Mazda3

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "b e t h e" [195.113.22.XXX] 13.10.05  11:33

« 2 Happy

M3 je hlucnejsi na hrubem asfaltu, mozna je to gumama. Kdyz fest prsi, tak to do auta pekne bubnuje. Nekdy, kdyz cekam v zavrenem aute a posloucham veci kolem, tak mi pripada, ze mam otevrene okno a ono nic. Za auto me nekdy boli, kdyz vidm stav nasich silnic. Je tvrda. Ale lehkost s jakou se ridi to vsechno mnohonasobne vynahradi. Nicmene, pokud je to nekomu na prvni pocit proti srsti, tak je spousta jinych aut ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

13.10.05  11:32

« Bez nadpisu

No tak tady myslím hodně záleží na subjektivním posouzení, ovliněným předchozím autem.... pro mě jsou zvuky od kol na nerovnostech OK a to mám 17" kola. Akorát je auto na těch příčnejch nerovnostech nervózní, v jedné zatáčce kterou projíždím tak 90-100 to na "spárách" vyloženě cuká do strany, člověk cítí, jak se ten zadek o kousek pohne ven.
    Ty ostatní věci, to byl možná nějakej horší kus, řídil jsem asi 4 Mazdy 3 a žádná nedělala nic, co by mě tak trklo.
    A ten můj zvuk z kufru lokalizovali v servisu jako z podběhu, dělá to úplně náhodně, někdy na rovné silnici, někdy na hrbolech. V tom je právě ten problém, že to nedělá "spolehlivě", takže s tím nic nedokázali udělat, i když zadek úplně rozdělali a borec jel v kufru.
  • 00 Reagovat !

foto

13.10.05  01:08

« Bez nadpisu

Lubos1 - thx. Tie xenony ma uz zacinaju *. Prave som sa dovalil zo Ziliny a svietia rovnako ako do teraz... A to na nich nieco nastavovali a nauctovali si 150SK! :-( Na BA som bol upozorneny uz pri preberani vozidla :). Bol som v nitre. Prijimaci technik bol pohodak, som si s nim pokecal aj o "ostatnych" veciach. Len povodne mala kontrola trvat 2,5hod a nakoniec som odchadzal o 3hodiny neskor (zdrzanie na predoslom aute + moj pokec s technikom). Pri aute som vobec nebol, isiel som sa flakat po meste ;). Celkovy dojem zatial dobry :))) (az na tie xenony).
    Happy - mam 2.0 mesiac a to auto ma tvrdsi podvozok. Je na nom citit podstatne viac nerovnosti ako v inych. Co sa tyka buchania od predu, zatial som nespozoroval, ale este stale sa ucim spoznavat zvuky co vydava za jazdy. Hluk na dobrom ausfalte minimalny, ale ked som dnes isiel po vyseknutom kuse asfaltu (taky ten ako keby ho hrablami davali dole), tak bol hluk od pneu dost vyrazny. Ale to uz asi dost zavisi od pneu ake su na auticku... Zvysne "zvuky" som zatial nespozoroval, ale ako pisem vyssie, este stale nacuvam. Ak si nieco vsimnem, dam vediet.
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Happy" [212.71.186.XXX] 12.10.05  22:46

« 2 dotazy M3

pánové, zdravím. Rozhoduji se, že bych koupil M3, dokonce jsem už byl u prodejce a zkoušel jsem si projet úplně nový vůz. Přesedlal jsem do M3 1.6 z Vectry 2.0 16 SPORT, se kterou jsem dojel na místo určení a najel jsem s ní zatím hodně. Byl jsem hrozně zvědavý, jak na tom bude Mazdička, když jsem si ji vysnil. A jak dopadla testovací jízda a na co se chci zeptat, abych se konečně vymáčkl: Nastartování a zvuk motoru OK, stejný, jako Vectra, když byla nová, žádný rozdíl. První rozjezd ..odpich pefetkní, lepší než u Vectry, je to lépe zpřevodované, ale převody jsou zato kratší, to mi však subjektivně nevadí - je to v pohodě. A tak si jedu, sleduju, poslouchám, pozoruju a najednou slyším , že kolem 2000 otáček zarezonuje tuším kryt svodu výfuku, takové to ..hhrrrrhuuuu...zkouším protočit znova při přeřazování ... zase ..no nic ... to samé to dělá i při parkování, když jsem couval, tak zezadu od kufru. To mě celkem dostalo, ale to by mi až tak nevadilo. Na co se chci ale zeptat - už konečně - jedu si takhle po asfaltce ticho, klid, najednou nerovnosti na cestě . - bum bum bumm bum bumbumbum ...od předních kol. Cože, co to je, říkám si ..přichází beton ... huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ...hluk od kol jako prase. A to je první dotaz. To jsou ty rány od kol a hukot normální???? Já mám sice stařičkou vectru 99 s omláceným podvozkem, ale je naprosto tichý, ani největší výmoly nejsou v autě slyšet a to bez diskuze. To mě trochu zklamalo. Dělá vám to taky??? A druhá věc. Ještě jsem si všiml, že když to vytáčím kolem 2500-3000 otáček, tak se z palubky ozve bzučivý zvuk, jako kdyby něco někde seplo a překlopila se klapka něčeho pak to utichne ...asi po minutě znovu. Tomu jsem taky moc nerozumněl, ale seděl jsem v tom jenom asi 15 minut, tak jsem to moc neřešil, navíc mi to auto neříká pane, tak jsem se chtěl jenom zeptat, jetli je to tak u všech. Jo a vlastně ještě jeden dotaz. Když se rozdíždím, cca do 2000 otáček a pustím spojku a jedu na jedničku nebo na dvojku, tak jde z motoru slyšet něco jako setrvačník u malích autíček, jestli si vzpomínáte. Jako když roztočíte setrvačníkové auto a necháto ho jet. takový skutečný styl ZOOM ZOOM, pak to utichne. Bylo to dost iritující. Co se týká pocitu z řízení, tak když jsem sedl zpátky do Vectry, tak mi to při rozjedu málem chcíplo, protože jsem si odvykl řídil své staré auto ...to se mi nikdy nestalo, Mazda je v tomhle super. A pak jsem se rozjel a málem jsem se vysekal, protože jsem si za 15 minut tak zvykl na to, jak báječně Mazda brzdí, že jsem zapomněl, že u své Vecy musím trochu více šlapat na brzdy. Takže jízdní vlastnosti u Mazdy jsou perfektní, ale dostlaly mě právě výše uvedené věci: bouchání, bzučení z palubky a setrvačníkový zvuk z motoru při rozjezdu. Mám ještě vyzkoušet jiné auto nebo to bude stejné??? Díky za reakce.
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 12.10.05  16:00

« Re: po mesiaci

Nasiel som zatial iba jeden problem. Xenony svietia nejak na kratko.
    Xenony v Mazde 3 su bude zle nastavene, alebo uplne zle skonstruovane. Tiez som si vsimol, ze svietia na velmi kratku vzdialenost. Oproti xenonom v Mazde 6 viditelny rozdiel.
    Zajtra idem na garancku po 20t km, tak im to tam spomeniem. Mam ale este jeden dotaz. Na co si dat pozor pri nej?
    Je potrebne si dat hlavne pozor, do ktoreho servisu s autom ides. Do AutoPalace v BA by som nesiel. Nie je ani mozne byt pri vymene oleja, zamestnavaju ucnov atd. Osobne mam dobre slusenosti so servisom v Ziline, dobre referencie su aj na Nitru.
  • « 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "b e t h e" [195.113.22.XXX] 12.10.05  15:22

« Re:

A kdy se to ozyva? Uz jsem to sem psal, ale vsechny vyplne se mi na jednom miste po okrajich dotykaji plechu dveri a pekne to vrze. Hlavne kdyz se na vypln zatlaci a mozna i pri prejezdu nerovnosti, ale to uz urcite min . Takze to asi nebude to praskani. Kazdopadne mi pomohlo WD40. S praskanim zkusenost nemam. Jak vlastne hledate zdroj pazvuku? Riskujete sami nebo nekoho vezmete s sebou?
  • 00 Reagovat !

foto

12.10.05  12:45

« Bez nadpisu

Tak jsem měl auto 3 dny v servisu, úplně mi rozdělali zadní polovinu interiéru v zoufalé snaze najít zdroj praskavého zvuku.....a nic nenašli. Ach jo, mám to ale smůlu. :(
  • 00 Reagovat !

foto

10.10.05  16:13

« po mesiaci

Cao,
    bez dvoch dni presiel uz mesiac co mam toto auticko :). Zaroven sorry ze pisem moje postrehy az teraz, hoci som slubil uz skor...
    Takze...auto je uplne super, teda az na par kozmetickych vad, ktore mi sposobili mily spoluobcania neuvedomujuci si hodnotu tazko nadobudnutej veci.
    Jazdne vlastnosti su vynikajuce (oproti tej skodovke ani neporovnavam ;)). Presiel som uz 1500km za ten mesiac. Priemerna spotreba za tento cas je 8,51l/100km. To je velmi pekne cislo...ukazuje ho aj palubny pocitac a aj to tak vychadza ked tankujem. Jazdim hlavne BA + obchvat, ale bol som uz aj v Ziline. Smerom tam som podla pc isiel za 8,3l, rychlost sa stale hybala niekde medzi 80-140km/h (podla poctu kamionov v lavom pruhu). Naspat som drzal uz 140-160km/h (vecer o 22) a podla pc som isiel za 8,7l. Nejazdim rychlo/sportovo, ale brzda dopravy tiez nie som. Auto akceleruje pekne, hlavne vo vyssich otackach, ale nie je s nim problem jazdit kultivovane okolo 2000ot (drzat rychlost). Kufor je dostatocny, zatial som previezol vsetko co som potreboval :). Co ma sere ale su integrovane radia v autach a nemoznost si vybrat vlastne. Dizajnovo je pekne, hra to tiez pekne, ale ten mp3 modul proste hodnotu 15tis nema ani keby co bolo. Za polovicnu cenu zozeniem radio s viac funkciami a pohodlnejsim ovladanim. Taktiez vozit 5 ludi iba v pripade nudze. V zadu je sedacka rozdelena opierkou na ruky, takze ten kto sedi v strede to pohodlne mat teda nebude ani nahodou.
    Nasiel som zatial iba jeden problem. Xenony svietia nejak na kratko. Ked idem neosvetlenym usekom tak toho moc dopredu nevidim :(. Zo skodovky som zvyknuty na viac. A vcera som isiel s ocovim Nissanom a tam bolo vidiet jasne aj v BA, ze svietia dalej ako tie moje :-/. Zajtra idem na garancku po 20t km, tak im to tam spomeniem. Mam ale este jeden dotaz. Na co si dat pozor pri nej? Ja som take nieco nikdy neabsolvoval, s tou skodovkou akosi nebolo treba v jej veku. Mam im spomenut nieco konkretne? Nieco ohladom bliziacej sa zimy? Alebo to urobia vsetko "automaticky"?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.10.05  12:20

« Re: Re: Re: Prima

Již 7 let používám Castrol TXT Softec 5W-40 a to nejdříve v Oplu Astra 1,6 16V a teď Mazda 3 HB 2,0 GT. Naprostá spokojenost.
    Shell Helix jsem používal do Formana, Felicie a staré Astry. Myslím, že je to takzvaně obyčejnější olej.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.10.05  10:33

« Re: Re: Prima

a co treba olej Shell Helix ma s nim nekdo zkusenosti? dikes
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.10.05  10:55

« Re: Prima

centsm: S Castrolem je to ne až tak jednoznačné. Vím, že do VW motorů lejí v továrně Castrol, který je "šitý" na míru, tj. jde hl. o cenu a žádná sláva...Já jsem přešel na radu mého mech. na Castrol Magnatec 5W40 vč. přísl specifikací, co si žabožrouti žádali u ELF long-life a je to pokrok. Zatímco se u ELF na 15 tis dolél litr á550,- Kč, nyní asi na 10 tis neubylo nic, voda mi tam neteče, vím, že si motor trochu sedl, ale stejně.... Jezdí na něj všichni od mého zaměstnance a všichni naprosto spokojeni,nemizí,motory se ztišily, když se rozebíral závodní motor, po pár měsících nejetí bylo mazivo na vačkách atd. Asi je Castrol a Castrol, jako auta.Mégane také není M3, tj. M3 je kvalita a Mégane tzv. kvalita...Jenom interval je 15 tis, ale to nevadí.Motor si to zaslouží. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

08.10.05  19:37

« Prima

Nový videoweb s testy auťáků na [odkaz] Dnes Masserati Quatroporte, H2 a Honda Civic osmé generace - testováno první auto dodané do střední Evropy! Stream v nejlepší kvalitě na českém internetu! Fotky, diskuze.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.10.05  18:56

« Re: olej Castrol

Chce se mi říct, že nejlepší je olej, který je zdarma. Ale bez legrace. Původní náplň jsem měl 0W/30. Při servise mi tam dali 5W/40. Výrobce doporučuje od 0W/30 až po 10W/40. Dolij 5W/40 a neřeš to. Na kvalitní a drahý olej bych šel jedině, pokud chceš mít auto 400000 km. Navíc Castrol už dávno nemá olej s velkým O.
  • 00 Reagovat !

foto

06.10.05  09:03

« olej Castrol

Potrebujem doliať olej do M3 1,6 benzin, predajca mi povedal, že tam patrí Castrol TXT Softec 5W-40, pre istotu som však neskôr zavolal na servisné oddelenie, kde mi povedali, že by to mal byť Castrol TXT Softec Plus 5W-30. Takže teraz kto ma pravdu? Vie mi to niekto 100% potvrdiť? :?: Aký olej dávaju v servise pri výmene vrámci garančnej prehliadky ?
    Inač z prednej časti palubnej dosky vľavo pri šoferovi (pri dverách) počujem pri prejadze nerovnosti jemné cinkanie (pripomína to zvuk, keď naráža bežný kľuč FAB do kovového krúžku). Stretol sa s tym už niekto a čo sa s tým da robiť? Okrem tejto drobnosti som spokojný s týmto autom, dufam, že to takto bude pokračovať.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.10.05  18:15

« Re: Olej a zamok

mam sice focusa, ale stale je to jeden koncern.. olej menim po 20t, teraz som sa objednal na prehliadku, nemali volno, tak dovtedy najazdim aj 20500.. :(
    ad zamok: ja by som to radsej opravil.. s oktavkou som bol lyzovat a prestal fungovat central (asi od zimy), tak som bol velmi vdacny za ten zamok na dverach..
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Jozo" [62.77.81.XXX] 05.10.05  15:50

« Olej a zamok

Otazka do fora - po kolkych km menite olej? Drzite sa predpisanych prehliadok (tj po 20/40 000 km/...), alebo meni niekto dobrovolne castejsie? (1.6 benzin)
    A za dalsie - menil uz niekto z Vas zamok na dverach na strane vodica? Mne ho niekto v noci poskodil (zrejme pri pokuse dostat sa do auta) a ja teraz zvazujem, ci to vyriesit tak, ako je to na strane spolujazda = ziaden zamok, alebo ho tam predsa len nechat (pre pripad, ze by sa mi vybila baterka v centraly...).
    Dik za nazor.
  • 00 Reagovat !

foto

29.09.05  22:32

« Servis

Dneska jsem byl v servisu na odstranění drobnýho problému - lupání od přední nápravy při sjíždění z obrubníku, nebo náhodně při jízdě. Během hodiny to bylo opravený, dali tam jakýsi podložky, stálo to cca 6000 Kč (ale importéra :-) ). To jen abyste věděli, kdyby vám to někomu taky dělalo...
  • « 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "swišť II" [85.160.77.XXX] 29.09.05  20:22

« Re: MP3 přehrávač u M3 GT Sport sedan

Tak o tom fakt nemám ani páru, takže ti moc neporadím. soráč :?
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Franta" [82.208.2.XXX] 29.09.05  19:42

« MP3 přehrávač u M3 GT Sport sedan

Mohl by mi někdo poradit - dal jsem do MP3 přehrávače pár CD a MP3 a neumím mezi nima přepínat. Hraje jen jedno MP3 a na další CD se nedostanu. Mám M3 GT sport sedan.Děkuju
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.09.05  14:58

« Re: .

No jo, hlavně se omlouvám za nepřihášení se.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…