCD tak 5,5 l ( v zimě 6 l )
Nemá někdo zkušenosti s chiptuningem ? Třeba by se ten motor vyléčil. -
« Bez nadpisu
Dobrý den.Chtěl bych Vám nabídnout své služby.Můj obor se týká karosářských prací a to přesněji specializace na drobné opravy promáčklin důlků deformací které opravuji bez poškození laku.Ušetří se práce s lakováním díl zůstává v původním laku a téměř ve většině případech bez poznání kde se deformace nacházela.Opravitelné je opravdu mnoho např auta poškozená kroupami možno i táhlejší deformace apod.Dále provádim opravy s větším poškozením dílů tak aby nemusel být kytován popř minimálně.
Bližší info- 600n@seznam.cz 777 812 333 -
« Re: ještě jeden do foroty
Stalo se mi něco podobného, když mně někdo na parkovišti odral nárazník od zadního kola až na konec (15x 20cm) a taky na základ. Ukázal jsem to v servisu, ti se domluvili s lakovnou a ta to opravila nějakým lokálním zástřikem. Opravované místo není absolutně poznat a cena 2000Kč.

MAZDA3KLUB
[odkaz]
se sem občas může naťukat ...