Mazda3

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA

• 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Happy" [212.71.186.XXX] 29.10.05  16:04

« už ji mám

...tak už ji mám- M3 -, najel jsem s ní dnes 160km. Jízda supr, vše OK, ale chtěl bych se vás zeptat na jednu věc. Když jsem dojel po těch 160 km k baráku a vylezl (měl jsem nahozený motor), tak jsem od motoru slyšel jemné poklepkávání, nepravidelné, velice jemné - protože ten motor jinak není vůbec slyšet. Říkal jsem si, ksakru, hydry, jak je to možné? Asi po 2 minutách, když jsem zajel do garáže, tak motor jenom šustil, za chvíli se to ozvalo znovu. Chcviličku jsem koumal a pak mě napadlo sešlápnout spojku. Po sešlápnutí spojky naprosté ticho. Jakmile jsem ji pustil, tak zase klep-klepklepklep .............klep...........klepklep....… ticho. Takže jsem se chtěl zeptat,jestli mám plašit, nebo jestli si to sedne.Tedy jestli jste si toho třeba taky někdy za začátku nevšimli. (Pokud jste ale takoví magoři jako já a posloucháte to auto.) Hmmm? Díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Jozo" [62.77.81.XXX] 27.10.05  14:12

« Re: Zimní pneu

Konkretne tieto by som nebral kvoli priemernym vlastnostiam na lade, mokru a vyssej hlucnosti. V tomto rozmere by som volil skor Michelin Pilot Aplin PA2, alebo nove Dunlopy 3D. V "klasickom" rozmere potom GY UltraGrip 7...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.10.05  11:45

« Zimní pneu

Jaký máte názor na tyto gumy? Pirelli W 210 Sottozero 205/50 R17 93H XL. Vzhledově se mi líbí a recenze taky nejsou špatné. Samozřejmě že na MA3.
  • 00 Reagovat !

foto

26.10.05  08:13

« Bez nadpisu

Happy: ten zvuk som si tiez po ranu vsimol, ale nejak som ho ignoroval...a teraz uz viem aj preco >:D
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Happy" [212.71.186.XXX] 26.10.05  06:46

« hups...

...už mi někdo někdy řekl, že až si koupím nové auto, tak se dotyčné autorizované servisy odstěhují na Mars a hlavní technici si koupí špagát. Safra, že by na tom něco bylo? Ale neee, já jen sonduju, už jsem potichu a taakhle malinkej. Díky za odpověď.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.10.05  21:59

« Re: další dotaz

Teda Happy, tvým mechanikem bych nechtěl být, ani kdybych měl umřít hlady. :-) Fakt to auto chceš?
    Každý motor má tvrdší běh, než se ohřeje. A dělají to i mnohem dražší vozy. To tvoje bude určitě lepší. I kdyby měl traktorový chod, tak stejně přežije tvoji chuť s ním jezdit. Dneší motory vydrží i 400000 km.
    Motor na Castrol nic neříká. Možná by začal, kdybych mu ho dal z fritovacího kastrolu. Asi mu ten Castrol nechutná, protože za 20000 km spotřebuje tak 1 litr.
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Happy" [212.71.186.XXX] 25.10.05  19:44

« další dotaz

tak jsem tu s dalšími dotazy. Projížděl jsem si jednu předváděčku - ještě pořád nemám svoje, až v sobotu - a za studena, když jsem to nahodil, počkal půl minuty a rozjel se, tak šel od motoru takový traktorový zvuk, tlumený, ale traktorový, po minutě jízdy vše v pořádku. To mě hodně překvapilo. To mi ještě nedělalo žádné auto. To je normální? Mám se na to nachystat? A pak ještě druhý dotaz na ty, kteří mají M3 už nějakou dobu - co vám říká auto na ten Castrol, co se do toho leje? Dáváte to tam pořád? Co hydroštely, neklepou? Kolik oleje to tak sežere na 10 000km? Potřebuji o tom autu vědět vše, ať mě nic nezaskočí. V servisu mi toho navykládají, ale já potřebuju vědět praktické zkušenosti. Dííkec. Zatím zdar a zoom zoom.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.10.05  09:40

« Re: Bezp. matky a osvetlenie znacky

Bezpečnostní matky mám taky, ale ty s vnějšími zářezy pro zvláštní klíč. Už jsem je jednou nemohl povolit a hádejte co udělali v pneuservise. Vytáhli univerzální klíč s posuvnými válečky! To bylo zajištění na nic. Sám jsem to na cestě nemohl povolit, protože hrozilo, že se strhne hrana na matici a ostatní to odšroubí snadno. Je pravdda, že to stálo asi 500 Kč.
    Sedan nemá kryt na osvětlení značky. Dnes říkám, že je to dobře. Kdysi jsem měl auto, kde se muselo odtrhnout čalounění a použít dětskou ruku na vytáhnutí žárovek, které byly věčně spálené, dnes mám na Mazdě 40000 km a žárovky stále svítí.
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Jozo" [62.77.81.XXX] 24.10.05  18:30

« Bezp. matky a osvetlenie znacky

Ja osobne tam tie matky davam tiez, myslim, ze za cca 900 korun (cena bezp. sady) nie je co riesit...
    Mam ale inu otazku - ti, ktori mate SEDANA, mohli by ste sa prosim pozriet, ci mate priestor so svetlami, ktore osvetluju SPZ vzadu, prekryty nejaky plastom? Ja som si to vsimol az teraz, ale svetla nie su nicim prekryte a mozem si tak volne siahnut do tej dutiny, kde su samotne ziarovky a kabelaz. To sa mi nezda velmi stastne...
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Happy" [212.111.5.XXX] 21.10.05  08:35

« k těm šroubům

na každé auto, které jsem měl, jsem si nechal dával pojistné šrouby BLOCKy. V pneuservisu si našli typ vozu, vrtání, délku šroubů, zapuštění šroubu, vybrali přesný typ na auto, objednali, našroubovali a hotovo. V Pneuservisech budou vědět, co tam dát.
  • 00 Reagovat !

foto

21.10.05  07:37

« Bez nadpisu

happy: gratulujem k dobremu vyberu :)
    all: mohli by ste sa pozriet na moju skromnu otazocku nizsie? :-) >:D . Velmoro dakovala vopred :D
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Happy" [212.111.5.XXX] 21.10.05  07:34

« uff

tož jak to tak poslůchám, tož to su prostě Happy, že jsem si vybral Mazdu :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.10.05  21:57

« Re: OK, a už úplně poslední věc

Happy a reklamace: To snad nééé. Srovnávat Mazdu a lidové vozítko, snad se urazím. >:D U VW se nereklamuje, tam se prosí a Mazda se zase nekazí.
    Vážně. Pokud byly přípomínky, vždy opraveno podle přání a po placení jsem se nikdy neptal, takže nevím, jestli jsem měl něco platit. Vlastně mě zatím zvali sami, tak to šlo na jejich vrub.
  • 00 Reagovat !

foto

20.10.05  21:04

« Bez nadpisu

No taky už jsem rezignoval a smířil se s tím, že mám na tohle smůlu....anebo moc poslouchám. Taky jsem při tom vynalezl jednoduchou a účinnou opravu všech pazvuků - audio naplno :)
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Happy" [212.71.186.XXX] 20.10.05  20:12

« ...

2gem: pokus o reklamaci ... to mi zní, jako přetrvávající problém. Někde jsem tu četl, že jsi byl docela na větvi z vrzání ze zadní nápravy. Jestli je to tenhle problém, tak tě můžu uklidnit, že já s posledním autem prodělal úplné martirium kvůli zadní nápravě a Mazda to nebyla. Všechno vyměněný, všechno prolezlý a furt to někde někdy křupalo, nebylo už co spravovat. Tak jsem na to rezignoval a přestal si toho všímat. Nejhorší je, když se člověk začně soustředit na určitý problém - pazvuk. To je potom na zralý na tik v oku. Jestli je to ono, tak soucítím. Ale k výměně auta se asi po několika reklamaqcích nemají podle zákona, co? To bychom po nich asi chtěli moc :)
  • « 00 Reagovat !

foto

20.10.05  19:59

« Re: OK, a už úplně poslední věc

Za žádnou záruční opravu (nebo pokus o ni 8-s ) jsem zatím nic neplatil. A ještě mám dva roky, jéé >:D I když, trochu to brzdí případnej tuning.
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "Happy" [212.71.186.XXX] 20.10.05  19:48

« OK, a už úplně poslední věc

..děkuji, tak už mám jasno a jdu si to najít pár desítek stránek zpět. A poslední věc, už doufám, - snad už nebudu otravovat: Jak se Mazda staví třeba k reklamacím. Od kamarádů s VW vím, že když příjdou do servisu v rámci záruky s problémem, tak oni jim to spraví - zdarma, ale práci si zaplatí. Je to tak i u Mazdy? Ať vím, na co se připravit. Děkujiiii.
  • 00 Reagovat !

foto

20.10.05  19:28

« Bez nadpisu

s tym ti neporadim...ja som kupil uz zabehnute :)
    Inac otazka. Mate aj poistne sruby na diskoch? Resp ake tam dat. Pozeral som na auto a vsetky vyzerali rovnako, takze ich tam asi nemam a pri prehadzovani na zimne by som ich chcel nasadit...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.10.05  18:43

« Re: ještě mi prosím poraďte

Happy: Nedělej si vrásky se zajížděním. Dnešní auta nejsou tak přehnaně citlivá na způsob zajíždění. Vyvaruj se prvních několik set km příliš nízkým a příliš vysokým obrátkám a plnému plynu. Vol jízdu s lehkým plynem někde mezi 2-4000 otáček. Pokud krátkodobě dáš plný plyn, tak motoru neublížíš. Množství plynu by mělo odpovídat otáčkám. Tj. čím více plynu, tím vyšší by měly být otáčky. Motor by se měl lehce točit v oblasti středních otáček s minimem plynu. A pokud možno co nejčastěji střídat rytmus jízdy. Pamatuj, že nejen motor potřebuje zajíždět. Příliš opatrné zajíždění se ti odmění sice tišším chodem, ale líným autem. A to, jestli máš ujeto 300 km a na tachometru 150 km/hod s lehkým plynem neřeš. Raději se věnuj řízení a těm kolem, ti tobě mohou udělat daleko větší škodu.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.10.05  18:40

« Re: Re: ještě mi prosím poraďte

jarod: doufám, že mluvíš o dieselu :-)
    Happy: to zajíždění jsme tady řešili, minimálně já jsem se na to ptal když jsem to měl nový, čili září minulýho roku. Tak si to tu najdi.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…