Mazda3
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
« po mesiaci
Cao,
bez dvoch dni presiel uz mesiac co mam toto auticko :). Zaroven sorry ze pisem moje postrehy az teraz, hoci som slubil uz skor...
Takze...auto je uplne super, teda az na par kozmetickych vad, ktore mi sposobili mily spoluobcania neuvedomujuci si hodnotu tazko nadobudnutej veci.
Jazdne vlastnosti su vynikajuce (oproti tej skodovke ani neporovnavam ;)). Presiel som uz 1500km za ten mesiac. Priemerna spotreba za tento cas je 8,51l/100km. To je velmi pekne cislo...ukazuje ho aj palubny pocitac a aj to tak vychadza ked tankujem. Jazdim hlavne BA + obchvat, ale bol som uz aj v Ziline. Smerom tam som podla pc isiel za 8,3l, rychlost sa stale hybala niekde medzi 80-140km/h (podla poctu kamionov v lavom pruhu). Naspat som drzal uz 140-160km/h (vecer o 22) a podla pc som isiel za 8,7l. Nejazdim rychlo/sportovo, ale brzda dopravy tiez nie som. Auto akceleruje pekne, hlavne vo vyssich otackach, ale nie je s nim problem jazdit kultivovane okolo 2000ot (drzat rychlost). Kufor je dostatocny, zatial som previezol vsetko co som potreboval :). Co ma sere ale su integrovane radia v autach a nemoznost si vybrat vlastne. Dizajnovo je pekne, hra to tiez pekne, ale ten mp3 modul proste hodnotu 15tis nema ani keby co bolo. Za polovicnu cenu zozeniem radio s viac funkciami a pohodlnejsim ovladanim. Taktiez vozit 5 ludi iba v pripade nudze. V zadu je sedacka rozdelena opierkou na ruky, takze ten kto sedi v strede to pohodlne mat teda nebude ani nahodou.
Nasiel som zatial iba jeden problem. Xenony svietia nejak na kratko. Ked idem neosvetlenym usekom tak toho moc dopredu nevidim :(. Zo skodovky som zvyknuty na viac. A vcera som isiel s ocovim Nissanom a tam bolo vidiet jasne aj v BA, ze svietia dalej ako tie moje :-/. Zajtra idem na garancku po 20t km, tak im to tam spomeniem. Mam ale este jeden dotaz. Na co si dat pozor pri nej? Ja som take nieco nikdy neabsolvoval, s tou skodovkou akosi nebolo treba v jej veku. Mam im spomenut nieco konkretne? Nieco ohladom bliziacej sa zimy? Alebo to urobia vsetko "automaticky"? -
"-- skrytý --" 09.10.05 10:55
« Re: Prima
centsm: S Castrolem je to ne až tak jednoznačné. Vím, že do VW motorů lejí v továrně Castrol, který je "šitý" na míru, tj. jde hl. o cenu a žádná sláva...Já jsem přešel na radu mého mech. na Castrol Magnatec 5W40 vč. přísl specifikací, co si žabožrouti žádali u ELF long-life a je to pokrok. Zatímco se u ELF na 15 tis dolél litr á550,- Kč, nyní asi na 10 tis neubylo nic, voda mi tam neteče, vím, že si motor trochu sedl, ale stejně.... Jezdí na něj všichni od mého zaměstnance a všichni naprosto spokojeni,nemizí,motory se ztišily, když se rozebíral závodní motor, po pár měsících nejetí bylo mazivo na vačkách atd. Asi je Castrol a Castrol, jako auta.Mégane také není M3, tj. M3 je kvalita a Mégane tzv. kvalita...Jenom interval je 15 tis, ale to nevadí.Motor si to zaslouží. ;-) -
"-- skrytý --" 06.10.05 18:56
« Re: olej Castrol
Chce se mi říct, že nejlepší je olej, který je zdarma. Ale bez legrace. Původní náplň jsem měl 0W/30. Při servise mi tam dali 5W/40. Výrobce doporučuje od 0W/30 až po 10W/40. Dolij 5W/40 a neřeš to. Na kvalitní a drahý olej bych šel jedině, pokud chceš mít auto 400000 km. Navíc Castrol už dávno nemá olej s velkým O. -
« olej Castrol
Potrebujem doliať olej do M3 1,6 benzin, predajca mi povedal, že tam patrí Castrol TXT Softec 5W-40, pre istotu som však neskôr zavolal na servisné oddelenie, kde mi povedali, že by to mal byť Castrol TXT Softec Plus 5W-30. Takže teraz kto ma pravdu? Vie mi to niekto 100% potvrdiť? :?: Aký olej dávaju v servise pri výmene vrámci garančnej prehliadky ?
Inač z prednej časti palubnej dosky vľavo pri šoferovi (pri dverách) počujem pri prejadze nerovnosti jemné cinkanie (pripomína to zvuk, keď naráža bežný kľuč FAB do kovového krúžku). Stretol sa s tym už niekto a čo sa s tým da robiť? Okrem tejto drobnosti som spokojný s týmto autom, dufam, že to takto bude pokračovať. -
"-- skrytý --" 05.10.05 18:15
« Re: Olej a zamok
mam sice focusa, ale stale je to jeden koncern.. olej menim po 20t, teraz som sa objednal na prehliadku, nemali volno, tak dovtedy najazdim aj 20500.. :(
ad zamok: ja by som to radsej opravil.. s oktavkou som bol lyzovat a prestal fungovat central (asi od zimy), tak som bol velmi vdacny za ten zamok na dverach.. -
neregistrovaný: "Jozo" [62.77.81.XXX] 05.10.05 15:50
« Olej a zamok
Otazka do fora - po kolkych km menite olej? Drzite sa predpisanych prehliadok (tj po 20/40 000 km/...), alebo meni niekto dobrovolne castejsie? (1.6 benzin)
A za dalsie - menil uz niekto z Vas zamok na dverach na strane vodica? Mne ho niekto v noci poskodil (zrejme pri pokuse dostat sa do auta) a ja teraz zvazujem, ci to vyriesit tak, ako je to na strane spolujazda = ziaden zamok, alebo ho tam predsa len nechat (pre pripad, ze by sa mi vybila baterka v centraly...).
Dik za nazor. -
« Servis
Dneska jsem byl v servisu na odstranění drobnýho problému - lupání od přední nápravy při sjíždění z obrubníku, nebo náhodně při jízdě. Během hodiny to bylo opravený, dali tam jakýsi podložky, stálo to cca 6000 Kč (ale importéra :-) ). To jen abyste věděli, kdyby vám to někomu taky dělalo... -
neregistrovaný: "b e t h e" [195.113.22.XXX] 26.09.05 14:42
« .
No jasne, ze stejne nejsou, ale velice podobne v jistych detailech. Nekritizuju, ten design se mi libi. Akorat se tomu divim, ze je ta podobnost az takova. Napr. ovl klimatizace a ventilace. Kaplicka s budiky a volant. Taky vydechy ventilace po stranach. Neni to nachlup stejne, ale hodne podobne. -
neregistrovaný: "b e t h e" [195.113.22.XXX] 26.09.05 11:23
« .
I kdyz muze nekdo namitat, ze Mz3 kopiruje Alfu Romeo, tak musim rict, ze fotky nove Grand Vitary me docela prekvapily. Detaily jako ovladani klimy, volant, budiky samozrejme. To bude asi nejaka japonska druzba mezi automobilkama, ze? Mozna jsou ty fotky i tady na serveru, ja jsem si prohlizel ty na automixu. -
"-- skrytý --" 19.09.05 11:11
« Re: Re:
Obecným problémem xenonů je příliš velký světelný kontast mezi osvětlenou a neosvětlenou plochou. Prostě tam, kam xenony svítí, je vidět mnohem lépe, zatímco za hranicí světla není vidět téměř nic. Takto totiž funguje lidské oko - přizpůsobí se většímu nasvícení.
Výsledkem je pak jízda ve "světelném tunelu" a na tlumená světla se nedá jet tak rychle, jako s klasickými světlomety, jelikož xenony subjektivně působí, jakoby by byly seřízeny příliš nakrátko. Někdo to řeší tím, že si sám upraví jejich výšku, ale to potom zase oslňuje protijedoucí vozidla.