Mazda3
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
"-- skrytý --" 20.10.05 17:59
« Re: ještě mi prosím poraďte
Ja som zabehaval tak ze na druhy den od kupi vozidla som isiel trasu 1500km ,prvych 500km do 2500 otacok, potom do 3000 ot a od 1000 km som to raz za cas vytacal do maxima,teraz mam natocene 40000km a motor ma maximalku,spotrebu aku napisal vyrobca.Ak nebudu caste studene starty a nebudes to velmi vytacat nemas co pokazit. -
neregistrovaný: "Happy" [212.71.186.XXX] 20.10.05 17:24
« ještě mi prosím poraďte
...jakým stylem bych měl auto zajíždět? Jak jste ho zajížděli vy? Nevytáčet, pěkně pomalu nebo jaké máte zkušenosti se zajížděním Mazdy. Jak se na to díváte? Ptám se zkušených, protože jsem nikdy nové auto nezajížděl, nevím, jak se k němu mám chovat a nerad bych něco pokokotil. Potřebuju se z místa odběru přesunout asi 150 km po okreskách směrem jinam, nebute mu to najednou vadit? Mám dělat přestávky? Dík. -
neregistrovaný: "Happy" [212.111.5.XXX] 19.10.05 15:16
« asi proto
...že jich vzali moc na sklad. V minulém roce šla na dračku, tak jich zase vzali hodně. A ouha, o 29 procent nižší odbyt, takže z 15 vozů jim tam 3 zůstaly. Z jednoho udělali předváděčku a dva mají na salonu. Teda, příští týden si pro jeden jedu, už mám uzavřenou smlouvu - takže už jim tam zůstane jenom jeden. -
neregistrovaný: "Happy" [212.111.5.XXX] 19.10.05 14:09
« člověče nevím
ale popravdě řečeno se v tom fakt nevyznám. Když si to spočítám, tak auto ve výbavě, v jaký mi ho nabídli, je tabulkově za 535 tisíc. Beru ho za 440. Myslím, že je to více než slušné. Takže nějaká akce Mazdy tam určitě bude, a to, že tam nějakou dobu stojí udělalo ten zbytek. Mně moc nejde ani tak o tu cenu, jako spíš o to, aby tam nebyl nějaký problém s tím, že to stálo a následně aby se třeba při případném problému uměli k věci postavit čelem a ne zády, jak to známe např. od franzouských kolegů. To je asi tak vše, co mě "trápí", jinak tu cenu moc neřeším, protože vím, že je důležité mít spíš servis, na který je spolehnutí. Kdybych je tlačil moc nízko, tak by si to třeba vybrali na garančkách apod., nebo by nebyli tak vlídní; spíš se na to snažím dívat jako na totální produktu - včetně služeb. Ale doufám, že je moc potřebovat nebudu. -
neregistrovaný: "b e t h e" [131.169.211.XXX] 19.10.05 13:52
« Re: jasně
Tak to uz je slusna sleva. Nevim, jaky maji prostor pro slevu primo prodejci.
Ale pred vstupem do EU byla tabulkova cena M3 zhruba o 10000 nizsi. Uz tehdy se delala akce k autu notebook(40000Kc) atd., Pak se vstoupilo do EU a odpadlo 7% dovozni clo (nebo 9%, ted nevim). Kazdopadne cena vyskocila pry kvuli tomu, aby nebyl velky rozdil v cene u nas a v Rakousku. Nebo to byl proste jenom marketing - velka sleva laka. Pokud ty notebookovy akce loni nebyly delany s tim, ze se kalkulovalo se vstupem do EU, tak uz thedy byl prostor pro slevu a po vstupu do EU se jeste musel zvetsit. Podle me teda. -
"-- skrytý --" 18.10.05 21:28
« Re: další trošku off-topic
v tom probelm neni, problem je kdyz auto stoji dlouho venku a meni se okolni teplota, pakna kovu kondenzuje atmosfericka vlhkost a dochazi k povrchove korozi....pokud je to na showroomu tak je to ok.... niceho se neboj. videl jsem auto 7 mesicu stat pod pristreskem venku bez hnuti, ve vlhkem prostredi... v prevodovce byla kola napul zrezla, to co bylo v oleji bylo jako nove, co bylo nad tak jako liska..vsechno loziska na kolech byla k.o. ale motoru nic nebylo. -
neregistrovaný: "Happy" [212.71.186.XXX] 16.10.05 09:02
« další trošku off-topic
v salonu, kde jsem se byl podívat, jim auto stojí uvnitř, tedy pěkně v "teple garážované" , ale stojí jim tam už tak 7 měsíců. Viděli byste v tom problém? Může tak dlouhé stání s autem něco udělat, i když je nové? Nějak se to třeba podepsat na motoru? Myslím, že to asi párkrát protočili, ale kdy naposledy, to opravdu nevím. Aby pak nebyly zatuhlé hydry a mně to neklepalo apod. Jak se na to díváte? Nerad bych koupil tzv. ležáka. Díky -
berem, len to chcem tiez skusit kolko je realny dojazd toho auta a ono sa dost odlisne sprava ked clovek vie ze tam ma iba 2l alebo 8l :)
U mna PP prestane ratat a budik este ukazuje v nadrzi stale benzin. Okrem toho pokial viem, vacsina PP ma rezervu aspon tych 30km po odpocitani.
Si pamatam, raz som isiel z ocom z popradu do ba cez nitru a za nitrou PP ukazal 0. Tak som zvolnil tempo lebo tam je pump dost po skromne a ked sme zastali na prvej pumpe, natankovali sme 59,6l (60l nadrz - primera) :). -
"-- skrytý --" 15.10.05 21:51
Haldo: Když bylo auto nové, tak jsem měl stejné pochybnosti. Jednou jsem se odvážil to risknout (nevím, co mě to napadlo), a když už byl budík beznadějně na 0 a PP ukazoval taky 0, vydal jsem se asi na 50 km jízdu po dálnici. Dojel jsem a tankoval tuším 54 l. U mě když spadne budík na 0, tak PP ještě něco ukazuje.
Dnes už to tak nedělám. Ono stačí někde být 2 hod. v koloně a jste na suchu. -
pani, ja by som mal este jednu malu technicku otazocku: ma to auto naozaj 55l nadrz? :). LEbo vzdy ked PP odrata vsetky km a este nieco prejdem tak natankujem 48l max. Proste ak by malo to auto 55l tak mam oproti PP rezervu pri skromnom style jazdy 80-100km. A kontrolka pri stave paliva zacina svietit niekde okolo stavu 45l odhadom. Teraz to chcem vyskusat pojazdit dlhsie, ale nerad by som ostal zase len tak stat niekde ak to nie je tak ;).
Skratim to: tankoval do tohoto auticka niekto viac ako 50l? -
Jedna věc je výkon a druhá třeba velikost a průběh Mt-to celé ve vazbě na převody a odstupňování. Pak se dostaneme k hnací síle na kolech a ta je rozhodující-pro překonání všech odporů(valivý, aerodynamický,proti stoupání a na zrychlení rotačních hmot), tj. aby auto jelo, jak si právě přejeme.
Výkon není vše. To je takový mýtus, seč jeho velikost lidem imponuje. Mně zajímá velikost a průběh Mt a odstupňování převodovky.
Nicméně výkon na kolech se dá změřit a přepočítat, jaký je výkon motoru.Auto Jarov, např.
Př: ropák,výkon je 110kW/4200 ot. Jezdí se trvale v těchto otáčkách? Nejezdí. A dál je to už známe...tj. nevytrhávat ze souvislostí a vzájemných vazeb. Jinak by vývoj auta byl moc jednoduchý a on docela není.