Mazda3
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
"-- skrytý --" 20.05.05 23:56
« Svolávací akce.
Dnes jsem byl v servisu na montáž předních zástěrek + nějaké další úpravy na Mazdu 3. Nějaká svolávací akce. Trvalo to hodinu. Byl jsem první, protože jsem si před týdnem ztěžoval, že se mi otloukají prahy od kamenů. Akce zdarma. Asi Vás to čeká taky. -
"-- skrytý --" 20.05.05 09:15
« Re: Divný zvuk
Al Bunda: Tohle není problém, ale vlastnost - prostě destičky jsou ve třmenech "napruženy" k jedné straně a při pohybu auta opačným směrem se uvolní.
gem: Tvůj případ je úplně jiný a za problém bych ho považoval! Co je ale příčinou, to takhle na dálku bez jízdní zkoušky neposoudím. -
« Divný zvuk
Tak se mi začalo objevovat takový divný "klepnutí" někde od zadních kol či nápravy. Pokud někde déle stojím (např. přes noc), tak se po rozjezdu ozve takový klepnutí - jedenkrát a pak nic.
Chvilku jsem měl podezření na brzu, že zůstane "viset" a pak odskočí, ale teď už si tak jistý nejsem.
Má to někdo taky, co by to mohlo být? :roll: -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: mazda vs. koktavka
Máš pravdu, že opěradla by mohla být delší. Co se týče bočního vedení, tak je vyhovující - pro normální styl jízdy >:D
Ovšem, kdo chce využít potenciál podvozku, tak může mít problémy, ale už jsem si zvykl a tělo v takovém případě víc fixuju rameny :-!
ale jinak mi sedadla (pardon sedadlo řidiče >:D ) vyhovují jak svou tvrdostí, tak prodyšností materiálů. -
Lubos.1 11.05.05 20:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: mazda vs. koktavka
No dovolim si tvrdit, ze P307 ma dokonca lepsie sedadla ako M6, o M3 ani nehovorim! A to aj vpredu aj vzadu. Nie su vobec makke ako pises, ale su vyssie, maju dlhsie sedaky, omnoho lepsie bocne vedenie a opierka hlavy je nastavitelna nielen vyskovo. Jedine, v com su sedadla M3/M6 lepsie oproti P307, je nastavitelna bederne opierka u vodica, aj to sa mi zda, ze je vyssie ako ma byt.
Sedadla v P307 omnoho lepsie podrzia telo v zakrutach ako v M6/M3.
Okrem toho mam jeden zasadny problem. V M6 si nemozem nastavit hlavovu opierku tak vysoko, aby jej horna cast bola zaroven mojej hlavy, ako by to malo byt. Pri mojich 185 cm je to nepochopitelne a zaujimalo by ma, kde maju potom hlavovu opierku ludia so 190 cm a vyssie. Pod krkom?
Proste operadla sedadiel su kratke. Na fotkach z FL verzie M6 sedadla vyzeraju inak, takze su mozno aj dlhsie.
Samozrejme neporovnavam kvalitu sedadiel ani inych casti tychto aut, skor tvar a pocity, ake z tychto sedadiel mam. Sedadla v M3/M6 nie su zle, ale patria skor k priemeru. Nebudem predsa vychvalovat nieco len preto, ze to mam doma, ked viem, ze to mohlo byt lepsie. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: mazda vs. koktavka
Nemohu souhlasit s tím, že M3 má špatná zadní sedadla - spolucestující, který má okolo 180 cm za mnou (já také 180 a jezdím na "natažené" ruce) žádné problémy neměl a po 1000 km pouze se dvěma krátkými zastávkami na toaletu, byl zcela v pohodě asedadla naopak chválil, neboť podobnou cestu absolvoval v Octavii a v cíli se skoro nepohnul :-!
Kvalita sedadel se projeví právě až při dlouhých cestách (i když u O 1 stačí pár km ;-) ) a právě měkká sedadla na první posez (charakteristický znak francouzů) je na dlouhých trasách spíše na obtíž 8) -
Lubos.1 11.05.05 17:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: mazda vs. koktavka
Tie rozmery poznam, ale u OII musi byt chyba, pretoze min g) + max h) by sa malo rovnat max g) + min h), ako je to u M3.
Ked si to ale vypocitas, tak zistis, ze OII zaostava iba vo vyske nad zadnym sedakom, inak M3 prekonava vo vsetkych smeroch (dokonca niekde aj M6 :-( ).
Takze:
priestor od pedalov po zadny sedak:
- M3 1790 mm
- OII 1830 mm (alebo az 1870 mm - podla toho, kde je chyba). Ak by to bolo iba 1830 mm, tak pri rovnakom soferovi je rozdiel az 4 cm v prospech OII, co je uz pomerne dost.
Samozrejme vela urobi sklon sedadiel (vraj u OII su zadne malo sklonene prave kvoli ziskaniu miestu), nastavenie volantu atd., ale vo vseobecnosti si myslim, ze priestor v M3 mohol byt vyuzity lepsie (rovnako ako u Volva S40/V50). Naproti tomu vo Focuse II som mal dojem, ze si za seba sadnem pohodlnejsie a bolo tam viac miesta.
Este aby sme si rozumeli, netvrdim, ze je v M3 miesta malo, ale ze mohlo byt viac. Ak by som vsak pravidelne vozil vzadu ludi, nechcel by som ich trapit v tomto aute. Napr. v P307 (s kratsim razvorom) bolo vzadu miesta urcite viac (a sedacky omnoho lepsie). -
neregistrovaný: "Jozo" [62.77.81.XXX] 11.05.05 17:03
« Re: Re: Re: Re: Re: mazda vs. koktavka
Nemozem suhlasit s tym, ze v M3 je vo vnutri malo miesta. Nie som sice ziaden obor (184cm), ale rozhodne som sa citil stiesnenejsie v Almere, Corolle a Megane. V M3 mam subjektivny pocit priestoru, hlavne ak si nastavim vysku sedadla podla seba a podla toho upravim aj volant. A to iste na zadnych sedadlach. Rovnako ako v novej Octavii.
A dokazuju to aj rozmery (parametre h) - l) na obrazku dolu) - niekde ma viac priestoru m3, inde zase oct.
M3:
(censored link)
Oct.:
(censored link)
Svoju rolu moze hrat aj farebne stvarnenie interieru. Treba sadnut a nechat to na seba posobit.
Ja som s m3 spokojny, pretoze ak si nastavim sedadlo vodica tak, aby mi vyhovovalo a potom si sadnem dozadu za vodica, este stale sa nedotykam kolenami sedadla vodica - to je taky moj "test" priestoru.
M6 je komfortnejsia vpredu aj vzadu, ale to je ina trieda... -
Lubos.1 11.05.05 13:52
« Re: Re: Re: Re: mazda vs. koktavka
Je sice pravda, ze OII ma kratsi razvor, ale na druhej strane ma na zadnych miestach viac miesta ako je v M3. V M3 je miesta zufalo malo, vnutorny priestor je zle vyuzity.
V ziadnom pripade sa nezastavam Octavie, len upozornujem, ze iba o razvor nejde. Sam mam tiez Mazdu, takze nic proti M3 (len sa snazim byt nie nekriticky). -
"-- skrytý --" 11.05.05 13:31
« Re: Re: Re: mazda vs. koktavka
vetsinou lidi rikaji ze sedan se jim libi vice, mi ale pripda HB zajimavejsi a peknejsi, je to vec nazoru a k te delce, oktavka je asi jen o 7cm delsi. prave proto predtim ten odkaz, ktery jsem tam daval, je videt jaky je mezi nimi rozdil a hlavne jaky je rozdil v rozvoru, prave tim ze oktavka ma podvozek z maleho auta. -
neregistrovaný: "Jozo" [62.77.81.XXX] 11.05.05 13:10
« Re: Re: mazda vs. koktavka
Tiez som sa rozhodoval, sedan vs. HB a mal som moznost obe verzie si vyskusat (kazdu na cely vikend, cca 400 km). Aj ked je kufor sedanu tazsie pristupny ako HB - mensi vstupny otvor (a ano, je pravda, ze sa pri otvarani clovek trosku zamaze - ak ma spinave auto), ma slusnych 420 litrov a navyse sa zadne sedadla daju sklopit, takze potom plocha a objem este narastie. Moj zaver teda bol, ze mi 420 litrov sedanu bohate staci a cele auto posobi akosi decentnejsie a navyse mi za hlavou neklepe ten kryt kufra, ktory maju hatche...
Obe karoserie su ale zaujimave a je vecou osobneho vkusu a planovaneho vyuzitia auta, pre aku sa kto rozhodne. Argumenty, ze Octavia ma kufor o 100 litrov vacsi ma nevzrusuju, pretoze vacsia karoseia si svoju dan potom vybera mensou obratnostou na ceste (stale treba pamatat na to, ze Oct. ma podvozok z golfu a ten ma 350l kufor...). Navyse, ak by som tuzil po velkom aute, kupim si M5-ku... -
-
neregistrovaný: "Jozo" [62.77.81.XXX] 04.05.05 14:53
« Mazda3 MPS
Na septembrovom autosalone vo Frankfurte by sa mala prezentovat "pikantna" Mazda 3 MPS (Mazda Performance Series), 2.3-litrovy motor (rovnaky ako v Mazda6 MPS), 256 koni, zrychlenie z 0 na 100 pod 7 sekund... Pre porovnanie, Golf GTI ma 197 koni.
Rovnaky zdroj naznacuje, ze by sa mohla casom objavit aj nova verzia RX-7 (dvojdverove kupe s Wankelovym motorom z RX-8), ale nie skor, nez za 3 roky...
Zdroj:
(censored link)