Mazda3
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
neregistrovaný: "b e t h e" [195.113.22.XXX] 08.06.05 13:10
« .
Zdravim vsechny. Pripada mi, ze mi trochu zesedively potahy. Mozna je to jenom dojem, kdyz na ne zaprazi slunicko, ale i tak bych se chtel zeptat, jestli to taky pozorujete. Popr. jestli jste nekdo potahy uz cistil a cim? Diky. -
Lubos.1 30.05.05 14:32
« Re: Re: Re: Mazda 1.6 "TDCI"
Turboefekt je u M3 diesel minimalny, skor sa to chova ako benzin. U M6 je silnejsi, ale neda sa porovnat s beznymi TDI. M6 ma plynulejsi zatah az niekde do 4500 otacok. Motor sa v M6 da celkom chvalit.
Zcina tahat od cca 1900 otacok, ked sa pustti turbo. To je na diesel tohoto objemu uplne normalne.
Motory v M3 a M6 su podobne len tym, ze su diesele a pouzivaju technologiu CR (v M6 2.generacie, v M3 neviem).
Motor 2.0 diesel v M6 je vyrobok Mazdy a pouziva sa IBA v M6 a MPV.
Motor 1,6 diesel v M6 je vyrobok Fordu/PSA a pouziva sa v Peugeote 206, 307, 407, Citroene C4, Picasse, mozno aj C5, dalej vo Volve S40/V50, Forde Focus, C-Max a samozrejme aj v Mazde 3. -
neregistrovaný: "b e t h e" [195.113.22.XXX] 23.05.05 12:30
« radicka
Mne se moc libi volic autom. prevodovky v M3. Skoda, ze takova neni i v manualu, vypadalo by to jako v Diablu:-) Mimochodem v reklame na M3, co nedavno bezela v TV tam borec kvedlal za jizdy s volicem automatu, to bylo fakt pekny. Zajimalo by me, kdo ty reklamy vymysli:-) -
« Re: Re: Svolávací akce.
Mně to dělali taky, zástěrky dokonce měnili a lepili plastový plátek na přední hranu prahu do spáry mezi předním blatníkem a prahem. Fakt je ten, že než jsem si opatřil zástěrky, bylo to tam (celkem záhadně) pěkně otlučený. Taky mám novou hlavici řadicí páky kterou jsem prošoupal až na měď a čekám na sedačku. Došlo tam k nějaké havárii a strašně mne tlačil zadek :-O
PS: 58 000 km od konce února 2004
KarelB
SDN 2.0i / red -
"-- skrytý --" 20.05.05 23:56
« Svolávací akce.
Dnes jsem byl v servisu na montáž předních zástěrek + nějaké další úpravy na Mazdu 3. Nějaká svolávací akce. Trvalo to hodinu. Byl jsem první, protože jsem si před týdnem ztěžoval, že se mi otloukají prahy od kamenů. Akce zdarma. Asi Vás to čeká taky. -
"-- skrytý --" 20.05.05 09:15
« Re: Divný zvuk
Al Bunda: Tohle není problém, ale vlastnost - prostě destičky jsou ve třmenech "napruženy" k jedné straně a při pohybu auta opačným směrem se uvolní.
gem: Tvůj případ je úplně jiný a za problém bych ho považoval! Co je ale příčinou, to takhle na dálku bez jízdní zkoušky neposoudím. -
« Divný zvuk
Tak se mi začalo objevovat takový divný "klepnutí" někde od zadních kol či nápravy. Pokud někde déle stojím (např. přes noc), tak se po rozjezdu ozve takový klepnutí - jedenkrát a pak nic.
Chvilku jsem měl podezření na brzu, že zůstane "viset" a pak odskočí, ale teď už si tak jistý nejsem.
Má to někdo taky, co by to mohlo být? :roll: -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: mazda vs. koktavka
Máš pravdu, že opěradla by mohla být delší. Co se týče bočního vedení, tak je vyhovující - pro normální styl jízdy >:D
Ovšem, kdo chce využít potenciál podvozku, tak může mít problémy, ale už jsem si zvykl a tělo v takovém případě víc fixuju rameny :-!
ale jinak mi sedadla (pardon sedadlo řidiče >:D ) vyhovují jak svou tvrdostí, tak prodyšností materiálů.