Mazda3

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• 00 Reagovat !

foto

15.10.05  12:37

« Bez nadpisu

Jenže jde o to, že ta hodnota na kolech se nikde neuvádí, tak je to vlastně jedno, ne? Kdyby to všichni uváděli na kolech, tak jsme zase tam kde jsme byli. Prostě přínos měření z kol vidím jen v tom, že když chci dělat nějakej tuning, tak to změřím před a po a vidím rozdíl. Že mám těch 110kW si ověřuju maximálkou, mám mít 200 km/h a GPS naměřilo 203km/h.
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Happy" [212.71.186.XXX] 15.10.05  06:22

« dobře, nebudeme to řešit

2IT: ...asi máš pravdu s tím směšováním. Jsem demagog a tak se rád nechám poučit. Ale asi oba uznáme, že řidiče spíš zajímá co ve výsledku dostane na kolech a ne, co mu podstrkuje pod nos výrobce nebo reklama, co říkáš? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.10.05  22:57

« Re: Re: BTW...

Mazda 3 se vyrábí pouze v Japonsku. Jinak zemi výrobce poznáte podle prvního písmene WIN. Japonci mají "J".
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.10.05  21:01

« Re: Re: BTW...

Lubos1: má pravdu
    Happy: záleží, podle jaké normy a metodiky, nicméně dle DIN je to i s příslušenstvím.
    Bývala metodika SAE, tam bylo příslušenství odpojeno a italská CUNA, tak bylo hyper optimistické a nerálné.
    Výkon motoru na brzdě je v těch grafech co udávají výrobci a je to kompletní motor, jistě že převodovka tam není...takže DIN=motor jak je v autě.
    Výkon na kolech je něco drobet jiného.To bych nesměšoval.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.05  20:57

« Re: BTW...

ja mam v technicaku ako vyrobcu uvedene "Mazda M.C., Hirosima, Japonsko". Otazka je ci je to meno firmy alebo miesto vyroby...
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 14.10.05  20:52

« Re: BTW...

M3 tusim iba v Japonsku, M6 v Japonsku a v USA (aspon si myslim), M2 v Spanielsku, ostatne neviem.
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Happy" [212.71.186.XXX] 14.10.05  20:41

« BTW...

...kde se vlastně Mazda vyrábí? Neříkejte mi, že v Japonsku, tomu už dávno nevěřím.
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Happy" [212.71.186.XXX] 14.10.05  20:40

« to je jasná věc

protože výkon motoru u výrobce se měří pouze když jsou odpojené všechny ostatní agregáty, tedy alternátor, klima, převodovka atd. Všechny tyhle části způsobují úbytek výkonu motoru. Proto nikdy na utě nedostanete na kolech výkon takový, jakým se prezentuje motor. Motor takovou sílu třeba má, ale na kola se nepřenese a to je pro nás jako řidiče směrodatné. To, co se přenese do kol, ne to, jak je na tom motor papírově. A Mazda je na tom v porovnání s ostatními ještě dost dobře. Věřím naměřeným hodnotám, myslím, že to tak může být. Tolik na vysvětlenou.
  • 00 Reagovat !

foto

14.10.05  19:40

« Bez nadpisu

Měřením z kol vůbec nevěřím.....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.10.05  19:24

« Re: 2 centsm

na tom grafe vidno nizsi vykon namiesto 77 je 73kW.. ako je to mozne? vacsinou je namerany vykon vyssi..
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "b e t h e" [195.113.22.XXX] 14.10.05  11:17

« 2 centsm

Garaz:o) Ale jedna z prvnich urcite nebyla. Teprve nedavno oslavila prvni narozeniny. Takze zrejme pujde jeste o nejakyho dalsiho hyckala:o)
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Happy" [212.111.5.XXX] 14.10.05  10:51

« dobré, už jsem to našel

kdyby to náhodou ještě nekoho zajímalo, tak jsem to našel tady:
    (censored link)
    Zatím zdar.
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Happy" [212.111.5.XXX] 14.10.05  10:29

« chtěl jsem si to jenom porovnat

jasně, že auto tvoří celek, jen jsem si chtěl porovnat graf výkonu toho, co mám s tím, co si chci koupit, abych si udělal hrubou představu, jak se to bude chovat při určitých otáčkách. Našel jsem si i odstupňování převodovky pro obě auta, takže už mám téměř jasno, ale chtěl bych to napasovat na výkonnostní charakteristiku. Jaký má náběh, odkud kam se hodí vytáčet, jak se budu muest přizpůsobovat apod.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.10.05  10:13

« Re: já hlava děravá

Grafy jsem viděl, ale teď už si nevzpomenu kde. Jen si vzpomínám, že mě překvapil malý rozdíl ve výkonu v nízkých otáčkách mezi motory 1,6 a 2,0. Po pravdě řečeno, nevím co bych s těmi grafy u běžného vozu dělal, vyjma konstatování, že "no tak to tedy asi nějak bude". Motor sám o sobě není nic. Auto má podvozek, řízení, brzdy a působí jako celek. Kdysi jsem měl poměrně špatně odhlučněné auto a při vyšších rychlostech jsem měl pocit, že už, už vzlétnu. Pohled na tacho mě nechal na zemi.
    Mohu porovnat Audi A6 s 2,8 a Mareu s 1,6, které jsem měl po sobě. Audi bylo jenom o silném motoru, žádné informace o hranici smyku, žádná zpětná vazba na řízení, jenom zátah. Marea, ač daleko slabší, poskytovala větší požitek z ježdění.
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Happy" [212.71.186.XXX] 13.10.05  22:56

« já hlava děravá

...jsem se chtěl ještě zeptat: Nemáte někde graf výkonu motoru v závislosti na otáčkách pro 1.6? Nebo mi prosím řekněte, jak je ve velkém techničáku napsaný u motoru typ, tak co je tam za kód? Třeba na Vectře mám X20XEV, tam taky bude nějaký kód, ať vím, podle čeho to hledat, kdybyste ten graf nikdo neměl. Dík.
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Happy" [212.71.186.XXX] 13.10.05  22:50

« ..jak to bude

já to pravděpodobně budu kupovat v Břeclavi u Autopard, jedu se tam mrknout v sobotu, i když to mám poměrně daleko 150km, ale jsem s nimi domluvený, ale potom to budu mít blíž do Olomouce - 60km, tak budu asi jezdit na garančky tam. Díky za Tip. Ještě jsem slyšel dobré reference na AB v Brně, ale v Praze prý nic moc. To bude asi případ od případu - o5.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.10.05  21:40

« Re: Re: ještě k tomu podovzku

Taky jezdím do AMH už léta a zatím jen spokojenost. Mimochodem b e t h e, to seš ty, co má nalítáno tuším už 70000 km? Vím o dvou zákaznících, kteří kupovali se mnou hned zpočátku dodávek M3. Jeden to má stát stále v garáži a druhý neustále někde lítá. :-) Já jsem někde uprostřed.
  • « 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "b e t h e" [195.113.22.XXX] 13.10.05  15:15

« Re: ještě k tomu podovzku

Ja muzu neco rict jen o AMH Olomouc. Jednim slovem spokojenost. Snad se to nezmeni, snad to nezakriknu. Je mozny , ze ten zkousenej kousek nebyl uplne ok, urcite to chce jeste jednou zkusit v jinym.
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Happy" [212.111.5.XXX] 13.10.05  14:31

« ještě k tomu podovzku

...abych to upřesnil. Ta Vectra SPORT není jenom výbava, ale má zároveň podvozek tuhý jako štolverk, snížený oproti normální o 36mm a je tužší než u té Mazdy - subjektivně. Ale právě, že mi tam nic nebouchá je mi divné. To jenom na vysvětlení, proč to srovnávám, jinak bych to připsal na vrub tomu tuhému podvozku, ale takhle začínám mít obavy, jestli v tom autě třeba něco nebylo špatně. Ale jak jsen napsal, projedu si další a uvidíme. Jo a jak je to třeba s uplatňováním záruky u Mazdy, kdyby se nedej bože něco pokokotilo. Máte s tím dobré zkušenosti, nebo si rvete vlasy? Víme jak to je, prodejce naslibuje cokoliv, jenom aby se toho auta zbavil, ale on v tom pak jezdit nebude, že jo. Tak jak se k tomu staví, jestli jsou třeba obecně - použijeme generalizaci a implikaci a zkusíme paušalizovat, - no zkrátka jestli jsou obecně ty autorizáky Mazdy lepší než u ostatních znače? Díky za postřehy. Zdar a sílu.
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Happy" [212.111.5.XXX] 13.10.05  14:18

« jasné, v poho

Ne ne ne, to je v pohodě. Jak jsem napsal - měl jsem z toho dobrý pocit. Jen jsem si chtěl ujasnit a ujistit se, že to třeba dělá všem a tak. Ale vypadá to, že jsem asi nekápl zrovna na to pravé ořechové a tak tomu dám ještě jednu šanci a poohlédnu se u jiného prodejce. Žádná křeč. To je auto je fajn. Ale nechci brát hned to první, které uvidím. Zdá se taky, že by to byla asi blbost jak sleduji. Díky, díky.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…