Mazda3
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
« Brzdy
Vzhledem k tomu, že v servisu nejsou moc rádi, že už tam budu podruhé se stejným problémem, tak bych se vás chtěl zeptat, jestli vám auto při dobržďování do zastavena dělá to, že těsně před zastavení se ozve od brzd docela hlasitý křupnutí. Vím, že auta něco podobnýho dělají, když se úplně zastaví a pustí se hned brzda, ale tohle je právě těsně před zastavením. Ve městě je to pak docela otrava, pořád poslouchat to lupání. -
neregistrovaný: "jjano" [213.160.170.XXX] 12.06.05 20:59
« Re: Re: Re: Re: Mazda 1.6 "TDCI"
Pred styrmi rokmi som to HDI kupil za 800 tis. a veril som, ze za 4 roky tie triedy pokrocili, takze za tie iste prachy kupim podobnu vec len,,,, o 4 roky neskor. Bohuzial nefunguje to.... Asi som mal kupit tu nemecku A4. -
neregistrovaný: "jjano" [213.160.170.XXX] 12.06.05 12:19
« Re: Re: Mazda 1.6 "TDCI"
Prave som predal Peugeot 406 HDI 2 po tom co sa mi tam zacali mnozit jedna porucha za druhou. Vyvolalo to vo mne averziu voci francuzskym autam.
V maji som kupil M3 1.6 MCD, no z hrozou som zistil, ze to ma francuzsky motor. Vsetko ostatne na tej M3 funguje zatial na 100% , no chovanie toho motora pri radeni smerom na hor specialne ked tam dam trojku alebo stvorku je divne. Motor strati na 2 sekundy tah ….je to normalne??? -
neregistrovaný: "b e t h e" [195.113.22.XXX] 08.06.05 13:10
« .
Zdravim vsechny. Pripada mi, ze mi trochu zesedively potahy. Mozna je to jenom dojem, kdyz na ne zaprazi slunicko, ale i tak bych se chtel zeptat, jestli to taky pozorujete. Popr. jestli jste nekdo potahy uz cistil a cim? Diky. -
Lubos.1 30.05.05 14:32
« Re: Re: Re: Mazda 1.6 "TDCI"
Turboefekt je u M3 diesel minimalny, skor sa to chova ako benzin. U M6 je silnejsi, ale neda sa porovnat s beznymi TDI. M6 ma plynulejsi zatah az niekde do 4500 otacok. Motor sa v M6 da celkom chvalit.
Zcina tahat od cca 1900 otacok, ked sa pustti turbo. To je na diesel tohoto objemu uplne normalne.
Motory v M3 a M6 su podobne len tym, ze su diesele a pouzivaju technologiu CR (v M6 2.generacie, v M3 neviem).
Motor 2.0 diesel v M6 je vyrobok Mazdy a pouziva sa IBA v M6 a MPV.
Motor 1,6 diesel v M6 je vyrobok Fordu/PSA a pouziva sa v Peugeote 206, 307, 407, Citroene C4, Picasse, mozno aj C5, dalej vo Volve S40/V50, Forde Focus, C-Max a samozrejme aj v Mazde 3. -
neregistrovaný: "b e t h e" [195.113.22.XXX] 23.05.05 12:30
« radicka
Mne se moc libi volic autom. prevodovky v M3. Skoda, ze takova neni i v manualu, vypadalo by to jako v Diablu:-) Mimochodem v reklame na M3, co nedavno bezela v TV tam borec kvedlal za jizdy s volicem automatu, to bylo fakt pekny. Zajimalo by me, kdo ty reklamy vymysli:-) -
« Re: Re: Svolávací akce.
Mně to dělali taky, zástěrky dokonce měnili a lepili plastový plátek na přední hranu prahu do spáry mezi předním blatníkem a prahem. Fakt je ten, že než jsem si opatřil zástěrky, bylo to tam (celkem záhadně) pěkně otlučený. Taky mám novou hlavici řadicí páky kterou jsem prošoupal až na měď a čekám na sedačku. Došlo tam k nějaké havárii a strašně mne tlačil zadek :-O
PS: 58 000 km od konce února 2004
KarelB